Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Szeretnék csinálni egy olyan kapcsloást amely úgy működne, hogy amikor ütés vagy egy rántás éri akkor változtatja a színét egy LED. A kérdésem az lenne, hogy tud e valaki erre megfelelő 5letet vagy megvalósítást. Remélem érthetően fogalmaztam. ![]() Segítségeteket előre is köszönöm! Üdv! KissZol
Üdv!
Meg lehet csinálni pl. egy bináris számálóval (4040, 74HC93). IC mebenetére menne a kopogás-érzékelő, kimenetére pedigg más-más színű ledek, és kész is. IC-k adatlapját megnézheted az alldatasheet oldalon.
Valamiért nem jól adta hozzá a linket, megpróbálom mégegyszer. alldatasheets
Köszi ez nagyon jól hangzik! Még azt mond meg légyszi, hogy a kopogásérzékelő az mit takar? Mondjuk egy mikorofont és ha igen akkor milyet? vagy van külön ilyen hogy kopogásérzékelő?
Én nem mikrofonra gondoltam, hanem például egy cső, benne rugóval vagy gumival kifeszített érintkező. Amikor ez az egész megmozdul, az érintkező tehetetlensége miatt hozzáér a csőhöz, és már van is ebből egy impulzus.
Hoppá! Erre nem is gondoltam
![]() Nah akkor minden megvan hozzá! Köszi szépen még1x! Üdv
Az ilyen mechanikai eszközökben sose bíztam.
Mindig lesz valami buktató... Inkább gyorsulásérzékelőt tennék bele. És az ütődés nagyságát is lehetne érzékelni/kijeleznei. Akár csak a forgatásra is reagálhat. Ha gurul változik a szine.
Egy higanykapcsoló párszáz forint, azért lehet érdemes megpróbálni.
Nem ajánlom, veszélyes lehet. Gondolj bele h a gyerek játszik vele, és vmi úton-módon kilyukad! Már meg is van a baj. Talán a mikrofonos érzékelő v az accelerométer járható út.
Igazad van. Magam részéről ágyúval verébre érzésem van a gyorsulásmérővel kapcsolatban, a mikrofonos megoldás meg szerintem nem elég szelektív. De az tény hogy a Hg kapcsoló nem a legkörnyezetbarátabb.
Mintha láttam volna ilyet. Kínában vajon mivel csinálják?
Riasztókban láttam,csak egy piezo lap (pl :régi kvarcórából) meg egy kis erősítő .szerintem örök élet .
Én olyan kinai labdát láttam ami ütésre bekapcsol majd egy bizonyos idő elteltével kikapcsol.Ott igy volt megoldva.Nem volt vele semmi gond, működöt.
Így van,láttam olyat is,ahol a rugó egy kis fém csőben volt,a rugó az egyik a fémcső a másik érintkező.
szia úgy tudnád meg oldani,hogy fogok egy RGB ledes kapcsolást aminek a színét gombnyomással változtatod.A gomb helyére a + egy rúgót rakok és - rá kötök egy fém csőre és össze illeszted ,amikor megrándul akkor vált.
Hello!
A Hobbyelektronika 2004/3-as számában bemutattak egy Univerzális rezgésérzékelőt. Az alapja az, hogy van egy piezo, amire egy rugót rögzítenek. Ha érdekel, felrakom a kapcsolást
Nincs meg véletlen a 2004/11 es számból a Mastech
1015B multiméter rajza? |
Bejelentkezés
Hirdetés |