Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ütésre más színben világító labda
Lapozás: OK   1 / 1
(#) KissZol hozzászólása Aug 2, 2009 /

Sziasztok!
Szeretnék csinálni egy olyan kapcsloást amely úgy működne, hogy amikor ütés vagy egy rántás éri akkor változtatja a színét egy LED. A kérdésem az lenne, hogy tud e valaki erre megfelelő 5letet vagy megvalósítást.
Remélem érthetően fogalmaztam.
Segítségeteket előre is köszönöm!
Üdv!
KissZol
(#) pako válasza KissZol hozzászólására (») Aug 2, 2009 / 4

Üdv!
Meg lehet csinálni pl. egy bináris számálóval (4040, 74HC93). IC mebenetére menne a kopogás-érzékelő, kimenetére pedigg más-más színű ledek, és kész is. IC-k adatlapját megnézheted az alldatasheet oldalon.
(#) pako válasza pako hozzászólására (») Aug 2, 2009 /

Valamiért nem jól adta hozzá a linket, megpróbálom mégegyszer. alldatasheets
(#) KissZol válasza pako hozzászólására (») Aug 2, 2009 /

Köszi ez nagyon jól hangzik! Még azt mond meg légyszi, hogy a kopogásérzékelő az mit takar? Mondjuk egy mikorofont és ha igen akkor milyet? vagy van külön ilyen hogy kopogásérzékelő?
(#) pako válasza KissZol hozzászólására (») Aug 2, 2009 /

Én nem mikrofonra gondoltam, hanem például egy cső, benne rugóval vagy gumival kifeszített érintkező. Amikor ez az egész megmozdul, az érintkező tehetetlensége miatt hozzáér a csőhöz, és már van is ebből egy impulzus.
(#) KissZol hozzászólása Aug 2, 2009 /

Hoppá! Erre nem is gondoltam Pedig jó ötlet köszi!
Nah akkor minden megvan hozzá!
Köszi szépen még1x!
Üdv
(#) pici hozzászólása Aug 2, 2009 /

Az ilyen mechanikai eszközökben sose bíztam.
Mindig lesz valami buktató...
Inkább gyorsulásérzékelőt tennék bele.
És az ütődés nagyságát is lehetne érzékelni/kijeleznei.
Akár csak a forgatásra is reagálhat.

Ha gurul változik a szine.
(#) idlob válasza pici hozzászólására (») Aug 2, 2009 /

Egy higanykapcsoló párszáz forint, azért lehet érdemes megpróbálni.
(#) levy_k válasza idlob hozzászólására (») Aug 3, 2009 /

Nem ajánlom, veszélyes lehet. Gondolj bele h a gyerek játszik vele, és vmi úton-módon kilyukad! Már meg is van a baj. Talán a mikrofonos érzékelő v az accelerométer járható út.
(#) idlob válasza levy_k hozzászólására (») Aug 3, 2009 /

Igazad van. Magam részéről ágyúval verébre érzésem van a gyorsulásmérővel kapcsolatban, a mikrofonos megoldás meg szerintem nem elég szelektív. De az tény hogy a Hg kapcsoló nem a legkörnyezetbarátabb.
Mintha láttam volna ilyet. Kínában vajon mivel csinálják?
(#) proba válasza KissZol hozzászólására (») Aug 3, 2009 /

Riasztókban láttam,csak egy piezo lap (pl :régi kvarcórából) meg egy kis erősítő .szerintem örök élet .
(#) moltam válasza idlob hozzászólására (») Aug 3, 2009 /

Én olyan kinai labdát láttam ami ütésre bekapcsol majd egy bizonyos idő elteltével kikapcsol.Ott igy volt megoldva.Nem volt vele semmi gond, működöt.

rugrezkap.jpg

(#) belganarancs válasza moltam hozzászólására (») Aug 9, 2009 /

Így van,láttam olyat is,ahol a rugó egy kis fém csőben volt,a rugó az egyik a fémcső a másik érintkező.
(#) nikolatesla válasza KissZol hozzászólására (») Aug 12, 2009 /

szia úgy tudnád meg oldani,hogy fogok egy RGB ledes kapcsolást aminek a színét gombnyomással változtatod.A gomb helyére a + egy rúgót rakok és - rá kötök egy fém csőre és össze illeszted ,amikor megrándul akkor vált.
(#) 5cmarzo hozzászólása Aug 16, 2009 /

Hello!
A Hobbyelektronika 2004/3-as számában bemutattak egy Univerzális rezgésérzékelőt. Az alapja az, hogy van egy piezo, amire egy rugót rögzítenek. Ha érdekel, felrakom a kapcsolást
(#) moltam válasza 5cmarzo hozzászólására (») Aug 16, 2009 /

Nincs meg véletlen a 2004/11 es számból a Mastech
1015B multiméter rajza?
(#) moltam válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Aug 16, 2009 /

Kössz!
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem