Fórum témák
» Több friss téma |
Sikerült ezt a csipogást meg szüntetnem valahogy , énsem tudom hogy, de még mindíg gerjed
Az lehetséges hogy a nem árnyékolt kábelek miatt gerjed , amik a potikhoz mennek? Azt olvastam valahol hogy azt nem szokták árnyékoltal vezetni.
Hali énis megépítettem a Tonepados MXR NoiseGate et viszont nekem nam akarja az igazságot, lenne pár kérdésem a 2n5954 es fet helyett mit hazsnálsz, illetve hogy kötetted be? Elöre is Köfi!
A koptató alatt valóban nem árnyékolt a kábel, de jó elektronika esetén az egész hóbelevanc árnyékolva van. Én pl réz fóliával csináltam meg a lap alját. Ilyen miatt nem gerjedhet ennyire, valahol szólnia kellene. Sztem tutira az IC gerjed, más-más gyártó más kondikat kíván a visszacsatolásba.
Nem a gitárban lévő potméterekre gondoltam hanem a torzítóéra. Kipróbáltam a kondi cserélgetést de nem változott. Ha a MID et kikekerem maxra már alacsonyabb hangerőn is gerjed.
Sziasztok!
Szóval szeretnék építeni egy tremoló effektet, és szereztem kapcs rajzotés az a gondom, hogy nemtudom mi az sw1. megtudjátok mondani? Illetve még a DC jack, és a reverse potméter az mi? Köszi lőre is!
Az a kapcsoló egy 3 áramkörös 2 állású lábkapcsoló.
9 lába van. A jack aljzat ide olyan kell, hogy a egyszerű árnyékolás/ melegponton kívül még egy kapcsoló is bele van építve, bekapcsolja az áramkört ha bedugod a kábelt. A poti: szerintem sima logaritmikus poti jó lesz oda. Üdv
Szia!
Köszi a válaszodat, tehát a DC jack az adja rá a tápfeszt az effektre? És az a 3 áramkörös kapcsoló az mi célt szolgál? Ílletve még azt szerettem volna megkérdezni, hogy minek az inputhoz stereo jack, amikor a gitár mono jelet ad (legalább is az enyém )Köszi előre is!
Sztereo: értelmetlen
A kapcsoló meg átereszti a jelet a bekötést ki tudod bogarászni.
Szia!
Idézet: „Sztereo: értelmetlen” Nem értelmetlen. Úgy van megcsinálva, hogy a sztereó ajzat jobb oldalához van kötve az elem, és a monó jack dugó zárja le a testre. Ha kihúzod a dugót belőle lekapcsolja a tápellátást az áramkörről megvédve az elemet a lemerüléstől. Szinte minden gyári pedál így készül.
Mindig van mit tanulni. Elnézést. Nekem csak a kapcsolós ajzatok ugrottak be.
Sziasztok!
Nem teljesen értem, hogy most mi az a DC jack, mert van egy Input, meg egy output, és külön van az a DC jack Itt van ez a tremoló, és itt érthetőbb hogy hogyvan. Tehát most az a DC jack az mi? Köszi előre is!
Üdv!
A DC Jack-en küldöd be neki az áramot ha adapterről működteted amugy meg a 9 v os elemről, megy ha meg az sincs akkor nemszól.
Szia
Bocs a késői válaszért, az a fet nekem is gondod okozott én az itteni boltból rendeltem egy helyettesítőt de az is egy hétre jött le. Amúgy nekem se akarja most az igazságot , földhurkos vagy nem tudom mert búg mint a veszett fene. Majd csinálok egy új panelt mert mostani elég hitvány.
Hello! Van egy kapcsolásom és kérdésem lenne hogy kb milyen erős ez az előerősítő?
Kb annyira hogy az utánna lévő effektet elvigye
Csak kellene egy viszonylagos szám hogy kb mennyi mW? Mert nempont gitárhoz kellene de nemkell egy bonyolult szerkezet.
Helló Mindenki!
Új vagyok a HE-n és az egész elektronikai szakmában is, de imádok alkotgatni, eddigi remekműveim egy gitár torzító és milliónyi hangváltó. A torzítóm hangját meguntam és szeretnék hozzá egy hangszínt, találtam egy pár kapcsolást a bsselektronika.hu-n de nem tudom hogyan építsem hozzá. Aki tud segítsen.Kösz előre is! A torzító és a hangszín rajzát mellékeltem.
A Volume poti elé kell beilleszteni ha az npn es fuzzhoz szerkezsted pl.
Sziasztok!
Van egy Vermona Regent R221 gitárkombóm, és azt kérdezném tőletek, hogy mi a véleményetek róla? 30W-os változat. és még az miért lehet, hogy néha elkezd torzítani/gerjedni? Illetve a master poti az mit jelent/mit csinál? Köszi előre is!
Hali!
A master poti az a fő hangerőé, a gerjedés sok mindentől lehet, van e előtte effekt, ileltve nem e vagy túl közel a gitárral az erölködőhöz, a jelkábelek árnyékolása rossz vagy valamilyen áramforrás közelében van stb...
ez egy nagyon jó erősítő, régen nagyon vágytam egy ilyenre. a 90-es évek elején ez volt a megfizethető cucc kezdő gitárosoknak. akkoriban még nem ömlött befele olcsóért a külföldi erősítő.
Igen tényleg jó erősítő!
A gerjedést úgy akadályozom meg, hogy a gaint kicsire veszem.Most pedig olyan problémám akadt fel, hogy van ez a tremolo effekt, elkészítettem így a rajz alapján (itt a kapcsolási rajz) és nem működik. A jelet átviszi az erősítőre, a volume poti az szabályozza a hengerőt, de a többi poti nemcsinál semmit. Egyátalán működőképes ez a kapcsolás? Minden olyan alkatrészből van ami a kapcsolási rajzon, kivéve a potik, mert 22K van a 25K helyett, 220K a 250K helyett, és a 100K az 100K-s, de nem reverse, mert nemtudom ez mit jelent. Mi lehet az oka, hogy nem működik? Köszi előre is!
Hali, a reverse poti az visszafelé csökkenti az ellenállását ha tekered
, viszont a GGG kapcsolások mind jók hisz ezeket árulják is! nézd át lehet valahol a cucodban lehet hiba! Fet nél lehetnek gondok pl, ha nem sikerült azokat pontosan beszeezni!
Nagyon jo .Oszcillal az alacsonyfrekvencia generator ?
Az a Q3 tranzisztor jol kell erositsen .Lehet hogy az nem mukodik ez a resz. Ha a C4 es R7 kozos ponntjara alacsonyfrkvenzias jelet bezetsz az vezerelni fogja a Q2 -es FET-et aminek a belso ellenallasa valtozni fog igy mivel parhuzamossan van a Q1 emiterellenalasaval novelni fogja az erositest ( csokkentve a negativ vosszacsatolast) igy az eredmeny egy valtozo amplitudoju kimenojel ami a vezerlo jel valtozsatol fugg. A potmeterek OK-k , ha nincs "revers-log " (forditottan logaritmikus ) karakterisztikaju potmeter nem baj , forditva lessz a logikus elforditas iranya .De ettol kel mukodjon.
Szia!
köszönöm a válaszod, minden fet meg tranyó olyan mint a kapcs rajzon van. Tudnál nekem ehhez a alacsonyfrekvenciagenerátorhoz egy egyszerű kapcsolást? Köszi előre is!
Szia! A generalguitargadgets.com kapcsolások többsége szerintem jó, eddig egyetlen hibába botlottam, az egyik torzítónál a kimenet helyére a bemenet van írva. /Csak összerakás után derült ki a jack felcserélődés..., de tökéletesen működik az a pedál is./
Itt az EA tremolo; a csávó is ggg.com-os pedálokat épít. Bár ezt kiegészítette egy kis kapcsolóval. Szerintem fordítva lehet valamelyik tranyó, vagy FET. Küldj néhány fotót a cuccod aljáról meg a felső részéről és talán rájövünk mi lehet a bibi! /Illetve mérd ki a potikat, hogy működnek-e, mert találkoztam már néhány új potival ami nem működött, és úgy kapcsolás se szuperált.../
Sziasztok!
Ez a tremolo engem is érdekelne Régóta álmodok ilyenről, nem használnám ki, de attól még jó szórakozás Valaki küldene nekem egy tuti jó , és egyszerű kapcsolást? köszi! |
Bejelentkezés
Hirdetés |

)

, viszont a GGG kapcsolások mind jók hisz ezeket árulják is! nézd át lehet valahol a cucodban lehet hiba! Fet nél lehetnek gondok pl, ha nem sikerült azokat pontosan beszeezni!
Valaki küldene nekem egy tuti jó , és egyszerű kapcsolást? köszi!