Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hangszórójavítás (otthon)
 
Témaindító: weasels, idő: Márc 18, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   8 / 120
(#) pl13 válasza Kicsa hozzászólására (») Júl 1, 2009 /
 
Áh, ezek ugyanzok a kínai habszélek, amiket mindenki árul, és a SAL hoz be Magyarországra. Ahogy emlékszem ennek nem jó a méretezéze a tiédhez (meg az anyaga sem az igazi), de majd megmérem pontosan.
(#) pl13 válasza gala39 hozzászólására (») Júl 1, 2009 /
 
Biztos fel vín írva nekik, az én verzióm mondjuk az eredeti hibáinak javítását célozta.
(#) Kicsa válasza pl13 hozzászólására (») Júl 1, 2009 /
 
Jó lenne ha meg tudnád mérni majd!
Előre is köszi szépen
Üdv Kicsa
(#) karpi válasza arpi28 hozzászólására (») Júl 1, 2009 /
 
Szia mindenkinek .

Nem logikus amit feltetelezel ! Vastag huzal +negy sor =negy retegben tekercselt ? Ez mind hatalmas legresre utal .A nagy legres meg kis magneses tererore vall .
Ha jol ertelmeztem hogy negy retegben valo tekercselesrol van szo arra gondolok hogy valami "szub"-rol lehet szo aminek a tekercse rovid es benn kene maradjon a magneses terben nagy kilenges eseteben is.Ez lenne az egyik megoldas , A masik a hosszabb tekercs megoldas ahol a tekercsnek a nagy kilenges eseten is marad egy aktiv resze a nagneses terben de kb 1/2 resze .A tekercs masik 1/2 esze csak egy soros tekercskent hat plusz soros ellenallas is .Igy hiabba van keskeyebb legres az erzekenyseg itt is rossz.
Tehat mind a ket megoldas rosz hatasfokra vezet igy az SPL kicsi , de a "szub"-basszusnak ez eppen jo mert kicsi az "oncsillapitas"...
A 25 cm atmero is kis SPL-t sejtet ,kicsi a membranfelulet => kicsi a sugarzasi ellenallas igy rossz a hatasfok kulonossen a mely reszen.
(#) GARFIELD13 válasza pl13 hozzászólására (») Júl 2, 2009 /
 
Szia!
Akkor ez a váltó szerintem itt van nálam a hangfalállványon bedobozolva .
gala39: van egy magányos dc2050E váltó fent a vaterán, bár gondolom mindkettő módosítva van nálad, de legalább mintának jó lehet.
(#) Robi85 hozzászólása Júl 13, 2009 /
 
Sziasztok.

Hoztak ide ma nekem egy pár Jamo 30cm-es hangszórót. Megkéne javitanom öket. Elfáradt a membránszél rajtuk. Láttam itt a HESTORE-ban hogy vannak szélek, azok jok lennének ezekre?

Membrán és a kosár széle közti távolság 31mm.

Kép223.jpg
    
(#) pl13 válasza Robi85 hozzászólására (») Júl 15, 2009 /
 
Azok a kínai membránszélek nem túl jó minőségűek, az anyaguk elég problémás. Mindenesetre meg kéne mérni a membrán, illetve a membránszél külső átmérőjét. Azután lehet keresni, hogy mi lesz jó hozzá.
(#) muimui hozzászólása Aug 12, 2009 /
 
Sziasztok! Van nekem egy Videoton sl 451 qb hangfalpárom, amelyben, már az egyik oldalt kilett cserélve mindkét mélysugárzó pereme, de a másik oldalit is illene már kicserélni. Az a problémám, hogy nemtudom milyen peremet vegyek hozzá. Elméletileg a hangszórók gyári paraméter alapján 160mm es, de amit mértem, a perem külső része 140mm, a belső része pedig 123mm átmérőjű. A kérdésem az, hogy milyen peremet vegyek hozzá? A válaszokat előre is köszönöm.
Üdv: MuI
(#) pl13 válasza muimui hozzászólására (») Aug 12, 2009 /
 
Videotonos HA17-582 van benne, ehhez való habszélt kell venned. 160mm-es negatív rilnis.
(#) muimui válasza pl13 hozzászólására (») Aug 12, 2009 /
 
A rilni az azt jelenti, hogy kifele vagy befele van a perem, nem? Csakhogy a másik hangfalba, úgy csinálták meg, hogy pozitiv rilnist raktak bele. Most akkor milegyen vele?
(#) muimui válasza pl13 hozzászólására (») Aug 12, 2009 /
 
Bocsi, hogy külön írom, de én olyat olvastam nemtudom, hogy hol, hogy ezek a hangszórók 15 ohm-osak, de ugye ebből 2 van egy hangfalba, párhuzamosan, az ugye 7,5 ohm eredő, de akkor még ottvan a közép, és a magas, nemhiszem, hogy azok 0.25 ohm osak lennének. Szóval én arra tippelek, hogy ezek is 8 ohmosak, és akkor az eredő 4 ohm, a többi összetevő pedig 2-2 ohm. Mert ugye az adatlapján hátul a névlegesnek 8 ohm van irva. De én akkor se tudom, hogy akkor milegyen, mert ugye a másikban pozitív rilnis van és akkor meg szerintem ebben is legyen olyan, vagy nagyon sokat változtat a hangszórón? Meg a másik kérdésem, hogy honnan tudok, jó minőségűt rendelni a habszélből? Mert csomó helyen azt olvastam, hogy gagyi kínaikat évente kell cserélni. Ja és köszönöm segítséged
(#) pl13 válasza muimui hozzászólására (») Aug 12, 2009 /
 
Csak negatívval és a H2000 félével működik jól, így tervezték a lengőrendszert. A SAL-nál kapható kínai pozitív rilnis szél eléggé elrontja a paramétereit, T-S-ben is és mechanikailag is.

Ha egyformát akarsz akkor mellérontod a korábban javított kettőhöz a mostaniakat, vagy mind a négyet újrajavítod-javíttatod, ha lehet.

Ui: pereme az a kosárnak van, ez habszél (membránszél), a kidomborodó mozgórészt meg rilninek hívják.
(#) pl13 válasza muimui hozzászólására (») Aug 12, 2009 /
 
az impedancia nem egyenlő az egyenáramú ellenállással, amit pl. digitmultival mérhetsz a hangszórókon.
Ha jó a hangváltó, akkor két 15 ohmos mélyközép, egy-egy 8 ohmos magassal és középpel 8 ohm eredő névleges impedanciát fog adni.
(#) muimui válasza pl13 hozzászólására (») Aug 12, 2009 /
 
Szóval akkor ezekhez is vegyek pozitiv rilnist, vagy mind a 4 et cseréljem negativra. De attól, hogy pozitív rilnis, még nem lehet baja a hangszórónak, mármint ugy értem, hogy például nem éghet le a tekercse vagy ilyesmi? De egyébtként még szól most is a régi rilnivel, csak annyi hogy kezdett már elválni a membrántól, de egy kis palmatexel körbekentem, és most még amíg nemcserélem ki, addig így ontja magából a gyönyörűbbnél gyönyörűbb mélyeket. Az impedanciára azért kérdeztem rá, mert néztem a H2000 nél ezt a tipusú hangszórót, és ott 8 ohmot írtak erre. Szóval ha kicserélném ugy teljesen a hangszórót, akkor a névleges impedancia is elmászik. Ja egyébként a másik kettőt 6k-ért javitották meg. Most nemakarok annyit költeni rá, ezért én szeretném megjavitani.
(#) muimui hozzászólása Aug 17, 2009 /
 
Na mai nap megcsináltam a hangszórókat, tökéletes lett, a H2000-től rendeltem a habszélt. Palmatex pattex univerzális erősragasztóval ragasztottam.
(#) pl13 válasza muimui hozzászólására (») Aug 17, 2009 /
 
Idézet:
„De attól, hogy pozitív rilnis, még nem lehet baja a hangszórónak, mármint ugy értem, hogy például nem éghet le a tekercse vagy ilyesmi”

Hát nem jó pozícióban van a cséve, és a membrán mozgása sem az igazi.

Idézet:
„Ja egyébként a másik kettőt 6k-ért javitották meg. Most nemakarok annyit költeni rá, ezért én szeretném megjavitani.”

Nem is baj, főleg így, hogy az előzőt is elrontották...
(#) deniel hozzászólása Aug 25, 2009 /
 
Sziasztok!

Van egy RFT B3010 hangfalpárom. Sajnos mindkettőben a mély hangszóró megadta magát. A tekercs lejött a csévetestről. Az egyikben teljesen lejött, és összekeveredett, a másiknál azonban csak meglazult, nem jött még le a csévetestről. Milyen lakkal lehetne rögzíteni, hogy a helyén maradjon?

Az erősítő (RFT SV3000) nem volt fél hangerő fölé tekerve, mégis szétmentek a hangszórók. Ez mitől lehet? Elöregedett az anyag?

Deniel
(#) pl13 válasza deniel hozzászólására (») Aug 25, 2009 /
 
A lakk amivel utólag rögzítették nem tartotta össze már. Új lengőcsévét kéne tenni bele.
(#) deniel válasza pl13 hozzászólására (») Aug 26, 2009 /
 
Szia!

Muszáj kicserélni a lengőcsévét?

Teljesen sértetlen állapotban van, és a tekercs is egyben van még rajta, csak csúszkál 1-2 mm-t.
Nem lehet valamilyen lakkal rögzíteni?

Deniel
(#) muimui válasza pl13 hozzászólására (») Szept 1, 2009 /
 
Megcsináltam negatív rilnisre azt a 2 hangszórót, a másik kettőt meg majd ha megadja magát a habszél kicserélem, vagy amikor megunom .
(#) taj1989 hozzászólása Szept 3, 2009 /
 
Sziasztok!
Van egy hangszóróm, amit egyszer túlterheltem és azóta ilyen furcsa "sípoló" hangot ad a basszusnál. Itt egy videó, a jobb oldali hangszóró az: link
leszedtem az elejéről azt a kerek valamit, teszek fel egy képet is róla. Ha mozgatom a membránt akkor is hallatszik, mintha súrolná a mágnest. Van valami ötletetek hogyan javíthatom meg? esetleg valamilyen zsírral vagy olajjal hogy ne súrolja?
(#) muimui válasza taj1989 hozzászólására (») Szept 4, 2009 /
 
A hiba ebben a hozzászólásban levan írva.
(#) kisgeri hozzászólása Szept 4, 2009 /
 
Sziasztok!

Kaptam egy ismerőstől egy autóba való mélyládát, 30cm-es hangszóróval. Sajnos sérült a membrán, igen nagy darabon ki van szakadva. Szigetelőszalaggal volt eddig leragasztva, de nagyon gusztustalanul nézett ki, és leszedtem. Lehet ezt valamivel javítani még, vagy full membráncsere? Ha csere akkor hol érdemes megcsináltatni? Már ha gazdaságos egyáltalán. A képeken látszik a probléma, nagyot kaphatott szegény.
(#) szamóca válasza kisgeri hozzászólására (») Szept 4, 2009 /
 
Ez sajna membráncsere.
(#) kisgeri válasza szamóca hozzászólására (») Szept 4, 2009 /
 
És hol érdemes ennek nekifutni?
(#) szamóca válasza kisgeri hozzászólására (») Szept 4, 2009 /
 
BP-en a Bajcsyn javítanak is hangszórókat a hangszóróboltban.Bővebben: Link
A javítási minőséggel kapcsolatosan nem tudok infót róluk.
(#) kisgeri válasza szamóca hozzászólására (») Szept 4, 2009 /
 
Köszönöm, megkeresem őket. Remélem sikerrel járok, és nem egy új hangszóró árát hagyom ott.
(#) pl13 válasza szamóca hozzászólására (») Szept 4, 2009 /
 
Én tudok. Nem jó. Még az alkatrészek sem, amivel dolgoznak.
(#) kisgeri válasza pl13 hozzászólására (») Szept 4, 2009 /
 
Akkor esetleg valami más opció? Neten nemigazán találtam érdemleges, biztos infót.
(#) pl13 válasza kisgeri hozzászólására (») Szept 4, 2009 /
 
Meg kell nézni a méreteket, utána tudok valamit mondani.
Következő: »»   8 / 120
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem