Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » GUI, menürendszer PIC-kel
Heló!
Szeretnék egy érintös LCD (mikroe.com-on talalható LCD-vel) egységet építeni PIC-kel,ami rs485-el tudna komunikálni más egységekkel.Pl reléskártya vagy valamilyen motorvezérlö stb.Nem is lényeg. Az én gondom az lenne,hogy nem tudom hogy lehetne legegyszerübben egy ilyen menürendszert kiépíteni,amit könnyen lehetne továbbfejleszteni.Megoldható-e hogy elöre létrehozott objektumokat paraméterekkel tudjak meghatározni?Egyáltalán megoldható egy ehez hasonló feladat pl PIC18F4550-el? Ha valakinek vannak ötletei,örömmel fogadom öket!
Ha van elég memória biztosan megoldható, az a kérdés mit akarsz tárolni az "objektumokban". (igazi OOP objektumokat nem lehet használni, maximum adat struktúrákat)
tárolás alatt a DPS beállításokat értettem.
Ez az eszköz a beállított EQ-t, cross, késleltetést, stb, képes tárolni. Ha beállítottam mindent akkor csak nyomok egy mentést és lementi x helyre, típustól függő hogy melyik mit képes tárolni.
Szia
Megoldható Azért az LCD típusát vagy linket adhattál volna... "Graphic LCD 128x64 with TouchScreen" ? Ha minden igaz T6993C meghajtós. Van saját memoriája/vezérlője. Írható/olvasható a memoria terület és mivel nem használja mind, ezért saját célra is jut. Lehet csinálni egy sablont, ami a menürendszer grafikáját, kinézetét tartalmazza, ez kerül a PIC be. Az aktuális fejlesztett menüt meg pl eepromba lehetne tenni (vagy a proci memoriájába, de az necces) A PIC eeprom mem-je kicsi ahhoz, hogy a menü adatait tárolja: ID, menü neve, küldendő jelsorozat. Ez lehet külső eepromba, amit csak frissíteni kell és kész az új menürendszer. A kontroller tartalmazza: - az LCD init+vezérlőt - menü grafikus megjelenését - karakterkészleteket - RS485 kommunikációt - lekezeli az érintőképernyőt (egyéb bill/idő/...)
Igen,a "Graphic LCD 128x64 with TouchScreen"-re gondoltam.Köszönöm az elgondolást,így már tudok valamilyen irányban gondolkodni!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |