Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Aurel RX-4MHCS vevő

Témaindító: Pixi, idő: Okt 10, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) Pixi hozzászólása Okt 10, 2008 /

Hali!

Sajna máshol nem sikerült információt szereznem, így ezzel kapcsolatban indítottam egy topikot!
A kérdésem az, hogy az Aurel RX-4MHCS vevőt hogy lehet összepárosítani az Aurel TX2-HCS adóval! Még nemtudtam kipróbálni, de ami régebben volt ilyen pár, ott egy DIP-es kapcsolósorral lehettt összepárosítani az adót és a vevőt!
Ennél ilyen nincs!
Aki tudna segíteni írjon!
(#) Pixi hozzászólása Okt 10, 2008 /

Ja és még az lenne a kérdés, hogy milyen antennát érdemes csinállni hozzá?
(#) kobold válasza Pixi hozzászólására (») Okt 10, 2008 /

Eszerint a doski szerint: a vevő 9-es lábán lévő gombot rövid időre megnyomva, majd rögtön felengedve a vevő programozható módba lép, a 14-es lábán lévő led gyorsan villog (már ha be van kötve). Ekkor van 10 másodperced arra, hogy az adót a vevő közelében működtetve, annak kódját a vevő megtanulja. Ha ez sikerül, a led folyamatosan égve marad egy darabig, majd kialszik. Ha több gomb van az adón, mindet végig kell nyomogatni.
A régebbi, címvonal-levezetékelős azonosítás lassan kihal

Szerk.: a doksiban van javasolt nyákterv is, kétoldalas panelt ír. Antennának szerintem egy darab vezeték (10...15 cm) is megteszi, eddig legalábbis az összes vevő, amit hasonlóban láttam, ilyenről ment.
(#) Pixi válasza kobold hozzászólására (») Okt 10, 2008 /

Köszi a gyors választ!
A kapcsolási rajz, és a nyákterv készen van, mert ez fogja működtetni a kapunyitómat!
Már csak az a kérdés, hogy a programozáskor honnan tudja, hogy melyik gomb melyik kimenettel kerül párosításra? mert ugye 4 csatornás a vevő!
(#) kobold válasza Pixi hozzászólására (») Okt 10, 2008 / 4

Szerintem azt muszáj leszel kimérni... Vagyis rátanítani egy-egy gombot a vevőre, majd figyelni a kimeneteket.
Elvileg ez az adó adatlapja (legalábbis a TX2 linkjén ezt hozza fel), nem derül ki belőle, hogy melyik gomb melyik csatorna. De végül is mindegy, mert a vevőn nyitott kollektoros kimenetek vannak, vagyis ha a Vcc és a kimenet közé teszel egy-egy ledet (plusz ellenállást, természetesen), akkor vagy gombnyomás alatt világít a megfelelő led (monostabil mód), vagy gombnyomásra felgyullad, újabb nyomásra kialszik (bistabil mód). Ezzel a gomb-hozzárendelés kérdése meg is oldódik.

Köszi szépen a segítséget!!!!!
Tökéletesen működik a vevő!!!!!!
Az antenna azért lenne fontos, hogy minél messzebről működjön, ami a kapunyitás miatt nem lenne rossz! Ha jövök hazafele, akkor ne az utolsó 10 méterről lehesen kinyitni!
(#) kobold válasza Pixi hozzászólására (») Okt 10, 2008 /

Hét elején élsztettem egy autóriasztóból készült egyszerű távvezérlőt, ugyanezen a frekvencián ment, csak még nem adó-vevő modulokkal, hanem a hagyományos rezgőkörös technikával. Nem vagyok egy nagy antennamágus, ezért levágtam egy 1 mm-es átmérőjű szigetelt (nem sodrott) rézhuzalból 17 ... 18 cm között egy darabot, ami így a hullámhossz negyedének felel meg (hogy ez most jó vagy sem, azt hirtelen nem tudom), és ezt ültettem a panelra, majd a szabad végét egy centire lecsupaszoltam. 30 m-ről még akkor is üzemel, ha nem pontosan felé fordítom a távirányítót. Szerintem próbáld ki

Na akkor majd kipróbálgatom ezt az egészet, azt meglátom miylen messziről működik!
(#) Melphi hozzászólása Szept 22, 2009 /

Sziasztok énis építeni szeretnék egy ilyen modult és lenne evvel kapcsolatban pár kérdésem,
pl: a négy csatornás vevöhöz hol találok négycsatornás adót, antennának végülis mi vált be,
kb mekkora a hatosugara.

A segitséget előre is köszönöm.
(#) Pixi válasza Melphi hozzászólására (») Szept 22, 2009 / 1

Hali!

Én max 3 gombos adót láttam hozzá, de biztos van 4 gombos is!
Nekem egy kb 30 centis sima autórádió antenna lett felszerelve és szabadtéren több mint 100 méterről működik vele!
üdv
(#) Melphi válasza Pixi hozzászólására (») Szept 22, 2009 /

Elég megbiható? nincs véletlen képed arrol amit építettél?
(#) Ferkógyerek hozzászólása Okt 8, 2010 /

Sziasztok!
Ezzel a vevőmodullal kellene egy távkapcsolót építenem. A kérdésem az lenne hogy 2db távirányítóval is össze lehet tanítani? Ugyanis akinek építem az áramkört 2db távkapcsolóra lenne szüksége (egy neki egy az asszonynak).
(#) digixtibi válasza Ferkógyerek hozzászólására (») Jún 3, 2012 /

Az RX-4MHCS vevőre több távvezérlő és rátanítható, de a távvezérlők azonos gombjai azonos kimenetekhez lesznek rendelve.
De már rendelhető a RX-4MHCS/F (free matching) változat, melynél szabadon választható, hogy melyik gomb melyik kimenethez legyen rendelve. Így minden távvezérlő gombjai külön-külön kimenetekhez rendelhetőek.
(#) digixtibi hozzászólása Jún 3, 2012 /

...közben megtaláltam az RX-4MHCS/F leírását is.
(#) carplegend hozzászólása Okt 18, 2012 /

Sziasztok!
Nekem is kellene segítség!

Olyan kapcsolás kellene az egyik kimenetre hogy a távszabályzót megnyomva ki/ be kapcsoljon egy ledet. Ha nyomva tartom pedig szabályozza a fényerejét. Nagyon megköszönném a segítséget!
Üdv!
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem