Fórum témák
» Több friss téma |
Hali!
Sajna máshol nem sikerült információt szereznem, így ezzel kapcsolatban indítottam egy topikot! A kérdésem az, hogy az Aurel RX-4MHCS vevőt hogy lehet összepárosítani az Aurel TX2-HCS adóval! Még nemtudtam kipróbálni, de ami régebben volt ilyen pár, ott egy DIP-es kapcsolósorral lehettt összepárosítani az adót és a vevőt! Ennél ilyen nincs! Aki tudna segíteni írjon!
Ja és még az lenne a kérdés, hogy milyen antennát érdemes csinállni hozzá?
Eszerint a doski szerint: a vevő 9-es lábán lévő gombot rövid időre megnyomva, majd rögtön felengedve a vevő programozható módba lép, a 14-es lábán lévő led gyorsan villog (már ha be van kötve). Ekkor van 10 másodperced arra, hogy az adót a vevő közelében működtetve, annak kódját a vevő megtanulja. Ha ez sikerül, a led folyamatosan égve marad egy darabig, majd kialszik. Ha több gomb van az adón, mindet végig kell nyomogatni.
A régebbi, címvonal-levezetékelős azonosítás lassan kihal ![]() Szerk.: a doksiban van javasolt nyákterv is, kétoldalas panelt ír. Antennának szerintem egy darab vezeték (10...15 cm) is megteszi, eddig legalábbis az összes vevő, amit hasonlóban láttam, ilyenről ment.
Köszi a gyors választ!
A kapcsolási rajz, és a nyákterv készen van, mert ez fogja működtetni a kapunyitómat! Már csak az a kérdés, hogy a programozáskor honnan tudja, hogy melyik gomb melyik kimenettel kerül párosításra? mert ugye 4 csatornás a vevő!
Szerintem azt muszáj leszel kimérni... Vagyis rátanítani egy-egy gombot a vevőre, majd figyelni a kimeneteket.
Elvileg ez az adó adatlapja (legalábbis a TX2 linkjén ezt hozza fel), nem derül ki belőle, hogy melyik gomb melyik csatorna. De végül is mindegy, mert a vevőn nyitott kollektoros kimenetek vannak, vagyis ha a Vcc és a kimenet közé teszel egy-egy ledet (plusz ellenállást, természetesen), akkor vagy gombnyomás alatt világít a megfelelő led (monostabil mód), vagy gombnyomásra felgyullad, újabb nyomásra kialszik (bistabil mód). Ezzel a gomb-hozzárendelés kérdése meg is oldódik.
Köszi szépen a segítséget!!!!!
Tökéletesen működik a vevő!!!!!! Az antenna azért lenne fontos, hogy minél messzebről működjön, ami a kapunyitás miatt nem lenne rossz! Ha jövök hazafele, akkor ne az utolsó 10 méterről lehesen kinyitni!
Hét elején élsztettem egy autóriasztóból készült egyszerű távvezérlőt, ugyanezen a frekvencián ment, csak még nem adó-vevő modulokkal, hanem a hagyományos rezgőkörös technikával. Nem vagyok egy nagy antennamágus, ezért levágtam egy 1 mm-es átmérőjű szigetelt (nem sodrott) rézhuzalból 17 ... 18 cm között egy darabot, ami így a hullámhossz negyedének felel meg (hogy ez most jó vagy sem, azt hirtelen nem tudom), és ezt ültettem a panelra, majd a szabad végét egy centire lecsupaszoltam. 30 m-ről még akkor is üzemel, ha nem pontosan felé fordítom a távirányítót. Szerintem próbáld ki
![]()
Na akkor majd kipróbálgatom ezt az egészet, azt meglátom miylen messziről működik!
Sziasztok énis építeni szeretnék egy ilyen modult és lenne evvel kapcsolatban pár kérdésem,
pl: a négy csatornás vevöhöz hol találok négycsatornás adót, antennának végülis mi vált be, kb mekkora a hatosugara. A segitséget előre is köszönöm.
Hali!
Én max 3 gombos adót láttam hozzá, de biztos van 4 gombos is! Nekem egy kb 30 centis sima autórádió antenna lett felszerelve és szabadtéren több mint 100 méterről működik vele! üdv
Elég megbiható? nincs véletlen képed arrol amit építettél?
Sziasztok!
Ezzel a vevőmodullal kellene egy távkapcsolót építenem. A kérdésem az lenne hogy 2db távirányítóval is össze lehet tanítani? Ugyanis akinek építem az áramkört 2db távkapcsolóra lenne szüksége (egy neki egy az asszonynak).
Az RX-4MHCS vevőre több távvezérlő és rátanítható, de a távvezérlők azonos gombjai azonos kimenetekhez lesznek rendelve.
De már rendelhető a RX-4MHCS/F (free matching) változat, melynél szabadon választható, hogy melyik gomb melyik kimenethez legyen rendelve. Így minden távvezérlő gombjai külön-külön kimenetekhez rendelhetőek.
...közben megtaláltam az RX-4MHCS/F leírását is.
![]()
Sziasztok!
Nekem is kellene segítség! Olyan kapcsolás kellene az egyik kimenetre hogy a távszabályzót megnyomva ki/ be kapcsoljon egy ledet. Ha nyomva tartom pedig szabályozza a fényerejét. Nagyon megköszönném a segítséget! Üdv! |
Bejelentkezés
Hirdetés |