Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   2 / 1116
(#) erich válasza Placi84 hozzászólására (») Szept 25, 2006 /
 
Hello.Szerintem is a tap lehet a hibas.Probal azert valakinel elvinni a vinyot es nezzetek meg be indul e.Nezetek at van e hibas szektor.Egy probat meger.
(#) fgabi válasza Placi84 hozzászólására (») Szept 25, 2006 /
 
Szia! Szerintem ki kellene próbálnod egy másik rammal. Vkitől kérni kellene egyet (akinek működik a gépe ugye). A hosszú, ütemes sípolás biztos, hogy ramhiba. Ha így is rossz akkor pedig alaplap lesz. Az elem nem lehet, annak nincs sípolós hibajelzése. Vagy be sem indul a gép, vagy mindíg "elfelejti" a beállításokat. Még egy dolog : a ramhibát winfos telepítővel is meg lehet nézni. A "fájlok másolása" közben ált. kék halál az eredménye.
Üdv: Gabi
(#) Placi84 válasza fgabi hozzászólására (») Szept 25, 2006 /
 
Nem hiszem, hogy a ramok lennének rosszak, kétlem, hogy egyszerre a 2 elromlana, külön-külön meg ki lett próbálva, de köszi a választ! 2 napon belül kiderül a probléma, elvitték a gépet...
Szóval köszönöm mindenkinek a segítséget! Majd mondom mi volt és akkor osztom a pontot!
(#) Placi84 válasza Placi84 hozzászólására (») Szept 29, 2006 /
 
Na!
Megvan a hibaforrás! A tápegység volt a bűnös...
Mégegyszer köszönöm mindenki segítségét!
Üdv: PLaci
(#) jon@ hozzászólása Nov 30, 2006 /
 
Sziasztok!

Az lenne a probléma, hogy az egyik vinyó kattog a gépemben, mint amikor parkoló pozícióba rántja a fejet. Ezt valami tápprobléma okozhatja? Legalábbis én erre gyanakszom. Továbbá a DVD íróm is minden előjel nélkül megadta magát. Nem tud DVD-t írni de CD igen. Még szeptemberben költöztem, előtte semmi gond nem volt a gépemmel. Ide ahova költöztem meg néha a villanykörtéken látszik a "minőségi" áramellátás jele. Egy 360 W-os Chieftec tápom van, 2 vinyó 2 optikai meghajtó. Napi 2-3 alkallommal kattan így a a vinyó olvasófeje(a gép nincs terhelés alatt). Szóval szerintetek ezek összefügghetnek a gyakori pillanatnyi áramkimaradásokkal? A tápom lassan 3 éves lehet hogy az elkók már nincsenek a helyzet magaslatán?
Előre is köszi az ötleteket, válaszokat.
(#) Medve hozzászólása Nov 30, 2006 /
 
Ha ennyire a tápra fókuszálsz, akkor próbálj ki egy szünetmentes tápot, hátha...
(#) jon@ válasza Medve hozzászólására (») Nov 30, 2006 /
 
Azért gondoltam a tápra mert megnéztem a SMART értékeket de mindenre OK-t ír. Jelezné ha valami komolyabb baja lenne sztem...
(#) MaSTeRFoXX válasza jon@ hozzászólására (») Nov 30, 2006 /
 
Használhattad volna a keresőt....
van hasonló topic.....

De ha SATA-s vinyód van, akkor cseréld ki az adatkábelt, nálam az volt a baja. (főleg a csatlakozó szokott hibát okozni)
(#) btjp hozzászólása Nov 30, 2006 /
 
Sziasztok!

Az adatkábelt próbáld kicserélni, az néha megoldja a problémát. a DVD írót, meg rakd master-re, ha nem azon volt. ajánlatos az optikai meghajtókat azonos kábelra és a vinyókat egy másik adatkábelre rakni, így az esetleges sebesség próblémákat is megoldja.
Ha be van kapcsolva a az energiaellátásnál, hogy bizonyos idejű tétlenség után kapcslja ki a vinyókat, azt állítsd át arra, hogy ne legyen semmiféle leállítás, mert akkor is kattanhat a fej, amikor a windows leállítja a vinyót.
Ha továbbra sem szűnik meg a kattanás, akkor figyelni kell a vinyóra, hogy sűrűbben csinálja-e, mert, ha igen akkor valószínűsíthető, hogy meg fogja adni magát.
Szerintem nem a táptól függ az egész, mert akkor mindkét vinyód kattanna az ingadozástól, nameg lehet, hogy az egész gép újraindulna.
Próbáltad különböző gyártmányú dvd-vel is az írást?
Milyen típusú az íród? Ha LG, akkor előfordulhat, mivel az LG cég sajnos mostanában nincs a helyzet magaslatán az elektronikai dolgokkal (
(#) jon@ válasza btjp hozzászólására (») Dec 1, 2006 /
 
Köszönöm a válaszokat!

A vinyók és az optikai meghajtók úgy vannak beállítva elhelyezve ahogy leírtad, kábeleket is ellenőriztem átrendeztem. Megvizgálttattam a HD tune-al a gyanús vinyómat és talált egy csomó hibát azon a részén ahova mindig telepítem a Windowst. Nem sűrűn kattan , napi 2-3-szor.Majd újrapartícionálom és kihagyom azt a részt, jobbat nem tudok, aztán megy még ameddig megy...
LG DVD íróm van, több helyről is hallottam már amit írtál, akkor ezek szerint újat kell vennem, pedig nem is volt agyon használva. DVD RAM-ot CD-R/RW-t simán ír viszont a DVD R/RW lemezekkel nem boldogul.
Egyébként az ilyen apró áramkimaradások okozhatnak kárt a gépben? Egy sima túlfeszültség védő elosztóról megy, az nem sokat segít ezen.
(#) btjp válasza jon@ hozzászólására (») Dec 1, 2006 /
 
Szia!

Az apró áramkimaradások hardverben minimális kárt tehetnek, inkább a szoftver szokott kicsit behülyülni tőle.
Az aktív elemek (HUB, ROUTER...) nem szeretik a pillanatnyi áramkimaradást. Általában utána hibásan működnek. Olyankor a megoldás a táp kihúzása az eszközből, majd pár másodperc múlva vissza.
Ha esetleg olcsó tápegységed van lehet, hogy nincs benne túláram, és túlfeszültség védelem, és amikor visszajön az áram, olyankor okozhat egy pillanatnyi áramlökés teljes hardver elfüstölést (((
(#) ZLED válasza Placi84 hozzászólására (») Jan 17, 2007 /
 
Hát.....

Nekem volt olyan, hogy nyekkent.
A géped nemszokott zörögni???
Mert ha zörög akkor nézd meg valameik hűtő ventit, mert valószínüleg az zavarja.

Nekem az volt a baja.
(#) Norberto válasza ZLED hozzászólására (») Jan 17, 2007 /
 
2006 szeptemberében íródott hozzászólásra válaszoltál...talán még aktuális
(#) Jonyfiu hozzászólása Jan 28, 2007 /
 
Sziasztok Nekem is lenne egy kis problémám amit nem tudok megoldani.
néha indításnál kattan a vinyóm és nem megy tovább a rendszer. Táp kihúzásával és pihentetésével újra működik egy ideig.
mi lehet a baj????
(#) Ricsa hozzászólása Feb 15, 2007 /
 
Sziasztok! Csak annyi lenne a fontos kérdésem, hogy mindig lefagy a számítógépem, csak úgy magától. De tényleg csak úgy, nem csinálok rajta semmit, és lefagy. Pl.: ma csinált olyat, hogy írom a leckét a wordbe, írok, írok egyszer csak lefagy. Nem csinál semmit. Még szerencse, hogy elmentettem Szóval azt szeretném megtudni, hogy egy gép mitől fagyhat le. Vírus bizti nincs rajat, féreg se. Ja és nm szeretném újratelepíteni a Windowst. A válaszokat előre is köszönöm.
(#) JULIUS hozzászólása Feb 15, 2007 /
 
A lefagyást sajnos sok dolog tudja okozni. Ez egy új gép vagy már régebbi gép, mi fut rajta xp?
A bios-ban nézd meg minden jól van-e beállíttva, proci hütés megfelelő-e? lehet hogy valami kártya döglődik benne, vagy valami progi miatt fagy le. Egy úratelepítés lehet hogy segítene.
(#) Ricsa válasza JULIUS hozzászólására (») Feb 15, 2007 /
 
Két gép csinálja ezt. Az egyik az enyém az AMD 800 Mhz 640 Mb RAM. A másik az zsír új két hónapja lett véve 3,2 Ghz 512 Mb RAM (többet nem tudok róla). Mind a 2 ua. csinálja. A BIOS-hoz úgy kb. értek. De mire gondolsz, hogy jól van - e beállítva? Én is a procihűtésre gyanakodom. Azt hol leet beállítani, azt is a biosban? Esetleg nem tudnál valami doksit vagy weboldalt küldeni, linkelni ami ilyenekkel foglalkozik (magyart ha lehet). Pl.: Hogy van jól beállítva a bios meg ilyesmi.
(#) Ricsa válasza Ricsa hozzászólására (») Feb 15, 2007 /
 
Ja és mind2őn XP professional megy.
(#) JULIUS hozzászólása Feb 15, 2007 /
 
Ha mind a 2 gép ugyanazt a hibát csinálja az már kicsit fura! Lehet hogy az XP-ben van valami probléma, vagy valami progi amit felraktál mellé! Vagy valami vírus amit nem lát a viruskergetőd.
(#) Stadi válasza Ricsa hozzászólására (») Feb 15, 2007 /
 
Jah, a lefagyásnak ezer oka lehet. Pl. az is, ha nem megfelelő a 230V, ami kijön a konnektorból. De ez nem valószínű, hogy mindkét gépen fagyást okozna. Más hibajelenség nincs? Milyen gyakran fagy a gép? Naponta 1x? Vagy óránként? Esetleg milyen közös program vagy driver van a két gépen?

Amúgy a hibafeltárás ilyen esetben (hacsak nincs valami konkrét tippje az embernek), Windows újratelepítéssel kezdődik. Lehet még próbálkozni előtte a vinyó átnézésével (chkdsk c: /f /r), illetve van egy Memtest86 és Memtest86+ progi, ezek letöltése és futtatása (elég az egyik, a + végű az újabb) lebuktatja a RAM-ot, ha az a hibás. De ez utóbbi többnyire nem fagyásos tüneteket produkál.
(#) Ricsa válasza Stadi hozzászólására (») Feb 16, 2007 /
 
Amiről beszélek két különböző gép. Semmi közük nincs egymáshoz. Még nem is ugyanarról a cd-ről lett feltelepítve az XP. Az egyik ismerősöm gépe a másik gép. Annál a gépnél volt olyan, hogy 1 órában 3x is lefagyott, de van olyan amikor nem fagy le. Az enyém is kb. ezt csinálja, más "tünetek" nincsenek. Megpróbálom ezt a progit letölteni, megnézem mind2 gépnél. Esetleg nincs olyan progi ami a winchestert vizsgálja? Mondom semmi közös nincs a gépben. Ja annyi, hogy mind2 a Internet Explorert használa .
Hát tippem van, az hogy a proci túlmelegszik. Esetleg nem lehet a biosból irányítani a ventillátort, hogy gyorsabban pörögjön?
(#) titi válasza Ricsa hozzászólására (») Feb 16, 2007 /
 
Hali!
Szerintem nézd meg, hogy a feszültségek rendben vannak-e?
A Bios-ban állt. meglehet nézni.
Hány W-os a táp? Nincs túlterhelve? (Pl két vinya,két cd van bekötve)
Általában a bios-ban a proci hőmérsékletét is meg tudod nézni. (AMD-nél kb 45 még jó)
Először ezeket ellenőrizd, aztán jöhet a köv. lépés.
Üdv.
(#) Ricsa válasza titi hozzászólására (») Feb 16, 2007 /
 
Ok. Ha nincsenek rendbe a feszkók, akkor új táp? Vagy nagyob a hőmérdéklet akkor nagyobb venti, vagy nagyobb hűtőborda. Megnézem mind2nél aztán szólok
(#) titi válasza Ricsa hozzászólására (») Feb 16, 2007 /
 
Ha esetleg beírod az adatokat ide, akkor többet tudunk kiokoskodni.
Hány Cd/DVD, ill HDD van benne?
Hány w-os a táp?
(#) ZLED válasza Ricsa hozzászólására (») Feb 16, 2007 /
 
Hány részre van osztva a HDD??
Van a gépbe mobil rack???
Hány GB-s a géped????

ha ezeket meg mondod akkor többet tudok mondani.
Ha a VGA rossz vagy valameik kárgya akkor azt csinálná hogy mindíg újra indúlna.
(#) Stadi válasza Ricsa hozzászólására (») Feb 16, 2007 /
 
A vinyót (=winchester) a chkdsk paranccsal tudod megnézetni, ahogy írtam fent. Ezt a parancsot a parancssorból kell kiadnod (Start menü->Kellékek->Parancssor), és meg fogja kérdezni, hogy szeretnéd-e újraindításkor futtatni, amire igent kell válaszolnod. Erre vinyómérettől függően akár 1-2 órát is rá kell szánnod. Ha van D:, E: stb. betűjelű vinyó is a gépedben, akkor a fenti parancsban a "c:" kicserélésével tudod ezeket is megnézetni.

A BIOS-ban kell lennie Hardware Monitor résznek, lehet, hogy így is hívják, lehet, hogy valamelyik más nevű menüpontban van. Ott látszanak a hőmérsékletek és a feszültségek. Talán a legcélszerűbb az lenne, ha a fagyás utáni újraindításkor néznéd meg ezeket az értékeket, és beírnád őket ide.

Ja, és ha a tápon megnézed, hány W-os, akkor már a márkáját is megnézhetnéd.

AMD procinál amúgy az is simán okozhat lefagyást, ha a proci meg a hűtő közötti hővezető paszta kiszárad. Ilyenkor rosszul vezeti a hőt, ezért túlmelegedhet a proci. Ha ezüstszínű pasztával kenték, akkor van egy tippem, hogy itt lehet a bibi. Mindenesetre régebbi AMD procinál sztem bízd szakemberre az újrakenést, mert könnyen le tudod sarkazni a procit. (800-as AMD az nem tudom, hogy nézett ki, egyébként is inkább Intelezni szoktam.)

Ha VIA chipsetes alaplapod van, akkor lehet még próbálkozni a VIA 4-in-1 (újbóli) felrakásával. Az Eszközkezelőben van ?-es vagy !-es eszköz?
(#) Ricsa válasza Stadi hozzászólására (») Feb 16, 2007 /
 
Na megnéztem mind2 gépet. Ami nem az enyxém, azzal az volt a gond, hogy a proci TÚL volt melegedve. Gondoltam én is, hogy a megfagyás után megnézem az adatokat. A feszkók rendben, nézem tovább a proci 55 fokos. Azt hittem besz*rok . A ventillátor csak 20 %-ra volt beállítva. Gyorsan felnyomtam 70-re 4,5 órát volt a gép bekapcsolva és nem fagyott meg. Szóval azt elintézem. Így kb. a hőmérséklet úgy 25-28 fok.
Na az enyém adatai:
AMD 800 Mhz proci
640 Mb Ram
80 Gb HDD, két partíció (rész) az egyik 10, a másik 70 Gb
Táp: nem találom rajta, de ez rajta van. Vargáné és Társa Bt. Modell: LC-235ATX, azt hogy hány watt, az táp másik oldalán van, nem akartam kiszedni, de úgy 200-300 W-os lehet.
Meghajtó. 1 db LG CD-RW 52x32x52x
Ja és + 1 floppy meghajtó.
A videókártya zsír új: ASUS 9550 (asszem 256 Mb-s)
Idézet:
„Start menü->Kellékek->Parancssor), és meg fogja kérdezni, hogy szeretnéd-e újraindításkor futtatni, amire igent kell válaszolnod. Erre vinyómérettől függően akár 1-2 órát is rá kell szánnod.”

Ha ezt megcsinálom, hogy tudom, hogy egyszerre a két partíciót is megnézze. És hogy tudom kikapcsolni, hogy ne minden bekapcsolásnál csinálja? Remélem így már tudtok segíteni.
(#) Norberto válasza Ricsa hozzászólására (») Feb 16, 2007 /
 
Idézet:
„Vargáné és Társa Bt.”


Halott ügy! :wow3:

Az meg a másik, hogy szerintem egy olyan alaplap, amiben 800 MHz-es proci van, nem biztos, hogy támogatja azt a zsír új hiperszuper videókártyát. Mi az alaplapod típusa PONTOSAN?
(#) Ricsa válasza Norberto hozzászólására (») Feb 16, 2007 /
 
Idézet:
„Mi az alaplapod típusa PONTOSAN?”

Fingom nincs. Hol lehet megnézni. Különben támogatja, mert már egy jó éve lett vásárolva és eddig semmi baja nem volt. Csak most kezdte el valamiért.

Idézet:
„Mindenesetre régebbi AMD procinál sztem bízd szakemberre az újrakenést, mert könnyen le tudod sarkazni a procit.”

Ezt hogy érted Stadi, hogy lesarkazni a procitt?

Ja és az okozhat lefagyást, hogy túlmelegszik a winchester, mert az egyik haveromnál túlmelegszik a winyó, és lehet hogy azért fagy le? Ennyi lenne még a kérdésem.
(#) titi válasza Ricsa hozzászólására (») Feb 16, 2007 /
 
Hali!
"LC-235ATX" szerintem máramennyire ismerem a pc tápokat, 3-4-et már láttam "közelebbről", ez 235W-os.
Nemtudom, mennyit eszik a vga-d, de lehet, hogy leterheli a tápodat.
Nem volt egyértelmű, a tiédben is megnézted a feszültségeket?
Így ránézésre szerintem kikellene próbálnod nagyobb táppal, és ha lehet, valami komolyabbal.
A vga-t tekintve sztem 300W min.
Következő: »»   2 / 1116
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem