Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
A panelon Q33 a jelölése, szerintem inkább valamilyen tranzisztor lesz..
Elképzelhető, de látod, nekem ezt dobta ki a codebook. Akkor nem tudom.
![]()
Nekem is volt már ilyen, hogy mást találtam olyan kóddal.
Na ezért az egyért nem csípem az SMD-t, sosem tudok eligazodni, de akkor mi ez? Ere már én is kíváncsi vagyok.
Lapose kollégának igaza van, a Q jelöléssel tranzisztort szokás jelölni, nem diódát. Én marha. ![]()
Én tudom mi ez.
![]() ![]()
Igen ebben igazad van, de nem derül ki a a Vmax Imax semmi ,akkor nem tudja helyettesíteni.
Feszültségben túl sok nem lehet, mivel egy alaplapról van szó. Áramban szerintem 1, max 2A lehet.
![]()
Akkor meg csak ki kellene mérni hogy tranyó e vagy fet, és meg is van. Azt egy multi/dióda mérővel meg lehet állapítani.
Szia!
Idézet: „Ki kell mérni és megtudható.” Na igen, főleg ha hibás, és azért szeretné tudni a kolléga a típusát.. ![]()
Hát ha esetleg csak pl a B-E-t ki tudja mérni, akkor kideríthető, hogy P vagy N-esről van-e szó.
![]()
Már máskor is kaptam jó ötleteket, úgyhogy megkérdezem most is, hátha tudja valaki, ki gyártja ezt az alkatrészt?
Szeretnék kicsit többet megtuni róla, teljesítmény adatokat például. A modul mérete 70x70 mm, ami tulajdonképpen egy 2mm vastag aluminium hordozólap mérete. Ehhez vannak valamilyen ragasztásos technikával rögzítve a teljesítmény félvezetők, amik TO220-as tokozásúak és ezekre ül rá a nyáklap a közepvonálában látható 3x6db pöttyön. A nyáklap felső oldalán látható felirat egy szám, 1342 és egy rövid szöveg, LUE, valamint egy e betű. A fotón nem látható a panel másik oldalán három szám: 2 95 4774. A google-n már napok óta próbálom beazonosítani, de semmi eredménye. Pedig frekiváltó utánépítéshez nagyon alkalmasnak látszik...
Szia!
Milyen frekiváltóból lett ez kitermelve? Lehet, hogy egy egyedi gyártású nyákról van szó, és csak a gyártótól lehet beszerezni.
Hali, egy TL2007-12/8 -as szererőlámpám meghalt... szétszedtem, és egy tranyó elfüstölt benne, de a számát nem tudom leolvasni. milyen típus lehet az?
Valamilyen BDxxx lehetett szerintem, nézd meg a bekötését(melyik láb hova ment), abból kiderül hogy pnp vagy npn, és akkor lehet mondani helyettesítőt, de valószínűleg npn.
tettem oda egy BD140-et de semmi..
Mert az PNP, ide meg NPN kel, közben írtam:
Most látom hogy a nyák szélén ott a (-) jel, ami a tranyó emitterére megy, tehát tényleg npn, ebben az esetben szerintem BD179-el ki lehet próbálni, a lábkiosztás eggyezik, vagyis ugyan úgy kell beültetni. Ez a tranyó kicsit túl is van méretezve ide, ezért nem lenne szabad melegednie, de majd meglátod.
tettem helyette BD711-et... az nem jó?.. nem ment vele
![]() Vagyis attól függ hogy tetted bele, mert annak más a lábkiosztása, ezt háttal kell betenni. Nem véletlenül mondtam azt amit, inkább írj le pár NPN BDxxx tranyót ami van neked otthon.
A 441-est kipróbálhatod, úgyan úgy tedd be mint ahogy a rossz volt, ha azzal sem megy akkor más is van ott...
azzal csak forrósodott.. kilöktem az egészet.. .. a csövet természetesen nem
![]()
Akkor én itt feladom, a tarfó rendben van? Mert a képen mintha meg lenne ége picit a szigetelése és kilátszódna pár menet...
Egyik tekercselést újratekertem, úgy sem volt jó, de már mindegy , mert kivágtam a kukába.
Szerintem belefér a régi helyére, építsd meg ezt: Bővebben: Link
én nem tudom, hogy mit szúrok el rajta, de már vagy 3x építem meg, de eddig még sose ment
![]()
Ebbe PNP tranyó kell, az eredeti 70V-os és 2A-es, amit teszel bele az is e körül legyen, és ügyelj a lábkiosztásra, ezeket mind megtudod nézni itt: Bővebben: Link
TIP30 lábkiosztása
mondjuk egy BD434? lényegében a C lába középen van, már csak azt kell nézni, hogy háttal vagy szembe kell betenni..
ívlámpával működik, csővel nem.. :S miért?
Sziasztok! Ennek a léptető motornak az adatlapjára lenne szükségem.
ami rá van irva: PQJQ27ZA-S MSCS048C9 SANKYO JAPAN 2117 Köszönöm előre a helpet. Marco_HUN |
Bejelentkezés
Hirdetés |