Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Vag-com-hex interfész (kábel hibák)
Témaindító: illestibor, idő: Máj 20, 2008
Témakörök:
Sajnos nincs időm foglalkozni vele. Ha van ismerősöd , aki jártas az elektronikában, online szívesen segítek.
Azért köszönöm az eddigi segítségedet.
Üdv.
Valaki esetleg elvállalná egy vag com hex can kábel javitását?
Tudnal nekem segiteni az altmega felprogramozasaba vagy kiolvasasaba??
Mostanig sikeresen sikerult megjavitani egy vagcom 704.1-et ami internten ujitotta magat, de szeretnek par atmegat kiolvasni ha lehetseges es tudsz segiteni !?
Van torbb ismerozsomnek vagcom kabelja 704 vagy 805 es ki szeretnem olvsni az altmegat hogy ha interneten ujitja magat akkro meglegyen a benne levo trtaloml !!!
Mivel es hogy tudom kiolvasni vagy felirni az altmeget !!
Sehogy és semmivel. Az ATMEGA le van zárva, a kiolvasása nem lehetséges. A hackerek, akik a klónokat készítik, nem a kábelben lévő kontrollerből olvassák ki a tartalmat.
Ertem es ha megtudom szerezni a tartalmat be tudnam irni valamivel!!
a tartalmak mar fent vannak elorebb ebben a topicban egeszen 704 es verzioig. az ujabbak meg nincsennek... meg.Beirni pedig.... ponyprog, es minden levan ott irv a mit hova koss.
![]()
szia.
a kábeled hardverazonosítóját el tudnád küldeni. hátha tudok segíteni. kuko
Igen tudom azokkal a trtalmakkal mar sikerult vag 704 et eletre birni,igaz hogy csak az eprom trtalmat kellet ujrairnom.Koszi a tippet a ponyprog-al.
![]() ![]() ![]()
Bocs hogy csak igy beleszólok de ugy látom veletek talán találunk megoldást a problémámra.Nekem nem a hex -kábellel van bajom hanem a programmal ami nem magyar nyelvű.Olvasgattam a fórumon és valóban igaz lehet hogy tönkre megy az interfész ha magyar programmal inditom el?
![]()
- Ha gyári, nem megy tönkre, csak ha a kábel nem magyar regisztrációval van ellátva, demó módban fog működni
- Ha klón, tönkremehet, ha a verzió eltér - Ha klón, és a verzió stimmel ->demo mód. Szerezned kellene magyar tartalmat bele, de nem könnyű.
Király lenne ha tudnék vele valamit de érdekes mert szériaszámom van és mégsem tudtam frissitenia vag forumon.
Írj a Ross-Tech - nek, ha biztos vagy benne, hogy eredeti! ~100USD - ért átregisztrálják a nevedre és minden kérdésedet igyekeznek majd megválaszolni.
Már írtam nekik tőlük tudom hogy valami nincs rendben a szériaszámmal azt tanácsolták hogy pereljem be azt akitől vettem mert átvágott.de nem segitetek.Szoval nem tudom mit csináljak .
Szerinted merjem egy 704.1-magyar verzióval működtetni,legrosszabb esetben tönkremegy.Azon agyalok hogy utána lehet-e javitani meg hogy ki tudja ezt megjavitani nekem,nomeg kellene először is egy magyar 704-vagy 607- es de usb mert a laptopomon nincs RS2 csatlakozás,ha valaki tudna ebben segiteni ,
Lehet javítani, itt is vannak hozzá a file-ok valahol egy korábbi post-ban...
Ok. köszi visszakeresek.
Sziasztok.
Kaptam egy VAG, USB-s interface-t, kék átlátszó. Alap kérdés, hogy milyen kábel ez? Szét szedtem az OBD fejet, következőket azonosítottam: zöld szinű led IC: FT232BL Kis IC: LM393 16 pines csatiból kivezetékelve a 2-es, 5-ös, 9-es, 10-es van, és az 5-ös és a 6-os át van hidalva. Nem tudom, hogy ennyiből mit tudtok megállapítani. Amit kaptam hozzá, az egy írt cd, amin az ftdi-3000 illesztő van, a gép fel is ismeri ezzel, de nem működik... A szoftverek látják a kábelt, de autóval már nem kommunikál. /not fund interface/ Az eszközkezelő USB serial converter-nek látja... Ha az autó csatijába bedugom akkor a rajta lévő led világít azonnal, tehát táp van... Itt küldök pár képet róla, mert így nem tiszta szerintem neked se. A nyák felirata: E302583 PCB-02 USB-VAG Segítséget előre is köszönöm.
Egy kérdést egy helyen tegyél fel! Ez a diskurzus már folyik egy másik topic-on, amit ugyanazok olvasnak, mint ezt!
ha nem tudsz vele mit kezdeni engem érdekel!
![]()
ha a szoftver látja a kábelt akkor nem lehet not found interface...
![]()
Nekem is van egy ilyen kabelem es en a vag-com 409.1-el hasnalom csak arra kell ugyelni hogy jol legyen bealitvan hogy melyik porton komunikal a ketto egyutt (com1;com2;com3;com4)!!
A leirtakbol itelve ez egy sima usb-k-line atalakito, es igen hasznalhato elvileg minden nem hardverkulcsos k vonalos-os programhoz.Pl a vag egeszen 409 ig.Az ujabb hardverkulcsot igenylo verziokhoz nem ilyen drivert kapsz.Es hogy nem mukodik, pl ha azt irja hogy not found akor bizony a portot nem jol allitottad be.Nezd meg nem e kerult mondjuk com8 nak fel mert akkor nem is igazan fogod tudni hasznalni.udv.Amugy a 16-os csatibol a 7-es vonal a k line, a 16-os a tapellatas es a 4 es a test.ezek a fontosak.
Sikert ura egy 704 es vag com kabelt eletre birni az itt talahato tartalmak segitsegevel.Szerencsere csak az eprom trartalmat kellet ujrairnom ,de viszont az a baj hogy nem megy minden opcioja az interfece-nek mit pl adaptation.Valami otlet hogy mi lehet a gond ???
Szia
Ne haragudj, hogy ennyi ideig nem válaszoltam csak mostanában minden a feje tetején áll körülöttem. Sajnos ezt az azonosítót már nem tudom elküldeni, mert azóta a gépem is teljesen összedölt, elveszett minden. Elképzelhetőnek találod,hogy menthető az illesztő? Hatalmas kiesést jelent ez nekem! Előre is köszi a választ. Üdv. ![]() ![]()
Irtad hogy pony proggal be lehet irni az atmega tartlmat.Te ezt probaltad ??
Be lehet írni bármely programozóval, mely ISP programozásra képes, többek között a PonyProg-gal is.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |