Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Témaindító: Kutyuli, idő: Márc 29, 2008
Témakörök:
Videotonman megelőzött, de sajnos amúgy sem tudtam volna segíteni, mert az én rádióm hangszóróján sincsen típusszám, és a Kádár Géza könyv sem nevezi meg...
Pár kép a TR-1405-ös csővoltmérő szondáiról és csatlakozójáról ( remélem jól írom SAlátának)
Sziasztok! Most egy 1971 szeptember 29-én gyártott Orion Viktórián a sor...
Onnan tudom ilyen pontosan ,mert kipucoltam az egészet,tetőtől,talpig.. ecset+porszívóval és a 2cm-es porréteg alatt volt belebélyegezve ) Szóval a fényerősség potit középállásba állítva volt a "legnagyobb" a fényerő,onnan le és fel elhalványul,eltűnik a kép ez DY86 hiba,csere ez megis oldódott többé,kevésbé,viszont a vízszintes képméret nem teljes és nemis állítható.Ui:Nincs valakinek véletlenűl FF-modulosba való primerje? Meg sem merem kérdezni... esetleg komplett sorki,a vas nem kell,csak a súlyt nyomja
Tesla B400 szalagos magnóhoz hol találhatok ék és lapos szíjakat szerintetek? Mondjuk pesten.
Nekem van primerem... Orion AT-1131 OC ből.
Üdv. VT vagy ORION? Van mind.Öreg T
Szia Tom! Szia moltam! A Mátra projekthez kellene..
egy vidi malomkereket sikerült szereznem olyat amin kívül van a nagyfeszdióda és ezzel szeretnék egybeépíteni egy primert,ezzel a régi "viharvert" kormossal nem szeretnék próbálkozni,már csak azért sem,mert ez volt benne amikor kiégett a 100ohm 10W ,tudom majdnem tuti hogy a BU 326 miatt égett el,de ez a primer sem tuti....
Urak!
Érdekel valakit esetleg Orion,VT csöves primer, lehet hogy NF tekercs is, és 61-es csöves TV-be való új képcső dobozában?(van pár db a padláson) Lennének még Kádár könyvek, régi rádió és tv csövek. (Nem ingyen,de kinek mit ér alapon megegyezhetünk.) A csöves primerek házilag tekercseltek,és jó kivitelűek.
Szervusz Zoli !!! Rég nem beszéltünk. A Mátrát ismerem ,de a képen a primer fehé öntött. Azt meg csak a VT csinálta. Nem?Öreg T
Tom! Te mértél már DVM-el BU-t? Mond az neked valamit hogy B-E közt 4,5ohm B-C,E-C 160ohm?? kiforrasztott állapotról van szó. Mostanság gyüjtögetem hozzá a dolgokat,kaptam egy vidi panelt,abból van a nagyfesztekercs,ill egy csomó egyező alkatrész BY134-esek a diódahídhoz,10V-os zéner.. primere az sajna nincs meg,egyébként a képcső sem jó...
)) más már biztos úgy vágta volna ki a gépet mint a macskát a sza...harába D de már csak azért is menni fog.. nagypapám szomszédjában az udvarban láttam 2db valamilyen FF-tv-t egy szemétkupac tetején,nem létezik hogy az egyiknek ne lenne jó a csöve..
Az orionomé az eredeti fekete.
ja igen ezt a képet otthon csináltam valóban egy vidiben volt de ez meg tuti hogy szar szétvan cincálva,előnyös oldaláról fényképeztem.. "a kép csak illusztráció"
Szia! Csak érdeklődés szintjén Debrecentől nagyon messze vannak a cuccok?
Hát elég messze.Futárcég viszi ha nagyobb cuccról van szó.A kicsit meg a posta.
Üdv.Szerintem csak az utángyártott.Öreg T
Mindene nincs.A VT primer szerintem el sem fér az Orionba ,mivel szélesebb. Igaz Zolibácsi?
Gergely. A BU-n ha 4-150 Ohm-ot mérsz az kuka.
BU326 helyett jó még SU169(régi higanygőz előtétekből),BU208, (vagy BU508 is más tokban)
Érdemes áramkorlátos tápegységről kipróbálni a tv-t tr csere után ha "gonoszabb" hiba van. Apropó: vannak még régi múzeális értékű rádiócsövek is.Esetleg PCL85, (86), PL500, DY86, ECCH Senkit nem érdekel?
Üdv . IGY IGAZ. A tápra értem. Már ezt említettem régebben Gergely nek. Sok BU-t menthet meg , ha tápról indítja. Az 508 nem diódás? Öreg T
Éppen elfér.. éppen... azért mondom,mert van itt nálam még egy és beletettem,még mikor valamennyire ment a gép,de nem csinált vele semmit,ezért visszatettem a régi primert és visszaértem a kiinduláshoz.. halkan ment és ezzel a kapott nagyfesztekercsel,a nagyfesz is ment,csak mivel szar a cső nem fűtött,pedig a fűtőfeszt is mértem és megvolt a kb:8,5V ezután szállt a BU és vége lett. A régi primer eléggé kormos vacak állapotban van...
A csövet egy másik géppel hajtva is semmi életjel.. a 3-4 kivezetése közt 7,9ohm a többin semmi.. így ez jónak tünik,de mégse fűt..
Hát igen,isten ments hogy még egyszer indítsam a gépet 220-ról,elhozom a külső tápot és csak azzal.. csak akkor indítom hálozatról ha már egy órát teljesen normálisan működött a külső tápról,csak mindenek előtt azt szeretném hogy tuti jó sorkimenő legyen benne,és persze veszek egy pár BU-t amit szintén nem kötök be teljesen addig,amíg nem működik 100%-osan... és végig mentem a Gyurkovics Attila által írt javításokon,gyönyörűen le van írva minden
A BU50D a diódás, a sima 508 nem.
Az a primer akkor lehet hogy jó.Nagyon ritkán pusztult az meg.A füstjeleket a szelén-NF okozta ívkisülés is okozhatta.(szeretett áthúzni ide-oda a kalitkán belül,ezért én ki is hagytam a kalitka fedelét mindig.+ lustaság visszatenni,felesleges cucc) Ha nincs fűtés,akkor először tápról kellene szétnézni,hogy beindul-e egyáltalán. Van 15Khz-es fütty? A fűtésnél meg szokott szakadni egy dióda és egy ellenállás. Orion -R716 (330 Ohm ) D 708 (BA159) VT - R646 (3,3 Ohm )
A fűtés az látszik,ha másképpen nem - hát sötétben. Vagy van fűtés, vagy nincs.
Hát itt az istennek se akar fény lenni,(bár k...va sötétben nem néztem az igaz
se saját elktronikával meghajtva,se más géppel,a "más gép" csöves gép,tehát nemis indult,mivel nem zárt a fűtőkör
Ha azt mérted,hogy nem szakadt a fűtés,akkor annak fűtenie kell. Kapcsold már le a villanyt és nézd meg. (Nem egy 60W-os égő fényerejű.)
Holnap megnézem,na nem egy félóra múlva hanem reggel
..és most mindenkinek további jóccakát én elteszem magam holnapra. üdvözlettel:Gergely
Üdv. 8V-os fűtés?Tudomásom szerint minden FF képcső 6,3V és 300mA fűtéssel megy. Kivétel: 31cm 12V 16LK 10V. De Köbzoli " BÁCSI " már gépel is. Öreg T
azt hiszem 6,5-ről ment szép lassan 7 körül-ig valahogy így,de nem akarok hülyeséget mondani,mert nem emlékszem már pontosan,viszont ma megint megnéztem az egyik csöves gépre tettem,de bizony semmi,halkan búgott a csöves gép,de sehol semmi fűtés,pedig a csöves csövén
a 3-4-es kivezetések közt 8,0ohm míg ezen 7,9ohm... de semmi fűtés
Próbáld meg 7805 ről felfűteni...
Nem értem, mit "görcsölsz" egy képcső fűtőszálon. Ha szakadt, kuka, ha jó, akkor meg fűt. Egy akármilyen Ohm mérővel mérhető.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

Onnan tudom ilyen pontosan ,mert kipucoltam az egészet,tetőtől,talpig.. ecset+porszívóval és a 2cm-es porréteg alatt volt belebélyegezve 

D de már csak azért is menni fog.. nagypapám szomszédjában az udvarban láttam 2db valamilyen FF-tv-t egy szemétkupac tetején,nem létezik hogy az egyiknek ne lenne jó a csöve..