Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gombgondok

Témaindító: Pet91, idő: Nov 15, 2009
Lapozás: OK   1 / 1
(#) Pet91 hozzászólása Nov 15, 2009 /

Hello.
Az lenne a feladat, hogy kéne egy a víz alatt is jól működő érintésérzékeny felületet (kb 1m*30cm) alkotni, ami már kb 2N/cm^2 től működik, de kibírja ennek a sokszorosát is.
Vagy a másik ötletem, hogy fotokapukkal oldjam meg a dolgot, laserpointerek segítségével, de azt nem tudom mennyire volna macerás. (modjuk biztos könnyebb volna cipelni 2 30cm-s rudat(egyikben lézer, másikban fotodióda) mint egy ilyen lapot).
Szeretném ha segítenétek rájönni, melyik a jobb megoldás, és azt mégis hogyan kéne. várok minden ötletet.
Üdv.
(#) Alkatel válasza Pet91 hozzászólására (») Nov 15, 2009 /

A feladat edekes, csak nem ertem pontosan mihez kell. Valami olyasmire gondolsz mint egy billentyuzet? Mit kellene erzekelni? Az biztos, hogy vizallonak kell lennie. Valamivel tobb info kene.
(#) gyuri95 válasza Pet91 hozzászólására (») Nov 15, 2009 /

A víznek is nyomása van minél mélyebbenvagy annál nagyobb, ezt azért figyelembe kellene vedd ha érintésérzékeny felülettel dolgozol.
P=sürüség*gravitácios állandó*mélység
A sürüség és a gravitálciós állandó nem változik, de a mélység igen, így a nyomás is.
(#) kalmi.kalmi válasza Pet91 hozzászólására (») Nov 15, 2009 /

Szerintem az ilyen víz alatti kapcsolók, meg fotokapu meg ilyenek, elég nehezen kivitelezhetőek házilag. Az uszodatechnikában sem tesznek víz alá gombokat. Az ilyen feladatokat vákumcső segítségével oldják meg. Magyarul van egy pumparész a vízben, ahhoz kapcsolódik egy müanyag cső és annak a végén a szárazon van a mikrokapcsoló. Ilyenek vannak a mosógépekben is .... (szintkapcsoló)
(#) Pet91 hozzászólása Nov 16, 2009 /

sorjában:
Nos a dolog nem billentyűzet lenne, hanem egyetlen felület ami érintést érzékel, mint az uszodai mérőpanelek amik a versenyző megérkezését detektálják.
Többekközt a hidrosztatikus nyomás kiküszöbölése miatt gondoltam a fotokapus megoldásra, aminek a lézereit és a diódáit 1-1 plexihengerben elhelyezve képzeltem el( és így egymással szembeállítva a lézer pont a diódára megy, vízszintes hálót alkot pl 2cm-enként és pont olyan mint a scifi lézeres riasztók). Ezzel nagyjából a vízállóság is meg van oldva, csak várom a jó ötleteket.
kössz az eddigieket
(#) Pet91 válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Nov 17, 2009 /

Hát igen, de egy akkora gumilabdát nem szívesen cipelgetnék, meg aztán nem is minden sarkon kapni olyat.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem