Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Lapozás: OK   75 / 312
(#) bankimajki válasza zenetom hozzászólására (») Nov 16, 2009 /

Javaslat, amikor megveszed fogd meg és vizsgáld meg rendesen. Ha nehéz, akkor én nem javaslom, mert nagyon kényelmetlen hosszú távon furkálni egy nehéz géppel. (Kombitool-lal nem ajánlom, mert olyan csuklód lesz, mint a bicepszed ). Minél könnyebb szerintem annál jobb. (De azért anyag is legyen benne.)
(#) nagy hoho válasza zenetom hozzászólására (») Nov 16, 2009 /

Szia! A B tervet azért javaslom mert lesz egy géped ami tokmányos. Ha tönkre megy akkor még mindig van egy tokmányod ami kb annyiba kerül mint ez az egész gép.
Én a Vaterán vettem egyet nagyon finoman fut van öt patron hozzá és fúrók is. Erről mellékelve kép. A 3 mm-est már nem csipi de csak azért mert nagy a fordulat és nagyot harap a fúró.A másik ötletem a csavar behajtó motorja. Manapság már lehet szerezni használt vagy kidobott csavar behajtót ( pl: MÉH telep) aminek a motorja még műkődik. Nekem egy 12 voltost sikerült szerezni hát mit mondjak, brutális.
Amikor rátettem egy akksira kiugrott a kezemből. Indulásnál a 4 ampert simán felveszi aztán terheléstől függően 1,5 - 3 A. Csináltam hozzá egy PWM szabályzást és meg szelidült. Erre kell egy kis tokmány és meg van a legolcsóbb erős fúrógép. Ezt a fúrót kis fűrésztárcsához, marószárhoz, csiszoló koronghoz stb. használom majd.
(#) newman92 hozzászólása Nov 23, 2009 /

Itt az én kis sarkom is a garázsban!

DSC00168.JPG

(#) Action2K válasza newman92 hozzászólására (») Nov 23, 2009 /

Csinos, könnyű rendet rakni. Fiatal kezdő létedre szépen megvannak az alap dolgok. A szkóp hab a tortán!
Az a kupac mi az asztal közepén? Csaknem csokit ettél nélkülünk?
Ja, fűtés van a kuckódban?
(#) bbb válasza hapro hozzászólására (») Nov 23, 2009 /

Érdekes, én ugyan ilyet vettem ~2000Ft körül (csak fekete) és semmi bajom nincs vele, sőt igencsak megérte az árát! Nem lehet, hogy a tied van csak igazán pocsék módon összerakva?
Mondjuk nagyon nagy hátrány, hogy a dremel multitokmányt nem lehet belefogni, de nem adom fel a harcot, szerzek valakit, aki képes nekem finommenetet vágni egy adapterhez!
(#) SzervízMacska válasza bbb hozzászólására (») Nov 24, 2009 /

Az én kis gépem kísértetiesen hasonlít az általatok tárgyalt fúrókhoz ( képmelléklet ). A tengelyen lévő menet átm.: 7mm. A hozzávaló hárompofás tokmányt a Conrad budapesti üzletében vettem. Kb. 10 éve hibátlanul üzemel.
(#) newman92 válasza Action2K hozzászólására (») Nov 24, 2009 /

A karnyi vastag központi fűtés csövek a lábamnál kanyarognak. Pulcsiba már nem fázom! Fagyit ettem!
(#) bankimajki válasza newman92 hozzászólására (») Nov 24, 2009 /

Akkor én csinálnék a helyedben padlófűtést egy hűtőszekrény rácsából. Szerintem elég durva lenne. Egy kis szivattyúval pár percenként átforgatni a vizet a rendszerben. Ha esetleg nem érted az ötletemet, de látsz benne fantáziát akkor szívesen segítek.
(#) peterpan válasza bankimajki hozzászólására (») Nov 25, 2009 /

Kalapot le! én eddig csak barbecue- rácsként találkoztam vele, ötletes vagy!
(#) bankimajki válasza peterpan hozzászólására (») Nov 25, 2009 /

Köszi, van elég sok fejlesztésem (inkább ötletem), ebben még a kutyaház fűtése is szerepel, a konvektor szellőzőjének a fűtéséből
(#) patexati hozzászólása Nov 25, 2009 /

Elkészült a drillhez az állványom nem kotyog semmit! A képen lehet nehezen látszik de a három alulap közt egy persely is van mindkét oldalon végig (valami ruszki tv antenna volt és egyik eleme teljesen illeszkedett rá) sőt még "járatni" kell mert kicsit szorul! Aki esetleg a vasúton dolgozik vagy dolgozott tudja az alja miből van
(#) mex válasza patexati hozzászólására (») Nov 25, 2009 /

Kreativ!
Bár nincs közöm a vasúthoz, de nem jelzőtárcsa?
(#) patexati válasza mex hozzászólására (») Nov 25, 2009 /

De az! Nem loptam nehogy valaki félreértsen ez kopott leselejtezett darab! Egy órát csiszoltam mire alu lett
(#) Doncso válasza patexati hozzászólására (») Nov 25, 2009 /

Hűű, nagyon szuper lett, én is agyaltam egy ilyenen, de bevallom férfiasan, én a kúszó mechanikát sehogyse tudtam megoldani, így vettem egyet a lidl-be pár ezerért, de az sajnos csak a sima fúrót fogadja, a minidrillt nem, illetve túl nagy, de ez nagyon tetszik.
(#) patexati válasza Doncso hozzászólására (») Nov 25, 2009 /

Az alja meg Technics Hogy elfér a Junoszty meg Videoton cuccal (a Videoton a húzókar mi egy vidi rádiós erőlködőben volt valami merevítő az alján ,jó a sok szemét ) Most veszek megint rendes fúrókat méregdrágán mert mi volt kettő eltört a többezer lyuk fúrásakor
(#) SALáta válasza patexati hozzászólására (») Nov 25, 2009 /

80-100 ft ért nagyon jó hss-t vettem, 10 darabot mindegyikből, 0.8 és egyeset csak. A kobaltos nekem nem jött be, ahhoz képest drága hogy nálam könnyebben tört mint a sima hss.
(#) patexati válasza SALáta hozzászólására (») Nov 25, 2009 /

Azért csináltam az állványt,hogy ne törjön! Amúgy lehet,hogy igazad van majd kiderül most csak egyet rendelek a kobaltosból ha nem feszül nem törik el amúgy olyan mint a ropi! Aki simán fúr kézből nehogy vegyen!! Kétoldalas smd-nél szinte elengedhetetlen a jó fúró!
(#) nagy hoho válasza bankimajki hozzászólására (») Nov 25, 2009 /

Szevasz! Az én műhelyem 3,2 m2-es: szeretnék valami fűtést bele ami gazdaságosabb mint a 2 kW-os villany hősugárzó. Az ötleted jól hangzik fejtsd ki bővebben légyszíves!
(#) SALáta válasza patexati hozzászólására (») Nov 26, 2009 /

Nekem a hss bevált nagyon. Én is csak próba idejére rendeltem a kobaltosból. Szerintem jó a kétoldalashoz a hss is, egy hátránya hogy hamar kopik, de olcsó és ha ügyes az ember lehet élezni, én le szoktam törni az 1 mm és kisebb fúró végét hogy ütközésnél még picit a szár kilógjonm ne a csigára fogjon, van olyan 0.8 as fúróm aminél a csiga a sok élezés miatt már csak 3 mm, azzal tudok a legjobban fúrni. Nekem a kobalto csak azért nem tetszik mert nagyobb fordulatnál nálam jobban hajlott mint a hss. Ez a régi és az új gépre is igaz volt, az új gép picit jobb mint a régi. Állvány nekem is van de a legfontosabb szerintem a pontozás, ha meg van pontozva ezerszer könnyebb fúrni. Ha az állványod bírja akár azzal is pontozhatod, én kézzel szoktam, néha félreugrik. Inkább minden forrszemet picit nagyobbra csinálok, érdekes az Alkotós tápnál a forrszemekkel nem volt gondom, pedig 1 mm fúróval csináltam mindet.
(#) patexati válasza SALáta hozzászólására (») Nov 26, 2009 /

Én a forrszemeket lyukasra szokom csinálni így nem kell pontozni!
(#) bankimajki válasza nagy hoho hozzászólására (») Nov 26, 2009 /

Helló, az én ötletem az lett volna, hogy a fűtéscsőre valamilyen fém csövet ráteker (pl. alumínium) És azzal együtt egy zárt rendszert készít a hűtőgép rácsával. (Tehát összeköti, fontos hogy hagyni kell egy magasabban fekvő helyen egy pici lukat a szuszogáshoz. És ebben a rendszerben egy olyan kis szivattyúval átkeringetni a vizet, ami csak lassan forgatja. (Egy 555-össel, meg egy kis aszinkron motorral meglehet építeni a keringetőt és a vezérlést.) Én valami ilyesmire gondoltam. Csatoltam egy képet is.

névtelen.JPG

(#) Action2K válasza bankimajki hozzászólására (») Nov 26, 2009 /

Szerintem, ha a csövet (a kép szerint) lamellákkal látja el, sokkal jobb a hatásfok. Tudom... ebben nincs elektronika.
(#) Gafly válasza Doncso hozzászólására (») Nov 26, 2009 /

Én meg ingyen kínálgattam a panelfúró szetteket az EHET-en, de alig akart gazda lenni rájuk. Motorból pl. van még még...
Hiába, ami ingyen van az a kutyának sem kell
(#) Gafly válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 26, 2009 /

Pedig a sarkon lévő asztalt nagyrészt az én ingyen vihető cuccaim foglalták el
Persze annyiban jogos a két pont hogy mi ott főztünk öten, a többiek meg honnan tudták volna hogy azok azért vannak ott hogy aki kapja marja
Jövőre viszek egy nagy táblát hogy "Ingyen viheted, esetleges kérdésekkel fordulj a második bográcshoz."
(#) brato válasza nagy hoho hozzászólására (») Nov 26, 2009 /

Én is most csináltam nemrégen a műhelyfűtésemet.
Klímaszerelőktől kértem egy rossz orosz BK2000 tipusú klíma gázkondenzátor egységet és a központi fűtésről csináltam egy leágazást neki.
4 db 12V-os ventilátor van a hátuljában.
A vezérlést "összkomfortosra" csináltam ami volt itthon abból.
Most próbaüzemben van és még finomítgatok a vezérlésen.
(#) Frankye válasza Gafly hozzászólására (») Nov 26, 2009 /

Én pedig egyenesen kézbe kaptam!
Jut eszembe! Ha egy kis időm lesz, tesezk fel képet az "alkotásról". Nagyon jól működik a két oldali megvezetés és fogasléc-fogaskerék páros! Ezúton is hálás köszönet érte.
(#) Doncso válasza Gafly hozzászólására (») Nov 26, 2009 /

Ez az én formám, EHET-en nem voltam, sajnos.
Üdv.
(#) nagy hoho válasza bankimajki hozzászólására (») Nov 26, 2009 /

Helló! Köszönöm az ötletet, nálam fatüzeléses kandalló van ami az egész lakást fűti. A füstcső kb 8 métere van a műhelyemtől ezért nehéz lenne kivitelezni. Arról nem is beszélve , hogy ilyen időben nem fűtünk egész nap csak késő délután.
(#) nagy hoho válasza brato hozzászólására (») Nov 26, 2009 /

Nagyon profi! Se klimás ismerős se központi fűtésem nincsen
(#) KTobi válasza Gafly hozzászólására (») Nov 26, 2009 /

A tábla nem ártott volna, pár dolgot lehet, elhoztam volna, nem tudtam, hogy ingyen vihető. Valaki a kezembe nyomott egy marék tápcsatlakozót. Abból a rakásból. Itthon elég nehezen jutok hozzájuk, mázli kell, hozzá, hogy az ember összeszedje a kidobásra szánt tápokat.
Következő: »»   75 / 312
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem