Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hangszórójavítás (otthon)
 
Témaindító: weasels, idő: Márc 18, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   12 / 120
(#) szergey válasza zolimobydick hozzászólására (») Nov 24, 2009 /
 
Keresd meg a zaj forrását.... A 284 az olcsóhangszórós hátulról nyitható változat emlékeimk szerint. Nézz szét benne, tömítsd a hátlapot, ilyesmik. És nézd meg, hogy tényleg jó-e a méylhsz, mert a lengőrendszere eléggé hajlamos arra, hogy ne központosítson normálisan.
(#) szergey válasza zuzmow hozzászólására (») Nov 24, 2009 /
 
Egyformák kb, a 2550 és hasonlókkal, csak a keretek másfélék, meg kisebb a doboza (másféle mélytartomány), és máshol váltják a dómot a középpel (egyébként is a kisebb terhelhetőségű és szélessávúbb középhsz van benne), de ezek apró különbségek.

Membránszélt amivel normálisan javítható, csak a H2000-nél lehet hozzá venni, a kínai SAL-féle nem jó, a méretek sem stimmelnek, emellett elrontja a hangszóró paramétereit (rosszabb mélyátvitele lesz), rosszabb mechanikailag (kevesebb lineáris tartomány, jóval több rezonancia), és pár év alatt széthullik. A lehető legrosszabb megoldás javításra..
(#) szergey válasza Milan90 hozzászólására (») Nov 24, 2009 /
 
Emlékszem a hangszóródra, mikor mutattál róla képet, de nem találkoztam még ezzel, és maga a hangsugárzó típusa sem ismerős. Így ránézésre. annyira ényleg nem nagy kár érte, de minek porosodjon ott hibásan. )
(#) szergey válasza Solt85 hozzászólására (») Nov 24, 2009 /
 
A 2050 eredeti hangszórójához (HA20-402) sem jó a SAL habszél, nem egyeznek a méretei, és 40-50%-kal magasabb fs, emiatt rosszabb T-S várható.
(#) frissadam hozzászólása Nov 24, 2009 /
 
Hi! Valaki nem tudná megmondani hogy a H2000 HB13-539 középsugárzóhoz hol tudnék javító szélt kapni? A forgalmazók azt mondják hogy ennyire kicsi habszélük nincs. De ha a H2000-nek nem lenne akkor nem gyártanák ezt a típust...

Kösz!
(#) karpi válasza zolimobydick hozzászólására (») Nov 24, 2009 /
 
Dupla falu doboz es homokot toltesz a falak koze, homokot keversz valami ragasztoba es sok sok reteget kensz a doboz falara,szurkot felmelegitesz es homokot keversz bele ezt felkened a doborz belul, meg ilyeneket.Lehet probalni mereviteni a dobozt lecekkel, a hatlapot es az elolapot is egy leccel osszefogni stb...
(#) karpi válasza szergey hozzászólására (») Nov 24, 2009 /
 
TS parameterek a melytartomanyra vonatkoznak feljebb mar nem erdekessek.

Minap halgattam zenet a fulhagatoval es bementem egy uzletbe ,ott szolt a zene .Altalaban radiot halgatok es ha az uzletben ugyanaz a musor megy felhangosodik a basszus meg a szub .Most is felhangosodott es tomoren szolt amit halgattam ,de! en mas zenet halgattam es az uzletben megent a helyi radio ment .Csodalkoztam "ilyebn veletlent hogy pont az a zene menjen a radioban mint amit en halgatok a sajat "listambol""...es kiveszem a fulhalgatot ...es ..mas zene ment az uzletben.Ptrobalgattam mindenfelekeppen , nem lehetett megallapitani a szub/basszus eredetet szepen a sajat zenemhez halottam.

Teljessen mindegy milyen szub morog a hatterben ugy ereztem mintha perfekt az en altalam halgatott zenebol lenne.

Igy hat ne tulozzunk evvel a szub/mely tartomannyal.Zenei erteke nincs csak hatterzaj.

Ki lehet probalni.
(#) Solt85 válasza szergey hozzászólására (») Nov 24, 2009 /
 
Nos mondtam én hogy nem jó amit csináltam . Tudom hogy a SAL nem a legjobb minőség, de nekem akkor ez volt kéznél, ezt találtam. Egyébként az nem igaz hogy nem akkorák a méretei a szélnek, nálam illeszkedik, semmi méretbeli illeszkedési probléma nem volt.

"csak a H2000-nél lehet hozzá venni" ami jó ? biztos gyártanak még a világban jó membrán szélt.....

üdv.
(#) szergey válasza frissadam hozzászólására (») Nov 25, 2009 /
 
Van kisebb is, kétféle 100, és két 125 mm-es. Nameg a 130-as.
(#) szergey válasza Solt85 hozzászólására (») Nov 25, 2009 /
 
Nem jó egyik Videoton membránhoz sem a 200mm-es SAL habszél, más a méretezése. Csak gondolom Te hibásan, felülről ragasztottad fel. Az eredeti hangszóróknál alulról kötödik a membránhoz, és a hangszórók így működnek jól.

Idézet:
„"csak a H2000-nél lehet hozzá venni" ami jó ? biztos gyártanak még a világban jó membrán szélt..... üdv.”

Nem tudok róla. Talán amikor én gyártok. De az általánosságban kapható javítókészletek és hangszóró hab membránszélek mind kínai eredetűek, és sajnos olyanok is... A jó habszél nagyon ritka állatfaj.
(#) Kovidivi válasza Milan90 hozzászólására (») Nov 25, 2009 /
 
Pécsen van egy elektronikai bolt ,az AC/DC, Bővebben: Link , én ott kaptam 700Ft-ért pillét HG2.5-höz - Bővebben: Link, így nem kellett vennem 2300Ft-ért egy teljesen új hangszórót. A kereskedők házában is van egy bolt, de ott inkább csak mnc van. Google - "elektronikai boltok pécs" , plusz kérdezd meg a boltok tulajait, hogy hol van "konkurencia" .
Még egy plusz infó, a zöld mellett van egy hangszer- lemezbolt, ahol vannak elég jó áron hangdobozok, és erősítők is. Ha megy valaki, mondja az eladónak, hogy rakják fel vaterára a cuccokat, ott tuti elkapkodják.
Üdv!
(#) Kovidivi válasza karpi hozzászólására (») Nov 25, 2009 /
 
Ezzel én nem értek egyet. A mély tartományból rengeteg fajta van, nem csak a tucc-tucc, és sokszor már a mélyből fel tudok ismerni zenéket. Jó, én nem tucc-tucc-ot és rádiót hallgatok...
Másik példa: haverom mikor próbál keverni, nem veszi észre, hogy kalapál, vagy csúszik a zene, én észreveszem, ő viszont hagyja szólni a kettőt fél-1percig simán, és azt hiszi, hogy egy ütemre megy a két zene. Ez persze nem baj, csak megjegyzem. Üdv!
(#) Milan90 válasza Lázár Péter hozzászólására (») Nov 25, 2009 /
 
Csak úgy próbaképpen bementem a boltba, vettem a hangszórómhoz membránszélet, és sikerűlt ! Megcsináltam életem első hangszóróját. Nem olyan neház, mint ahogy azt sokan mondják kb. 10perc alatt megvoltam vele. Ez már kb. 5-6 órája volt, most próbálom tönkretenni, vagyis betettem a fiókba, és egész éjszaka egy változó feszültségű 30 Hz-es jel fog menni úgy 1cm-es kilengés körűl . Jó meleg a mágnes, kb 35-40fokos. Ha bírja, akkor beépítem. Persze nyílván rosszabb lesz, mint régen volt, de már csak az élmény kedvéért is megcsinálom.
Azért érdekes, hogy ezt a szervízben miért nem tudták megcsinálni. Remélem a másik is ilyen jól fog sikerűlni.
(#) szergey válasza Kovidivi hozzászólására (») Nov 26, 2009 /
 
Milyen régi pille ez a képen. Még az előző 10 évvel ezelőtti szövetből van.
(#) szergey válasza Milan90 hozzászólására (») Nov 26, 2009 /
 
Vannak könnyű esetek is. Vannak nehezebbek is, és többféleképp meg lehet csinálni; léteznek hangszórók, ahol még a ragasztó sem mindegy.
De jó, ha legalább központban mozog.
(#) Istike88 hozzászólása Nov 30, 2009 /
 
Sziasztok!

Van két videoton hangszóróm. Olyan problémám van velük, hogy a membrán szél néhol levált a membránról, nem latszik, meg nem is hallatszik, csak amikor ellenőrizgettem őket akkor tűnt fel!
Hogy érdemes javítani a hibát?
Kenjem be ragasztóval ott ahol elvált?
Vagy nem ártana az egészet újra ragasztani?
Milyen ragaccsal kell ezt csinálni?
Pillanat és teknokol kilőve, szerintem ezek nem jók bár lehet nincs igazam. Van itthon egy tubusos palmatex ragacs, extra erős, kb olyan az állaga mint a teknokolnak, csak sárga színű, elég lassan szárad. Szerintetek az jó lenne?

Előre is köszönöm!

Üdv
(#) Bonanza02 válasza Istike88 hozzászólására (») Nov 30, 2009 /
 
A palmatex jó,bár igazából annak fehérnek kellene lennie. (vagy megöregedett?)Mindkét felét be kell kenned,vagyis a kosár szélét és a gumiszél ragasztási felületét is. Vársz fél percet,utána finoman összeragasztod és összenyomod.
(#) szergey válasza Istike88 hozzászólására (») Nov 30, 2009 /
 
Ha szétesett a habszél, új kell helyette.
(#) Istike88 válasza Bonanza02 hozzászólására (») Nov 30, 2009 /
 
Ez gyárilag ilyen sárga színű. Most nincs előttem, meg kell keresnem. Nem a kosártól vállt el, hanem a papírtól a gumi szél.
(#) Istike88 válasza szergey hozzászólására (») Nov 30, 2009 /
 
Teljesen egyben van, csak a ragasztás engedett el.

üdv
(#) Bonanza02 válasza Istike88 hozzászólására (») Nov 30, 2009 /
 
Akkor azt úgy ragaszd,ahogy leírtam.Jó lesz. Majd hagyd pihenni 4 órát.
(#) karpi válasza Bonanza02 hozzászólására (») Dec 1, 2009 /
 
Elegg nehez egy tapasztalat nelkuli embernek ilyesmit igy ragasztani , ugyanis OK ha eltalalod pontossan a helyet a ket feluletnek de ha nem akkor mi lessz?

En be szoktam ereszteni a papirt, meg a pillet is nitrohigitoval igy nem szarad olyan hirtelen a ragaszto es lehet meg simitani .Gyarba a cipotalpak ragasztasanal felforrositjak az egeszet igy nagyon erossen kot.( nalunk ilyen van sarga /kremszinu es nem tul suru mez allagu Prenadez vagy ICPC3 a neve gondolom ugyanaz van nallatok is ).

Szoval vigyazni kel ha mar majdem szaraz a bekent ket felulet ha osszeragad mar nem lehet csusztatni , Szetszedeskor hogy arreb ragasszad ha nem szakad el a papir ujra kell kenni mert mar nem fog semmit. Esetleg ha melle lessz ragasztbva , higitoval feloldani ne szakitson a membran feluletebol papir reteget.Aztan ujra bekenni mind a ket feluletet tisztitas utan.
(#) djyuri hozzászólása Dec 1, 2009 /
 
Üdv
Tud/ismer valaki olyan tagot,akinek kellene két működő hs500 4 db elpukkantért?
Csatoltam képeket (LB1230 4 Ohm)

Az elpukkantak lehetnek szinte akármilyen állapotban....csak a kosár,mágneskör legyen ép és ne az udvaron ázzon. Jah és csak ez a fajta mágneskörös érdekel.

Köszönöm
(#) szergey válasza karpi hozzászólására (») Dec 1, 2009 /
 
Nem vált el végig, szóval nem lesz olyan nehéz.
(#) Bonanza02 válasza karpi hozzászólására (») Dec 1, 2009 /
 
Szerintem azt lehet látni,hogy hol volt a papír széle ragasztva.Ha pont oda ragasztod vissza,akkor nem lesz baj.
Ha a porvédő le van véve,akkor tudok javasolni egy központosítási módszert,és azt te is könnyen meg tudod oldani.Akkor biztosan központos lesz.Ha csak egy darabon engedte el a ragasztás a gumiszélnél,akkor azért nem kell levenni a porvédőt feleslegesen.
(#) Istike88 válasza Bonanza02 hozzászólására (») Dec 1, 2009 /
 
Köszönöm mindenkinek a segítséget! Remélem menni fog!

Üdv!
(#) karpi válasza djyuri hozzászólására (») Dec 1, 2009 /
 
Ez a hangszoro pont olyan mint a Bolgar "HiFi " de a baszus tipus ,csakhogy ami neklem volt azoknak Alnico magnese volt olyan "magas" henger .
Nagyon jo hangszorok .


(#) djyuri válasza karpi hozzászólására (») Dec 1, 2009 /
 
SZia

Nekem csak ez a lapos kivitel jó,mert csak ezt tudjuk megcsinálni olyanra,amire szeretnénk.

Remélem fogok találni 4 db rosszat....már 3 is jó lenne értük.
Mert sajnálnám ezeket szétvágni és újracsinálni,mert egy hozzá értő retro egyén szerint ezek nagyon jó állapotúak.
(#) szergey válasza karpi hozzászólására (») Dec 1, 2009 /
 
Kész katasztrófa volt az összes bolgár hangszóró. főleg mechanikaikag.
(#) Bonanza02 válasza szergey hozzászólására (») Dec 2, 2009 /
 
Már megint szidod.Tartsd már meg a véleményedet magadnak. Van akinek jó volt (nekem is)
Következő: »»   12 / 120
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem