Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Ha mar a lezerrol van szo! Fotozom es szeretnek egy olyan lezerpointeres kioldot kesziteni, ahol ket lezerfeny keresztezi egymast. A fenykepezogep csak akkor oldana ki, ha mind a ket lezerfeny megszakad. Tehat, csak egy pici pontra osszpontositanek. A gep kioldasa egyszeru, csak a ket polust osszeerintem, vagyis hasonlo kimenetnek kene lenni a szerkentyun. Tudtok nekem segiteni? Egyszeruen nem talalok semmit a neten. Netalantan,ha van mas olyan otletetek, ahol nincs a foton, esetleg latszo, zavaro feny, de megoldhato a dolog, annak nagyon orulnek. Koszonom elore!
Én gyorsfotó elektronikát készítettem infra lézerrel. Megmondom mi kell : kis teljesítményű infra lézerdióda, egy BPW34 fotodióda, LM358 (vagy más) műveleti erősítő. Ezekből mind 2, és egy 2 bemenetű ÉS kapu. Amikor mindkét nyalábot keresztezi valami, akkor van egy magas szinted (pl 5V), amikor ez nem teljesül, akkor 0V van. Az 5V-al utána kezdhetsz akármit. Kép a szerkezet segítségével : Bővebben: Link
Koszonom a gyors reakciot! Bevallom, hogy annak ellenere, hogy imadok mahinalni, az ilyen szintu elektronikai berendezes, meghaladja a jelenlegi kepessegem. A foto meggyozo, valoban ilyenre gondoltam.
Collector! Lenne ra mod, hogy valamo rajzszerut kuldenel a kapcsolasrol? Nagy segitseg lenne! A baratom megcsinalna nekem. Elore is koszi!
Valami ilyesmi:
Bővebben: Link Érdemes esetleg egy monostabilt rakni a kimenetre (akkor NAND helyett ÉS kapu kell), mert ha csak 0,01ms-ig takarja valami az egyik nyalábot, akkor 0,01ms-ig lesz kimeneti jeled is. De ez csak egy egyszerű szerkezet, én már fél éve dolgozom azon, hogy beállítható legyen a késleltetés, védelem, és villanócsövön áthaladó energia, előbb utóbb el is készülök vele
Koszi a rajzot. Ez mar egy kiindulo pont. Tudod, puskagolyot nincs szandekomban fotozni. Inkabb rovarokat, madarakat meg ki tudja meg mit. Azt hiszem ezek tovabb takarjak a szenzort. Ajaj!.... , ha belegondolok, sok otletem van.
Megegyszer koszi! Amennyiben lessz valami izgalmas eredmeny, jelzem! Sok sikert a fejleszteshez!
Üdvözöllek ebben az általános fényképezéssel kapcsolatos beszélgetős témában. A témát azzal a céllal nyitom, hogy a fényképezéssel kapcsolatos egyedi vezérlő, időzítő, és szenzor áramköröket megbeszélhessük.
Mivel ez a téma az egyes eddig nyitott témákat is érinti ( _idózítő_és_(vagy)_távkioldó_), ezért kérek mindenkit hogy először ezekben nézzen körül ha konkrét kérdése lenne. Köszönöm! Remélem sok hasznos ölkellel fog gyarapodni a téma. Köszönöm. [OFF]( A negatív hozzászólásokat , és OFF témákat kerüljük. )
Ilyen képek készítésekor nem a zárszerkezetet érdemes vezérelni hanem hosszú záridővel fotózva a vaku elsütését vezérelni (hang, opto, etc...).
Hátránya az, hogy sötétben kell készíteni a képet.
Sziasztok. Úgy látom idén nem pörgött ez a téma, de nekem van egy érdekes kérdésem.
Vakut szeretnék vezérelni (régit) lehetőleg kábel nélkül. A gépnek nincs spéci kimenete, úgyhogy maradt a beépített vaku fény. A problémám az, hogy mi van azzal az esettel, ha a gép a beépített vakuval elővillantgat. Én fénymérésre / vörösszem csökkentésre ellövöm a vakut, mire fényképeznék, addigra a slave-ek ki is aludtak, épp töltődnek. Valahol olvastam, hogy az elővillantások sokkal? rövidebbek, és a villantás hosszával lehet variálni. Találtam olyan megközelítést is, hogy leszámoljuk a villanásokat. Pl. a 4. villanásra lőjjük el a vakut. Ezek szépek és jók, de nekem 2 db ceruzaaksi áll rendelkezésemre a kb. 2,6-2,7 V-os tápfesszel. Az 555-ös 4,5V-tól, CMOS-ok 3V-tól mennek.... Van valakinek ötlete a témában? Felőlem lehet tranyós is, de időzítést nem tudok mérni, legfeljebb stopperral, de a pár us esetén mit sem számít.
Üdv!
Nekem egy olyan kioldó késleltető kombó kapcsolásra lenne szükségem amit lézerrel vezérelhetek. A lényeg az lenne hogy amikor megszakad a lézersugár a fényképezőgép azonnal exponál plusz max 5 másodpercig folyamatosan exponál. A gépet manuál módban használnám. A késleltetést ha nem lehet állítani nem gond de jobb lenne ha lehetne. Előre is köszi.
Sziasztok.
Egy olyan dologban szeretnék ötleteket kérni, hogy miként lehetne "forhant" Canon EOS 350D gépemet felhőfigyelő-fényképezőgéppé beüzemelni. A kérdés hogy miként lehetne azt megoldani hogy mondjuk egy laptop segítségével pl 30másodpercenként készítene a gép egy expót azt áttöltené a gépre egy megadott könyvtárba. A gond csak hogy mivel-hogyan tudnám ezt az automatikus időzítést megoldani. Adott ugye a Canon távvezérlő szoftvere de az csak gombnyomásra exponál, ez meg tudja csinálni hogy egy adott könyvtárba a gépen elmenti a fájlokat. Itt egy link a met.hu oldalról ahol ezt "leírják" Bővebben: Link |
Bejelentkezés
Hirdetés |

, és OFF témákat kerüljük. )