Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Megtett út mérése

Témaindító: duCiel, idő: Jan 3, 2010
Lapozás: OK   1 / 1
(#) duCiel hozzászólása Jan 3, 2010 /

Hello!
Autóban szeretném mérni a megtett utat-km-t.Sajnos a gyári óra elromlott ezért gondoltam valami digitális változatra mint pl.: a kerékpár computerekben van, cask azt nem tudom használni mivel más a kerékméret. 13as kerekeim vannak.
Thx
(#) Lucifer válasza duCiel hozzászólására (») Jan 3, 2010 /

A kerékpár kilóméterórákban is be lehet állítani a kerékméretet. Miliméterben szokták bekérni a kerék kerületét.
(#) duCiel hozzászólása Jan 3, 2010 /

analóg volt a kilométer órám,én eddig csak olyan kerékpárosat találtam ami nem passzolt 13as kerékhez
(#) duCiel válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jan 3, 2010 /

13 coll
(#) duCiel válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jan 3, 2010 /

mikrovezérlős kb. mennyibe jön? nehéz elkészíteni?
(#) fantom45 hozzászólása Jan 3, 2010 /

Nem akarok hülyeséget írni de szerintem ez elég macerás dolog... inkább vegyél bontottan
(#) fantom45 hozzászólása Jan 3, 2010 /

Vagy esetleg amit korábban írtak hogy bicóórát olyan távolságra..
(#) Georgee válasza fantom45 hozzászólására (») Jan 3, 2010 /

Viszont itt probléma, ha lemerül az elem, mert akkor az eltárolt adatok törlődnek. És a végén már nem lehetlessz tudni hány KM van a kocsiban.
(#) fantom45 válasza Georgee hozzászólására (») Jan 3, 2010 /

na ez igaz.. nem is gondoltam ilyenre...
(#) kissi válasza Georgee hozzászólására (») Jan 3, 2010 /

Lehet probléma még a sebesség is! Bicikliórák tudják a 100 feletti sebességeket is?

Steve
(#) proba válasza kissi hozzászólására (») Jan 3, 2010 /

Azt lehet, de ezt a fordulatszámot nem biztos.
Esetleg valahova egy mechanikus osztót (esetleg egy elektronikusat) az javítana a helyzeten.(ekkor egy fordulat már 2m lenne ami már ehető szerintem a legtöbb komputernek.)
(#) Sergei válasza duCiel hozzászólására (») Jan 3, 2010 /

Szia

vegyél cateye velo 8-as kerékpár kilométer órát. 300 ig mér illetve külön be lehet állítani a kerék méretet. és az ára is elfogadható.

Üdv Sergei
(#) aderka válasza Sergei hozzászólására (») Jan 3, 2010 /

Üdv!
PIC+LCD, én erre tippelek. Egy sima 600 Ft-os PIC is tudja mérni a megtett métereket, és kapni 800 Ft okért 1 soros LCD kijelzőket.

üdv: Dávid
(#) Sergei válasza aderka hozzászólására (») Jan 3, 2010 /

Üdv

ha értesz hozzá akkor persze hogy PIC+LCD. na de ha nem értesz hozzá akkor marad a bolti mint nálam mert nem volt humorom kiadni cirka 60 ezret egy pic-es fejlesztésért.
(#) Tedmon válasza duCiel hozzászólására (») Jan 3, 2010 /

Hello duCiel!

Arra vigyázz, hogy a 13 coll valószínűleg a keréktárcsa mérete és nem a kerék tényleges átmérője, mert azon van még abroncs is! Ha pl. 13 colos felnin 175/65 gumi van, akkor megközelítőleg 1,75 m a kerület.
(#) Sergei válasza Tedmon hozzászólására (») Jan 3, 2010 /

Legegyszerübb ha húz egy vonalat a gumin és az aszfalton ez a két vonal egyezzen meg majd 1 méter gurulás után ha a keréken lévő vonal merőlegesen áll az aszfaltra ott is húz egy vonalat. megméri a két vonal közötti távolságot és ezt pötyögi be a bringa órába De majd mindjárt jön valaki aki még a gumi nyúlását is elmagyarázza
(#) Sergei válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jan 3, 2010 /

Igazából ugyan azt kellet volna tudnia mint egy bringa órának csak grafikus kijelzővel illetve 1 hőmérés és 1 feszültség mérés valamint fordulatszám mérés. el hiszem hogy nem egyszerű a dolog na de szerintem ennyire nem lehet bonyolult.
(#) Tedmon válasza Sergei hozzászólására (») Jan 3, 2010 /

Üdv sergei!

Bocs nem akartalak felbosszantani, de Simpi a 13 collal számolgatott, csak ezért vetettem fel a dolgot, mert akkor akármilyen órát beszerelhet...
(#) Sergei válasza Tedmon hozzászólására (») Jan 3, 2010 /

Abszolut nem bosszantottál fel

Ez mind oké de ha nem ért hozzá vagy csak picit akkor ne vágjon bele egyébként álltalános alkatrészekkel lett volna megépitve a dolog. max a kijelző de ahhoz meg mellékeltek adatlapot. végülis vettem egy bringa órát.

A fűtés szerelésnél hiszed vagy sem olyan áron dolgozok amiből éppen hogy kijövök. hogy miért? azért mert abban bizok hogy egy egy munka hoz egy másikat.

Hogy ne találnék. sőt találtam is csak mint irtam cirka 60 ezerbe került volna.
(#) greatman válasza duCiel hozzászólására (») Jan 3, 2010 /

Szia!
Mi az, hogy nem tudod használni? A BMX -re, meg a kemping biciklire szerinted nem jó a biciklis km óra? Simán. Sőt, nekem régen egy Alfába egy natur biciklis km óra volt beszerelve, és simán jó volt. A mocimon is biciklis km óra van. Bővebben: Link Egyébként akkor sincs gond, ha lemerül az elem.
1. Nem egyik pillanatról a másikra merül ki, van azért előjele. (halványodik a kijelzés)
2. Programozható az induló állás, tehát megjegyzed a megtett km -t, kicseréled az elemet, elemcsere után újra beállítod.
(#) AoC válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jan 4, 2010 /

A megoldás akkor egyszerű ha terheletlen és nem hajtott a kereked, bár a kopással az átmérője annak is változik, de nem annyit mint egy benyomódó gumiabroncsnak. Felvehetsz egy átmérőt, számolhatsz ezrelékes elméleti pontosságot, ha 2-vel többen ülnek a kocsiba vagy csak lemegy a hőmérséklet 10fokot és a keréknyomás megváltozik, mindjárt más átmérőd lesz és persze más sebességet számolsz mint az valódi. És akkor még nem beszéltünk a kerekek csúszásáról (slip).
Bár ezeket a gyári órák sem figyelik, a lényeg az hogy felesleges túl nagy mérési és számítási pontosságot bevetni, kerékfordulatszámból számolva úgyis csak közelítő eredményt kapsz (10% eltérés is könnyen lehet).
(#) Sergei válasza Sergei hozzászólására (») Jan 14, 2010 /

Nem jól emlékeztem az árra. Egész pontosan 78000 ft lett volna.
(#) t-dani válasza Sergei hozzászólására (») Jan 14, 2010 /

78.000 lett volna egy fejlesztés ára? :guluszem1:

Ha mikrométer pontosan mér, megértem, de "csak úgy"...
(#) Balu0921 hozzászólása Jan 16, 2010 /

Sziasztok!
Csak annyit szeretnék kérdezni hogy hallott e már valaki, olyan kerékpár computerről ami nem csak km-ert mér hanem métert is.Az a baj hogy a sima comutereken a max beállítható kerékméret 3000 mm.Mert ha nem lenne határ akkor be lehetne állítani a simát is ha jól tudom.
Válaszotokat előre is köszönöm!
(#) Macsek71 válasza Balu0921 hozzászólására (») Jan 16, 2010 /

0.01 km = 10 m, szerintem ennék kisebb felbontásút nem igen gyártanak -> a kerék kerülete 26" keréknél kb 2 m
(#) Balu0921 válasza Macsek71 hozzászólására (») Jan 17, 2010 /

Köszönöm a választ.
A kerületét tudom a keréknek, csak arra gondoltam ha 1000x akkorát belehetne állítani akkor úgy érzékelné mintha 1 km ert menne miközbe csak 1 métert megy.
Javítsatok ki ha tévedek.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem