Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Kandósok
Én is tavaly voltam pl. digitből
![]() Akkor óbuda, most joecity. Sztem 8kerben jobban tanítanak. Szini jobban bejött mint Balczó, vagy Baróti vs. Szeidl ![]()
már nem Szeridl van hál'Istennek!
Zalotaynál azt nem értem, hogy minek kell ennyit szivatni szegény diákokat szaros 2 kreditért...
Én Szeidl Lászlóra gondoltam, aki tavaly matek előadást tartott...
Na újra itt a vizsgaidőszak... ápropó, mi a véleményetek az új jegybeíratási rendszerről?
![]() Ja joecity-s kollégáknak lenne egy kérdésem.
Nekem tetszik
![]()
Örülök, hogy van akinek tetszik...
Én egy csöppet sem preferálom ezt a tanár után futkosós, jegybeírós történetet. Arról nem is beszélve, hogy 3 joe-s tanárom is van és fingom sincs mikor kéne őket levadászni. A tanároknak is nagy teher, mert nem tudnak több száz hallgatót fogadni abban a lyukban amit a szobájuknak neveznek. 1-2 kivétellel, de mindég bent volt a jegyek többsége mire felvettük az indexet, és egyáltalán nem mindegy, hogy 2 tanárt vagy 10-en akárhány tanárt kell levadászni. No persze ha meg is találod az sem biztos h beírja, hanem "jöjjön vissza ekkor meg akkor címszóval" elhajt a retekbe. Ami megkülön röhely, hogy lebeszéltük a joe-s tanárokkal h átjönnek óbudára és beírják a jegyeket... nos ők át is jöttek, de a TO nem engedte beírni nekik sem!!! És a végén mi lettünk lecseszve, hogy 3 nappal a felvétel után mentünk az indexért, mert azt dumáltuk le a tanárokkal. Most meg fingom sincs hogy hol, mikor keressem az érintett tanárokat. Ja igen és ez még mindég nem oldotta meg a Neptunba történő jegybeírás kérdését... Talán számítógépet is vinnem kell a tanárnak? Fokozva a dolgokat tegnap délutántól egy újabb szivatás is életbe lépett, ami a tanároknak nagyobb szívás mint a hallgatóknak. Fejlődünk wazze ![]() ![]() ![]()
hi
nekem is tecik ez a neptunrendszer, van olyan a tanár aki megse próbálja beírni, meg a másikra mutogat hogy azé nem megy (habár lehet igaza van, de annak aki megse próbálja az nagy számtechzseni, 12-45 percig tartott óra előtt összeszerelni a laptopot meg a projektort, a 45 perca abszolút rekord ![]() nekem az indexbe (neptunos), csak két aláírás vna beírva holott mindeből megvan. a villanytan gyaktanár tegnap pont ezt mondta hogy futkosnaka diákok utánna, de ő addig nem írja be míga neptunba nins benne, na de a neptunba ki fogja feltenni? ez a prog, meg infó is kicsit fura, ha 25% siekrült, akkor mért tartottmásfél hétig afeltöltése, amikor nem sikrült még arra se méltattak hogy egy 0-ást beírjanak (tengap mikor kérdezősködtem, páros lábbal rúgdostak a szemeikkel, nem beszélve hogy a S.T kezdőbetűjű tanár úgy elmente előtem, mitha észre se vett volna, pedig szóltam neki) nem cska a neptunnal vannak itt problémák.... üdv
Hello!
En iden fogok erettsegizni es szeretnek a kandoba menni villamosmernoki szakra. Na es egy csomo "remhir" terjeng nalunk (Kolcseyben), h ilyen meg olyan rossz es van olyan tanar aki csak buktat es van olyan, aki nem es... szoval.. > mi van? ![]() ![]() ![]() Idézet: „van olyan tanar aki csak buktat es van olyan, aki nem” Ez csak természetes...és mindemellett igaz is.
szvsz a joecity jobb mint az óbuda.
Én sajnos óbudai vagyok, de nem sok pozitív dologról tudok beszámolni :no:
hi
spec akiket én kifogtam józsefvárosba, az egy se volt olyan hogy buktatós (de már tankörösöktől is hallotan hogy nem sok ilyen van, ő sem buktatós, csak midnenbe belekötős), volt egy tanár akihez nem szivesen jártam és senkinek nem ajánlom kivéve ha nagyon jókat akar nevetni ![]() szerintem azért ez hogy minegyik tanár ilyen buktatós, ezt azok mondják akik szinte mindenből megbuktak és csodálkoznak mert nem is jártak be órákra, nem is tanultak egy ZH-ra se(nem egy ilyennel beszéltem, sőt még bukottal is beszéltem de szerintem az idén is megbukott, eleinte láttam néhán órán, aztán már nem még aZH kon sem, de ez lehet cska véletelen) => szerintem az ilyen meg is érdemli, hogymegbukjon. ha odafigyelsz az órán (kivéve programozás, mert ezt azé nme mondták el olyan hűde jól, jövőre az ST kezdőbetűjő tanár azt mondta hogy GCC lesz linux alatt, nem C++ (nem 100% cksa azt szeretnék)) a kettest midenből ki lehet hozni! és a végére: Idézet: „ha valaki gyorsan beszél, akkor az hazudik!” Idézet: „Ne tessék beszélgetni, mert nem fogják érteni és láttam én már hajléktalant aki a kandós könyveit árulta”
a GCC egy compiler, a C++ egy programnyelv... illik nem osszekeverni....
Biztos a sajat konyve volt? Nem csak kukazott konyeveket arult?
Óra után én is utánnanéztem és a keresők is ezt az eredményt adták, de az ST kezdőbetűjű tanár ezt mondta : ""linux alatt GCC- be""
nem tom nem kérdeztem meg tőle, a villanytan gyaktanár mondta, meg még sok mást amin aztán lehettt nevetni
![]() az ördög nem alszik, azért karikás a szeme :: ![]() ![]() de az ST nek is voltak jó "történetei" eccer érdemes őket meghallgatni főleg a dzsósat ésa mériset ![]()
nincs meg vkinek a sárga ileltve a kék szöcske? akinek meg van töltse fel plz
Sziasztok!
Tudnátok segíteni egy kondis feladat megoldásában? Akár hogy számolom, nem jön ki a könyvben megadott végeredmény. ![]() A feladat egyébként megtalálható a Balczó féle villany példatárban: 2.43. Előre is köszönöm a segítséget!
Ha párhuzamosan vannak bekötve akkor:
- az eredő kapacitás a két kondi kapacitásának összege, tehát 2,2nF - a max. feszültség egyenlő a kisebb feszültségű kondi max. feszültségével, tehát 250V Ha sorosan vannak bekötve akkor a helyzet kicsit összetetteb - az eredő kapacitás a kettő replusza, tehát 0,545nF (kerekítve) - az max feszültség kiszámítása kicsit összetett: Mindig a kisebb kapacitású kondin esik a nagyobb fesz ezért: 1,2nF=>250V , 1nF=>1,2*250=300V Ezért soros körben a kapacitás 0,545nF, és 550V Az energia: W=0,5CUnégyzet párhuzamosnál: 68,75*10-6J sorosnál: 82,43*10-6J remélem nem hibáztam sehol, már nagyon késő van ![]()
Nagyon köszi. Ennyi a könyvben is az eredmény. Erről a feszültség számításról nem tudtam. Sajna a távoktatáson sok mindent nem tudnak elmondani, mert nincs idő rá, a könyvben pedig nincs benne. Egyszerűen csak vizsgázunk belőle. :eek2:
Ezt a feszültségesést ki tudnád fejteni bővebben. Akár egy link is jó. Köszi!
Megpróbálom érthetően leírni a helyzetet:
Több kondi soros kapcsolásakor, az egyes kondenzátorokon eső feszültség FORDÍTOTTAN arányos, a kapacitásaikkal. Ennyi a lényege az egésznek. De most inkább egy gyakorlatiasabb példát mutatok be. Két sorbakapcsolt ellenállás esetén a feszültségosztó összefüggést nyilván ismered: Ur1=(Ue*R1)/(R1+R2) Ue=a soros körre kapcsolt eredő feszültség Ur1=at R1 pozíciószámú ellenálláson eső feszültség. Így szól az OHM törvény: egy zárt hurokra kapcsolt feszültség EGYENESEN arányos a rajta átfolyó árammal. A feszültségosztót is lehet használni a kondenzátorok feszültségének kiszámítására, de VIGYÁZZ: az ellenállásokra vonatkozó feszosztó EGYENES arányosságra vonatkozik, de a kondik feszültsége FORDÍTOTTAN arányos egymással, mint ahogy fent is írtam ezt. Uc1=(Ue*C2)/(C1+C2) (két soros kondi esetén) vedd észre a különbséget!: C1 kondenzátor feszültségének számításakor C2 van a tört számlálójában (nem úgy mint az ellenállásnál) C1=1nF C2=1,2nF Uc1=(550*1,2*10-9)/(1,2*10-9+1*10-9)=300V Ennyi a lényege. Remélem érthető voltam, és sok sikert a vizsgákhoz. ![]()
Köszi. Így most már értem. Én egyszerűen összeadtam a sorosnál a feszültségeket (U=U1+U2). Ilyen összefüggést [Uc1=(Ue*C2)/(C1+C2)] nem tudtam levezetni a tankönyvből. Még egyszer nagyon köszönöm és B.Ú.É.K. mindenkinek!
hy
csak arra lennék kíváncsi, hogy ma hanyan voltak a fórumtagok közül nyíltnapon a Kandóban????? (Józsefvárosi telephelyen..) csöö
Én nem voltam (nem ez a célom
![]()
Miert, volt?
Ilyenkor vizsgaidoszakban tartjak a nyilt napot?
jaja
pont elöttünk volt asszem egy matek vizsga G épület (az az új ![]() (rövid a memóriám XD szal lehet hogy nem jót mondok) mindenesetre jóó sokan voltunk.... teli volt az egész előadóterem...
Én is voltam ..
![]() ..már felvettek ![]()
hát elég logikus, ilyenkor szabadok a termek...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |