Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   31 / 1116
(#) ptesza válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Jan 21, 2010 /
 
AMD prociknál ezt CNQ -nak nevezik. A biosban ilyent kell engedélyezni. van egy CPU driver amit fel kell telepíteni , amd.com ról letölthető. Az energiagazdálkodásnál azt kell beállítani , hogy minimális energia gazdálkodás.

A proci órajelét és feszültségét a kihasználtságtól függően , dinamikusan vezérli. Régebbi prociknál két lépsben , de azt hiszem az ujabbnál 4 vagy több.

Az én 3000+ s939 procim 994 Mhz-en -és 1.81Ghz -en váltogatja magát. Gyakorlatilag sebességvesztés nélkül teszi. Amit leírtál , lomhaságot olyant nem tapasztalok. Intel fronton nem tudom van -e ilyen funkció.

Viszont arra gondolok ,hogy valami kipucolja a ramokat , és újra be kell hoznia a winyórol.. Ez okozhat időveszteséget. Ezen a vonalon indulnék. Vagy olyan nagyméretű progikat futtatsz ami nem fér be , és hdd-n is "fut" swap fájlon.
(#) _ampervadasz_ válasza ptesza hozzászólására (») Jan 21, 2010 /
 
Ez a jelenség i386 utasításkészletben beteg, viszont AMD64 -nél tényleg nem tapasztalható, ezt azért elfelejtettem irni! Igazat adok.

Esetleg a teljesítmény állításnál, amikor a CPU szabályozza magát, előfordulhatnak laphibák (főleg áramingadozás miatt, mert a tápegység nem tudja időben követni a teljesítményváltozást), és mivel nem ECC memória (több mint valószínű), így a folyamatot újra be kell írni a memóriába és azt frissíteni.
(#) ptesza válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Jan 21, 2010 /
 
Több AMD-n is próbáltam. A notimban is AMD 64 sempron proci van , ha a CNQ aktív több mint fél órával tovább bírja az akksi.

(#) _ampervadasz_ válasza ptesza hozzászólására (») Jan 21, 2010 /
 
Természetesen nekem intel prockóim vannak, nekem a tápegység oldotta a problémát, nem egy-kettő esetben.
A laptopom, kétmagos intel, ott egyszer sem fordult elő, illetve a régi (eredetivel) rikán.
Ott is csak annyi volt a jelenség, hogy a bejelentkezési hangnak egy szeletét periodikusan játszotta le, vagy 5 másodpercig, és az egér sem mozdult.
A lepucolt változat óta meg egyáltalán nem jelentkezik a probléma.
Reagál azonnal, villámgyorsan, ahogy kell.
(#) dokidoki hozzászólása Jan 21, 2010 /
 
Sziasztok!

Kábéra, átfutottam az utolsó oldalt.
Szerintem egy bios frissítés is sokat lendíthet a dolgokon.
Írom is, hogy miért: Tavalyelőtt októberben vásároltam egy ASUS F80S notebookot, (azért, mert az előző MSI nem bírt hiba nélkül 4 hónapot) már az első napon mire használatba vettem, érdekes jelenség fogadott. Lehúztam a töltő kábeléről és a gép olyan szinten belassult, hogy az egérkurzort se lehetett megmozdítani.
Hát majdnem összetojtam magam az ijedségtől. Jobb ötlet nem lévén, megnéztem a gyártó oldalát van-e frissebb bios hozzá, szerencsére volt. Persze előtte összetúrtam a beállításokat a biosban, de nem volt megoldás a jelenségre.
Szóval egy frissebb bios után, minden remekül működik rajta(kopp-kopp), persze apró hibákat leszámítva... DVD író elhalt már egyszer... (Maga a gép, több mint egy éve megy szinte folyamatosan, nem pihent még összesen 48órát).
Ez a jelenség, gondolom nem egyedülálló, más hardverrel is előfordulhat valamilyen formában.
(#) _ampervadasz_ válasza dokidoki hozzászólására (») Jan 21, 2010 /
 
Sok laptopmárkát ismerek, és közte van az eMeSI -is. Kritikán aluli a minősége, a csatlakozókról nem is beszélve.

Nekem éjjel nappal megy a HP laptopom, eddig semmi baja nem volt. Még az elején elköszönt belőle egyszer a deszka(akkor is csak azért mert mínuszokban is, és plusszokban is használtam, és úgy is kibírt 10 hónapot), a csere óta semmi baja, most 3 éves.
(#) abcdabcd válasza Rober_4 hozzászólására (») Jan 21, 2010 /
 
A többiek eddig nem írták de én a szavaidból azt vettem ki hogy a biosba nem feltétlenül tudsz belemenni a többi gépnél illetve hogy gyorsan váltogatsz a gépek között lehet hogy távmenedzselt gépekről van szó?

Mert akkor lehet a távvezérlő szoftverrel is valami gubanc, ami miatt egy kezdőképet kapsz ahogy átváltassz a gépre és a folyamatos vezérlést kapod meg késve??

Lehet ilyen vonalon is a hiba... ha tényleg távmenedzselésről van szó, milyen szoftvert használsz hozzá?
(#) Rober_4 válasza abcdabcd hozzászólására (») Jan 21, 2010 /
 
Mindenkinek nagyon köszönöm az eddigi segítséget.

Nincs távmenedzselés, sokkal egyszerűbb. Alsósokat is tanítok infóra, és nagyon sokszor nekem kell elindítanom a programokat nekik, mivel sok mindent még nem tudnak. (bár gyorsan fejlődnek ) És mondjuk 20 alsós gyereknek, már kénytelen vagyok szünetben elindítani a gépeket. Ezek a gépek idejük nagy részében csak várják a felhasználót, viszont mikor végre megérkezik, akkor értékes fél percek mennek el azzal az órán, hogy csak nézek, és azt mondom, na most meg aztán mit csinál, ha eddig semmi dolga nemvolt?
Nagyon sokat javult a dolog, amióta kikapcsoltam mindenütt az energiagazdálkodást, de én is memória átszervezési problémákra gyanakszom, ami az oprendszer része. Régen valamelyik Linuxom volt ilyen, hogy ha két percre állni hagytam, akkor el kezdet darálni a vincseszter, ami szintén a fent említett érzéssel töltött el.
Átgondolom amit írtatok, a nagyon lassú gépeknél mindenképpen átállítom a setup-ot, ha van ilyen lehetőség.
Köszönöm!
(#) _ampervadasz_ válasza Rober_4 hozzászólására (») Jan 21, 2010 /
 
Szívesen máskor is.

Tudom még javasolni, a tápegységcserét, vagy legalább felülvizsgálását, mert okozhat ilyen problémát.

A 3,3V -ot mindenképp megnézném. Nem ritka hogy nagyon gyenge EMI szűrőt raknak erre az ágra(és a többire) a tápegységen belül.
Igaz így "erősebb" elkókat raknak be, csak most jön a poén, ezek ki is száradnak idővel, így a hadrvert hamarabb tönkreteszik (és önmaguk a tápegységet is).

A Legegyszerűbb módszer: a laphibák számát nézd meg, és írd majd be ide. Szerintem nem lesz kevés, van egy olyan tuti tippem.
(#) Stadi válasza Rober_4 hozzászólására (») Jan 21, 2010 /
 
Akkor én is írok egy egyszerű módszert: a nap végén indítsd el a Feladatkezelőt (Ctrl+Shift+Esc), és nézd meg benne a mellékelt képen pirossal karikázott értékeket. Amennyiben a Csúcsérték (Peak) nagyobb, mint az összes fizikai memória, akkor a Windows gyakran kényszerül használni a lapozófájlt, tehát kevés a memória. Ezen kétféleképpen lehet segíteni: memóriabővítéssel vagy a memóriafelhasználás csökkentésével.

taskmgr.gif
    
(#) Rober_4 válasza Stadi hozzászólására (») Jan 21, 2010 /
 
Ok, megnézem! Már most tudom, hogy sok gépnél ez igaz lesz, mivel nyúzzák a gyerekek, meg hát egy csomó gépünk van amiből kispórolták a ramot, pedig inkább azt raktak volna bele... Viszont a kicsikkel csak maximum Paintezünk, egyszerűbb játékok, no meg gyors és jó gépeknél is előfordul. Viszont, ha legközelebb találkozok a problémával, akkor ránézek a feladatkezelőre és talán segít abban, hogy mit is csinált addig titokban a gép.
(#) abcdabcd válasza Rober_4 hozzászólására (») Jan 21, 2010 /
 
Amúgy minden gép egyformán csinálja? Ha nem esetleg lehet memória probléma is memtest86-tal esetleg az egyik ilyen gépet ki lehetne próbálni,
illetve hogy iskolai gép lehet e esetleg hogy tele van mindenfélével/el van állítgatva ahányan használják... ?

Ilyenkor a cpu használatot nézted már esetleg? (mondjuk a feladatkezelővel a képernyőn hagyd ott a gépet arra a 10 percre)

vagy ha megnézed hogy a swap-et kikapcsolod a próba erejéig vagy akár sokkal kissebbre veszed? gondolom nem fut ilyenkor olyan nagyon sokminden mondjuk nemtudom mikori gépek ezek mennyi memóriával...
(#) abcdabcd válasza Rober_4 hozzászólására (») Jan 21, 2010 /
 
Egyébként ha a frissen telepített gépeknél nincsen ilyen probléma, akkor a gépek elállítódása ellen jó megoldás az ún. Programvédő kártya ami egy pci csatolós eszköz és a gépbe rakva minden bootoláskor(illetve beállítás alapján akár csak kázi jelszavas aktiválásra) helyreállítja a merevlemez tartalmát, így akármit változtattak állítottak el a gépen/telepítettek rá/vírus került rá az a következő újrainduláskor eltűnik, az én gépem kb több mint egy éve olyan gyors mint az új...

Bővebben: Link
(#) Stadi válasza abcdabcd hozzászólására (») Jan 21, 2010 /
 
A memóriahiba instabil működést eredményez, a programok a legkülönfélébb, sosem látott hibaüzenetekkel szállnak el miatta.

A lapozófájl méretét nem érdemes kisebbre venni, megszüntetni meg pláne nem, mert rossz esetben előfordulhat, hogy még a Windows sem fog elindulni. Úgyis annyit használ el belőle a rendszer, amennyire épp szükség van. Viszont fix méretűre be lehet állítani, ezáltal elkerülhető a dinamikus lemezterület-foglalás/felszabadítás miatti késlekedés és lemeztöredezés (fragmentáció).
(#) abcdabcd válasza Stadi hozzászólására (») Jan 21, 2010 /
 
Én se véglegesen gondoltam a lecsökkentést/kikapcsolást...

A memóriahiba nem feltétlenül ilyen durva, én ilyennel 1x találkoztam, amikor ráadásul a memtest hibátlannak mutatta a memóriát,a programok soha nem látott rejtélyes hibaüzenetekkel szálltak el, onnan derült ki hogy tényleg a memória okozta hogy a korábbi "rossz" memóriát amin a memtest 1 hibát talált fix helyen visszarakva úgymond megjavult a gép, azaz eltűntek a rejtélyes hibajelenségek, csak megmaradt a lassúság és kifejezetten lassú rendszertöltés-->jó memóriával ez is eltűnt...
(#) ptesza válasza Stadi hozzászólására (») Jan 21, 2010 /
 
Kb én is erre gondoltam ,csak ezt a módszert amit írtál , nem igazán ismertem.

Jó dolog , és fogadni mernék ,hogy ez a lesz a megoldás.
Esetleg a tuneup memo optimalizálási segédprogija , szabadíthat fel RAM-ot és nem kell mindjárt a SWAP -hez nyúlni. Mondjuk a tuneup fizetős soft. Körül kellene nézni nincs -e valami freeware , ami állandóan fut a háttérben.

(#) Stadi válasza ptesza hozzászólására (») Jan 21, 2010 /
 
Nem kell fizetős program.

A Windows indulásakor elinduló programok kigyomlálása jó kezdés, emellett le lehet szedni a gépről azokat a programokat, amik már nem kellenek, így a gyerekek poénból sem tudják őket elindítani. Végső esetben a Windowst is lehet nyirbálni, de ez nem kezdőknek való. A legjobb megoldás a memória bővítése, de ez már tényleg pénzbe kerül.

A gyomláláshoz jó segítség a HijackThis nevű program, DE: csak akkor szabad használni, ha tudja az ember, hogy mit csinál! Korábban egy emberke fejlesztette, aztán megvette tőle a Trend Micro. Gyakorlottabbak számára akár vírusirtáshoz is használható .
(#) KTobi válasza abcdabcd hozzászólására (») Jan 21, 2010 /
 
Létezik ennek tisztán szoftveres változata is, egyes iskolák használják is. csak pár gyerek nem tudja felfogni, hová tűnt a mentése az asztalról. Teljes C-t védi. D nyitott marad, de ez beállítható. Apró kis progi.
(#) abcdabcd válasza KTobi hozzászólására (») Jan 21, 2010 /
 
Nekem mivel nekem is van egy ilyen kártyám a microsoft-féle tweak ui programmal van átállítva az asztalom a D meghajtó egyik könyvtárába így megmarad amit oda rakok... egy szoftveres megoldással annyi lehet a probléma hogy az is ugyanúgy elállítódhat/le is törlődhet mint ahogy azok a szoftverek amiknek a védelmében van pont ez a kártya
(#) ptesza válasza Stadi hozzászólására (») Jan 22, 2010 /
 
Fizetős progi nem is.

De azért hamar találtam freeware -t. Pici , gyors autómata. Kipróbáltam , de tesztelni nem nagyon tudom ,mert nálam van bőven ram. Ott lehet beválik.


fro_EN.zip
    
(#) Norby14 hozzászólása Jan 27, 2010 /
 
Sziasztok!
Egy olyan problémája lenne egyik barátomnak, hogy a gép hátán a videókártya felett van egy rés ahova belehet tenni egy PCI kártyát és ez a hely üres és ahogy kihúzta a fülhallgató csatlakozóját úgy beesett ezen a résen és ráesett a VGA kártyára. Ahogy kihúzta a dugaszt úgy zárlatot csinált a VGA-án a fém rész és elsötétült a képernyő. Felmentem hozzá, kivettem a videókártyát és azt vettem észre, hogy egyetlen egy kondenzátor fel van fujódva és kicsit büdös is. Tudtok erre mondani egy megoldást?
(#) moltam válasza Norby14 hozzászólására (») Jan 27, 2010 /
 
Cseréld ki a púpos kondit.
(#) ptesza válasza moltam hozzászólására (») Jan 27, 2010 /
 
Max , ennyit ha elég ügyes. De ok okozat . Egy kondi attól ,hogy rövidzárlatot kap , nem megy tönkre hanem kisül. Valami másnak a hibája ,folytán adta meg magát a kondi. Nagy mák kell ahhoz , hogy ez megjavuljon.

(#) Norby14 válasza ptesza hozzászólására (») Jan 27, 2010 /
 
Értem. Kicserélem és utána megírom, hogy mi a helyzet.
(#) beeerka hozzászólása Jan 29, 2010 /
 
üdv!
két oldallal hátréb volt a problémám, hogy nincs piros szín a monitoron.
amiket tanácsoltatok, (kondik cserélve, agp slot megtisztítva, másik monitorral is próbálva) sajnos nem hoztak eredményt, ugyanaz a hiba most is.
(#) _ampervadasz_ válasza beeerka hozzászólására (») Jan 29, 2010 /
 
A kártyád a hibás, ezen, semmilyen kondi csere, AGP slot tisztítás, nem fog segíteni.
A színek három DA -ban alakulnak analóg színjelekké, és továbbá található itt egy vonali szintű erősítőfokozat.
Ez az ami elszállt neked, ezért, hiányosak a színek.
Feltételezem a számítógép háza is ráz, néha néha, mert ha igen akkor magyarázható az AGP betegsége is.
Orvoslása, lehet egyszerű, meg nem is.
A földelést kell a konnektorban rendbe hozni.
(#) beeerka válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Jan 29, 2010 /
 
a gépház nem ráz most, de eddíg sem tapasztaltam. a tápot egy szünetmentesen (smart ups 420va) keresztül kapja, szóval a földeléssel nem lehet gond, továbbá a szünetmentes is egy túlfeszvédett hosszabbítóból kapja, a hosszabbító pedig egy földelt dugaljban van.
(#) Norby14 hozzászólása Jan 29, 2010 /
 
Sziasztok!
Lenne egy újabb probléma!
Adott egy laptop, Windows Vista Ultimate op. rendszerrel. A latop 1 év 2 hónapos. Egyszer csak olyan történt, hogy ki lett kapcsolva, az újboli bekapcsolásnár meg olyat csinált, hogy újból kérte a felhasználói fiókokat, jelszavakat meg mindent. Egyszerűen olyan mint ha újból lett volna rakva az op. rendszer. Tehát az összes adat letörlődött vagy eltűnt a gépről. Olyan amikor új korában lett véve, üres beállításokkal. Ha valaki tud segíteni ezen az elég érdekes problémán, írjon! Előre is köszönöm!
(#) ptesza válasza Norby14 hozzászólására (») Jan 30, 2010 /
 
Talán visszaállt egy régebbi rendszermentésre? Vagy az utolsó működőképes , rendszermentésre. Vagy törölték a felhasználódat?

Indításnál nyomkodjad az F8-at. Onnét tudsz csökkentett módban indítani.

Érdemes megnézni a felhasználói fiókokat, és a rendszer visszaállítást.
(#) djgombi válasza Norby14 hozzászólására (») Jan 30, 2010 /
 
Nem vírusos a géped? Volt rajta kerestetve minimum havonta?

Másik nagy probléma maga a Vista.
Következő: »»   31 / 1116
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem