Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » MINI DV kamera áramellátás hiba
Sziasztok!
Van egy JVC GR-D20E mini DV kamerám. Kb 2 évig szépen működött, aztán egyszercsak nem tudtam bekapcsolni. Mechanikai sérülés nem látszik. Ha mozgatom olyan hangot ad, minha egy pici valami csúszkálna, gurulna benne (zörög). Se akksiról, sem adapterről nem csinál semmit sem, arra tippelek, hogy valamilyen áramellátási hibája lett. A kazettát sem tudom kiszedni belőle. Segítséget kérek, a véleményeteket: - Érdemes ezzel foglalkozni, (valószínűleg) javítható-e értelmes áron? - Szétszedjem-e, megnézzem? Mit nézzek meg benne? - Elvállalná-e valaki a javítását? Köszönöm!
Szia.
Márkaszerviz kb 18-20 ezerért javítja. A mienk kazettafészek hibás lett 1 évesen. Most megint valami ilyen baja van, mert nem veszi be a kazettát. Még egyszer már nem megy szervizbe, veszünk 50-ért egy memória kártyásat. Ez meg megmarad sima videokamerának. Sajnos nagyon rossz széria lett ez a JVC-nek.
Szia!
Sajnos osztom Action2K tapasztalatát-véleményét. Kamerámat garancia után "egy másodpercel" nem lehetet bekapcsolni. Szakszerviz javítás (24 ezer Ft), 1 db SMD tranzisztort cseréltek. Darabig jó volt, azután "rászokott" a gép arra hogy a power led villog mint amikor töltőn van , sűrűn "nedvességre" panaszkodik, ritkán csak gyűri a szalagot. Szóval nem vittem el javításra, és valószínű a következő kamerám nem JVC lesz. Üdvözlettel: atya 28
ha az aksi feszültségét megméred mutat valamit a
műszer? mert nekem anno 3310 akksi (bár az egy leesés után) 0v-os lett és a telefon töltőn se csinált semmit, jó aksi betétele után viszont jelezte a töltést és jó lett... ez nagyon hasonlít a te problémádra, főleg hogy a kamera gondolom az utolsó használatnál még működött
Szia!
Sajátomat szétszedtem igen körülményes és bonyolult (kiváltképpen ha nem bontásra megy a munka), és több különböző méretű típusú csavar fogja a borítást, paneleket kozolokat, az igen rövid szalagkábelek hol csíptetősek hol bújtatósak. A gépen éppen ezért szétszedett állapotban szinte "művészet" mérni, nagyon elkerülendő nem kívánatos zárlat, helytelen érintkezés. Szóval ha "csörgésed" egy elszabadult csavar az igen nagy pusztítást tud végezni (CPU és egyéb áramkörökben.) A kamerához van rajzom elküldhetem akár neked vagy másnak de csak privátban mert túl nagy 32 oldal pdf- ben (3.41 MB). Sok sikert! Üdv: atya 28
Sziasztok!
(Köszönöm a válaszokat, elnézést hogy csak most reagálok, de nem voltam netközelben) Az akksi jónak tűnt ha jól emlékszem, nem hiszem hogy azzal lenne gond ... ... De ez a hiba már rég volt, csak most jutott eszembe hogy feldobom itt a fórumban, mert nem reméltem segítséget; szóval már nem emlékszem pontosan mennyit mértem, mostanra már totál 0. Az adaptere jó. Van az akksin 3 csatlakozás: + - és T. Ha rákötöm valahogy az adapterre, megpróbálhatnám feltölteni, és akkor kiderülhet, ha tényleg az akksival van gon. Hova kössem az adapter + - részét? Akksi nélkül nem lehet úgy furfangoskodni, hogy működjön a kamera (csak legalább kipróbálás szempontjából)? atya28: Köszi, örülnék ha elküldenéd a leírást, ha más nem lesz mindenképp szétszedem, mert ki akarom venni a bennragadt kazettát is. Köszi, Z.
Mindenképpen kell neki aksi nélkül is mennie, hálózatiról. A direkt töltést nem ajánlom.
Szia!
Átküldtem a rajzot, remélem megkaptad. Emlékeim szerint a kamerában van 1 lítium aksi is a külső akkumulátor mögött belül a kameraházban, ezt mindenképpen ellenőrizd (feszültségszint) mielőtt ripityára szeded. Fényképezőgéppel ajánlatos lefényképezni az egyes szétszedési fázisokat, jóval egyszerűbb összeszerelni, az átlagos műszerész kamerát nem sűrűn szerelőnek. Sok sikert! Üdvözlettel: atya28
Ez biztos?
Akkor semmiképp nem az akksi lehet a gond, mert akksi nélkül csak az adapterrel ugyanúgy nem megy. Ez egyben azt is jelenti, hogy a hiba valahol a vezetékes táp és az akksis táp egyesülése után van.
Köszönöm, megkaptam!
Köszi a szétszedési tanácsokat is. A belső akksi ezek szerint mindig töltődne (ha rá van dugva van az adapter), és ha az rossz, akkor az is meggátolhatja hogy külső akku nélkül se működjön? Hmm, kösz a figyelmeztetést. Pár nap múlva majd jelzem hogy mire jutottam: mindenképp szét kell szednem valamennyire, hogy legalább a kazettát kivegyem.
Nem mondom 100%-nak, de a belső aksi, ami igazán, ha jól tudom, csak egy kis gombelem, azért van, hogy az időt, dátumot ne felejtse el. nem hinném, hogy sok köze lenne a bekapcsolhatósághoz.
Az alaplapi biztosíték lessz a hibás,a teljesen lemerült akku miadt ment tönkre,nagyon sok kamerát csináltam ezzel a hibával.A GR-Dxx tipusokkal ilyen hibát produkál a hibás akku.A párásodásjelzés a csatlakozók kontakt hibályából keletkezik megoldás:szétszed, csatlakozók WD40 befujása, összerak.
Szia, köszi a tippet!
Még mindig nem szántam rá magam hogy szétszedjem, de azért nemsokára kipróbálom és remélem jutok valamire.
Üdv! GR-SX90 amiről írok. Nem tudtam máshogy eldönteni, az akkumulátor-e a hibás, vagy a kamera, 4 db AA méretű NiMH és 1 eldobható elemből csináltam egy kísérleti tápegységet. Rákötöttem a videokamerát, a led felvillant, belülről kihallatszott, egy motor beindult, aztán csend lett. Ez eddig jó, így kell ha egy rendes, feltöltött akkumulátort teszek rá, de mikor bekapcsoltam, akkor is pont ennyi történt, led felvillant, majd kialudt + motorhang + a viewfinder fél másodpercre mutatott valami kuszaságot és kikapcsolt az egész kamera. A kísérleti táp és a saját akkumulátorral is ugyanígy viselkedik. Egy vérnyomásmérő trafójára kapcsoltam a kamerát, DC 6V annyi kell neki, de akkor meg fel se villant a led, semmi se történt a bekapcsolásra se. Az akku 6,8V-ot ad.
Szintén alaplapi biztosíték? |
Bejelentkezés
Hirdetés |