Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Stroboszkóp
Lapozás: OK   54 / 123
(#) Baxi hozzászólása Jan 28, 2010 /

Hi Mesterek

Ha EZT a kapcsolást hozzá rakom egy fényképező vakujához akkor menni fog?A kapcsolás egyik végén valami vaku szinkronkontaktust ír, az mi?
A vakun van egy nyomogomb amivel lehet "villantani" nem lenne elég arra rákötni a kapcsolást?
És akkor talán nem kellene a triac (400V/1A), vagy igen?
Vagy lenne valakinek jobb megoldása?
Válaszokat előre is köszönöm.
(#) djlatino válasza huhu90 hozzászólására (») Jan 28, 2010 /

112. oldal (#596608) sz hsz.
(#) peter1995 válasza Baxi hozzászólására (») Jan 28, 2010 /

Hello.Én ezt a kpcsolást építem meg a hétvégén.Ha nem olyan sürgős neked megírom hogy jó-e.Elvieg igen
(#) Baxi válasza peter1995 hozzászólására (») Jan 28, 2010 /

Hi, nem sürgős, megvárom.
Köszi előre is
(#) Baxi válasza peter1995 hozzászólására (») Jan 28, 2010 /

Még egy kérdés.
A vakut hova kell kötni, azaz a nyomgombját, vagy szétkel borítani az égész vakut? Na majd ha kész lesz, érdeklödök
(#) Chokapick válasza peter1995 hozzászólására (») Jan 28, 2010 /

Es gyakorlatban is A rajz amit belinkeltel en toltottem fel es kepeket is talalhatsz a megepitett kapcsolasrol (#553494) Am jolenne kiegesziteni egy hangvezerlovel es akkor megtokeletesebb lenne. En 50µF kondival hajtom es a mini villanocso igencsak kivirit
:yes:
(#) peter1995 válasza Chokapick hozzászólására (») Jan 28, 2010 /

Igen tényleg.Szóval működik.Ez megnyugtató.A hangvezérléshez nem tudok hozzászólni mivel a hétvégén fogom megépíteni.Gyújtó trafót milyet használtál?
(#) peter1995 válasza Baxi hozzászólására (») Jan 28, 2010 /

Bejelöltem hova kell kötni a vakut.
(#) Chokapick válasza peter1995 hozzászólására (») Jan 28, 2010 /

Gyujto traforol nemtudok adatokat mondani.Bementem az uzletbe es mondtam,hogy strobihoz kellene 80din-be kerult az kb 250ft.Sikeres utanepitest kivanok...varom az eredmenyeket.Ha mindent rajz szerint epitesz,akkor siker lesz!
(#) peter1995 válasza Chokapick hozzászólására (») Jan 29, 2010 /

Köszi.Én régebben kérdeztem ár azt mondták hogy az a trafó ami a fényképezőben volt az jó lesz.Hát meglátjuk.Ha minden igaz már csak egyet kell hozzá aludni
(#) peter1995 válasza Baxi hozzászólására (») Jan 29, 2010 /

Tudnál a vakuról felrakni egy képet.Mert ezt a "nyomógombot" nem értem.
(#) akraticobicob hozzászólása Jan 29, 2010 /

Üdv mindenkinek!
Van itthon egy trafóm, de nem tudom, hogy milyen típsú, illetve, hogy jó-e. Mellékeltem róla képet, és megmértem, a primer oldal közel 0 ohmos, a szekunder 150 ohmos. Lehet ez ZTR32es? Vagy más? Köszi a választ!

trafo.jpg

(#) Travolta válasza akraticobicob hozzászólására (») Jan 29, 2010 /

Google a Te barátod is.
(#) akraticobicob válasza Travolta hozzászólására (») Jan 30, 2010 /

Igen, nagy haverok vagyunk
Láttam is, hogy így néz ki, ezért tippeltem rá, hogy talán a ZTR32-es, de azt nem tudtam kizárni, hogy esetleg van másik típus is, ami így néz ki. Ezért írtam értékeket is, hátha valakinek van ilyen, és esetleg megmérné. De ha Te tudod, hogy csak ez néz ki így, akkor köszönöm a válaszod, és a segítséget!
Üdv: Tamás!
(#) levaitamas válasza akraticobicob hozzászólására (») Jan 30, 2010 /

A mellékelt képen biztosan ZTR32-es trafó van.
(#) gleccser16 válasza akraticobicob hozzászólására (») Jan 30, 2010 /

Helló.

Igen, ez ztr32-es gyújtótrafó. Én a 250w-os csőhöz vettem ilyet. Nekem is primer o ohm szek. 150 ohm.
(#) djgombi válasza gleccser16 hozzászólására (») Jan 30, 2010 /

A primer ezeknél csak olyan 15-20 menetet. Ezért is 0 ohm. A szekunder pedig a primer 60 szorosa.
(#) gleccser16 válasza djgombi hozzászólására (») Jan 30, 2010 /

Nekem is lenne egy kérdésem. Sokat bíbelődtem megtalálni a csö jó villanási fényerejét.

Tudnátok adni valami jó képletet amivel be lehetni állítani a pontos teljesítmény. Mert jelenleg így van összerakva:

U: 600V a csönek
C: 16µF puffer
Villogás másodpercenként: 10Hz

Ez igy jó?---> P=C*U2*f
=0,000016*360000*10=
=57,6W

Valami szerintem nem oké.
(#) djgombi válasza gleccser16 hozzászólására (») Jan 30, 2010 /

Milyen cső? Mert ettől is függ.
(#) gleccser16 válasza djgombi hozzászólására (») Jan 30, 2010 /

A cső egy 250w-os U alakú egyszer középen megcsavart.
(#) peter1995 hozzászólása Jan 30, 2010 /

Üdv.A villanócsőre milyen keresztmetszetű vezeték menjen?Mert gondolom a hangszóró vezeték nem jó
(#) Chokapick válasza peter1995 hozzászólására (») Jan 30, 2010 /

3x1,5-tol vekonyabbat ne hasznalj,mert az mar megolvadhat.Ha nagyon alapos akarsz lenni akkor szilikonos szigetelesu 1,5-os hajlekony vezeteket hasznalsz.
(#) djgombi válasza gleccser16 hozzászólására (») Jan 31, 2010 /

Szia!
Valami ekkora cső van a strobinkban ami gyári és 14µF-os kondi van benne. Elég idétlen érték. Nem is tudom hol lehet ilyet kapni.
(#) gleccser16 válasza djgombi hozzászólására (») Jan 31, 2010 /

Vagyis akkor a kondi ( 16µF ) elég neki?
Mert a képlet szerint :

P=C*U2*f
=0,000016*360000*10=
=57,6W ?

Nem gyenge ez egy kicsit. Vagy hogy számoljam ki?
50µF os kondival jobbat villanna? Még nem próbáltam.
(#) peter1995 válasza Chokapick hozzászólására (») Jan 31, 2010 /

Aha értem 1,5-ös.De ami gyárilag a vakura van kötve az sokkal vékonyabb.Cseréljem azt is le?
(#) djgombi válasza gleccser16 hozzászólására (») Jan 31, 2010 /

50µF-os kondival lehet, hogy el is szállna.
Én úgy kísérletezgettem vele. Egyébként minél nagyobb a kondi annál kisebb a cső élettartama. A kondenzátor kapacitásának növelése, jobban foglya melegíteni a teljesítmény ellenállásokat is. Célszerű a kívánt értéket több kisebb kondenzátorból előállítani.
pl.: 16µF-ot 8db 2,2 µF-osból.
(#) gleccser16 válasza djgombi hozzászólására (») Jan 31, 2010 /

Ebben a fórumban olvastam hogy az ifk 120-as csőre lehetett kötni 50-60µF-ot. Akkor ezt most nem értem.
(#) dB_Thunder válasza gleccser16 hozzászólására (») Jan 31, 2010 /

Rá lehet kötni akár 100mikro-t is, de megfelelő kondival (motor üzemi kondi, vagy ahogy fentebb írták sok kicsi kondi) és 1.5-2,5mm2 vezetékkel összekötve a kondit és a csövet, nem kell csak 20-33 mikro...
(#) Chokapick válasza peter1995 hozzászólására (») Jan 31, 2010 /

Ha fem dobozba fogod beepiteni a sztrobit akkor elengedhetetlen a vedofoldeles es a villanocsohoz hasznalj 1,5-os vezeteket.A fenykepezogepben levohoz viszonyitva valoban vastag es tul is van meretezve,de a sztrobi eseteben a villanocso szapora mukodese miatt melegedni is fog es a vekony vezeteknel fennall a gyanu,hogy megolvadhat a szigetelese az izzo kornyeken.
Ha muanyag dobozba epited be akkor nem szukseges a vedofoldeles es a villanocsohoz hasznalhatsz 1-es vezeteket (en is ilyet hasznaltam) mivel ezek a fenykepezogepbol valo csovek kis teljesitmenyuek,de 50µF elkoval :yes: meghazudtoljak magukat
(#) Chokapick válasza gleccser16 hozzászólására (») Jan 31, 2010 /

Az en sztrobimnal 680Ohm 5W ellenallashoz 33µF kondi lett kiszamolva,de en 50µF-al hajtom.Nyugodtan hasznald te is...Ha nem is vallik be hibat nem fog okozni
Következő: »»   54 / 123
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem