Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   430 / 1390
(#) sucuka válasza emmzolee hozzászólására (») Feb 28, 2010 /

Köszi!
Az a baj, hogy az a "stand" és készlete minden tacskóban más és más, valamint szinte hetente változik, de majd utánanézek!
(#) gulasoft válasza sucuka hozzászólására (») Márc 1, 2010 /

Ezért jó a baumax, az nem rendeződik át hetente.
Na ezzel szenvedtem péntek óta.
10 darab kellett. holnap leadás. Mókás határidő.
(#) sucuka válasza gulasoft hozzászólására (») Márc 1, 2010 /

Mik ezek, ha szabad kérdezni?

Gőzöm nincs
Valami autóelektronika, egy ismerős tervezte, akkor Ő legyártott 5-öt, most meg kértek 10-et, de neki nem volt ideje, átpasszolta nekem. A nyákgyártást a múltkor is én csináltam neki, de hát az sokkal kevésé munkaigényes mint ez a beültetéses pepecs, de legalább megfizetik. Van benne egy pici pic, abban egy pici program, és valami jelek bejönnek, azokat konvertálja és soroson kimegy.
Hulla egyszerű, alig van benne valami, de a 10 darabban volt 40 ellenállás, 60 elektrolit kondi, 40 sima kondi, 10 tranyó, 10 fezstab, 10 dióda,10 quartz, meg vagy 10*22 ic láb és még 10 soros csati.
Ha ezt összeszámolod, akkor 80+120+80+30+30+20+20+220+90+20 forrasztás (az utolsó 20 a soros rögzítése) ez 710 forrasztás. Vagy 8 órát forrasztottam. Ma este átviszem, felprogramozzuk a pic-eket, és mehet a járgányokba.
(#) sucuka válasza gulasoft hozzászólására (») Márc 1, 2010 /

Asszem tudom mi lehet a leírtak alapján, de nem írom ide, mert az már nem lényeg.
Különben te helyileg merre vagy?

Privátba megírhatnád, mert az ismerős is csak bemenő paramétereket kapott, meg hogy mit kell kiküldeni.
Egyébként Pösti vagyok.
(#) Sir-Nyeteg válasza gulasoft hozzászólására (») Márc 1, 2010 /

Nem lett volna érdemesebb ezt profi céggel forrasztatni? Talán még szép is lett volna
(#) gulasoft válasza Sir-Nyeteg hozzászólására (») Márc 1, 2010 /

Szerintem szép lett. Szerinted mennyiért forrastották volna be?
(#) Sir-Nyeteg válasza gulasoft hozzászólására (») Márc 1, 2010 /

Ha szeretnéd holnap kérhetek egy árajánlatot rá
(#) sucuka válasza Sir-Nyeteg hozzászólására (») Márc 1, 2010 /

Kis mennyiséget a "profi cég" elég drágán vállalna szerintem, ha vállalna egyáltalán.
Ha pl a beültetést (vagy ez esetben ráhelyezést) is automatizálják, akkor egy ilyen program megírása nem 5 perc, márpedig pick&place szekvenciát beültetőgéphez, meg hőprofilt beállítani reflow kemencéhez nem a legolcsóbb megoldás kis sorozat (párszor 10 db) esetén. Ez igazából több száz, vagy netán több ezer db esetén éri meg.
(#) gulasoft válasza Sir-Nyeteg hozzászólására (») Márc 1, 2010 /

Kíváncsivá tettél.
(#) Sir-Nyeteg válasza sucuka hozzászólására (») Márc 1, 2010 /

A cég ahol dolgozom (budapesti telephelye meg főleg) kimondottan kis szériás termékekkel dolgozik. 100-200darabos megrendelések. Vannak 14 ezer darabos gyártások, de vannak 2db-osak is
Ezáltal képzelhetitek, hogy nem okoz gondot sem az smd beültetés, sem a javítás. Jó, hozzá kell tenni, hogy a házi nyákok könnyebben égnek meg, mint a profi nyákok.

Egy ilyen gulasoft által készített panelra felesleges hőprofilt felvenni. Megfelel neki egy átlagos hőprofil. Ezalatt azt értem, hogy egy hasonló panel hőprofilja használható. Nemrég volt nálunk egy gőzfázisú forrasztógép. Annál nincs semmiféle beállítás. Start gomb és kész.

Gépsorra felvenni a terméket nem vészes. Exportálni kell eagléból egy koordinátás listát, és abból dolgozható pikkli pakkli. Van hogy 2-3 programot hozunk létre 8 óra alatt. Legyártással együtt.

A gond max az, hogy a házi nyák mérete eltérő lehet, ami nem jó. Ill ha az alkatrész spéci (nincs nekünk), akkor felesleges 10db-ot feltárazni belőle.
De mindenképpen ajánlanám magunkat, ha profi minőségre, de kis darabszámú, esetleg kézi beültetésre van szükség.
Emellett rendelkezünk nitrogénes reflow-val, röntgengéppel, AOI gépekkel, hullámforrasztóval és elég nagy alkatrész-készlettel. 0201-es alkatrészektől kezdve 1206-oson át mindent tudunk ültetni és kezelni.
Volt aki a diplomamunkáját nálunk csinálta.

Szerintem ennyi elég a reklámból. Főleg, hogy a nyákot mi is rendeljük, nem készítjük

Az ígért dolgoknak utánakérdezek, szerdára lesz infóm, mert holnap suliban tespedek...
(#) jocking hozzászólása Márc 1, 2010 /

Hali
Lenne egy alap-alap kérdésem, lehet hogy volt már, de sajna nem találtam semmi előzményt ezzel kapcsolatban.
Tehát a kérdés:
Mivel lehet maratni a nyáklapot, hogyha a rajzolatot alkoholos filccel vittem fel?
(#) Sir-Nyeteg válasza jocking hozzászólására (») Márc 1, 2010 /

(#) kaqkk válasza jocking hozzászólására (») Márc 1, 2010 /

Ammónium perszulfát
hidrogén proxid+ sósav
Vasklorid
Kezdőknek általában az ammónium perszulfát
a legjobb, nem büdös , nem veszélyes , nem gyors , de szépen dolgozik melegen 30c' .
(#) Sir-Nyeteg válasza kaqkk hozzászólására (») Márc 1, 2010 /

Nátrium-perszulfátra gondolsz?
(#) kaqkk válasza Sir-Nyeteg hozzászólására (») Márc 1, 2010 /

Lehet hogy keverem ? Régen (kb 20 éve mintha ammónium perszulfátot használtam volna )
Ha tévedtem elnézést kérek !
(#) Sir-Nyeteg válasza kaqkk hozzászólására (») Márc 1, 2010 /

Elvileg mind a kettő megfelel, de az ammónium már nevében is bűzlik Kaptam mintát, de maga a por már maró szagú volt.
A megfelelő szer a Nátrium-perszulfát.
(#) kaqkk válasza Sir-Nyeteg hozzászólására (») Márc 1, 2010 /

Igazad van tényleg ammónia szagú volt !
akkor most már a nátriumperszulfátot használják ?
Én hidrogén peroxid+sósavat használok , de azt
nem ajánlanám kezdőnek .
(#) jocking hozzászólása Márc 1, 2010 /

Köszi a gyors válaszokat. Akkor ebből következően: Hol lehet nátrium perszulfátot beszerezni? És pontosan hogy kell használni?
(#) edison14 hozzászólása Márc 1, 2010 /

Helló !

Az ammónium perszulfát nagyon büdös? Esetleg mérgező is? Találtam olyat hogy NaOH ez ha jól tudom nátrium hidroxid ezzel mit lehet csinálni előhívni a fotózott nyákot? A nátrium perszulfátnak mi a vegyjele?

Kösz a válaszokat.
(#) sucuka válasza Sir-Nyeteg hozzászólására (») Márc 2, 2010 /

Ha pesti lennék, már jelentkeznék is hozzátok egy állásra Persze ha lenne felvétel.
(#) gulasoft válasza jocking hozzászólására (») Márc 2, 2010 /

Azúr vegyszerbolt a Ferenc körúttól elindulsz a 4-es 6-os vonalán a Blaha felé és bal oldalon lesz kb. fél villamosmegálló a Ferenc körúttól.
(#) Sir-Nyeteg válasza sucuka hozzászólására (») Márc 2, 2010 /

Sajnos nincs.
(#) sucuka válasza kaqkk hozzászólására (») Márc 2, 2010 /

Milyen keverési arányban használod? Tudsz erről valami leírást? Nekem régebben volt, de elkevertem valahová.
(#) Sir-Nyeteg válasza sucuka hozzászólására (») Márc 2, 2010 /

Tapasztalatom: valahol 250gramm/fél liter a max oldhatósága szobahőmérsékleten. 100grammal már lehet dolgozni, én 200grammot javasolok fél liter vízhez.
(#) golax hozzászólása Márc 2, 2010 /

Egy tipp: van egy nyomtatókellék-bolt a vörösmarty utcában valahol a podmaniczky környékén. HP márkabolt azt hiszem. 10 Ft az A4 műnyomó papír és tonnaszám van.

l
(#) kaqkk válasza sucuka hozzászólására (») Márc 2, 2010 /

Nincs pontos recept : A nyákra ráöntök annyi sósavat ami ellepi , aztán egy kevés (kb10%) peroxidot (35%os)
akkor elkezd barnulni a panel , majd ha sietek egy lapos ecsettel simogatom a panelt a lötyiben . 20-30 S és kész a maratás . DE MÍNDÍG LEGYEN MELLETTED EGY EDÉNYBEN VÍZ ! Ha megszalad a reakció erősen melegszik és képes kifutni az edényből , ha erősen pezsegni kezd csak egy kis víz kell bele és megnyugszik !
Ajánlott a kesztyű-szemüveg -használata !
(#) kaqkk válasza golax hozzászólására (») Márc 2, 2010 /

Én mostanában kaptam öntapadós tapétát , és ennek a hordozópapírját használom
Nem kell egyáltalán áztatni , ha kihűlt egyszerűen lehúzom a nyákról ! Egy csepp papírfoszlány sem marad vissza és az összes toner fent marad !
(#) kadam hozzászólása Márc 2, 2010 /

Hali!
Elég alap kérdés, lehet hogy más már feltette, ebben az esetben elnézést kérek. Szóval: Ha egy NYÁKra rávasalom a rajzolatot, akkor azt rögtön le kell maratni, vagy pedig nyugodtan csinálhatom akár másnap is?
Következő: »»   430 / 1390
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem