Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Zenegép játékgép, készítése javítása
Lapozás: OK   1 / 12
(#) Gory hozzászólása Feb 9, 2007 / 1
 
Sziasztok!

Egy ismerősöm vendéglátó egységet csinál és szeretne bele zenegépet. A gond az hogy a leg alapabb típus is 300 ezer Ft. Arra gondoltam hogy az ötleteket hogyan lehetne mondjuk PC-ből felfejleszteni egy egyszerűbb zenegépet ide lehetne írni.

A cél az lenne, hogy 100Ft-ossal működve 3 számot játszon le. Találtam egy olcsó érmevizsgálót, ami szerintem jó lenne. http://www.novoparts.hu/catalog/product_info.php?products_id=570
Semmi fölös funkció, szerintem csak kiad valami elektromos impulzust ha bedobtak egy százast. Ezt kötném egy mikrokontrollerrel soros porton PC-re. A PC-n futna valami saját szoftver mondjuk windows alatt, ami mp3-at lejátsza meg az egyéb szám kiválasztást is intézi.

Szintén a mikrokonterollerre mennének a kezelőszervek, a fenti oldalon nagyon frankó gombok vannak zenegépekhez. Ezzel lehetne válogatni a zenék közt stb... Még egy infrás távirányítót esetleg mehetne kiegészítésnek.

A legjobb lenne mondjuk valami minimál Linuxal megcsinálni, csak arra C-ben mp3 lejátszós album kezelős szoftver lényegesen nehezebb írni.
(#) Lucifer válasza Gory hozzászólására (») Feb 9, 2007 /
 
Üdv Gory!
Mi építünk ilyeneket, nálunk az érmebedobó, távirányító, a gombok egy billentyűzet nyákjára vannak bekötve. (Billetyűzetet programozni kellemesebb.) Az érmeviszgálónak pont ugyanilyet használunk. Egy optocsatoloóval van illesztve a bill. panelhez. A linux jó ötlet, az mplayert simán lehetne használni mp3 lejátszására.
(#) Gory válasza Lucifer hozzászólására (») Feb 9, 2007 /
 
Ez a billentyűzet szétberhelés nem rossz ötlet. Szoftvert azt sajátot írtatok, vagy valami gyárit használtok? Gondolom saját, mert a pénz kijelzés stb, meg a számokat várakozási sorba (playlist) pakolni nemhiszem hogy a gyáriak alapból tudnák mondjuk így 3-asával. Egyébként áruljátok is a "találmányt"? Mert ha igen érdekelne mennyiért.
(#) malmasz hozzászólása Feb 9, 2007 /
 
Hello Gory!
Én építettem kb 60db zenegépet,a programot az öcsém irta szerintem nagyon profi. A gép a billentyűzet panelján keresztűl komunikál a gombokkal és az érmevizsgálóval. A soros portra van csatlakoztatva egy infra vevő igy a hangerő szabályzás és a kikapcsolás távirányítással működik. Az érmevizsgáló 50és 100ft-osra van felprogramozva azt ,hogy menyiért hány számot adjon azt kóddal lehet állítani ,akár csak standolni. A gépbe van még játéklehetőseg is amivel + számokat lehet nyerni. A végfokja egy STK, a subb egy 25 centis hangszóró bandpas ládában ami a gép alja egy íves plexivel borítva, benne űtemre villogó ledekkel. A mélyközép 2 db 16.5 hangszóró a magas piezzó. A monitoron látszik az épp aktuális cd borítója és a szám címek a háttér állandóan változik. Ezeket a gépeket nekem 130 ezerből sikerűlt összehozni és kb 4 éve üzembiztosan működnek. Szerintem tudok segíteni vagy akár komplett gépet adni anyagárba. Holnap csinálok egy pár képet.
(#) Gory válasza malmasz hozzászólására (») Feb 9, 2007 /
 
Köszi malmasz, az nagyon jól jönne. Akár még üzlet is lehet belőle, de egyelőre még csak körüljárom a témát szívességből
(#) Travolta válasza (») Feb 9, 2007 /
 
Szia!

Arra nem gondoltál, hogy valamelyik cégtől ingyen beállíttatsz 1 gépet, és kapod a százalékodat?
(#) Gyu válasza Gory hozzászólására (») Feb 10, 2007 /
 
A zeneszámokra jogdíjat is kell fizetni, ami számonként 150Ft, csak hogy ezt is kalkuláld bele, ha építeni szeretnél egy zenegépet.
(#) Gory válasza Gyu hozzászólására (») Feb 10, 2007 /
 
Persze tudom hogy kell jogdíj. Az nem az én dolgom, én csak segítek hogy lehet olcsón kijönni.

Travolta: De ez az ötlet is felmerült, de valószinűleg elég minimális lóvét fizetnek, és ha olcsón sikerül egyet összeberhelni, akkor jobban kijön az ember. Na meg a másik az hogy akkor a jogdíjjal is lehet sztem játszadozni, hogy hány szám után fizetsz meg mennyi is van a gépen. Míg egy cég mindent legálisan intéz... Ha érted mire gondolok

Egyébként hogy megy ez a százalékosdi? Mennyit szoktak adni?
(#) malmasz válasza Gory hozzászólására (») Feb 10, 2007 /
 
A képek.
(#) malmasz válasza Gory hozzászólására (») Feb 10, 2007 /
 
A képek.
(#) Gory válasza malmasz hozzászólására (») Feb 10, 2007 /
 
Köszi, elég zsírul néz ki!
Továbbküldtem az ismerősnek őket. A felső lapra mivel van rádolgozva ez a minta? Nagyon korrekt.
A plexi lap nem zavarja a mélysugárzó hangzását, hogy ott előtte van?
(#) malmasz hozzászólása Feb 10, 2007 /
 
Az osztás 70-30% általában de ha megy a hely jobban megéri a saját gép mert simán kitermeli 1 alkalmazott bérét,ha meg nem megy akkor a cég is elviszi másik helyre a gépet mert neki se éri meg. És a saját gépen akkor frissít zenét az ember amikor akar,nem kell várni senkire és az esetleges szervízelésel sem.
(#) malmasz válasza Gory hozzászólására (») Feb 10, 2007 /
 
A mintát egy dekoros haverom nyomtatta és laminálta,a plexi lap a bandpas doboz zárt része a gép oldalain vannak a reflex nyílások, amúgy elég keményen szól.
(#) Gory válasza malmasz hozzászólására (») Feb 10, 2007 /
 
Kössz az infókat. A szoftver elég profi így a képek alapján. Nézegettem én is milyen erősítőt tennék bele. Valószinűleg valami olcsó TDA-val csinálnám. Vagy pedig egy sima hifi lesz rákötve és akkor nem kell bele semmi. Még számolnak meg agyalnak hogy mi éri meg nekik. A jogdíj sem olcsó. Először lehet hogy a 70-30-as bérlős megoldás lesz nekik a nyerő. Aztán ha összejön a pénz meg beválik a zenegép akkor saját. Majd kiderül...
(#) malmasz válasza Gory hozzászólására (») Feb 10, 2007 /
 
Hát igen a jogdíjat nem érdemes megkerűlni mert lebukásnál keményen büntetnek,még az a szerencse,hogy csak egyszeri díj és nem havonta kell fizetni.
(#) Travolta válasza Gory hozzászólására (») Feb 10, 2007 /
 
Ma voltam állásinterjun egy zenegépeket üzemeltető cégnél,de már 3napja van szerencsém ezeket szervizelni.(probaidőn)A pc-s gépek elég 1xűek.A végfok vmi TDA-s panel,van egy I/O kártya ami kezeli a billentyűket meg az érmevizsgálót.Az oprendszer Linux.

A jogdíjjat pedig nem db számra kapod, hanem előadó/számcímre.Ergo ezzel nem tudsz variálni!
(#) Travolta válasza Travolta hozzászólására (») Feb 10, 2007 /
 
Az osztás változó, de van olyan hely ahol 60/40 az arány.
(#) Gory válasza Travolta hozzászólására (») Feb 10, 2007 /
 
Az a bajom a Linuxal, hogy nem írtam még rá sosem GUI-s programot. Csak jóöreg C-s TCP/IP programokat. AZ IO kártyát nem értem mire kell. Ott van a PS2 bilentyűzet, azt átműti az ember akkor talán jó is. Vagy lehet ők gyárilag csináltak valami ilyen USB vagy PS2 billentyűzetet csak direkt a gombok számára.

A tápról tudnál valami infót adni? Gondolom az erősítő miatt nem jó neki a PC-s kapcsoló üzemű. Sajnos tápot még csak egyszer csináltam, nem nagyon vagyok járatos az érintésvédelmi dolgokban. Inkább a digitális kütyükhöz értek.
(#) Travolta válasza Gory hozzászólására (») Feb 10, 2007 /
 
Az I/O kártya a soros portra csatlakozik, és onnan vezérled a zenéket a gombokkal, illetve ide m1 a pénvizsgáló.A PS/2 port az megvan hagyva a qwerty billentyűzetnek, mert ha gond van a szoftal, vagy zenéket kell feltőlteni vagy letörölni, akkor szükség van a billentyűzetre.De persze ez nem jelenti, hogy másképp nem lehetne megírni a szoftot.Amiket én láttam az igy van megcsinálva.Sajna a programozáshoz én nem értek.

Az erősítőnek pedig külön toroid trafóval van +csinálva a táp .Ezekben aszem vmi TDA IC lehet,de még nem tudtam ugy hozzáférni, hogy le is tudja olvasni.

De van 1windows-os zenegép szoftverem ami aszem demo, de alapnak gondolom jo.Ha kell elküldöm.
(#) Gory válasza Travolta hozzászólására (») Feb 11, 2007 /
 
Köszi, van a neten egy csomó. Ha forráskódja van meg az viszont jól jönne Úgy néz ki hogy mégsem kell csinálnom gépet, mert bérelni fogják.
(#) pesta79 válasza Gory hozzászólására (») Szept 4, 2009 /
 
Google=> skjukebox
Jó tulajdonságai:Nem demo,kezeli az érmevizsgálót.
Hibái (szerintem): max.20 szám látszik albumonként,
numerikus bill.t erőlteti pl.: 3.album 11.zene = 311 és enter:S
Zenegéphez num. billentyűt kapni ami kicsi és jól is néz ki?Hát én nem találtam
(#) Csiki hozzászólása Márc 17, 2010 /
 
Sziaszok!
én most kezdek tapogatózni ebben a témában az alábbi oldalt találtam az alkatrészekhez, ugyanis szeretnék építeni ilyen gépet.
"http://zenegepklinika.weboldala.net/zg_elektronika.html"
mondjuk én már javítottam zenegépet kb ugy nézett ki hogy volt benne egy P1 v. P2 számítógép egy kis panel ami soros porton keresztül csatlakozott a számítógéphez és a panelre volt rákötve az előlapi pár gomb és még a szervíz gomb amivel töltötted fel a számokat , meg még a ki/be és hang fel /le gombja, meg még az érmevizsgáló ami tiltotta a gombokat ameddíg nem érzékelt érmét
Szoftveresen meg a linuxnak a boot része a LILO és még egy zenelejátszó volt rajta, a zenelejátszó nevét nem tudom sajna de lehet hogy házilag írt program volt.
(#) ntamaska69 válasza Csiki hozzászólására (») Ápr 20, 2010 /
 
Hali ha érdekel van egy eladó gépem számításaim szerint olcsóbb mint amennyiért építeni tudnál
ha érdekel írj.

P4201213.JPG
    
(#) oroszlán hozzászólása Máj 5, 2010 /
 
liuxos zenegépprogramban tud valaki segíteni???
(#) hege88 hozzászólása Máj 27, 2010 /
 
Bocsesz ha nem idevaló (legfeljebb átteszi a moderátor egy új topikba), de mivel technikailag hasonló dologról van szó, itt kérdezem:
Szerintetek mennyire bonyolult lenne egy olyan játékgépet csinálni, ami a MAME emulátort futtatná? Az lenne a lényege, hogy pénz bedobása után válaszhat az ember, hogy mit akar: pl street Fightert, vagy Mortal Kombatot, vagy bármi mást.
(#) hege88 hozzászólása Máj 31, 2010 /
 
Sziasztok!

Igazából már feltettem ezt az elméleti kérdést a "zenegép házilag"-ban, de nem szólt hozzá senki, ezért feldobom egy témába.

Szerintetek mennyire bonyolult lenne egy olyan játékgépet csinálni, ami a MAME emulátort futtatná?
Az lenne a lényege, válaszhat az ember, hogy mivel akar játszani: pl Street Fightert, vagy Mortal Kombatot, vagy bármi más.
Az ötlet onnan jött, hogy nosztalgiáztunk haverokkal,
és felemlegettük a régi időket, mikor még suli után irány a játékterem,
és ilyen-olyan videojátékokban dobáltuk a 10-es, 20as érméket.
(#) Brown hozzászólása Jún 3, 2010 /
 
Ha valakinek kell innen letölthető . skjukebox
(#) ptesza válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 3, 2010 /
 
Tényleg jó kis progi! :yes:
(#) robotech hozzászólása Jún 3, 2010 /
 
Üdv!
Tudom, hogy ez itt nem a reklám helye, és hogy van apróhirdetés rovat, stb... stb... de sajnos az apróhirdetésbe lehet, hogy pont az nem találja meg, aki ilyet keres, ezért írnám ide, hogy:

Ha valakinek kell zenegép építéshez érmevizsgáló, erősítő, hangszórók, speckó, szép nyomógombok, stb.. stb.. szinte minden alkatrész,az keressen meg, kb. 1éve elkezdtem zenegépet építeni de semmi sem lett belőle a design,és faipari hozzáértés hiánya miatt...
Mindent nagyon olcsón odaadok, csak valaki egybe vigye el! Jó érzés lenne,ha valaki hasznát venné,mert nálam csak porosodik.
Amiben tudok segítek, a zenegép szoftvergyüjteményemet, terveimet, egyéb panelokat stb.. ingyen odaadom hozzá.
(#) ptesza válasza pesta79 hozzászólására (») Jún 4, 2010 /
 
Mi lenne ha bemutatnád , egypár kép , demo .stb. Többen is keresnek ilyent , de a neten fellelhető , és ingyenes dolgok mindenkinek megvannak már.
Következő: »»   1 / 12
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem