Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Kandósok
életem első vizsgaidőszaka....
(előző diplomám GDF: távoktatás vagy inkább távszoptatás, 8 év alatt, sosem volt vizsgaidőszak, akkor vizsgáztál, amikor csak akartál... és a legtöbb tanárnak csak szakközepes végzettsége volt...)
Informatika utolsó labor: volt aki hozott házit, volt aki nem!!!
Aki hozott, és mindenre azt felelte, hogy: "Nemtudom-nemtudom" mert ezek szerint mással csináltatta meg a programot, az 5-öst kapott!!! Aki nemhozott, az dünnyögött pár szót, de fogalma sem volt hogy mik a függvények, meg tömbök...stb, az is 5-öst kapott!!! Aki hozott és meg tudta védeni a programját, és 5-öst kapott, attól kérdeztem pár dolgot a függvényekről, de fogalma sem volt róla!! Mindenki 5-öst kapott, aki mással csinálta meg a programját, vagy bele se szagolt, és nem voltak függvényei,az is!!! Én önállóan csináltam meg, de nem voltak függvényeim(volt 8 db függvényem, de az "csak" a saját fejlesztésü menü volt), ezért 1-set kaptam, majd óra végére sikerült kikönyörögnöm egy 3-ast, mert önálló becsületes munkáért ennyit talán megérdemlek. Ezek szerint ha nem tudsz semmit, vagy mással csináltatod meg a progidat, 5-öst kapsz, ha önállóan, becsületesen dolgozol, max 3-ast...
Pontosan
Ezért nem mindegy, milyen tanárnál vagy, és ezért nem lehet csak valakit tanulmányi átlag alapján megítélni. Aki kifog ilyen tanárokat, az simán 4-es is lehet átlagban, miközben fingja nincs a dolgokról, és kapja az ösztöndíjat. Bár általában aki nem tanul nagyon, az úgyis ráfázik erre később.
Hali!
A mi csoportunkban is szinte mindenki ötöst kapott! Én több héten keresztül csináltam a házim és csak ránézett ,hogy kész van e ,adott egy feladatot és ötös. Annyit nem modott ,hogy szép munka vagy ,hogy biztos én csináltam e... A többiek összedobtak pár sort és szintén ötös. Kicsit zavart ,de hát ez van...
engem ez elkeserít, de nem azért vagyok itt, mert nem tudtam hogy hova adjam be, és beadtam mondjuk ide...
Hanem céltudatosan ezt a pályát választottam. és nem a tudást osztályozzák... Kíváncsi vagyok hogy következő szemeszterben a pic-eknél mi lessz... mert oda már tényleg tudni kell..
két csoport volt: a tiétek és a miénk.
Akkor egy rakat ötös született plusz egy hármas: az enyém, egy 8 függényes komplett progival, amit 2 hónapja kezdtem csinálni... Vizsgára készülsz? A 8-as tétel: NEM neumann elvű gépek felépítése, stb.: semmi infó róla sehol, a könyvben sem, az óráról hazavitt docokban sem... barátod a google :google: tartja a közmondás, de semmi, csak a neuman elvűekről találsz cuccot
Szia, nem a Harvard architektúrára gondolnak? by Google: Harvard Így működnek a mikrokontrollerek. Külön adat és programmemória.
A legtöbb ember céltudatos, aki idejön, hozzá kell szokni.
Elfelejtettem megkérdezni, ha valaki tud segíteni, fontos, mert holnap már vizsgázok: vizsgára öltönyben kell menni? (pl a debreceni egyetemen kötelező volt)
Ha írásbeli, akkor egyáltalán nem szükséges, sima utcai ruhában elegendő.
Szóbeli vizsgára viszont kicsit érdemesebb kiöltözni jobban, az öltöny itt sem kötelező! Mondjuk valami normálisabb inget felvesz az ember egy normálisabb farmerhez, és már elég is, nyakkendő sem kell.
Nyugodj meg
Józsefvárosi Egyetem
![]() Ezt az Óbudai Egyetem dolgot már nekünk is magyarázták több órán... Végre megszereztem múzeális rádiógyűjteményem legújabb (abszolút legrégebbi) darabját: egy 1937-es Orion Typ 56-ot! Fotók majd jövő hónaptól a weboldalomon
Sok ranglistán csúszik lassan lefelé a Kandó, ezek után egyetem lesz? Nem tudom, hogy örüljek, vagy sírjak.
Nem kell tenni semmit, az a legbiztosabb.
A tanári kar ettől nem változik, a helyszínek nem változnak, az oktatás nem lesz minőségibb, a felszerelés nem lesz új, sem kibővítve, sem felújítva, semmi. Csak és kizárólag a név változik és az ezzel járó megítélés: így már tul. képp egyetemi szint lesz elvárva a későbbi munkaadók által tőlünk.
Persze, hogy nem változik, csak lehet, hogy ha pl. külföldön mondja valaki azt, ahol nem nagyon ismerik a Kandó nevet (itthon más a helyzet ezzel persze), hogy egy magyarországi egyetemen végzett (akár BSC-vel), akkor lehet, hogy kicsit többet várnak el tőle. Mert valljuk be, akinek valahogy úgy sikerül diplomát szereznie, hogy szakirány előtt a laborokon kívül nem volt semmilyen gyakorlata, hagy némi kívánnivalót maga után szakmai szempontból. Persze tudom, hogy vannak jó eredményei az iskolának most is, meg voltak is mindenfelé.
Idézet: „így már tul. képp egyetemi szint lesz elvárva a későbbi munkaadók által tőlünk.” En eddig soha nem ereztem, hogy foiskolai szintet vartak volna el tolem a munkahelyemen azert mert a Kandoban vegeztem. Ugyanaz a melo, ugyanazok az elvarasok mint egy egyetemistaval szemben ... legalabbis ott ahol en eddig dolgoztam/dolgozok. Ami pozitivum - es talan elony - lehet az egyetemme valas soran az a kulfoldi megiteles. Itt elsosorban Eszak amerikai tovabbtanulasra gondolok mert egyetemi diplomaval olyan lehetosegeket lehet elcsipni amit fosulis diplomaval nehezen vagy egyaltalan nem. Egyeb elonyok, hatranyok? Nem tudom ... Idézet: „Itt elsosorban Eszak amerikai tovabbtanulasra gondolok mert egyetemi diplomaval olyan lehetosegeket lehet elcsipni amit fosulis diplomaval nehezen vagy egyaltalan nem.” Hát ez az, hogy aki főiskolában kezdte, és az Óbudai Egyetemen végez, annak csak főiskolai végzettsége lesz! Nem lenne rossz lehetőség, ha külföldön is elismernék, mint egyetemi végzettség, de azért ezt nem hiszem. Idézet: „Hát ez az, hogy aki főiskolában kezdte, és az Óbudai Egyetemen végez, annak csak főiskolai végzettsége lesz!” A bolognai rendszer bevezetése óta minden, a felsőoktatásban BSc képzésen tanuló diák ugyanazt a főiskolai szintű diplomát kapja. Akár főiskolára, akár egyetemre jár! Hagyományos értelemben vett egyetemi végzettséged akkor lesz, ha leteszed az MSc-t is.
Hát nem ugyanezt mondtam? Főiskolára jelentkeztem, egyetemen végzek, de attól még BSc.
Nyilván BSc, kezdésnek értelemszerűen nem tudsz egyből MSc-t tenni, akár egyetemre, akár fősulira jársz. Vagy lehet hogy most nagyon értetlen vagyok, csak nekem valahogy így jött le az amit írtál. Ha te is erről beszéltél, akkor bocsi, így vizsgaidőszak elején estefelé már többnyire egy kicsit fáradt szoktam lenni az értelmes emberi kommunikációhoz..
Sziasztok!
Én most a BME-re járok a VIK-re németnyelvű képzésen. Most vagyok túl az első féléven, úgyhogy némi tapasztalatom van már, hogy milyen műegyetemi polgárnak lenni. Aki még felvételi előtt van és gondolkozik rajta, hogy ide jöjjön csak ajánlani tudom a képzést! Aki kicsit is tud németül (elég egy középfokú nyelvvizsga) az német nyelvű képzésre jelentkezzen, mert nagyon megéri. Ha érdekel vkit, szóljon nyugodtan, szívesen válaszolok a kérdésekre.
Elsős levelezősök:
Nem tudok beiratkozni a második szemeszterre. Minden vizsgám megvan, minden tantárgyat felvettem, és nincs pénzbefizetnivalóm. A beiratkozási lehetőségek viszont szürkék. Sikerült valakinek?
Sziasztok!
A kando.tk mostanában nem működik, valaki nem tud erről valamit esetleg? Hali! Valami bibi van a szerverrel azthiszem.....! Innét megtalálod: http://tk.jozsef.kando.hu/letoltes/ üdv!
Szia!
Elvileg ha vettél fel tárgyat a következő félévre, akkor ezzel automatikusan beiratkozol...
Sziasztok!
Nekem a következő kérdésem lenne azoktól, akik a Kandóra járnak: mennyire nehéz a suli úgy, ha az ember gimiből megy oda és ugye ekkor nem igazán lát, urambocsá' használ szkópot, multimétert, stb? Arról van szó, hogy a barátnőm a Kandóra készül és hát egy sima gimibe járt, ahol nem tanítanak gyakorlati dolgokat. Annyi előnye azért lenne, hogy én a BME VIK-en vagyok MSc-s, tehát az összes elméletben tudok neki segíteni, plusz a gyakorlati részben is, nem csak elmagyarázni, hanem egy pár eszközzel is, (haveroknak van szkópja, műszerek nekem is, stb.). De nyilván ugye az embernek magának kell dolgokat megtanulnia, így én csak segítségként lehetek jelen. Matekból emelten megy, a fizikát meg szereti, de nem forrasztgatott, stb. korábban (ahogy én sem, de azért annyira nem volt vészes, be lehetett pótolni a nyarakon). Szóval mit mondanátok, érdemes lenne ez, vagy próbáljam másfele orientálni? Azért kérdem, mert ugye be lett jelölve egy pár másik suli is, de a Kandó lenne első helyen. Köszi a segítséget! Hoborg
Szia!
Én tavaly szeptemberben kezdtem. Levelezőre járok, nappalin biztos kicsit másképp vannak a dolgok. Annyit tudok mondani, hogy eddig minden tanár kb. középiskolai szintről (vagy valamelyik másik tárgyra építve) kezdte leadni az anyagot, egyéb alaptudást nem feltételeztek. Innentől nekünk a kis óraszám miatt a tempó durva volt, kevés Zh-val (nappalin ez tuti nem így van). Szkópot élőben csak jövőre fogunk látni, bár ebben a félévben, méréstechnika órán megtanuljuk majd, mi az Forrasztani nem tudom, mikor fogunk.Egyébként ez a rendszer jellemző a Kandóra, előbb lemegy az elméleti anyag, majd a következő félévben az ehhez kapcsolódó labor. Azért a nappalin biztos, hogy a nagyobb óraszám miatt több labor is lesz mondjuk második félévtől. De úgy nézem, nem kérnek olyat, amit "előre kell tudni". Ha matekból jó a barátnőd, akkor nagy baj nem lesz, leginkább azon szoktak elvérezni az emberek első félévben. Meg villanytanon, de első félévben egyenáram van, meg mágneses jelenségek és csak másodikban jön a váltóárammal számolgatás. Remélem, azért egy nappalis is válaszol majd, és kijavít, ha baromságokat írtam ![]() Üdv, efti
A Kandón a matek a vill.tan a legszívatósabb. Ha ez megy, akkor szerintem menni fog neki. Esetleg még a méréstechnikában kell neki segítség. Meg a dig. technikában. De ha segítesz neki, akkor simán bírni fogja.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

Ezért nem mindegy, milyen tanárnál vagy, és ezért nem lehet csak valakit tanulmányi átlag alapján megítélni. Aki kifog ilyen tanárokat, az simán 4-es is lehet átlagban, miközben fingja nincs a dolgokról, és kapja az ösztöndíjat. Bár általában aki nem tanul nagyon, az úgyis ráfázik erre később.