Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Altium Designer

Témaindító: Pavel, idő: Feb 19, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   19 / 48
(#) zsimon válasza kukac_24 hozzászólására (») Márc 8, 2010 /

A Live Mesh-ben mennek fel az altiumos könyvtárak amik a másik fórumban vannak taglalva illetve olvashattál róluk itt is pár oldallal vissza pár demó képpel egyetemben.

Akinek kell annak a live mesh szolgáltatást kell használni meg megadni nekem az MSN címét.
Most egy napja nagy kavasr volt, meg a netem is meghalt nem tudtam rendet rakni. Most alternatív módon csinálom.
(#) kukac_24 válasza zsimon hozzászólására (») Márc 13, 2010 /

Hali Zsimon,

Megvan az Altim Summer edition. Licenc nem kell hozzá? Vagy megy nélküle is minden rajta?
Üdv
(#) t-dani válasza elektromos hozzászólására (») Márc 30, 2010 /

Elég általános alkatrész pedig. Próbáld meg manuálisan megkeresni a Texas Instruments mappán belül az OpAmp library-ban.
(#) elektromos válasza t-dani hozzászólására (») Márc 30, 2010 /

Köszi, de nem jól kerestem. Advanced-re kell állítani a keresőt.
(#) elektromos válasza elektromos hozzászólására (») Márc 30, 2010 /

Viszont van egy másik kérdésem. Ha egy alkatrésznél, pl.: 1n4148-nál lehet választani a : signal integrity, és a Simulation között. Melyik mire való? A simulation akkor kell, ha szimulálni is akarom az áramkört, vagy nem jól értem?
(#) googa hozzászólása Ápr 28, 2010 /

Sziasztok! Az baj, ha egy LGA footprint készítésekor a SOLDER nevű rétegen össze érnek a SOLDER-ek? Altium varázslójával csináltam. A PAD-ek és a PASTE-k is jó távol vannak egymástól, de azok összeérnek. Köszi!
(#) TyeDa hozzászólása Máj 4, 2010 /

Sziasztok!
Hogy lehet az Altiumban (8.3) a schematic jobb alsó sarkában levő feliratmezőt szerkeszteni? Köszönöm!
(#) gepesz13 hozzászólása Máj 24, 2010 /

Sziasztok!
Segítség kéne az Altiumban. Hogyan lehet több dolgot, pl: az összes track-et 20milről 30milre alakítani? A Find Similar Object paranccsal próbálkoztam, de valamit biztos elrontok, mert sehogy sem jön össze.
A Protel 99 nél az Interactively Route Connections parancsnál ha húztuk a vonalat, a tabulátorra layert váltott, most meg kijön egy ablak, és ott meg kell adni, hogy a két layerről menjen a másikra.
A netlistát nem tudom betölteni, mert nem találom a régi Load Nets parancsot. Biztos valahova eldugták, vagy másképpen kell.
A Potel 99-et használtam, XP alatt is de sajnos most valamiért nem akar működni.
Előre is köszi.
Üdv: gepesz13
(#) TyeDa válasza TyeDa hozzászólására (») Jún 13, 2010 /

Sziasztok! A feliratmezőt megoldottam úgy, hogy text frame-et helyeztem fölé, és abba írtam a szöveget.

Altiumban PCB tervezéskor van egy problémám, egyes footprintek pad-jei összeérnek a sárga Top Overlay vonallal, és ezt kizöldíti (fanout_default rule hiba), milyen Rule beállítással lehetne ezt a hibajelzést megszűntetni? De az pedig megmaradjon, hogy padek összeérésekor jelezzen! (a footprintek Protelből maradtak)
Köszönöm!
(#) aticska válasza TyeDa hozzászólására (») Jún 13, 2010 /

Manufacturing/Silkscreen Over Component Pads
(#) ooppsszz hozzászólása Jún 29, 2010 /

Altiumban(2009 Winter) hogyan lehet azt megoldani, hogy a megtervezett nyákkal kitöltsön egy adott méretű (Eurocard vagy A4) nyákot, és abból legenerálni a gyártáshoz szükséges gerber és drilling fileket?
(#) gepesz13 hozzászólása Júl 24, 2010 /

Sziasztok!
Ilyenkor mi a problémája az altiumnak?
Üdv: gepesz13

2.JPG

1.JPG

(#) nagybaj válasza gepesz13 hozzászólására (») Aug 6, 2010 /

Helló!
Én is elakadtam itt
Vajon hogyan tovább?

miért.JPG

(#) aticska válasza nagybaj hozzászólására (») Aug 6, 2010 /

Számozd meg az alkatrészeket. Így mind a három ellenállásnak ugyanaz a száma ( R?). Tools/Force Annotate All.
(#) TyeDa hozzászólása Aug 6, 2010 /

Sziasztok! Van 50db egyforma meghajtó kimenetem (ellenállások, FET, bip.tr., sorkapocs, stb.), lehetne-e őket csoportba szervezni, azaz pcb-re frissítéskor összeszervezze kis csoportokba, hogy ne kelljen nekem külön összevadászni a 100 ellenállásból ez egyes kis egységek alkatrészeit? Van-e erre mód Protel dxp '99-ben?
(#) nagybaj válasza aticska hozzászólására (») Aug 6, 2010 /

Természetesen azon túl vagyok, csak ennél az egyszerű példa kapcsolásnál elfelejtettem.
Tehát amint alant látható számozva is ugyan az az eset.
Mellékelem az sch--t is.
(#) nagybaj válasza nagybaj hozzászólására (») Aug 6, 2010 /

kb. 50 alkatrészből álló kapcsolást rajzoltam meg, és ami nem tápon, gnd-n, vagy IC kimeneten van, azok vezetékezésére mind hibát ír, így természetesen a NET listát sem generálja le.
(#) jani30 hozzászólása Aug 15, 2010 /

Sziasztok.
4-5éve a Protell 99SE programot megmutatták, és ez számomra nagy áttörés volt az akkori nyáktervező prg-hoz -( tangó)- képest.
A 99 SE mindaddig használtam még az op. rendszert le nem cseréltem XP-re (98 alatt nem akart működni).
Ez után jött a Protell DXP.
Kezelése már elég jól megy, saját adatbázist szerkesztettem ( túl sok az alapban a felesleg).
Kicsit számomra csak az a baj, hogy a 3D megjelenítési módban több „alkatrészt is „ szürke kockának ábrázol.
Neten keresgélve you tubes videok az Altium Protell DXP-ről nagyon megtetszetek.
A videók felnagyításával rájöttem ez teljesen más prg.: Altium Designer Summer 09.
Persze a 3D grafika fogott meg.
A program fellelhetőségéről tud nekem valaki segíteni?
Előre is köszönöm.
(#) kukac_24 válasza jani30 hozzászólására (») Aug 16, 2010 /

Hali,
Azthiszem a piratebay-ről töltöttem le.
(#) jani30 hozzászólása Aug 21, 2010 /

Sziasztok.
Altium DEsigner Summer 09 telepítve egy gyors kis méretű sch fabrikáltam, ebből pcb-t. Mindezt csak azért , hogy kipróbáljam a 3D lehetőségét a programnak.
" 3 " gombot kezelve, következő hibát írta ki:

"Graphics adapter for this display does not meet DiretX requirements (DirectX 9.0c, Shader Model 3.0).
Unable to switch to 3D."

Szerény fordításom:
Grafikus kijelző nem felel meg a követelményeknek DiretX, Shader Modul 3.0.
Nem tud átváltani a 3D-re.

A PC adatai:
2,4 Ghz P4 proci.
1 G ram
Ati Radeon 9550 -128 Ram
(DiretX 9.0 c telepítve.)

Találkozott valaki ilyen hibával ?
(#) orizon válasza jani30 hozzászólására (») Aug 22, 2010 /

Ugyan ez van nálam is. Szerintem a VGA kártya csere a megoldás .Nvidia-nál a 6 os sorozat a minimum. Nekem FX5200 Vga kártyám van. Szerintem itt lesz a gond.Olyan kártya kell ami Shared 3.0 kompatibilis.
(#) valaki2 hozzászólása Szept 24, 2010 /

Hali,

tudna valaki segíteni az Altium Designer summer 09 licensz installálásában? Nekem nem megy...:S Megvan az .alf kiterjesztésű fájl, de utána hogy van tovább?
(#) Suncorgo hozzászólása Nov 14, 2010 /

Altuim designer 9-et használok és a szimulátorával van némi probléma szerintem...

Akármilyen tranzisztoros kristály oszcillátort rakok össze benne ilyen kimenetet kapot (Fájl:Colpitts kimenet).

Viszont van benne egy gyári az example könyvtárban ahol a két fet egy invertáló kaput hivatott helyettesíteni és az meg gond nélkül megy. (Fájl:gyári)

Valakinek nincs valamilyen tapasztalata a dologban? Az Analyses Setup->Advanced Opptions -ban elég sok mindent lehet állítgatni, nem-e esetleg itt van a probléma?
(#) Suncorgo hozzászólása Nov 14, 2010 /

Az utóbbi időben elég sokat függtem az altium szimulátorán és aki kicsit tesztelgetni akarja akkor annak néhány hasznos tanács:

-Minden alkatrésznek kell hogy legyen szimulációs modell fájlja!
-Amikor megtervezzünk benne egy kapcsolást vagy módosítjuk azt nem lehet egyforma pozíciószáma(Designator) 2 alkatrésznek!
-Nem lehet a pozíciószámot ? (kérdőjelesre) hagyni! Pl.: Y?

Alkatrészek pozíciószámát a Tools->Reset Schematic Designator menüpont alatt lehet nullázni. Ekkor minden pozíciószám megkapja a ?-jeles formát.
Ezután újraszámozás!
Tools->Annotate Schematics->
-Update changes list->(itt megszámolja hány alkatrészünk van ?-jeles pozícióval)
-Accept changes list(Create ECO)-> (itt mutatja nekünk hogy hogyan gondolta a számozást. PL.: Y?->Y1)
-Execute changes->(Ezzel magyarul leokézzuk hogy csináld )
-Ezután Close 2x

Remélem tudtam segíteni valakinek...
(#) andrewforest hozzászólása Jan 22, 2011 /

Sziasztok!

Most tanulgatom az Altium designer 9-et. PCB készítésekor az alábbi képen látható zöld mintázat jelenik meg egyes kivezetéseken és huzalozáson. Nem sikerült rájönnöm hogy mi lehet ennek az oka.
Valaki esetleg tudja az okát?

Előre is köszönöm!
Forest
(#) george21 válasza andrewforest hozzászólására (») Jan 22, 2011 / 2

Helló!
A zöld mintázat DRC hiba miatt jelenik meg. Ha az egérmutatót a zöld mintázatú vezetősávra viszed, meg fog jelenni a bal felső sarokban a heads up display-en, a Shift+V billentyűkombináció, ezt használva a board insight-ban megjelenik a hiba oka.

Talán ez segíteni fog:
Bővebben: Link

A board insight használata:Bővebben: Link

Remélem tudtam segíteni...
Üdv: george21
(#) Szzsolt hozzászólása Jan 23, 2011 /

Helló!

Az lenne a kérdésem, hogy hogy lehet használni az Auto Placer-t az Altium Designer-ben.
Mert nekem a következő hiba üzenetet adja: No valid keepout is defined on this board
Illetve, hogy lehet a valid keepoutot definiálni ?

Előre is köszönöm !
(#) kukac_24 válasza Szzsolt hozzászólására (») Jan 23, 2011 /

A keep out layer-en. Jól nézd meg, hogy összeérjen majd a vonalak vége.
(#) bbatka válasza Szzsolt hozzászólására (») Jan 23, 2011 /

Ezért érdemes varázslóval csinálni a PCB-t. Akkor nincs ilyen gond.
Többször próbálkoztam az auto placer használatával, de nem sikerült értelmes müködésre bírnom.
(#) kukac_24 válasza bbatka hozzászólására (») Jan 23, 2011 /

Én is varázslóval csinálom, úgy nincs hiba. Legalábbis annyi...
Következő: »»   19 / 48
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem