Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Azt a perselyt, ha túllóg rajta a tengely, meglehetne forditani, és az új lemezkébe dugni. De lehetne hosszabb perselyt is forgácsolni, (akár én is megcsinálom pontos méretek birtokában).
Mindenesetre a kétkomponensű ragacs nembiztos, hogy jó ötlet.
Én a hengere raknék egy perselyt mindegyik oldalon és ahhoz reszelném még tovább,hogy jó legyen! Szóval a tengelyt vastagítanám végül is a persely lehet fém bakelit mindegy mi csak a hőt bírja! Legjobb lenne a réz és spécin beleilleszteni így a súrlódás is csökkenne! Ha négyszögletes lenne a persely külső része és ahhoz lenne kireszelve akkor a perselyben foroghatna a tengely és a persely csak fel le mozoghatna ez ideális lenne a mikrókapcsolónak.
Idézet: „Ha négyszögletes lenne a persely külső része és ahhoz lenne kireszelve akkor a perselyben foroghatna a tengely és a persely csak fel le mozoghatna ez ideális lenne a mikrókapcsolónak.” Társulok , nagyon jó ötlet!
Sajna csak forgástestet tudok késziteni....
Viszont gondolom vállas persely kell, és mivel réz hatszöganyagom van (12mm laptáv) a két szembenlevő oldalt lehetne megvezetésre használni.
Egy csavaranya is megteszi akár egy kis külső bereszelés,hogy legyen válla és kifúrni ha lehet dörzsárazni a tengely méretére! A vas is megteszi mivel keveset és lassan forog!
Ha van ilyen anyagod, akkor azt tudom még elképzelmi, hogy átfúrod, a külső részét nem is kell bántani, csak egy réz alátétet ráforrasztani vállnak.
Ez nagyon szuper! Mivel vágod? Milyen fejjel?
Proxxon IB/E profi ipari fúró-marógéppel, Proxxon MB140/S álvánnyal és 1,2-es kukorica-maróval.
Ez az igazi vágás, mert bármilyen formát ki tud vele vágni az ember. És még gyors is. Már csak a vágási maradványok eltüntetésére kell valami porszívó szerűség.
Igen, majd szerelek rá egy morzsaporszívót.
Hehe. Nekem a cnc-m fogja vágni és az tényleg bármilyen formát tud csinálni. Jelenleg működik, de a kotyogást meg kéne még oldani.
Már alig várom, hogy nekem is meglegyen a pénzem az állványra.
Neked szerintem a megoldás a menetjavító gyurma.
Barkácsáruházakban kapsz, kiszakadt menetekhez lett kitalálva, száradás után tökéletesen megmunkálhatod.
Hűűű hát nem is tudom mi legyen.
Lehet hogy megkerülöm az egészet és a mikrokapcsolót kicserélem egy egyszerű fém lapkára ami hozzáérne a hengert leszorító kis fém rúdhoz, amikor a nyák a hengert megemeli. Csak ki tudja hogy mennyi oxidálódik idővel a két fém...OFF Így kell nyákot vágni! Bővebben: Youtube ON
Igen ez a nyák vágás jó nekem már csak marófej kell és megy
Amit csináltam nyákfúró állványt a drillhez úgy lett tervezve,hogy ezt is tudja csak egy állítható vezetősín kell rá még meg drillfej!
130 fok, 5mm előre, 4mm vissza, 5mm előre, 4mm vissza...
10mil-esek a vezetősávok.
Igen, jó dolog a marás, nekem is ilyenem lesz, mihelyt megveszem a DREMEL gépemhez a felsőmaró asztalt.
Sziasztok Uraim!
Az első laminálós műnyomós próbanyákom. Eddig fotózással készítettem, most pusztán kíváncsiságból kipróbáltam mit tud a lézernyomtató és a lamináló együtt. Kinyomtattam a próbát műnyomóra, majd a nyákot addig hagytam a sütőben maximális hő mellett, amíg el nem kezdett kissé elszíneződni a réz, ez után raktam a műnyomóra és beküldtem kétszer a laminálóba. Nyák: egy ezer éves fél óráig csiszolt förmedvény ![]() Nyomtató: HP Laserjet 4000N 300-1200DPI-ig Lamináló: Laminator H400 (komoly márka lehet) Papír: 140grammos fényes műnyomó Az eredményt mellékelem, sziasztok!
Megkérdezhetem honnan származnak az említett eszközök? Privátban légy kedves, érdeklődési célokkal kérdem.
Szia!
Kérhetünk egy átvilágításos fotót a 6mil alatti területről?
Nincs ebben semmi titok. Az állványt ma vettem Dunaharasztin a Proxxon márkaboltban, a gépet egy kollégától innen a HE-ről (apróhirdetések közt szerepelt), a kukoricamarót pedig szintén egy fórumtárstól már vagy két éve.
Ó, én meg már azt hittem, hogy valami komoly készlet vásárlása történt egyszerre. Különben nekem is "lépésekben" gyűlt össze a szerszámpark. Egyszerre iszonyat ára lenne
![]() Különben jó a Proxxon, használtam már, de nekem a DREMEL jobban "bejön".
Beszerelhetnénk mi is egy mikrokapcsolót a laminálóba, mint Atilla, ami ha közel vannak a hengerek, zárja az üzemmódkapcsoló lábait, ha pedig betoljuk a nyákot, akkor lelassít a beállított sebességre, ergo automata bekapató
Ugyanígy zümmert is berakhatnánk, egy mikrokapcsoló, meg egy kétállású kapcsolóval sorbakötve, így jelezne ha kész a nyák
Nagyon szép munka, várjuk a cikket!
Steve
Nagyon szívesen, de épp töltőn van a fényképező. Miért, mi a baj vele? Azt én is láttam, hogy a nyolcas és a hatos között még egy hatos van és ott összeérnek a csíkok. Ezt nem értettem nyomtatáskor se és most se. Ok szerinted?
Íme a kép Attila!
Ennél jobbat sajnos nem tudok készíteni róla, csak 4 megapixeles a fényképező..
Na ez egy kiváló kép! Egyértelműen látszik rajta hogy a szigetelő-szélesség komolyabb probléma mint a vezetősáv-szélesség. A 6mil-es vezető még jó de a hasonló szigetelés-szélességű 3mil-es is. A sűrűbb 6mil-es viszont már teljesen rossz.
Szerintem vezetősávban 5mil-ig még bátran lemehetünk, bár ki tudja.
Nagyon jó a nyák! Bár ott felül van kis szétfolyás nem az lehet az oka,hogy előtte vágtad méretre? Én mindig egy fél centivel nagyobbra hagyom a nyákot minden oldalt és utána vágom méretre mivel a szélén nem sikerül jól a vasalás laminálás általában ha nincs több hely a széle mellett!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

, nagyon jó ötlet!
Lehet hogy megkerülöm az egészet és a mikrokapcsolót kicserélem egy egyszerű fém lapkára ami hozzáérne a hengert leszorító kis fém rúdhoz, amikor a nyák a hengert megemeli. Csak ki tudja hogy mennyi oxidálódik idővel a két fém...