Sziasztok!
Ismét lenne egy kérdésem.
A címben is említett „Motorola MCU MC9S12B128 , QFP112 package” –t mivel, milyen programozóval tudom írni – olvasni ?
Köszönöm a válaszokat.
| (#) |
Moderátor hozzászólása tamvar hozzászólására (») |
Márc 20, 2010 |
|
Nem ide illő hozzászólások törölve.
Szia!
Nézz szét
ezen a fórumon...
Szia
Köszönöm.
Néztem, de nem igazán találtam infót, bár lehetséges a szegényes angolom miatt.
Közben én is találtam egy programozót
itt , de ez igen csak univerzálisnak mondható, amit az ára is tükröz. Szóval valami olcsóbb megoldást keresek. Nem 20 USD -re gondoltam, de nem is 1.000 USD -re.
| (#) |
(Felhasználó 1947) válasza tamvar hozzászólására (») |
Márc 22, 2010 |
 |
/ |
 |
|
BDM programmer, Cyclone Pro stb, de nem olcsók.
Ezeket a procikat általában ipari, autoelektronikai
alkalmazásoknál (is) használják.
A programozó ára is ezt tükrözi.
Ha elküldöd, kiolvasásban, (és ha van betöltendő progi), program betöltésben tudok segiteni.
| (#) |
tamvar válasza (Felhasználó 1947) hozzászólására (») |
Márc 22, 2010 |
 |
/ |
 |
|
Igen ,ezek valóban igen drágák. Autóelektronikához kellene, a felajánlást nagyon köszönöm, de sajnos kivitelezhetetlen a dolog.
Abban tudnál vagy valaki tudna segíteni, hogy az
Itt található programozók közül melyik lehet a jó, mert számomra nem teljesen egyértelmű.
Köszönöm.
Szia!
Az említett fórum
TBDML debugging interface for HC12, S12, S12X and ... topikjából töltsd le a distribution_12f.zip állományt. Ez egy debugger/ programozó az S12X családhoz (is). Egyetlen szépséghibája, hogy van benne egy MC68HC908JB8 kontroller, amit fel kell valahogy programozni a csomagban levő firmware-vel. Megoldást is ad a leírás 3.1 pontja. A
pemicro oldaláról ingyenesen (regisztrálás után) letölthető a prog8sz.exe program, amivel a firmvare beégethető. Ha sikeses a programozás, a driverének telepítése után már usb eszközként használható. A kontrollerek programozásához a leírás tartalmazza a driver DLL-jének funkcióit is...
Szia