Fórum témák
» Több friss téma |
Fontos: PICKit2 klón építése tanácsok
Szia!
A kristályon nem folyik át az egyenáram, ott valami zárlat lesz... Esetleg a forrasztástól volt még meleg.... Ha a PicKit2 programjával eljutsz a Vpp bekapcsolásáig, akkor az oszcillátornak jónak kell lennie. Mérd meg az USB feszültséget (Pic 20. láb), a Q4 gate - pic 23. láb, Q5 gate (a középső kivezetése), a Q6 gate - pic 7. lába. Ha megírod, amit mértél, akkor (talán) rájövünk mi a hiba... Szia
Szia!
usb bemeneten 5,1v Pic 20láb - Q4 bázis 0v Q5 - B 4,4v Q6 - Pic 7 láb 0v
Szia!
Eddig jó (nem volt bekapcsolva a Vpp teszt). Q4 lezárt, a Q5 is. A Q5 gate az L1 - D1 -en keresztül megkapja az USB tápot. Kapcsold be a Vpp Tesztet, mérd meg az említett pontokat ekkor is. Szia
Ja ja nem volt bekapcsolva a teszt, csak felduktam usb-re.
Szia!
A háza nem ér hozzá valamihez? Tudsz feltenni képet? Szia
Szia!
Bekapcsolt VPP tesztet mellett ezt mértem. 20-as láb 4,4v Q4-4,8v Q5-0,1v Q6-0v és a kristály tüzes.
Viszont az elkót kicseréltem 10u 25v-ra 35v helyett
mert az is fűtöt, mint atom.
Kiszedtem a 28-as Pic-t aztán visszanyomtam, majt Vpp teszt 10,5v és a kristály melegszik.
Zárlat nincs a fórrasztási oldalon 5x átnéztem.
Szia!
Nézd meg, összeér-e valamivel az a kvarc... Esetleg a 22pF -nál zárlat a földdel, táppal? Talán a pic 10. lába van összekötve valamivel (a 11. -kel? Vagy a föld fóliával, ami körülveszi? Ha az MCU Hobby oldalról letölthető nyákot csináltad meg, akkor a legvalószínűbb hely a 22 pF mellett vagy az pic hasa alatt... Nem hidal át egy vékonyka szigetelést a forrasztóón? ) Táplálás nélkül (nem rádugva az USB-re) ellenállásmérővel szakadást kellene mérmi a pic 9., 10., a föld, a táp valamint a pic 11. lába között minden kombinációban. Szia
Az USB tápon lévő elkó szerintem még mindig fordítva van. A negatívnak kellene a panel szélei felé lenni, a fényképen pedig a panel belseje felé néz.
Kezdjük a kályhától....
- Vedd ki a Pic-et. - Mérd meg a foglalat 9. és 10. lábán a feszültséget a földhöz és a táphoz (a voltmérő másik vezetékét a föld ill. az USB +5V vezetékéhez érintve) képest is. - Kösd össze a foglalat 11. lábát a 20. -kal. Mérd meg a 9. és a 10. lábon a feszültséget. Nézd meg világít-e a led3. Tényleg fordítva van a C6... Szia
Igen igazad van, de a rajzon így vín ahogy én néztem.
Köszönöm a türelmeteket majd holnap fojt köv.
üdvözletem. Jóészakát.
Azt nem tudom, ki rajzolta, de biztos nem én. Az eredeti beültetést nézd, ezt a SprintLayout-osat én nem ismerem.
Én is ezt építettem meg, saját NYÁK alapján, azóta is működik, bár ez most vaszil29-en nem sokat segít
![]()
Valószínűleg a rajzolat ugyanaz, mint az én eagle-s tervem, de a beültetésnél az az elkó biztosan fordítva van. A többit nem ellenőriztem, azért is mondom, hogy jobb lenne az eredeti beültetési rajz szerint nézni az alkatrészeket.
Én egy picit változtattam a panelrajzodon (utólagos engedelmeddel) a vonalakat vékonyabbra vettem , és a
földfóliát átállítottam "kockásra" . ez azoknak lesz jó akik HP nyomtatót használnak a vasaláshoz , mert az a nagyobb felületek közepéről kispórolja a toner festéket ,és ezáltal lukacsos lesz a rézfelület . Ezt küszöböltem ki a kockázással .
USB 5,1V?
Ha jól emlékszem volt már ilyen hiba korábban. A laptop 5V-nál többet adott ki USB-n és Vpp hibát dobott folyamatosan. Asztaliról meg tökéletesen ment. Ezt e hibát úgy oldották meg, hogy egy Schottky diódát sorba kötöttek az USB vezetékbe, a +5V-ba. Így pár tized Volt esett rajta. Így már jól működött. Egy próbát megér.
Üdv!
A következőket tapasztaltam: szilva tervében C4=47u, és a C6 10u. A másik számotokra ismeretlen rajzszerint, amit sikerült megépítenem, ott a C4=10u és a C6=47u ergo pont fordítva. ja igen a szilva rajza szerint a C6 fordítva volt kötve, de az általam készített rajzon pedig pont jó a bekötés. (de megfordítottam) és a két elkot is felcseréltem, de továbra is melegszik a ristály, sőtt már komonikáció sincs. 11-20 láb összekötve= piros led világít 9-10láb=0v 9-10 láb föld felé =0v 9-10 láb +felé =0v Zárlatokat a forrasztási oldalon nemtaláltam. ![]()
Még kiszedett Pic nél is kicsit melegszik a kristály.
Na, tegnap este berágtam az egészre.
Hiába kapcsoltam rá egy vadi új, másfajta PIC-re (egy másik projekthez lenne), egyszerűen semmit nem volt hajlandó megcsinálni! Folyton nyavalygott a Vpp miatt, jött azzal az idegesítő kis "PICkit2 Error" ablakkal, hogy nem jó a Vpp, ellenőrizzem! Most már teljesen "analfabétát" játszik, se írni, se olvasni, se törölni, se ellenőrizni, se PIC-et felismerni nem hajlandó, minig jön a nyafogásával, hogy ez nem felel meg neki! :gun: A teszteket lefuttatom, a troubleshoot-tal semmi gond, de a Vpp tesztnél folyamatosan nyeked a 4.000 V-jával, meg hogy az én USB-m nem elég magas feszültségű, vagy mi a tök... (Kezdek nagyon bepöccenni rá!) ![]()
Szia!
Na még egyszer: Vedd ki a picet, vedd ki a kvarcot. Csatlakoztasd az USB-re. Mérd meg a következőket: - USB tápfeszültség, - Pic 9. és 10. pontja, - Mérd meg a kvarcot ellenállásmérővel. Szia
Vaszil
A C1 helyén miért van neked ellenállás ? Ott egy 100nF-os kondinak kellene lennie.
Szia!
Hogy ez eddig nem szúrt szemet... Igazából C1 -nek 470nF -nak kellene lennie... Ugyanígy szerintem a quartz alatti (álló helyzetben szerelt) ellenállás helyett is 100nF, illetve a Piros led és az elektrolit kondenzátor közötti (a képen függőlegesen fekvő) ellenállás helyett is 100nF kerámia kondenzátor kellene beültetni. Nem is a kvarc melegedett, hanem a 100 ohm -os ellenállás(oka)t az USB 5V tápja 1/4W -tal fűtötte!! Szia
szia!
Ezért!
C1, C7 és C5 helyén is ellenállás van!
![]() ![]() Hiába mondom, hogy az eredeti tervvel egyeztetni kellene még gépre csatlakozás előtt...
Szia!
USB táp fesz 5,2v táp/9 láb =0v táp/10láb =0v a kvarc nem ereszt át, viszont a 100-as ellenállás melegszik. Ott van a tárcsakondik elött.
Szia Szilva!
Na akkor milegyen? "szedjem szét az egészet" szerinted ez a kapcsolás amit építettem nem jó?? ? |
Bejelentkezés
Hirdetés |