Fórum témák
» Több friss téma |
Fontos: PICKit2 klón építése tanácsok
Szia!
Szétszedtem és csináltam 1 új panelt hátha szakadás volt rajta. Raktam össze és akkor vettem észre hogy az R3 2K7 helyett 4K7 raktam be ,de hogy nem vettem észe azt nem tudom! Tehát a panel az jó volt amit szét szedtem! Most teszt VDD = 4,72V Results : 5,0V VPP = 11,53V Results :12,7V MCLR On = 0V MCLR Off = 0V A VPP-nek többnek kell lennie?
Ezt írta neked Hp41C:
Idézet: „Vedd ki a pic-et és mérd meg R2-t és R3-at (ne csak leolvasd, hanem tényleg mérd meg, amennyire poontosan csak tudod).” Elég macerás segíteni, ha nem csináljátok meg, amit kérünk! ![]() Ha a 11,53-at a műszerrel mérted az ICSP-n, akkor az jó érték, bár lehetne magasabb is, nem fog gondot okozni.
Amikor már írta akkor már belekezdtem újra összerakni!
Lehet hogy a műszerem nem elég pontos! A Pic 18F2550 is a te leírásod alapján csináltam és sikerült watt mester! KÖSZÖNÖM !! ![]()
A PK2 az USB-n kapott 5V-hoz képest állítja be a 12V-os Vpp-t. Ha az 5V kicsit kevesebb, akkor a 12V is kevesebb lesz, arányosan. A 11.53V nem olyan vészes, az 4.8V-ot jelent a 18F2550 tápfeszültségén, feltéve, hogy az R2/R3 arány hajszálpontos.
Szia!
Örülk, hogy működik. Ha egy kicsit türelmesebben méregetsz, nem kellett volna új panelt csinálni... Szia
Megkísérelek jobb képet készíteni róla.
A panelt tbence3 fórumtárs készítette, az eredeti, szilva-féle terv alapján, szívesség-viszonzásként. (Neki én szoktam megvenni a PIC-eket, mert viszonylag közel vagyok a ChipCAD-hez, és ezzel viszonozta. Nála ugyan ez a cucc működik tökéletesen.)
Nálad is meglesz a hiba, csak kicsit hatékonyabban kell kommunikálnunk!
![]() Érdemes visszaolvasnod, és amit Hp41C és én írtunk eddig a méregetésről, stb. azokat nézd végig Te is!
OK, ha egy csepp időm lesz, akkor méregetek. Addig is az igért képek csatolva.
(Ha nagyobb méretben kell, akkor fel tudom tenni, de ez a max. felbontás, sajnos.)
Sajnos ezeken nem lehet látni a lényeget. Ha ettől jobbat nem tudsz készíteni, akkor nem kell fáradnod vele! Azért sasolom, amit lehet, és köszi! (Jut eszembe, nem a fórummotor konvertálta le ilyen kicsire? Esetleg ha png-be áttennéd előtte, és meg kéne világítani is lámpával közelről.)
Bocsi, de hétvégén nem foglalkoztam vele.
Tehát teszt ír 12v-ot én műszerrel mérek 12,24v-ot.
Szia!
Mérd meg az USB tápot, ha nagyobb, mint 5V, akkor egy schottky diódát tegyél az USB csatlakozó táp bevezetésére (a pickit2 kártyára). Ismét mért meg az pic tápját és a Vpp teszt közben a Vpp ICSP pontján a feszültséget. Ha még mindig nem jó, vedd ki a pics-et, mérd meg R2-t és R3-at... Szia
Így is rossz, tesztben 11,55 v-ot mérek. PIC táp 4,8v.
R2/R3-at már leírtam pénteken, arra azt mondtátok, hogy jó.
Mindkét értéket írd le megint, úgy tudjuk értelmezni!
Most úgy sejtem 12V-ot mutat a teszt, és közben 11,55-öt mérsz az ICSP Vpp-n? Azt már kérdeztük, hogy ha megterheled 10k-val, akkor leesik-e a Vpp feszültség? Még mindig azt írja, hogy a Vpp fesz nem jó?
R2 : 4,67 k, R3 : 2,67k
A tesztben Vpp 12,24 v, MCLR on 0V, MCLR off 3,5 mV. 10k -val lehúzva test felé 12,23 V idézve a pénteki válaszomat.
Látom, hogy ebből már nem lesz működő Pickit
![]()
Nem ezt kérdeztem pontosan, olvasd el újra kérlek a #674679 kérdést! Mindkét érték alatt értem, az egyik amit a program mutat, a másik, amit a műszer! Tehát a 11,55V-ot mérted, de mennyit mutat a progam közben? A 4,8V PIC táp a diódával, vagy a nélkül annyi?
Dehogynem! Fordítva állj hozzá a dologhoz, nem szabad feladni!
12v-ot mutat a program.
4,8v a diódával, amúgy 5,1v az usb táp.
Értem, köszi!
A gond, hogy elvileg a PK2 jól méri a feszt, és reagál a tápfeszültség megváltozására is. A tesztben ugye nem jelez hibát, vagy ott is? Ha ráteszed a PIC-et és közben teszteled a Vpp-t, akkor megvan a 11,55V, vagy a 12,25 attól függően, hogy diódázol, vagy sem. Mindkét verzióban jó egyébként az érték! Az a gyanúm, hogy a PIC terheli be a Vpp vonalat, viszont az azt jelentené, hogy nem jó!
Tesztben nem jelez hibát. Ha rárakom a PIC-et és akkor tesztelem a VDD-t és a VPP-t, akkor ott minden OK.
Egyébként már több PIC-el is próbáltam. Holnap, majd folytatom, mert a melóhelyemen van a Pickit, és ott tudom méregetni.
Újra tudod programozni a firmwaret? A PK2 PC programját is újra kéne telepíteni! Egyszerűen olyan nincs, hogy minden jó, de mégsem működik!
Hello!
PK2 PC program újratelepítve, de így sem jó, firmwaret nem tudom újraprogramozni, mert nincs más programozóm. De akkor összerakok egyet. Ezt a PIC-et Szilvától vettem felprogramozva.
Tessék itt egy jól működő soros portra csatlakoztatható JDM programozó. Ha esetleg nem lenne megfelelő feszültség az MCLR lábon (12V körüli fesz) akkor külső tápról is lehet üzemeltetni egy kis módosítással. A másik amit ajánlanék az http://www.hobbielektronika.hu/kapcsolasok/egyszeru_lpt_egtoaramkor...4.html található.
Köszi!
Épp most mókolom a Watt féle LPT égetőt. Tibi
Aki jót akar magának, ne építsen JDM-et!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |