Fórum témák
» Több friss téma |
Dehogyisnem!
![]() Egy jó gyors winyó is csodákra képes! ![]()
Lehet hogy az lesz, hogy trükközések helyett veszek bele egy normális HDD-t. Minden esetre megvárom a RAM-ot, és kiderül mennyit gyorsít a gépen. Köszönöm mindenkinek a válaszokat.
Az írási véges, az olvasás -ehhez képest legalábbis- nem.
De bizony mennyit segít! Egy jó merevlemezzel ég és föld lesz a gép, nem az UDMA miatt, hanem a véletlen elérés és átlagos várakozási idők okán. A RAM mindenképpen ajánlható, és egy maibb merevlemez szintén. Az állításodat azért is gondold át, mert amióta SSD-t is lehet rakni a HDD helyére, azóta egy-egy régi modell egy-két generációval magasabb gépek használati élményét képes nyújtani. Tehát bizony nagyonis számít, mire dolgozik a gép!
XP? Jól ki lehet herélni, és gyors lesz. Szolgáltatások, automatikusan induló dolgok és pár program ésszerű alternatívája.
Tudok az SSD-k létezéséről, de
Idézet: „A winchester és a gép között UDMA33 sebesség van, sajnos a déli híd nem támogat nagyobb sebességet. Internetezéskor eléggé dolgozik a winchester, arra gondoltam veszek a gépbe egy PCMCIA USB2.0-s kártyát...”
Igen majd ha lessz egy kis időd ,ezekről szeretnék (nénk) egy kicsit többet megtudni.
![]()
Kolléga, lesse meg, hogy egy olcsó SSD mekkora írási/olvasási sebességet produkál 4k-s blokkméretnél. Nem az UDMA33 miatt lassú a merevlemez, hanem azért, mert régisége miatt a véletlen olvasási/írási eredményei alig pár MB/s értékűek és mert a kisebb fájlok olvasása (ami egy rendszernél sokkal jellemzőbb) tized MB/s értékeken maradnak. Gondolj bele,ha a 33MB/s állandóan rendelkezésre állhat, kisebb blokkméretnél és véletlen elérésnél, akkor milyen sebességgel tudna indulni egy rendszer, ami induláskor alig mozgat meg 100-200MB adatot. Aztán ha a CF kártyákat végignézed, azok sem olyan hű de fürgék, mégis mennyivel másabb, ha arról indul egy rendszer.
Még annyi kérdésem lenne, hogy vajon kezelheti-e ez a laptop a 80gigás winchestert. Régen vettem a PI-es gépembe egy 40gigásat, de csak 4gigát látott belőle. Gondolom a PIII már van annyira "fejlett"
![]()
Sziasztok! A napokban hozott az egyik ismerősöm egy PC-t,hogy össze keveredett pár alkalmazás, és hogy nézzem már át mert már nem is nem indul.A tápot megnéztem OK. A hálózati csatlakozó bedugásakor minden beavatkozás nélkül beindult a "powergood" LED világit.3 rövid síp a RAM-ot cseréltem. Leállítani viszont nem lehet csak ha kihúzom a hálózatból.Ismét visszarakva a dugót,semmi, az indító gombra nem reagál.A sor csatlakozót lehúzva (Indító gomb vezeték) a gép véletlen szerűen ki-be kapcsol a hálózati zsinór csatlakoztatásakor.A Tulaj szerint a videokártya csatlakozója meleg volt.Egy másik kártyával sikerült annyira összeszednem, hogy a bios-ba betudtam lépni.Semmilyen eszközt nem ismert fel (CD-ROM,HDD) azután már a biost sem tudtam, tudom elérni,sőt a monitort sem kapcsolja be.
A deszka:Intel E210882. P2es ,700Mhz proci Szerintetek ez kukás?
Próbálj meg elemet cserélni az alaplapon. CR2032 méretű általában.
Minden bizonnyal látni fogja , de nincs gond akkor sem ha nem. Az XP kezeli , attól függetlenül ,hogy mit ír a bios. Próbáltam 160-as winyóval is , de szerintem mindegy menne az 1 terás is.
Szia! A helyzet annyit változott hogy a gép beindult (természetesen minden bekapcsolás nélkül, csak a hálózati dugót kellett bedugni). A BIOS-a most be tudtam lépni (nem az elemmel van baj ,de azért köszi)de továbbra sincs sem HDD sem CD-ROM.Az IDE telepítési típus auto-ra van állítva.Még kisérletezem egy darabig addig is tanulok
![]()
Nem ártana akkor talán egy átkondizás sem. Már csak az alaplap életkora miatt sem (Pentium 2-3). A hibás, kiszáradt kondik is tudnak elég gyakran parajelenségeket okozni. Természetesen ez csak egy tipp...
Újabb fejlemény! Van HDD van CD-ROM ,DE nincs leállítás,power visszajelzés,HDD visszajelzés ,Bootolás.Csak remény van .Az zavar a legjobban hogy nem reagál a bekapcsoló gombra.
BIOS CMOS törlés történt-e már új elemmel?
Hali! Többször is.Gép még mindig magától indul,majd ezt irja:"Serial Presence Detect Device Data Missing Or Inconclusive" "SERIAL jelenlétét kimutató (SPD) eszköz adatok hiányoznak vagy nem meggyőzőek." Egy fórumon ezt írták- Ez a memória vagy alaplap hardveres probléma.- ugyhogy elszált az alaplap.
![]() .Az az igazság hogy még nem találkoztam ilyen hibával.Ha a Bios-ba betudtam menni rendszerint be is tudtam indítani a gépet normálisan . Azért köszi a tanácsokat. Üdv belfi2
Újabb helyzetjelentés! Most a gép a gépház tetején lévő biztonsági kapcsolóval indul és áll meg.Leszámolja a memóriát,majd kiírja: A meghajtó nem áll készen a rendszer leáll! Ezen kívül ismét semmi.
Üdv
Kezd elegem lenni ebből a laptopból... Ma megjött a 256-os ram, bele is tettem, de csak 128megásnak látja. Van az alaplapon még 128, így 256 az összes. Találkozott már valaki ilyennel? Természetesen két oldalas a panel. Az IC-k adatlapját átnézve 256-osnak kellene lennie (tehát nem csak rá van ragasztva egy matrica a 128-asra hogy 256-os). Biosban is 256 az össz memória. Az elképzelhető, hogy rossz a ram? Lehet, hogy valamiért nem látja az egyik oldalát.
Szia!
Nincs az alaplapon olyan jelölés hogy double side vagy single side?Nekem ilyet a P1 es alaplap csinált amikor 2 oldalas memóriát tettem az 1 oldals slotba.
Úgy néz ki, ezzel a rammal ennyit tud. Egyébként ezek a paraméterek voltak megadva ahol vettem: Memória_Notebook CSX Notebook 256MB SD (100Mhz, 16x16) SODIMM memória
Nagyon jó ilyen gépeket csinálgatni, az interneten rengeteg honlapon feltüntették, hogy össz memória 128+256=384Mb, csak azt felejtették el odaírni, hogy ez nem ennek a típusjelzésű laptopnak a leírása, hanem a Ce szériának, ami a legjobban felszerelt volt akkor. Valószínű ugyanezt néztem be processzor vásárlásakor is. A felhasználói kézikönyvet sem lehet mérvadónak tekinteni, mert ott meg azt írja, hogy maximum 600Mhz-es processzor megy bele, holott én 800Mhz-essel vettem... Viszont sikerült kikapcsolgatnom a windows-ban a felesleges szolgáltatásokat, így elég gyors lett a gép.
Sziasztok!
Szeretném a hozzáértők segítségét kérni! Tehát van egy INTEL P4-es alaplapom, típusa: >P4 M800 M 7 A< BIOSTAR 2,6-os procival Néha szaggatottan sípol. A hőelvezető zsír égett meg,vagy használódott el? A RAMOT már megtisztítottam alkesszal. És ha ezt kell pótolnom,akkor milyen anyagot rakjak rá? A második kérdésem pedig az lenne,hogy ez az alaplap mennyi RAMOT lát! 2 slot van rajta. Egyébként a gép egy kicsit lusti lett,(ezt nem tudom eldönteni,hogy miért),de használható amúgy. Köszönettel:István ![]()
Szia!
Max. 2 GByte RAM-ot lát ez az alaplap. Ha kettő RAM-modul van a gépben, akkor azok azonos típusúak-sebességűek legyenek. P4M800-M7A
Köszönöm a választ!
Egyébként a hőelvezető zsírral kapcsoltban is van valami tanácsod? Azongyák az okosok,hogy nem mindegy milyen típusú pasta megy rá. ![]()
sziasztok nekem az lene a problémám hogy kieset a az alaplapbol az elem és mikor visza raktam nem adja be a biost ugrál a monitor analog digitál eszt csinálja betölt a vinyo de nem adja be a biost
Nem kell szórakozni ezüstözött pasztával. Inkább fél évente kitakarítani a gépet és ujjra felkenni egyszerű hagyományos szilikonpasztával. Ennyi.
Milyen gép? Compaq? Kicsit többet is irhatnál ,mert így nehéz kitalálni.
csak anyit tudok hogy cuv4x és szerrintem 3 alaplap agp portos videó kari megy bele és sdramok a procit sajnos nem tudom meg mondani hisz igy kaptam de a lényeg hogy elöször mikor inditotam bejöt a bios de most már sajnos nem a monitorom digitál analogot ir sajnos
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |