Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Circuit Maker 2010
Sziasztok, ha jól tudom, akkor megjelent a szerintem nagyon jól használható Circuit Maker tervezőprogram legújabb kiadása. Ezzel a programmal lehet kapcsolási rajzot tervezni, szimulálni és a hozzá tartozó Trax Makerrel elkészíteni, vagy készíttetni a nyákrajzot. Egy nagy problémám van csak a 2000-es verzióval, hogy az alkatrészkészlete eléggé szegényes. Remélem a 2010-esnek már sokkal bővebb. ha tudja valaki hogy honnan lehet beszerezni, az kérem privátban írja meg nekem az elérhetőséget. (Hobbi célra kell.)
Próbáltad már a forgalmazót?
Az magánban biztosan megírja.
szia!
nem hiszem, hogy a Protel erre energiát áldozna... pilótavizsgás tervezőből van elég, hobbi célra meg ez a circuitmaker 2000 bőven megteszi... amúgy meg nagyon egyszerű új alkatrészeket felvinni a traxmakerbe. üdv: János
A trax makerbe igen, de a circuit makerbe aligha. Én ma vagy 30 percet szívtam hogy csináljak bele egy 7812-est, de még most sem úgy működik ahogy kell. (Ezért ki is töröltem.) Lehet mondani hogy használjak 317-est, de nekem 7812-ből van 50db. Azokkal mit kezdjek? Ill. sok gyakran használt IC sincs benne.
Használj Multisimet. Abba segítek.
Arról még nem is hallottam. De ha adsz hozzá valami elérést akkor érdekel.
Sokkal profibb szimu, az alkatrész listája megdöbbentő, szinte az összes használatos műszert tartalmazza ami kell, szkóp, generátor, logikai analizátor, multi, ami kell, úgy eléd rakja a szkópot mintha ott lenne, és ha a circuit makert tudod használni, akkor ezt is. Nekem nagyon tetszik. Van topic is.
Hi
Megcsináltam ezt a maker-ben, de nem akar menni, elvileg ez egy jó bevált kapcsolás és sokan használják. Nekem mégse megy, valaminek ötlete? Pc -re kellene a hangkártya bemenetére és egy csop prg hajtana. Tudom hogy van rá másik kapcsolás csak kíváncsi lennék erre is hogy mit csinál. Segítséget előre is köszönöm.
Hi!
A kapcsolásod több sebből vérzik: - Megbocsáss, de elég trehányul van berajzolva. Nem látszik, melyik alkatrészek vannak bekötve? (egy pont jelöli, ha biztosan be van kötve). - A kapcsoló az elején felesleges, vagy legalábbis nem lehet nyitott állapotban, mert akkor az C9 kondi nem megy sehova. (ezt a progi nem szereti) - a MOhm-os ellenállásokat így KELL beírni: 2.2meg - az R7; R8 közös pontját nem oda kell kötni, ahol van, hanem földre. - a STOP TIME-t érdemes legalább 50ms-ra állítani, így már egész jól látszik az egyenirányított jel. - R11 csúszkája nincs bekötve ! Miért ? Érdemes 50%-ra állítani kezdetben. |
Bejelentkezés
Hirdetés |