Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Circuit Maker 2010

Témaindító: bankimajki, idő: Ápr 21, 2010
Lapozás: OK   1 / 1
(#) bankimajki hozzászólása Ápr 21, 2010 /

Sziasztok, ha jól tudom, akkor megjelent a szerintem nagyon jól használható Circuit Maker tervezőprogram legújabb kiadása. Ezzel a programmal lehet kapcsolási rajzot tervezni, szimulálni és a hozzá tartozó Trax Makerrel elkészíteni, vagy készíttetni a nyákrajzot. Egy nagy problémám van csak a 2000-es verzióval, hogy az alkatrészkészlete eléggé szegényes. Remélem a 2010-esnek már sokkal bővebb. ha tudja valaki hogy honnan lehet beszerezni, az kérem privátban írja meg nekem az elérhetőséget. (Hobbi célra kell.)
(#) balogh válasza bankimajki hozzászólására (») Ápr 21, 2010 /

Próbáltad már a forgalmazót?
Az magánban biztosan megírja.
(#) luxusmoszkvics válasza bankimajki hozzászólására (») Ápr 21, 2010 /

szia!

nem hiszem, hogy a Protel erre energiát áldozna...
pilótavizsgás tervezőből van elég, hobbi célra meg ez a circuitmaker 2000 bőven megteszi...

amúgy meg nagyon egyszerű új alkatrészeket felvinni a traxmakerbe.

üdv:
János
(#) bankimajki válasza luxusmoszkvics hozzászólására (») Ápr 21, 2010 /

A trax makerbe igen, de a circuit makerbe aligha. Én ma vagy 30 percet szívtam hogy csináljak bele egy 7812-est, de még most sem úgy működik ahogy kell. (Ezért ki is töröltem.) Lehet mondani hogy használjak 317-est, de nekem 7812-ből van 50db. Azokkal mit kezdjek? Ill. sok gyakran használt IC sincs benne.
(#) Doncso válasza bankimajki hozzászólására (») Ápr 21, 2010 /

Használj Multisimet. Abba segítek.
(#) bankimajki válasza Doncso hozzászólására (») Ápr 21, 2010 /

Arról még nem is hallottam. De ha adsz hozzá valami elérést akkor érdekel.
(#) Doncso válasza bankimajki hozzászólására (») Ápr 21, 2010 /

Sokkal profibb szimu, az alkatrész listája megdöbbentő, szinte az összes használatos műszert tartalmazza ami kell, szkóp, generátor, logikai analizátor, multi, ami kell, úgy eléd rakja a szkópot mintha ott lenne, és ha a circuit makert tudod használni, akkor ezt is. Nekem nagyon tetszik. Van topic is.
(#) Baxi hozzászólása Máj 3, 2010 /

Hi

Megcsináltam ezt a maker-ben, de nem akar menni, elvileg ez egy jó bevált kapcsolás és sokan használják.
Nekem mégse megy, valaminek ötlete?
Pc -re kellene a hangkártya bemenetére és egy csop prg hajtana.
Tudom hogy van rá másik kapcsolás csak kíváncsi lennék erre is hogy mit csinál.
Segítséget előre is köszönöm.
(#) elektrorudi válasza Baxi hozzászólására (») Máj 3, 2010 /

Hi!
A kapcsolásod több sebből vérzik:
- Megbocsáss, de elég trehányul van berajzolva. Nem látszik, melyik alkatrészek vannak bekötve? (egy pont jelöli, ha biztosan be van kötve).
- A kapcsoló az elején felesleges, vagy legalábbis nem lehet nyitott állapotban, mert akkor az C9 kondi nem megy sehova. (ezt a progi nem szereti)
- a MOhm-os ellenállásokat így KELL beírni: 2.2meg
- az R7; R8 közös pontját nem oda kell kötni, ahol van, hanem földre.
- a STOP TIME-t érdemes legalább 50ms-ra állítani, így már egész jól látszik az egyenirányított jel.
- R11 csúszkája nincs bekötve ! Miért ? Érdemes 50%-ra állítani kezdetben.
(#) Jeezzuss hozzászólása Feb 28, 2013 /

Sziasztok

A citcuit maker 2010 es verzioja engemis érdekelne nem tudja valaki honan is lehetne letölteni ??
Mert a 2000-res verzio megvan csak sajnos kevés venne az alkatrész még az update tel sem sokal több a cuc.
elöre is köszi a helpet.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem