Fórum témák
» Több friss téma |
Ehhh, ma ismét sikerült Lomexben úgy vásárolnom, hogy az egyik tétel ottmaradt. Hihetetlen milyen szétszórtak ! Ritkaságszámba megy hogy minden amit kifizetek, azt el is tudom hozni
![]()
Hello!
nekem egy olyan kérdésem lenne hogy panelfúróhoz hol lehet vásárolni külön fejeket? pl vágókorongot és csiszolókorongot, nekem csak ezekre lenne szükségem és nem szeretnék készletet venni kösz mindenkinek!
A Petőfi lakótelepen hallottam ilyen boltról pár éve.
Azt esetleg ismeri valaki?
Kedves Kollégák a segitségeteket kérném ha tudtok , köszönettel veszem, A MAKITA akkupakkomban tönkre ment a benne levö hőbiztositék , olyat vagy hasonlo paramétereset keresek , ha tud valaki olyan helyet ahol megkaphatnám légyszi irjatok. lásd. kép..
a bizti neve KLIXON 4MM45B2-08 , ez valoszinü 45 foknál kikapcsol , és visszakapcsol ha hül a kütyü, egy kis lapos 2 kivezetéses alk. nincs több hely nagyobbnak tisztelettel Feri
Elektrokonthában vannak kis méretűek, de hogy pont ilyen azt nem hiszem..
Szia, a másik topicban mondtuk, hogy szerszámgép javítóban keresd, mert alkatrészboltban 70fokos a legkisebb, utánnanéztem neked jópár helyen.
Szerintem keríts egy halott akkupakkot és bontsd ki belőle.
Tisztelt Kollégák!
Keresek egy RTO erősítőbe KTD998 - KTB778 végtranzisztor párt. A számomra ismert üzletekbe nem találtam(hqvideo, lomex, elektrokhonta, stb..), lenne valakinek ötlete?
Olyan tranzisztorokat üzletben már nem igen fogsz venni sehol , ezt egyszerűen lehet helyettesíteni PL-ul BD245C-246C -vel vagy akármi mással aminek a paraméterei hasonlóak .
![]()
Szia!
A HQ fel is kínál helyettesítőt a KTD-re és a KTB-re.
Sziasztok
Ilyet hol tudok venni vagy mivel tudnám helyettesíteni?A vga-mon sérült meg egy ilyen alkatrész. ![]()
Ha még aktuális: Mivel én ilyennel borotválkozom, szoktam venni. Általába spárba is van, százforintos boltokba, napi bevásárlás során is rá lehet bukkani sokszor. Egyébként van egy olyasmi fílingje mint régi rádiót hallgatni, A-osztályú erősítőt építeni
![]()
Szia
Köszi szépen de nem probléma ha egy-két paraméter nem egyezik? (nem értek hozzá) ![]()
A feszültsége (C-E) lehet több. A max. áramerőssége is. Persze ne sokkal.
Olyan kábelt hol lehet kapni, mint a multiméterek mérőzsinórja? Tehát kb. 1000V-ig szigetelt, jól hajlik, piros és fekete, de kb. 20 méter kellene.
Ez egy nem működő webáruház
![]()
Ajj mán... Így túl könnyű!
Üdv mindenkinek!
Forrasztópáka megvásárlása előtt tartok. Az előző kettő valami kínai volt, egyazon típus. Az első 4 évig bírta, a másik 6 hónapig... Szívás mindkettővel volt, ette a hegyet, megolvasztotta és összehidalta a szomszéd PAD-eket, szennyezett a hegyről leváló salak, ha meg nem a gyárit tettem bele akkor izzott a páka közepe majd a hegyet is hamar elégette. Találtam egy alkalmasnak vélt jelöltet, amely egy Weller TCP-S 24V/50W "kattogós" páka. Sajnos nem tudom hogy ennekmennyi az új ára, hol lehet a legolcsóbban beszerezni, és mennyi garanciát adnak rá. Elvileg bitang drága, hobbistáknak elérhetetlen vágyálom, a vaterán is 8k fölött találok ilyet trafó, garancia és póthegyek nélkül. Persze a hozzávaló hegyekből hegynyi van olcsón(300Ft/darab 7-es hőértékkel), ez nem akkora probléma. Nekem elegendő csak a páka és a gyári tartozékok(hegy), trafóm akad egypár 20-24V - os váltóáramú. Forrasztóállomás eleve kizárt, mert hordozni akarom. Már az is majdnem sok ha a trafót kell cipelnem... Illetve, ha elég olcsón(max. 6000Ft) megkapom akkor megfelel egy nem feltétlenül hőfokszabályzós páka, amivel kevés a szívás és normális hegyet lehet hozzá olcsón venni/kapni. Lehetőleg olyan kéne amihez van Weller minőségű hegy, az sem lenne utolsó ha a Weller hegyet bele lehetne rakni. Lehetetlent kérek? A Fahrenheit pákákról mi a véleményetek?
Szerintem ez ide illene jobban: Bővebben: Link
Nekem is Fahrenheit van, igaz forrasztó állomás(28020). Lehet nem egy weller, de nagyon jó, csak pozitívat tudok mondani róla. 2 éve van meg, a gyárilag hozzáadott hegy még most is tű hegyes, de olcsón lehet hozzá kapni hegyet és fűtőbetétet is, ha esetleg tönkremenne.
Köszönöm a választ, ezt a Fahrenheit dolgot megfontolom. Sajna a másik topikra nem nagyon válaszolgatnak.
Az én kérdésem arra is irányult, hogy ezt a kattogós Weller pákát hol és mennyiért lehet legolcsóbbanmegkapni, ezért úgy gondolom, hogy illik ebbe a topikba is.
Azt hiszem, talán Luki szokott ilyesmivel foglalkozni az Apróhirdetéseknél. Tőle esetleg lehet venni használtan ilyen kattogós Weller-t, meg hegyeket hozzá.
Az új ára 30 körül van, ha jól emlékszem, úgyhogy csak használtan tudsz olcsón venni. Viszont több pákával, forrasztó-állomással is dolgoztam már, több munkahelyen, és az összes megoldás közül messze a legjobb a kattogós weller volt (weller állomással még nem volt dolgom). A többi fajta, ami a kezembe került, mind elbújhat mögötte. Mondjuk a belevaló hegy nem 300 Ft, hanem 2000 körül van !
Szerintem is újonnan elég drága tud lenni a Weller páka. Egyébként én nem rég vettem egyet, de csak mert akciós volt az egyik budapesti boltban. Mondjuk ma már nem biztos, hogy akciós. Érdemes rákérdezni.
Ez a bolt oldala: http://mikroelektron.fw.hu/ Érdemes márkásabb pákát vásárolni, mert rosszabb minőségű, kinai gyártásúval nem sokáig játszadozik az ember. ![]()
szevasztok
az lenne a kérdésem hogy 550 mH-s tekercset hol lehet venni?
Sziasztok.
Van nekem egy folia kábelem aninek 1mm-es az osztása és 10 eres. Hol tudnék hozzá venni csatlakotot? Mi a pontos neve ennek. Mert sehol nem találtam ilyet.
Sziasztok. Kacorm vagyok.
A kérdésem: valaki tudja-e, hogy kapható és hol a következő IC: TM 188, vagy TBP 18S030N típusjelzésű PROM. A TM 188-at még a Tungsram is gyártotta. Esetleg valakinek elfekvőben lenne pár darab? Köszönettel a választ: Kacorm (Gábor)
Szia! Ejjha
![]() ![]() A TBP18S030N típusra kerestem keresztreferenciákat, a következőket dobta: 27S19, 6331-1, 74S288, 82S123, MB7051. Ebből a 74S288 elvileg van bőven a Kontháéknál, 05-12-45 cikkszámmal. Az árlistájuk, amiben néztem, nem friss, de szerintem nem kapkodják el előled ![]() Üdv: Bálint |
Bejelentkezés
Hirdetés |