Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?

Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   579 / 1708
(#) jdani válasza kaqkk hozzászólására (») Máj 12, 2010 /

vannak még kivételek Mindjárt valaki bevágja, én először robotot építettem
(#) tatabike válasza bankimajki hozzászólására (») Máj 12, 2010 / 1

Sehol sem vagytok... 2 évesen nyúltam bele egy csöves tévébe, aminek nem volt fent a hátlapja, de be volt kapcsolva...a fél karom megégett, azóta szeretek mindent, ami elektromosággal működik...
(#) klemo86 válasza tatabike hozzászólására (») Máj 12, 2010 /

Ez mindent vitt, de szerintem végezzük be az offolást, mert én leszek először kidobva innen
(#) tatabike válasza klemo86 hozzászólására (») Máj 12, 2010 /

De kaqkk, erdgab és bankimajki nem offolt, leírták mit építettek kiskorukban. Az nincs megkötve, hogy csak friss projekteket lehet itt elmesélni/bemutatni, úgyhogy csak én offoltam, amiért elnézést kérek...
(#) toncy hozzászólása Máj 12, 2010 /

en is 2 ledes pillogoval kezdtem.

csak tul elhanyagoltam... jott az elso PC. erdekesebb volt. most meg tanulom ujra amit eddig tudtam
(#) tatabike válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 13, 2010 /

Azta, Zoli bácsi, ügyes vagy...
(#) mark.budai válasza jdani hozzászólására (») Máj 13, 2010 /

[OFF]Én a PCL86 SE-vel kezdtem, mert a PCM2902 lába letört, amikor építeni akartam vele az USB-s hangkártyát. De a PCL-t azóta átépítettem, egy régebbi félvezetős rádió dobozából egy PC tápegység dobozába. A hálózati trafója is más lett, mert a nagy dobozban egy csöves rádió trafója volt neki, most meg egy 150W-os toroid. Bár még mindig nincs teljesen kész, fa oldallap kéne, meg rendesen felragasztani neki az előlapot, mert a múltkor csak ragasztottam rá egyet. Képek
(#) vilmosd válasza jdani hozzászólására (») Máj 13, 2010 /

Van. Mikor en elkezdtem, az elso led epp elkezdett vilagitani a laboratoriumban. Ezert nalunk a vasbotba meg nem arultak ilyet. Viszont volt P13A tipusu tranzisztor, amivel csinaltam erositot a detektoros radiomhoz.
Udv Vili
A LED
(#) sprofan válasza jdani hozzászólására (») Máj 13, 2010 /

Már hogy ne lenne
1. 555 venit időzítő
2. TDA7294 sztereó erősítő
(#) klemo86 válasza vilmosd hozzászólására (») Máj 13, 2010 /

Nem is tudtam, hogy az UV LED alapja gyémánt :finom:
(#) aderka válasza klemo86 hozzászólására (») Máj 13, 2010 /

Azért olyan drága
(#) zsolt20 hozzászólása Máj 13, 2010 /

Sziasztok!

Itt a legújabb kreálmányom. 2 tapsra be és 2 tapsra kikapcsoló szerkezet Sajnos nem mindig működik tökéletesen és a hatótáv sem az igazi, de arra gondoltam hogy egy mikrofon előerősítővel talán megoldható a dolog. Mindent csatoltam ha esetleg valaki kedvet kap...
üdv
(#) slogan válasza jdani hozzászólására (») Máj 13, 2010 /

Ja.....
Ki felejtettem azt a fontos momentumot ,hogy nem mindegy ki mikor kezdte (évszám)!
(#) aderka válasza zsolt20 hozzászólására (») Máj 13, 2010 /

Szia!
Tetszik, szép munka. Látom te is precízen dolgozol, így is kell . Egy mikrofon erősítő nem árt bele igen..

üdv: Dávid
(#) David.zsombor hozzászólása Máj 13, 2010 /

Villogó 2.0 Javított kivitel.Ma megcsináltam.Köszi a tanácsokat.
(#) vicsys válasza David.zsombor hozzászólására (») Máj 13, 2010 /

Még egy indurka-pindurka jótanács: Az alkatrészeket forgasd egyforma pozícióba (ha lehet), mert esztétikusabb és könnyebben leolvasható az értéke, szervizeléskor.
(#) slogan válasza David.zsombor hozzászólására (») Máj 13, 2010 /

Esküszöm kedvet kaptam egy ilyen multi építéséhez !
(#) vzoole válasza vicsys hozzászólására (») Máj 13, 2010 /

Úgy látszik nem csak az én mániám ez az egy irányba rendezés
(#) toto válasza vicsys hozzászólására (») Máj 13, 2010 /

Egy icurka-picurka jótanács (bocs, hogy nálad írom, több embernél láttam már) : ne maradjanak "lebegő" rézfelületek. Ez digitális áramkörnél (a képen szerintem ilyen van) nem annyira érdekes, analógnál vagy kevert áramkörnél fontos. Ha nem tudjuk testre kötni, inkább vegyük ki ezeket a rézfoltokat. Két vezeték között egy GND-re kötött rézcsík csökkenti a zajérzékenységet, de ha nincs kötve sehova, akkor inkább árt, mint használ.
(#) klemo86 válasza toto hozzászólására (») Máj 13, 2010 /

Épp azon gondolkodtam, hogy ezt megemlítsem-e Nekem személy szerint nagyon nem tetszik, hogy kisebb-nagyobb cafatok ottmaradnak úgy mindenfelé… A nagyobbak még annyira nem is, de az ilyen apró, pont szerű, és kicsit nagyobbacska pöttyök úgy néznek ki, mint ha ott valami piszok miatt nem marta volna le a cucc a panelt… Asszem a gyárin se lehet ilyesmit látni (a gyárinál jobbra kell törekedni, tudom)
(#) vicsys válasza toto hozzászólására (») Máj 14, 2010 /

Köszi, tudom. Csupán azért vannak "cafatok", mert így kevesebbet kell lemaratni. Összefüggő föld esetén, természetesen össze vannak kötve.
(#) aderka hozzászólása Máj 14, 2010 /

Üdv!
Feltöltök még 2 képet a programozható elosztómról. Ma volt az élesztése, nagyon szépen működik.
A képen látható egy alap idő amit beállítunk, egy Beállítások menü, ahol a képen láthatók szerint választhatunk OUT1-OUT4 -ig illetve állíthatjuk be az időtartamot, mitől meddig szeretnék hálózatra kapcsolni az adott fogyasztót. Az adatok mentve felirat, annyit tesz, hogy a beállításokat elmenti eepromba, így azokat nem kell áramszünet estetén újra beállítani.

üdv: Dávid
(#) bence192 hozzászólása Máj 14, 2010 /

Sziasztok elkészült a DOZ tuningolt verziójú erősítőm!

Főbb paraméterei:

-A osztályú
-Tuningolt verzió 2x3 végtranzisztora lett kibővítve (MJ15003)
-Megjahtótranzisztorok MJE15030
-Tápfeszültsége :40 volt 4*4700ľF szűrt táp
-1.7 A nyugalmi áram egynelőre passzív hűtéssel de egy kis aktív hűtés elfér rá...
-400W 230/30 volt Toroid transzformátor
-bekapcsoláskor késleltetee hangfalátváltás hangszórókilökéscsillapítással
(másik erősítő kibemente csatlakoztatható és alapállapotban az van a kimeneten bekopcsolás után vált át ~3s késleltetéssel mialatt feltöltődik a kondenzátor így nem jelenik meg a hangfal rákapcsolásakor a kondenzátor feltöltődéséből adódó hangszóró kilökő inpulzus
-kimenős kondenzátor : 1x 4700ľF elco + 1x 10ľF MKT

A hangja megítélésem szerint remek nagyon szeretem közép és mély tartománya nagyon szépen szól.

És mellékelek néhány képet.
és további kommentben

és a további képek az alkotóelemeiről
(#) vicsys válasza aderka hozzászólására (») Máj 14, 2010 /

Szép munka! Azt is kiírja, hogy éppen melyik kimenet aktív? A panelról is van fénykép?
Hasonlót én is készítettem: Bővebben: Link
(#) vicsys válasza bence192 hozzászólására (») Máj 14, 2010 /

Tettszik! Igényes munka, gratula!

Köszönöm
főként a mesterektől hallva igen jól esik.
(#) aderka válasza vicsys hozzászólására (») Máj 14, 2010 /

Szia!
Igen van fénykép: Bővebben: Link
A konektorok alá helyezett led-ek jelzik vissza az akítv kimeneteket.
(#) Leadtek hozzászólása Máj 14, 2010 /

Hali!

Elkészült életem első saját magam által készített NYÁK lapja. Egy nagyon egyszerű kivezérlésjelző. Már úgyis szerettem volna egyet, mikor tegnap elhatároztam, hogy ma belefogok a munkálatokba úgy döntöttem ez lesz. A NYÁKtervező program használatát illetően köszönöm aderka nagylelkű segítségét! Nélküle nem sikerült volna. Még nem próbáltam de remélem működni fog. Várom a véleményeket!
(#) TAKLACO válasza aderka hozzászólására (») Máj 14, 2010 /

Ami a precizitast illeti nem latom a nyakon a rogzitteshez valo lyukakat de ahogy latom az alkatreszek elhelyezeset nincs hely mindegyik sarokba a lyukak szamara.Marad a tolomercezes es kombinallas...
Következő: »»   579 / 1708
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem