Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektronikában kezdők kérdései
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal!
- Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni!
- És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Lapozás: OK   880 / 4024
(#) nagy_david1 válasza Sir-Nyeteg hozzászólására (») Máj 22, 2010 /

Én is kerestem 3V-os stabilizátor IC-t de nem találtam a 78xx szériában és azt hittem nincs. Jó tudni, hogy létezik más gyártótól -gondolkoztam is, hogy létezni kell ilyennek is-. Egyértelműen Sir-Nyeteg ötlete a nyertes c27.
(#) c27 válasza Sir-Nyeteg hozzászólására (») Máj 22, 2010 /

Köszönöm, én sem találtam a 78xx-as szériában 3V-ost és nem hittem volna van 3V-os stabilizátor. Akkor veszek egyet szerintem 100mA-nél nem vesz fel többet a csengő (meg amúgy is csak rövid ideig megy).
(#) Hp41C válasza c27 hozzászólására (») Máj 22, 2010 /

Szia!
A 78L szériában van 5V alatti kimenő feszültségű is... pl: ST 78L33 - 3.3V, Texas 78L02 - 2.6V,
(#) lapatharcos hozzászólása Máj 22, 2010 /

Sziasztok!

A problémám a következő lenne:

2 digitális ic adat lábát ha összekötöm 220R soros ellenállással, akkor az milyen óvintézkedésnek nevezik?

Gyorsabb komunikáció esetén 47R ellenállást használnak az okosok.

A kérdésem miért?
(#) David.zsombor hozzászólása Máj 22, 2010 /

sziasztok Ehhez a kapcsoláshoz.Akkor most tegyek bele kétilyen ic-t és kössem be a megadott lábait?Nincs valami egyszerűbb 1 nyomógombos ki-be kapcsoló?
(#) Norberto válasza lapatharcos hozzászólására (») Máj 22, 2010 /

A 220 ohm szerintem rövidzár védelemre szolgál, de mivel semmi konkrétat nem írtál, ez csak tipp a részemről.

A 47 ohm szerinem lezáró ellenállás, bizonyos soros vonalaknál szokták alkalmazni. De ez is csak tipp, mivel semmi konkrétumot nem olvashattunk itt se.
(#) Sir-Nyeteg válasza David.zsombor hozzászólására (») Máj 22, 2010 / 1

Egyetlen IC kell hozzá, azért nem az van a rajzon, hogy IC1 és IC2, hanem IC1A és IC1B. A lábszámozás is ott van az ábrán.
4 alkatrészes kapcsolás, mit akarsz még?
(#) nagy_david1 válasza David.zsombor hozzászólására (») Máj 22, 2010 / 1

Szia!
Elég egy IC. Ott írja, hogy 6 schmitt trigger van egy tokban. Ennél egyszerűbbet meg én nem tudok, és szerintem más se. Csak bonyolítani fogod tranzisztoros megoldásokkal. Hanem vegyél egy olyan kapcsolót ami a TVben is van.
(#) mex válasza David.zsombor hozzászólására (») Máj 22, 2010 / 1

A 40106 ic-ben hat darab ilyen schmitt trigger van, ez a kapcsolás csak kettőt használ belőle. Így aztán bőven elég egy ic, még így is marad négy kihasználatlat triggered. Töltsd le a datashhet-jét, aaból világos lesz a dolog.
(#) Norberto válasza David.zsombor hozzászólására (») Máj 22, 2010 / 1

Szia!

Nem kell 2 ilyen IC, mert az IC-nek nézd meg, milyen sok lába van. Azért van ilyen sok, mert a gyártó tett bele 6 db ilyen kis 2-kivezetéses modult, mint ami a rajzon szerepel. Ezt a 2-kivezetéses modult kapunak szokták hívni. Szóval ilyenből van 6 db is ebben az IC-ben, szóval ezen IC köré felépíthető lenne 3 teljes nyomógombos kapcsolás.

De ha érzel magadban erőt és szereted a kihívásokat, akkor a Lomex-ben tudsz venni olyan áramkört is, ami nagyon parányi és csak 1 db kaput tartalmaz. Két ilyet kell beszerezz a kapcsolás működéséhez, ezeknek 5-5 lábuk van. 74HC1GU04 vagy valami hasonló jelöléssel találhatsz rá a Lomex árlistájában.
(#) David.zsombor válasza Norberto hozzászólására (») Máj 22, 2010 /

Köszi a gyors válaszokat
(#) David.zsombor válasza David.zsombor hozzászólására (») Máj 22, 2010 /

ha 6 trigger van benne akkor a maradék két láb az mi?
(#) Sir-Nyeteg válasza David.zsombor hozzászólására (») Máj 22, 2010 / 1

Táp?
Ha delej van minden van?
(#) BZoli94 válasza danci1995 hozzászólására (») Máj 22, 2010 /

Szia! Tégy nagyobb teljesítményű ellenállást, 2W-os megteszi, az nem fog melegedni. A többit már sikerült megcsinálni? Üdv:Zoli
(#) pcroland hozzászólása Máj 22, 2010 /

Sziasztok!
Megrendeltem ezt,de írtak egy olyat hogy a beszerzéssel gond van és elkészítették saját változatukat:eztnekem ezzel nincs is baj,hanem azt nem értem hogy mind a kettőbe ugyanaz a TDA2005-ös ic van de amit ajánlottak hejette abba 2-ő van és azt írták hogy híd kapcs.-ba van,ez azt jelenti hogy amit ajánlottak elvileg 2*40W-ot bír?
(#) fantom45 válasza pcroland hozzászólására (») Máj 22, 2010 /

Szerintem nem, csak 1x40W lesz a teljesítménye hídba.
(Szerintem!)
(#) danci1995 válasza BZoli94 hozzászólására (») Máj 22, 2010 /

Oké. A többi megvan.

A neten találtam egy kapcsolást ami szerintem még nyerőbb lenne. Bővebben: Link Csak nem tudok pár dolgot. Pl. Az IC 3. lábáról kijövő ellenállásoknál nincs odaírva hogy k ohm vagy ohm.

Üdv.
(#) pcroland válasza fantom45 hozzászólására (») Máj 22, 2010 /

De amit ajánlottak abba 2darab 2*20W-os ic van de magához a KIT-hez meg az van írva,hogy 2*20W,szóval kettő van hídba,ezért nem értem
(#) fantom45 válasza pcroland hozzászólására (») Máj 22, 2010 /

Ezt az IC-t lehet mono erősítőként is használni. Tehát úgy sztereo ez a kit hogy két mono erősítő van benne és így 2x20W-os. Nézd meg az IC adatlapját, ott rögtön az első kapcsolást. (szerk.)
(#) proli007 válasza danci1995 hozzászólására (») Máj 22, 2010 /

Hello!
Ha nincs odaírva, mindig Ohm!
üdv! proli007
(#) pcroland válasza fantom45 hozzászólására (») Máj 22, 2010 /

Már megnéztem és ez az ic csak 2*11W-os,és amit rendeltem abba egy darab van és azt írták a KIT-nél,hogy 2*20 W-os és,hogy lehet mind a kettő 2*20 W-os,mind a kettő 3000 FT és az egyikben 2 darab a másikban 1 darab található,?mi igaz,mi nem? (azér ez furcsa,nem?)
(#) danci1995 válasza proli007 hozzászólására (») Máj 22, 2010 /

köszi!
(#) pcroland válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 22, 2010 /

De akkor még mindig nem értem hogy lehet az az erősítő amiben csak egy darab van 2*20W-os ha az IC csak 2*10W-ra van méretezve(ez hűtés nélkül mondható rá)?

Rendben,ha te mondod.És még azt írták ha elfogadom a cserét akár már holnap is átvehetem ennek ellenére a rendelés menüpontnál még mindig csomagolás alatt lévő csomagként van feltüntetve,akkor vissza kell írnom hogy elfogadom a cserét?

Köszi,de azzal még mindig nem értek egyet hogy mindkettő ugyanannyira képes,mert amire cserélem abba kettő ic van és még ezt írták idézem:U.I. Privát véleményem szerint - ismerve az eredeti KIT-et - a cserével nem járna rosszul

Köszi mindent,de szerintem többre is képes lesz,addig pörgetem amíg nem melegszik és nem fog recsegni,(majd megosztom veled tapasztalatomat)
(#) istvan3 hozzászólása Máj 23, 2010 /

Sziasztok. Van egy gitárerősítőm, amivel az előerősítő és a végfok külön trafóról van megoldva, csak a primer 230V közös. Azt szeretném krédezni, hogy utólag a földelést össze lehet e kötni? Fém dobozban lenne, és a bemenetek és kimeneti jackek földje így érintkezne. Nem vagyok benne biztos, hogy szabad, ezért inkább megkérdezem. Előre is köszi.
(#) davidovics hozzászólása Máj 23, 2010 /

Hello!
Van a bontott tápomból három trafó,de nem találok hozzájuk adatokat,ezért azt szeretném kérni,hogy adjatok adatokat róla,ha tudtok vagy pedig segítsetek hogyan keressek rá.
Ez van rájuk írva: 32SY1ER351 JXE
32SY1EE 160 JXE
32SY1EE190
(#) roland0327 válasza davidovics hozzászólására (») Máj 23, 2010 /

Szia.
NEm ide kellett volna beirnod ezt a sok betűt meg számot, hanem a google-ba.

Üdv. roland0327
(#) nagy_david1 válasza istvan3 hozzászólására (») Máj 23, 2010 /

De, hogy ezt miért kell szóról szóra ide is feltenni, nem értem. Jobb ha erre figyelsz mert pár éve én is jártam meg és nagyon megbántam tettem.
Következő: »»   880 / 4024
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem