Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PLC/MATLAB
Azt szeretném megkérdezni, hogy van egy Siemens 314c-2dp tipusú plc. Esetleg valaki nem tudja, hogy a Matlabban van-e olyan funkcio, hogy pl egy simulink-ben elkeszitett vezerlest lefordit a plc-re? (tudom, hogy dsPIC esetén létezik ilyesmi). Válaszotokat előre is köszönöm. Ha esetleg mas kerdesetek lenne PLC/MATLAB kapcsolatának témakörében nyugodtan feltehetitek.
Sziasztok!
Bár a kérdésem nem PLC-s, de a MATLAB- hoz és a szabályozástechnikához szorosan kapcsolódik. Sajnos a MATLAB R14-es (v. 7.1.0.246) verziójában sehogy sem találom a printsys.m függvényt (Control System Toolbox egy beépített függvénye), talán nem is került bele? Esetleg, ha valaki használ MATLAB- ot, legyen olyan kedves utánanézni és feltölteni ide, vagy elküldeni privátban az említett függvényt! Előre is köszönöm a segítséget!
Közben sikerült megtalálnom, fel is teszem a csatolmányok közé, hátha másnak is szüksége lesz rá.
Sziasztok! Lenne egy matlabos kérdésem.
Grafikonnak (plot) szeretnék címet adni. Találtam mintát:
A title() függvénynél állandóan hibát kapok. Idézet: „Error in FIR (line 1) title('Plot of Distance over Time') % title” Több mintát is kipróbáltam, de mindig ugyanez a hiba. Segítsetek kérlek, sürgős. Előre is köszönöm szépen!
Üdv!
PWM jeleket szeretnék generáltatni Simulinkben. Elég kezdő vagyok még a Matlabban. Annyit sikerült kiderítenem, hogy simulinkben létezik kifejezetten ilyen "alkatrész", hogy PWM generátor. Olvastam a segédletet is a neten, de nekem abból nem egyértelmű, hogyan is kellene összerakni a kapcsolást. 3 fázisú inverterhez kellene a vezérőjel (csak a vezérlőjel), 120 fokkal eltolva természetesen. A jeleket másik programban használnám fel.
Sziasztok!
Nem tudom, hogy ide illő kérdés-e, de már sok angol, magyar, szerb oldalt megnéztem és a problémámra nem találok sehol választ. Olyan személyt keresek aki tudna segíteni matlabban egy programot megírni, ami meglévő képletek mellett illetve a végeredmény is tudott, kirajzol 3 fázisú szinkron motor V görbéit. Minden szükséges információ megvan, csak a program hiányzik ![]() Előre is köszönöm! A hozzászólás módosítva: Jún 10, 2016
|
Bejelentkezés
Hirdetés |