Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PLC/MATLAB

Témaindító: fekete_hunor, idő: Ápr 11, 2008
Lapozás: OK   1 / 1
(#) fekete_hunor hozzászólása Ápr 11, 2008 /

Azt szeretném megkérdezni, hogy van egy Siemens 314c-2dp tipusú plc. Esetleg valaki nem tudja, hogy a Matlabban van-e olyan funkcio, hogy pl egy simulink-ben elkeszitett vezerlest lefordit a plc-re? (tudom, hogy dsPIC esetén létezik ilyesmi). Válaszotokat előre is köszönöm. Ha esetleg mas kerdesetek lenne PLC/MATLAB kapcsolatának témakörében nyugodtan feltehetitek.
(#) El_Pinyo hozzászólása Jún 8, 2010 /

Sziasztok!
Bár a kérdésem nem PLC-s, de a MATLAB- hoz és a szabályozástechnikához szorosan kapcsolódik.
Sajnos a MATLAB R14-es (v. 7.1.0.246) verziójában sehogy sem találom a printsys.m függvényt (Control System Toolbox egy beépített függvénye), talán nem is került bele? Esetleg, ha valaki használ MATLAB- ot, legyen olyan kedves utánanézni és feltölteni ide, vagy elküldeni privátban az említett függvényt! Előre is köszönöm a segítséget!
(#) El_Pinyo válasza El_Pinyo hozzászólására (») Jún 9, 2010 /

Közben sikerült megtalálnom, fel is teszem a csatolmányok közé, hátha másnak is szüksége lesz rá.

printsys.m

(#) elektros90 hozzászólása Dec 2, 2013 /

Sziasztok! Lenne egy matlabos kérdésem.
Grafikonnak (plot) szeretnék címet adni. Találtam mintát:
  1. title('Plot of Distance over Time')
  2. ylabel('Distance (m)')
  3. xlabel('Time (s)')

A title() függvénynél állandóan hibát kapok.
Idézet:
„Error in FIR (line 1)
title('Plot of Distance over Time') % title”

Több mintát is kipróbáltam, de mindig ugyanez a hiba.

Segítsetek kérlek, sürgős.
Előre is köszönöm szépen!
(#) diamik hozzászólása Jan 18, 2014 /

Üdv!

PWM jeleket szeretnék generáltatni Simulinkben. Elég kezdő vagyok még a Matlabban. Annyit sikerült kiderítenem, hogy simulinkben létezik kifejezetten ilyen "alkatrész", hogy PWM generátor. Olvastam a segédletet is a neten, de nekem abból nem egyértelmű, hogyan is kellene összerakni a kapcsolást. 3 fázisú inverterhez kellene a vezérőjel (csak a vezérlőjel), 120 fokkal eltolva természetesen. A jeleket másik programban használnám fel.
(#) Pifuka hozzászólása Jún 9, 2016 /

Sziasztok!

Nem tudom, hogy ide illő kérdés-e, de már sok angol, magyar, szerb oldalt megnéztem és a problémámra nem találok sehol választ.
Olyan személyt keresek aki tudna segíteni matlabban egy programot megírni, ami meglévő képletek mellett illetve a végeredmény is tudott, kirajzol 3 fázisú szinkron motor V görbéit.
Minden szükséges információ megvan, csak a program hiányzik

Előre is köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Jún 10, 2016
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem