Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Propeller Clock
 
Témaindító: vicsys, idő: Jún 3, 2005
Lapozás: OK   163 / 489
(#) janocsi válasza patexati hozzászólására (») Jún 13, 2010 /
 
Sziasztok!
Csak nem bírtam tovább, addig kerestem mig nem találtam elemet, dióda-hidat, és összeraktam kipróbálásra az SMD propellert. Megy. A távival vannak gondjaim, nehezen léptet, a parancsokat többször is el kell küldeni. Ezen még dolgozni kell majd. Néhány felvétel a működésről.
(#) patexati válasza janocsi hozzászólására (») Jún 13, 2010 /
 
A távinak a vevője olyan mit írtam vagy te is bontottál egyet?? Azért kérdezem mert nekem volt egyszer egy szenzor mit nem tudtam milyen (ezt sem tudom mi most van) de nagyon nehezen vette a parancsot.. Betettem egy másik DVD vagy TV-ből bontottat az meg frankó volt!! Ilyeneket sosem veszek mindig akad!! A tervben megadottnak jónak kell lenni mert egyet vettem tesztre! Az RTC táp diódáira ugye figyeltél! Az új terben módosítottam ne legyen összekötve a két első lábuk mert ha nem sima dióda tölti az elemet
(#) patexati válasza patexati hozzászólására (») Jún 13, 2010 /
 
Ezek a piros ledek nem a leg szebbek meg jobbak de nem áldoztam fel a drága kékeket melyek szerintem sokkal jobbak a célra mert erősebb jóval (nekem az out abból van most) Már az RTC sem siet sokat a fototranyó ellenállását kell belőni,hogy nekem a szobai viszonyoknak megfelelően váltsa a fényt! Fogok valami egyszerű (esetleg PIC nélküli) analóg bázist készíteni és ezt az órát egy golyócsapágyas ventivel a szüleim szobájában non-stop üzemre kényszerítem még szét nem hullik!
(#) janocsi válasza patexati hozzászólására (») Jún 14, 2010 /
 
Szia!
Új TSOP4836 van beépítve. Most írtam át URC22B-re a Keys.asm-et, csak 2 parancs, (LIGHTLIM_UP/LIGHTLIM_DN) nem fért már be, de ezzel sokkal gyorsabban tudom kezelni az órát. A telep diódáját rendben raktam, annak kötését nem is figyeltem előbb. Tesztelgetem tovább, de ez már így fog maradni, talán a külső kört cserélem majd kékre-zöldre. A propellert egy korábban elkészített bázisra építettem ideiglenesen, de lehet hogy ezen marad egy ideig. (Egy "fél fazékmagos" forgótrafóról üzemeltetem, ezt nagyon kicsiben is el lehetne készíteni). Világosban nagyon "sziporkáznak" a forrasztások, fénygyűrűk jelennek meg, azzal kell valamit még csinálni. Újabb képek az óráról.
(#) patexati válasza janocsi hozzászólására (») Jún 14, 2010 /
 
Sziasztok! Az új terv mi végleges felkerült tegnap az már jól tartalmazza a tranzisztorokat (visszaforgattam) és a diódák lábait sem köti össze így több féle használható! A hall szenzort írással lefelé kell berakni de mindenki nézze meg mikor kiszedi milyen a bekötése! Egy CD fej mágnes (olyan erősebb nem a gagyi nagyon kicsi) tökéletesen adja az offset jelet a hallnak fél centiről is!
(#) Hp41C válasza janocsi hozzászólására (») Jún 14, 2010 /
 
Sziasztok!

Ahogy látom a képeken, a fényerő állítás paramétereinek kijelzését még mindig nem sikerül eltalálnom...
(#) patexati válasza Hp41C hozzászólására (») Jún 14, 2010 /
 
Szia! Nem tudom mi a jó de ha állítom az hiszem a 16 számrendszerben adja meg a számokat! Egy valami jó lenne ha lehetséges! Ha lehetne állítani tízesével mert egyesével egy örökkévalóság!
(#) janocsi válasza Hp41C hozzászólására (») Jún 14, 2010 /
 
Szia!
Csatolok egy Keysf690URC22B.asm állományt . Az átírt változatban, szinte mindent megváltoztattam. Már belefért az összes parancs, nem maradt ki egy sem. (Azokat a kódokat amelyek többször is szerepeltek, mind a hexa 40-es címosztály fölé írtam át, nem zavarhatják a működést). Ha megvannak a hibák, kiváncsian várom a javítást.
(#) patexati válasza patexati hozzászólására (») Jún 14, 2010 /
 
Bocsánat! Természetesen nem tízesével hanem tizenhatosával lenne jó léptetni a fényt mert így nagyon sok időt vesz igénybe de ha ez bonyolult akkor jó ahogy van.)
(#) janocsi válasza janocsi hozzászólására (») Jún 14, 2010 /
 
Sziasztok!
Egynéhány tesztet elvégeztem, és máris az SMD propeller felé billent a mérleg. Nem az áramfelvétel, (az össz. bázissal, itt is 480mA, mint az erről leszedett hagyományos propellerrel mérve), inkább a simább pörgés és a látvány sokkal szebb képe itt a döntő. Oldalról, vagy paralaxisból nézve sem romlik az olvashatósága jelentősen az SMD LED-ek miatt, a fényereje is egyenletesebb eloszlást mutat. A rezgésmentes forgással nyilván sokkal nagyobb fordulatra lenne képes, de még nem pörgettem fel megfelelő hardver híján. 1380 fordulaton dolgozik most, ha emelem, a (Capstan) motor kezd zajosodni, így még elviselhető. Jóval csendesebb maga a propeller zaja is, kisebb légellenállásával sokkal kevesebb légmozgást okoz. Patexati igazán jól tervezte meg a besüllyesztett nagyobb és nehezebb alkatrészekkel ezt a kiválóan működő SMD propellert. A LED-ek távolsága tökéletesen megfelel a propeller méretéhez.
(#) patexati válasza janocsi hozzászólására (») Jún 14, 2010 /
 
Szia! Én megnéztem mit bír lesz ami lesz 2580-ig pörgött fel már jelentős szélzaj volt!!
(#) Melphi hozzászólása Jún 15, 2010 /
 
Sziasztok tudnátok segíteni, hogy az icprog-ot hogyan álitsam be mert az a link ami a 3byte oldalán van már nem él?
Köszönöm
(#) janocsi válasza Melphi hozzászólására (») Jún 15, 2010 /
 
Szia!
Van a topikban erről egy "beállító kép", akkor nekem is jól jött. Itt találod:
(#) patexati válasza janocsi hozzászólására (») Jún 15, 2010 /
 
Sziasztok! A következő tervezetet janocsi fórumtársnak ajánlom! Nézzétek át!
(#) janocsi válasza patexati hozzászólására (») Jún 15, 2010 /
 
Szia!
Nagyon köszönöm! Hogy csináltad meg ilyen gyorsan? Már tanulmányozom az áramkört.
(#) patexati válasza janocsi hozzászólására (») Jún 15, 2010 /
 
Azért nem volt olyan gyors ráment a délután de ráértem a melóhelyen Megyek is sört inni
(#) Hp41C válasza patexati hozzászólására (») Jún 15, 2010 /
 
Ha lehet, 16F648A -at tegyetek bele.... Csak 60Ft -vel kerül többe...
(#) Melphi válasza janocsi hozzászólására (») Jún 15, 2010 /
 
Örök hálám
(#) c27 válasza janocsi hozzászólására (») Jún 15, 2010 /
 
Szia.
Holnap majd ha lesz időd átnézhetsz a vezérlős topicba ha minden igaz akkor most lesz 3 nap amikor ráérek. Ha nem érnék rá holnap akkor holnapután már biztos írok valami értelmeset majd.
(#) patexati válasza Hp41C hozzászólására (») Jún 16, 2010 /
 
Szia! Nagyon jó a 16x fényerő léptetés Pár kép róla,hogy kérted..
(#) patexati hozzászólása Jún 19, 2010 /
 
Sziasztok! Új tervbe vágtam! Egy 16F886 26 ledes SMD propellert terveztem Ez alapjaiban tér el a megszokott óráktól mégpedig abban,hogy a tápellátást külön kell neki biztosítani a forgótekercs fölé épített egyenirányító,szűrő,feszültségkorlátozóval így ezek nem foglalnak helyet a propelleren és a továbbiakban "szabványosított" tápellátással könnyen cserélhető a rotor a forgórészen mindössze a három csavar tartja az átvitel pedig érintkezőkön történik így nem kell forrasztani! Lényeges változtatás,hogy az analóg ledek melyek a régi órákban egy 3x2-as csoportot alkotva csak együtt voltak vezérelhetők na ez itt megszűnt itt négy csoportban vezérelhető a 15 darab analóg led 1db 2x3 és három darab 1x3 csoportban így a lehetőségek nagy mértékben nőnek az analóg kijelzésnél!! A rotoron helyet kapott a műveleti erősítő másik felét felhasználva egy adatátviteli bemenet is mi még kísérleti fázisban van (szerintem a légmagos tekercsel jó lesz) mely képes a bázisról küldött parancsokat végrehajtatni a rotorral.. A hőmérést egy digitális MCP9800A0T-M/OT hajtja végre.. MINDEZEKÉRT KÖSZÖNET Hp41C FÓRUMTÁRSNAK MERT EZEKET MAGAMTÓL SOHA NEM TUDNÁM ÍGY KITALÁLNI ELKÉSZÍTENI! A terv még képlékeny és felületesen van csak ellenőrizve de a bonyolultsága miatt felteszem ellenőrzésre!
(#) Hp41C válasza patexati hozzászólására (») Jún 19, 2010 /
 
Szia!

És még a 18F2520 - 18F2620 típusokkal is kompatibilis... Nekem tetszik, javítást küldtem...
(#) knobor hozzászólása Jún 21, 2010 /
 
Azt szeretném kérdezni, hogy a légmagos tekercsnél az egyes rétegek közé kell szigetelő anyagot tenni?
(#) patexati válasza knobor hozzászólására (») Jún 21, 2010 /
 
Szia! Nem kell! A lényeg,hogy jó legyen a huzal még ha bontott is! Szépen lehet egymás mellé tekerni és pillanatragasztóval lekenni vékonyan majd visszaindulni! Kell hozzá kis ügyesség de főképp türelem! Egy délutánt rászánsz akkor biztos sikerül a lényeg a nyugalom! :thumbup
(#) patexati válasza Hp41C hozzászólására (») Jún 21, 2010 /
 
Szia! Elkészült a végleges terv! A tegnapi este átnéztem alaposan! A hibák:a két digitális port nem volt felhúzva +5V-ra és az adathoz szükséges dióda sem volt a rotoron mit én a tápba szántam de végül is belátom jobb a rotoron.. Ezeket a hibákat te is észrevetted! Volt bent még.. Mindegyik az adatátviteles részen! Az LM358 6. lábára jön a dióda és 12K keresztül a jel ezt még 10K és 100n lehúzza GND-re.. Ez nem volt kimaradt. A másik a kontroller RC% bemenete mit a BC848 tranzisztor húzogat GND-re nem a plussz 5V-re volt húzva egy 10K-val hanem az is GND-re Más hibát nem találtam..Sokat finomítottam rajt még és azt hiszem kész a gyártásra..Ha valami még eszetekbe jut még lehet rajt variálni! Most a tápot is megterveztem csak még az érintkezőkön agyalok.. A lényeg,hogy a meghajtó motor sem lesz 100%-ban kiegyensúlyozva (amennyire lehet úgy van tervezve de nagyon kicsi vibráció lehet) amit ki is használok! mégpedig úgy,hogy a rotort 3 féle módon lehet feltenni az érintkezők mindhárom esetben stimmelnek így a kiegyensúlyozást lehet itt is minimálisan állítani a forgatással! A rotorra csak "hátul" kell súly ez bizonyos! Ezért hagytam kis forrpontokat ezekkel finoman esztétikusan lehet majd beállítani! A tervet csak ha elindul akkor teszem fel ide..
(#) knobor hozzászólása Jún 21, 2010 /
 
Légmagos tekercsnél mindkét oldalon 2-3 mm vagy összesen 2-3 mm a rés?
(#) patexati válasza knobor hozzászólására (») Jún 22, 2010 /
 
Szia! Minél kisebb annál jobb! Mindkét oldalon 1-2 mm..
(#) knobor hozzászólása Jún 23, 2010 /
 
Hogy tudom leellenőrizni a tekercselésem?
Mert én nem mértem rajta semmit!
(#) patexati válasza knobor hozzászólására (») Jún 23, 2010 /
 
Ki kell próbálni! Tegyél fel róla képet ,hogy mi is lássuk!
(#) patexati hozzászólása Jún 23, 2010 /
 
Sziasztok! A 18F886 rotor nyákja elkészült.. Hát bevallom ráment a délután mert csak másodikra lett jó a laminálás a 0,35mm-es vonalak már durvák.. [OFF]Délelőtt meg nyomtatókarbantartás volt mert pöttyözött meg kihagyott pár helyen.. Nagyon kíváncsi leszek rá ha elindul milyen lesz (26db led)
Következő: »»   163 / 489
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem