Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Spektrum-analizátor
 
Témaindító: (Felhasználó 518), idő: Okt 26, 2005
Lapozás: OK   10 / 21
(#) BestB válasza klemo86 hozzászólására (») Márc 10, 2010 /
 
OK most fogom is ellenorizni. kivezerlesjelzot komolyabb muszerek nelkul is letudom ellenorizni?
(#) BestB válasza klemo86 hozzászólására (») Márc 10, 2010 /
 
Ja es nem tudom neked az meg mond-e valamit, hogy tudod a pirosak egyaltalan nem mukszenek, viszont ha a savszuron a 7660 IC 5, 6, 7, 8 labaihoz kezzel hozzaerek akkor az elso poris sorig kigyul minden, a hangsuly hogy az elso piros sor is.
(#) klemo86 válasza BestB hozzászólására (») Márc 10, 2010 /
 
1-1 ellenőrző LED-del megnézheted, hogy jó-e a kivezérlésjelző, hagy rá is akaszthatsz direktbe egy sor LED-et, és úgy. Egyébként elég fura a dolog Elég tápja van? És megvan az IC-knek minden? (csak meg, ha a többi működik)
(#) BestB válasza klemo86 hozzászólására (») Márc 10, 2010 /
 
Nos a kivez.jelzon a 3 felso sornak megfelelo laban nincs semmi eletjel. Vajon az elszalt, nemlehet hogy mar odaig se megy el, meg visszabb mit lehet ellenorizni?
(#) klemo86 válasza BestB hozzászólására (») Márc 10, 2010 /
 
A ledsor-meghajtó lábai előtt nincs mit ellenőrizni… Másikkal se mennek?
(#) BestB válasza klemo86 hozzászólására (») Márc 10, 2010 /
 
A vezerlonek a tobbi laban ad le jeleket csak azon a harom laban nem amely a piros sorokert felelos. Na most en ujbolt szetvalasztottam az egeszet hogy kezdjem elolrol az ellenorzest. Na most a ledmatrix ha csak a vezerlovel van osszekotve a leiras szerint csak az also sor kene villogjon, nallam meg az egesz villog.
(#) BestB válasza klemo86 hozzászólására (») Márc 10, 2010 /
 
Itt egy kis video is rola.
(#) dj.csont hozzászólása Márc 10, 2010 /
 
Az normális mikor építem led mátrixot és meg van az első oszlop és hogy ha meg hajtom labortáppal előtte egy 100 ohmos ellenállással és akkor piros ledek amik legfelsők elöbb elkezdenek világítani mint a utána lévők? hozzá teszem ez az építés mikor úgy oszloponként le kell tesztelni ledeket hogy egyen leetess fény erejük! mert ha itt egy teljes oszlopot meg hatok egy 100Ohmos előtéttel akkor olyan10-12 V körül fogmindegyik egyenletes fény erővel világítani!
(#) dj.csont hozzászólása Márc 13, 2010 /
 
Elkészült a spektrum analizátorom nos félig müködik félig nem XD Egy kis segítséget szeretnék kérni a LED mátrix jó ki lett próbálva össze építés kor. Szóval az kizárva! Balról számolva a 4 dik oszlop első ledje világít halványan és sárgába az egyik azaz 7.dik ! De úgy hogy nyugalmi helyzetbe is ugyan az LED. Amint megkapja 5V-ot már világít is ez kettő! Ha elkezdem ennek csatornának csavargatni trimerét akkor tudom állítani hogy hol világítson a LED melyik soron de úgy is folyamatos! És még egy észre vétel hiába kapcsolom a dip kapcsolót mindig DOT üzemóda van! De viszont többi oszlop rendesen működik de csak Dot üzemmódba! Valakinek valami ötlete! Jah élesztéskor icl7660 5 ös lábán meg volt a 3,68V és tl074-ek 11-es és 4-es lábai között pedig 8,78V azaz az elő írtnak meg felelő Valakinek valami ötlete tapasztalata ? Segítséget előre is köszönöm
(#) BestB válasza dj.csont hozzászólására (») Márc 15, 2010 /
 
Helo, hat eloszor is nagy segitseg lenne ha tudnal linkelni egy rovid videot a problemarol. En is a mult hetn keszitettem el es nekem is kisebb nagyobb problemakkal indult el, de mara mar telyesen jol mukszik.
(#) dj.csont válasza BestB hozzászólására (») Márc 16, 2010 /
 
Oksa fel teszek egy videot este
(#) dj.csont hozzászólása Márc 17, 2010 /
 
Nos itt van egy kis video a hibáról
http://www.youtube.com/watch?v=sb8CrJY9vG8
(#) dj.csont hozzászólása Márc 17, 2010 /
 
Viszont a sáv sávszűrök még nincsenek egyenletesre be állítva de ez is meg fog történi
(#) BestB válasza dj.csont hozzászólására (») Márc 17, 2010 /
 
Na hat igen, egy ujabb erdekes jelenseg. Hat annal az oszlopnal ahol folytonosan vilagit a ket led, en a savszurore gyanakszom, valoszinu valahol zarlat van, szerintem meg az IC resznel valahol. Szerintem figyelmesen ellenorizd le a savszuron a hozzatartozo reszt, kulonben meg az elesztesnel mikor meg csak a ledmatrix es a vezerlo volt osszekotve es radtad a tapot, akkor is vilagitottak folyamatosan?. A masik hibaval kapcsolatba, szerintem az se nem DOT se nem BAR uzemmod. Nem tudom, a jellel minden rendben? inkabb probalj meg mas jeladot is. Ugy nez ki mintha nem lenne eleg a jel vagy az aram.
(#) dj.csont hozzászólása Márc 18, 2010 /
 
Hali! Végül már én is erre gyanakszom mivel vezérlő panelt kivégeztem. 555-ös jó 4017-es is jó és a 4066-osok is az nem tudom mennyire baj hogy lm3916 helyett lm3915 van benne! Igen úgy kipróbáltam hogy nem volt rajta sávszűrő panel és úgy volt hogy így vilodoztak ledek és az imént beszélt hiba nem volt ha ráteszem a sávszűrő panelját rögtön világít az két led abba az oszlopba. A tl074-ek jók. a Vezérlőpanel és sávszűrő is osciloscop-al lett nézegetve. Így elsőre ennyi!
(#) dj.csont hozzászólása Márc 19, 2010 /
 
Hali! ha viszont 6V adok neki ött helyett akkor meg van a -5V a icl7660-as 5 ös lábán és mintha egy kicsit pontosabb lenne már kijelzés de még mindig hiába kapcsolom dip kapcsolót még mindig nem változik az üzem mód :S
Nem tudom az mennyire befolyásolja ezt hogy pl ami beültetési rajzon van tl074P helyett tl074CN -eseket kaptam cd4017N helyett cd4017BE -est kaptam és a cd4066N helyett cd4066BE -est kaptam Segítségeket előre is köszi
(#) dj.csont hozzászólása Márc 19, 2010 /
 
Most méregetem sávszűrő panel kimenetén és aszem meg van miért világít folyamatosan a 4 oszlopon egy LED Mivel az egyik csatornába valahogy bele kerül 4,78V nyugalmi állapotba úgy hogy nincsen semmi rá kötve! Nos akkor már csak át kell nézni a dolgokat! Arra gondoltam bár ez lehet hülyeség hogy befolyásolhatja azt hogy azért nem lehet másik üzemódba át kapcsolni?!
(#) BestB válasza dj.csont hozzászólására (») Márc 19, 2010 /
 
Hat lehet valami a dologban, lehet hogy akkor az jocskan belezavar a tobbi sav jelebe is. Mindenkepp egyszer ezt a hibat ki kell kuszobolni es majd utana meglatod hogyan tovabb.
(#) dj.csont válasza BestB hozzászólására (») Márc 25, 2010 /
 
Hali! Bocsi hogy ilyen későn jelentkezek. Nos a 4 oszlopon lévő világítás gond meg van oldva Most már az is rendesen működik. Viszont van még egy érdekes dolog amit csak most vettem észre Hogy a 5. és hatodik oszlop egyszer megy. És az állítása is fura pill mindjárt rajzolok egy ábrát hogy jobban lehessen érteni. Meg van rajz. Amúgy dot - bar kijelzést még mindig nem lehet állítani. Előre is köszönöm a segítségeket.

névtelen.JPG
    
(#) dj.csont hozzászólása Ápr 4, 2010 /
 
Nos tovább haladtam még egy hibát meg oldottam most már csak az az egy bajom van hogy nem tudom a kijelzési üzem módot változtatni mármint a DOT / BAR funkciót de most már rendesen megy csak az egyik üzem módba. Segítséget előre is köszönöm ha valakinek van valami ötlete
(#) dj.csont hozzászólása Ápr 4, 2010 /
 
Tovább haladva ugye nézegetem kapcsolás rajzot és ugye úgy kéne működni ennek kijelzés váltásnak hogy rá add 9 -es lábara 5V-ot de az az érdekes hogy ha kiemelem a 9 lábat foglalatból és és gnd-hez képest 3V mérek ott úgy hogy üresbe log levegőbe 9-es láb ez normális ???
(#) janus888 hozzászólása Ápr 24, 2010 /
 
Sziasztok.
Szeretnék építeni egy fizikai spektrum analizátort, ami ventilátoros megoldású. Itt egy link róla: physics
Csak az lenne a kérdésem, hogy ami a bss-en van multiplexerrel, azzal meglehet oldani?
Más alternatívát is elfogadok, lehet PIC-es megoldás is.
Csak, hogy tudjak elindulni. Előre is megköszöném.
(#) klemo86 válasza janus888 hozzászólására (») Ápr 24, 2010 /
 
Ahhoz csak a sávszűrők kellenek, meg valami erősítő rész, ahol a jelszint függvényében a ventiknek adagolja a kraftot… (ugye a max kivezérlésnél egy 13-4voltot) Egy tranyós kis jelszinterősítő elég is lenne neki. (Mondjuk kettővel, hogy rendesen lehessen adni neki, ne az adott freki vigye a szerencsétleneket.)
(#) varttina válasza janus888 hozzászólására (») Ápr 25, 2010 /
 
Szia!
Ha be tudsz szerezni kis méretű hangszórókat (pl. új tipusú TV hangszórókat), azokat alacsony frekvenciájú, nagy amplitudójú négyszögjellel járatva is meg tudod röptetni a habszivacsgolyókat. Nem kellenek ehhez új hangszórók, amit más kidob, az még ide jó lehet. Jóval gyorsabban tudná követni a zene változásait, mint a ventillátoros változat. Mindössze annyival bonyolódna a kapcsolás, hogy csatornánként egy-egy 555-ös (vagy ahhoz hasonló) rezgéskeltő IC-t is be kellene iktatnod.
(#) varttina válasza klemo86 hozzászólására (») Ápr 25, 2010 /
 
Átgondoltam a kapcsolást, egyetlen 555-ös is elég.

spanal.jpg
    
(#) janus888 válasza varttina hozzászólására (») Ápr 25, 2010 /
 
Hát jó lenne. Csak az a kérdés, hogy milyen magasra tudná azokat felreppenteni, ha hangszóróval lenne?
(#) Battila hozzászólása Ápr 26, 2010 /
 
Hali!

Lenne két LM3914-esem, amiből egy 2*10-es kivezérlés jelzőt építenék. Ilyet, mint a Linken látható. De nincs kapcsolási rajzom róla, és LM3915-re épül eredetileg? Tudna valaki segíteni? Egy 1*10-es kapcsolási rajzra lenne szükségem.(amit kétszer építek meg...). 3mm/5mm-es ledeket használnék, 5db zöld, 3db sárga, 2 db piros. Előre is köszönöm a segítséget!
(#) jani87 válasza dj.csont hozzászólására (») Máj 7, 2010 /
 
Üdvözlet!
Lenne egy kis problémám! Mindent úgy csináltam, amit írtál: IrfanView, eredeti méret DPI alapján stb. De csak azért sem nyomtatja ki mérethűen. Egyszerűen még az A4-es lapra sem fér ki. Ugyanezt csinálta Word-ben is, mikor rányomtam az eredeti méretre! Fel tudnád rakni a sávszűrő és a vezérlőpanel nyáktervét pdf-ben? A LED mátrix nem kell, azt újraterveztem LED sorokkal! Előre is köszi! Jani
(#) Attila86 válasza jani87 hozzászólására (») Máj 14, 2010 /
 
Szia!

Már egy ideje pdf-ben van fent a nyákterv az oldalamon, ebből a legegyszerűbb mérethelyesen nyomtatni:
Bővebben: Link
(#) szaky27 hozzászólása Jún 17, 2010 /
 
Sziasztok!

Megépítettem én is az Attila86 féle spektrum analizátort eredeti terveket használva. Led panel és a vezérlő rész működik, ha ráadom az 5V-ot az 1-6 sor világít és ha hozzá érek az ic-k feletti furat sorhoz a többi led is világít szépen. De viszont ha rákötöm a sávszűrőt is akkor nem történik semmi. Az icl7760 5ös lábán -3.86 Vot mérek de ha hozzá érek a 7es lábához felvillannak a ledek. A tl074ek 4es lábán 5,12 V a 11esen -3.86Vot mértem. A led sorokon 3.05V az oszlopokon 0.5V van. Sávszűrő nélkül világítanak szépen. Sajnos annyira nem értek hozzá de szerintem a sávszűrő lesz a hibás.
Van valakinek valami ötlete hogy mi lehet a probléma?

A segítséget előre is köszönöm!!

szaky27
Következő: »»   10 / 21
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem