Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Én már ettem
![]() ![]() ![]()
Csak aláírni tudom. Ma voltam életem első állásinterjúján. Olyan elsőn, ahol valóban komolyan vettek. Rajtam kívül sokan voltak, a meghallgatások már 2 hónapja (!) tartottak. Pontos számot nem tudok, cirka 40-50. Ez nem egy manageri fizetés, a diplomás minimálbért kapom, ha felvesznek. Noooooooormális? éhbérért sorba állni?
![]() Továbbá amikor Székesfehérváron megszűnt gyakorlatilag a fejlesztés a Videotonban és Ikarusban, akkor az a cirka 20 ezer ex dolgozó mérnök és szalagmunkás ember volt a hibás, hogy nem volt munkahely? Persze, hogy nem. Dettó baja ruhagyár. Jelenleg kjnai a ruha, és az autóbusz is. Ami nem Nyugatról "levetett" Mercedes, Volvo, az kínai king long. Ma reggel azzal utaztam Hatvanból. Nincs szükség ennyi diplomásra - de szakmunkásra sem?! Azért elkelne nekik - nekünk- pár munkahely, mert ez nonszensz azért, hogy rajtam kívül egy szürke eminenciás kategóriájú állásra harmincon-ötvenen felüli a jelentkezők száma. Ez a pálya nem is vonzó, nem lehet karriert befutni. Képzelem mi van ott, ahol egzisztencia is van a kiírt hely mögött. Nem mellesleg cirka 20 helyre adtam be a jelentkezésemet. Volt közte nem állás jellegű amolyan én is vagyok kategória könyvtárvezetőknek, és volt álláspályázat is. Öt alkalommal válaszoltak. Az egyik hogy ja maga még csak kezdő? inkább tapasztalt kollégát keresnénk. Aztán: sajnáljuk nincs üresedés jelenleg. A másik, hogy sajnáljuk egyetemi végzettségű kollégájával betöltöttük a munkakört (gratulálok, ösztökélnek tovább egyetemre), és kettő helyen visszahívtak interjúra, és korrekt, mondom korrekt elbánást kaptam, kollégának tekintettek. Nem az esélytelenek nyugalmával, hanem boldogan jöttem ki a mai meghallgatásról. Azért ez is "érdekes", hogy annak is örülök egyáltalán, hogy szóba álltak velem. A mérleg eléggé szomorú.
Viszont a Te arányaid jobbak a enyémnél
![]()
Az nagyon NYAMI! Most be kell érnem a szílvás gombóccal, utánna egy kis fagyival deszertként.
![]()
A fagyit sózd majd meg egy kicsit, nem lehet egyszerre ennyi édeset enni.
![]()
Nem is egyszerre eszem. :beka3: Előbb az egyiket, utánna a másikat.
![]()
Tényleg ennyit kap a megtaláló, mert akkor az eltűnt amerikai helyett inkább Őt keresem.
![]()
Április 3.-án láttam, voltam náluk. Beszélgettünk egy röpke "10 percet".
![]()
Itt is, meg fúj a szél (ki is nyitottam az ablakokat hogy kivigye a huzat a meleget meg hasonlókat).
De hogy fogok én így holnap antenna árbócot hegeszteni? ![]()
Ellenfújsz. Mivel a szél "vektormennyiség", ezért ellentétes nagyságú és irányultságú ellenszéllel kioltható a hatása.
![]()
Nem értem hogy függ össze a kettő
![]() ![]()
Najó. Akkor most differenciálszámítással határozd meg, hány emberi tüdő kell egységnyi térfogatú és kiterjedésű felhő által generált szélmennyiséggel szemben.
![]()
Lehet a tetőn akarja hegeszteni és esőben, szélben érdekes ott fent hegeszteni.
![]()
Álljunk csak meg! Azt mondta hogy "árbocot hegeszteni" nem pedig vitorlát.. egy csőnek nincs olyan nagyon nagy ellenállása szélben..
![]()
De ha eltört és fent van rajta az antenna is, akkor már van.
![]()
Ez olyan, mint egy skorpió.
![]()
Nekem is van vagy 15 kiló csicsókám a földben. Finom, csak kevesen tudnak jó kajákat csinálni belőle. Bár nyersen (meghámozva) is ropogtatható. Cukorbetegeknek is tápláló fő étel lehet.
Bocs, asszem nem én vagyok a Zoly15 ![]()
És milyen finom burgonyafasírt van belőle.
![]()
Ne már. Burgonyafa sírt? Megbántották?
![]()
Na itt olyan dolgok vannak, amiről még sosem halottam. Ez a csicsóka is újdonság és a burgonyafa is.
![]()
Én édesburgonya néven ismertem. Burgonyafát meg vígasztalja meg valaki. Nem szeretem, ha valaki szomorú.
![]()
Én eddig még nem hallottam róla, de most már igen. És ahogy látom elég egészséges cucc, tele van minden vitaminnal, tápanyaggal.
![]() A burgonyafás dolgot meg passzolom, túl fáradt vagyok hozzá. :no: De remélem holnap végre vége ennek az átépítésnek/építkezésnek és végre pihenhetek. ![]()
Igen! Meg tudom mondani! Rádiótechnika újság
![]()
Mai képek:
Ezek a képek olyan szépek és szakszerűek, mintha maga a nagy Homoki-Nagy István készítette volna őket. Ő fényképezte a Tüskevár című filmet, és van tőle egy gyönyörű könyv is. Egy profi természetfotós veszett el Benned, szerintem beküldhetnéd a Naional Geographic valamelyik pályázatára.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |