Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kutya macska (vad) riasztó

Témaindító: der.alt, idő: Nov 20, 2005
Lapozás: OK   13 / 23
(#) Dempsey válasza h2oo2h hozzászólására (») Márc 25, 2010 /

Végül is nem kell ekkora mert úgyse ad le az áramkör ilyen nagy teljesítményt. Az a lényeg hogy 40kHz-et tudjon a hangszóró. Hát a dobozolást nem tudom megmondani hogy oldanám meg, attól függ milyen hangszórót veszel. Amúgy hangszóró helyett ez is jó szerintem.
(#) h2oo2h válasza Dempsey hozzászólására (») Márc 25, 2010 /

Hoppá! Ebből van vízálló változat is!
Bár ez már kicsinek tűnik, de megér egy próbát.
Azért kell némi teljesítmény is ahhoz - gondolom -, hogy hatása is legyen.
Legfeljebb kell még egy telj. fokozat a kimenetre.
(#) joco226 válasza sid73 hozzászólására (») Ápr 17, 2010 /

Helló sid73!

Megy még a riasztód, meg vagy Vele elégedve?

Üdv: joco226
(#) filotas47 hozzászólása Máj 2, 2010 /

Sziasztok.
Macsek kijárot kerestem,idecsöppentem erre az
oldalra.Ha tudna egy Úriember segiteni megköszönném
A macsek közelítésére kinyilna az ajtó--majd bezárulna.
Elektromos-vagy mágneses vezérléssel gondolnám sajnos nincs kivitelezhető ötletem.
Várom a segítségeteket. üdv Filotas,
(#) Moderátor hozzászólása filotas47 hozzászólására (») Máj 3, 2010

Légy szíves az Apróhirdetési rovatban kérni a gyakorlati megvalósítást, annál is inkább, mert ez a téma épp a macskák-kutyák távoltartásáról szól!
(#) filotas47 válasza (») Máj 4, 2010 /

Kedves moderátor.Köszönöm tanácsod,megpróbálom.
üdv.Filotas.
(#) demonskater hozzászólása Máj 13, 2010 /

sziaszto egy vadriasztó kapcsolási rajzra lenne szükségem ami 22khz körüli frekin mozogna mint ez :http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Products&cid=VkZaU1ZrMVZNVVZVVkZaT1ZrWnJlUT09&pid=Vkd0U2NtVnJOVlZYVkVKT1pXdHJPUT09
van egy frissen telepített akácfás és az őzek már szinte majdnem az egészet lelegelték.
(#) bekecs76 hozzászólása Júl 17, 2010 /

Sziasztok
Sajnos nem vagyok túl jártas az elektronikában. Ugyan villamos szakmám van, de nálam a villany, az 220-nál kezdődik. Szóval relék, jelfogók, mágneskapcsolók, motorok, trafók,stb. ezekről van fogalmam, de tranzisztorok, diódák, fatok, fetek, ic-k, meg mitudomén mik, ezekkel soha nem foglalkoztam.
Szóval a kérdésem az lenne, hogy...
Szeretnék előállítani magas frekvenciájú hangot, mondjuk olyan 10-40kHz(ultrahangot) számítógéppel, egy jelgenerátor programmal és valamilyen hangsugárzó eszközzel, Kutyariasztás céljából, estleg kipróbálnám szunyogra is.
A fórumon olvasgattam hogy sokan készítenek ilyesmi ketyeréket mindenféle kapcsolási rajz alapján, de sajnos én ilyesmiket még soha nem csináltam, ezért maradnék ennél az egyszerűbb megoldásnál: Számítógép, program, hangszoró.
A számitógépben alaplapi hangkártya van. Alaplap: GA-MA74GM-S2H
kérdés: ez a hangkártya képes-e előállítani ezt hangot (10-40kHz)

Innen töltöttem le a progit. neve: jelgen.zip
http://www.hobbielektronika.hu/gyujtemeny/index.php?dir=programok
Kérdés: Ez alkalmas-e a hang előállítására? (szerintem tök jó és nagyon egyszerű)

A harmadik és szerintem a leg lényegesebb dolog a hangsugárzó.
Kérdés: milyen hangsugárzót vegyek ami valóban tud ultrahangot(20kHz fölöttit) és alkalmas az állat riasztására, ilyesztésére, nevelésére, hogy kussoljon el, mardjon a picsáján vagy húzzon arébb. (bocs, de kissé ki vagyok már a szomszéd kutyájától).

A negyedik legfontosabb kérdés, ha veszek egy ilyen hangszorót, (sokan a piezot emlegetik) hogy tudom összehozni a számítógéppel a normál genius hangszoróm mellé vagy ideiglenesen helyette? Gondolom a 2500ft-os genius hangszoróm nem tud 20kHz-et. Mondjuk van egy mini hifim amire ki szoktam küldeni a hangot zenehallgatásnál de nem hinném hogy az is tud ezen a frekvencián valamit is.
köszi a válaszokat.
(#) dizi hozzászólása Júl 28, 2010 /

Szép nap mindenkinek.
A neten találtam rá eme tüneményes szerkezetre ami elvileg meg gátolja a kutyák ugatását ebből kifolyólag jött az ötlet miért ne készíthetnénk mi is egy ilyen csodás "hangágyút".
A felépítése roppant egyszerű lehet,ugye adott egy mikrofon ami kapcsol egy időzítőt ami egy bizonyos frekire beállított hang generátort vezérel ami örömódát sugároz a folyton csaholó ebek számára ezzel kényszerítve arra őket a halgatásra,tehát erre várok okosságot ,tárgyaljuk ki ezt is.
(#) zolee1209 válasza dizi hozzászólására (») Júl 28, 2010 /

Bővebben: Link

A csontot igazítsuk kutyánk méretéhez. Egy kaukázusi juhász esetében lehetséges, hogy egy mamut combcsontjára lesz szükségünk... A csont méretével állítható az ugatásmentes idő. :yes:
(#) xPee válasza dizi hozzászólására (») Júl 28, 2010 /

Kutyara sokkolos nyakorvet szoktak ajanlani a kereskedesbe;ugatasra "megcsipi " a nyakat az ebnek.nem tul humanos es egy kaukazusi meg sem lovi egy ido utan ugy megszokja mint a ragcsalo az ultrahangot.Nem tudom a kutyad hogy van nevelve de eloszor az ugatas korulmenyeit is meg kellene vizsgalni mondjuk a "hujje szomszed aki esobe locsol a kertbe a kerites fele" szemszogbol.
(#) dizi válasza xPee hozzászólására (») Júl 28, 2010 /

Nem konkrétan az én esetemben van ilyen készülékre szükség, hanem szerintem nagyon sokan küzdenek ezzel a problémával a nyakörvet hogy tenné fel bárki is a szomszéd kutyájára?
Mondjuk nálunk is van egy kutya igaz távol tőlünk ami olyan szinten ugyan azt a ritmust ugatja mint ha olvasná azt egy könyvből.
(#) maestro hozzászólása Júl 28, 2010 /

És milyen hangszóró lenne alkalmas erre?
Mondjuk nekem nincs kutyám, de elcsípnék egy-két szúnyogot és kipróbálnám rajtuk a magas frekvenciát. (a TeleShop-ban láttam ilyesmi szerkezetet, de szerintem nem működik, ezért pénzbefektetés nélkül szeretném kipróbálni.)
(#) mate_x válasza zolee1209 hozzászólására (») Júl 28, 2010 /

Sziasztok!

Nálunk két kaukázusi juhász kutyus van, de nagyon okos jószágok és nem igazán szoktak ugatni, csak ha okuk van rá .
(#) r3pl4y hozzászólása Júl 28, 2010 / 2

Szerintem nem igen lehet haszna ennek a készüléknek...
És szerintem célravezetőbb is lenne kideríteni, hogy miért ugat az a szerencsétlen kutya, mert valószínűleg nem véletlen... nameg általában szép szóval is le lehet némítani azt az ebet ha jól van nevelve...
Számomra meg igen érdekes elképzelések ezek a szerkezetek amik "rákényszerítik" a kutyát a hallgatásra... mert egyrészt szegény kutya majd egy idő múlva már akkor se fog ugatni ha tényleg kellene is neki (pl. betörő), másrészt pedig nem valami emberi dolog ilyeneket művelni egy élőlénnyel (főleg: elektromos nyakörv), képzeld magad a kutya helyébe... aki ilyet tesz a kutyájával annak én is szívesen szerelnék egy ilyet a nyakára, azt mikor megszólal rázza szanaszét az illetőt...
(#) mate_x válasza r3pl4y hozzászólására (») Júl 28, 2010 /

Teljesen egyet értek!
(#) 256kb hozzászólása Júl 28, 2010 /

A kutya nem azért van, hogy ugasson?
(#) Ksanyi válasza 256kb hozzászólására (») Júl 28, 2010 /

Amikor 30 fok van a szobádban éjjel,és nem tudod kinyitni az ablakod mert a szemben lévő két szomszédnak is olyan kotorék ebe van ami egész éjjel egymást ugatja akkor kérdezd,hogy miért van a kutya.
(#) Pulyka hozzászólása Júl 28, 2010 /

Idézet:
„szegény kutya majd egy idő múlva már akkor se fog ugatni ha tényleg kellene is neki (pl. betörő)”

Idézet:
„aki ilyet tesz a kutyájával annak én is szívesen szerelnék egy ilyet a nyakára, azt mikor megszólal rázza szanaszét az illetőt...”

Bocsi az off-ért ,de egyetértek.

Erre válaszolva
(#) r3pl4y válasza Pulyka hozzászólására (») Júl 28, 2010 /

Na mindegy, amit írtam az csak az én véleményem volt...
Igen egyébként sajnos van ez így, hogy a szomszéd tart kutyát, de soha az életbe nem foglalkozott vele egy percet se és így nem is nevelte meg normálisan... és persze ugat mindenkire... ilyen előfordul.. de ilyenkor szólni kell szerintem a szomszédnak és mondani neki, hogy valamit csináljon azzal a szerencsétlen kutyával mert idegesítő egész nap hallgatni... (sajnos tapasztaltam már én is ilyet, hogy mindig mindenkit megugat a szomszéd kutyája, és igen tud ez idegesítő lenni mikor éjjel-nappal ezt kell hallgatni), de van azért értelmes megoldás is erre a problémára... esetleg ajánlani kell neki valakit aki megneveli ilyen kutyaidomárt, mondjuk ha már felnőtt kutya akkor több lesz vele a probléma, de még akkor is meg lehet tanítani ilyenekre... vagy máshova kell elhelyezni a kutyát.. esetleg az utca fronttól távolabb vagy hátrább elkeríteni. Na a lényege csak annyi, hogy azért szerintem egy kutyával igencsak lelketlen és embertelen dolog elbánni ilyen eszközökkel amiket olvastam itt ebben a topic-ban... az már más tészta, hogy a szúnyogokat ilyen meg még ennél is embertelenebb módszerekkel írtjuk kifele, de azok ránk nézve is károsak lehetnek ha esetleg hordoznak valami fertőzést, meghát az is elég ha szanaszét csipkednek, mert az se kellemes... de kutya az ilyen értelembe nem árt nekünk.
(#) pana-papa hozzászólása Júl 28, 2010 /

Üdv mindenkinek!
Direkt nem válaszként, hanem mindenkihez szóló információként szeretném közreadni a következőket.

Előljáróban annyit, hogy kétszeres aranykoszorús mestertenyészet és szintén aranykoszorús mesterkiképző cím tulajdonosa vagyok, tehát valamit "sejtek" a kutyák lelkivilágáról.

Minden hozzászólónak igaza van, aki azt fejtegette, hogy a kutyával foglalkozni kell, nevelni kell és akkor nem fog oktalanul ugatni. Ez működik is mindaddig, amíg egy kutyája van az embernek. De teljesen más a helyzet egy nemzetközi hírű tenyészetben, ahol olykor egyszerre 28 kutya van. Ott ugyanazt a figyelmet, törődést képtelenség megadni minden egyes kutyának.
Teihold idején, amikor a kóbor hangyát is meglátják a kennel mellett, ugatnak, mint a veszedelem. A saját és a szomszédok nyugalmának védelme érdekében vettem egy ultrahangos ugatásgátlót. Hát mit mondjak? Az első héten megilletődtek egy kicsit az ebek, aztán torony magasból lesz@rták az egészet. Ha valakit ennek ellenére érdekelne az "ugatás gátló" felteszek pár képet róla.
(#) Ninoo válasza pana-papa hozzászólására (») Júl 28, 2010 /

hy!
És hogyan is működik?Van a postásoknak a Dazzer nevű kutyariasztó.Az is UH-al megy.Azt ők kapcsolják be. De ez hogy kapcsol be? Kutyaugatás frekit vesz? Nem tévedhet? Mert akkor sokszor bekapcsolhat, és az már kínzás. Másik dolog, hogy mi lesz a saját kutyával? Irányított hangszóró van benne? Mekkora távon működik? Milyen kerítésen át működik?(téglán is?)Szerintem van itt egy csomó jó kérdés...
hegusp
(#) witti válasza Ninoo hozzászólására (») Júl 28, 2010 /

Felmerült bennem az a probléma, hogyha 2-3 szomszédos keményen ugató eb fogja közre az ember kutyusát akkor is bekapcsol a masina, ha elég érzékeny? És meddig terjed a hangereje? A kerítések túloldalára, ha nem ér el a hang, akkor tényleg kínzás.
Süket kutyáknál gondolom nem működik. Ahogy tájékozódtam sajnos rengeteg az ilyen fajta jellegű kutya. / Tegyük fel, hogy nem hallanak a szomszédos kutyák, de beindítják kedvencünknek folyamatosan a gépezetet! Erre mondják: nyomja, mint süket a csöngőt! / Belegondolhattak ebbe is a készítők?
(#) metrovagon hozzászólása Júl 28, 2010 /

Sziasztok!

Az a szerencsétlenség esett meg velem, hogy a szomszédom 2-3 éve vett egy palotapincsit . Abból is a legagresszívabb változatot, amelyik minden éjjel -az ablakom alá való kizárása pillanatától, kb 23 órától reggelig- megállás nélkül 6500 decibellel ugatja a semmit. És igen, eltaláltátok, ennek a megszüntetésében szeretném a segítségeteket kérni. Akinek van valamilyen NAGY TELJESÍTMÉNYŰ ultrahangos hányóvillához tervrajza, kérem szépen hogy tegye fel, mert ha nem, a maradék hajam is ki fog hullani. Köszönöm szépen!
(#) dizi hozzászólása Júl 29, 2010 /

Hi
Úgy érzem megint csípős témát sikerült megnyitnom,
egyből látszódik ki a kutyabarát és ki az aki ettől szenved (ugatás).
pana-papa nagyon édi az a kis házikó formájú kütyü,ahogy megláttam egyből a ruszik által gyártott kakukkos óra jutott eszembe
(#) mineral válasza dizi hozzászólására (») Júl 29, 2010 / 1

A hozzászólások alapján ez működik és hatásos. Persze "macska" riasztó. De kutyákra is hatásos.
(#) dizi válasza mineral hozzászólására (») Júl 29, 2010 /

Az a baj,hogy nem tudtam megnyitni.
(#) pana-papa válasza Ninoo hozzászólására (») Júl 29, 2010 /

A házikó felső részében van egy mikrofon. Ennek érzékenységét 3 fokozatban lehet kapcsolni úgy, hogy kb. 3, 6, és 9 méterről érzékelje az ugatást. A mikrofon jel útjában biztosan van valamilyen frekiszűrő és egy olyan áramkör, ami gyors és nagymértékű hangnyomás változásra kapcsol. Lakásban próbálva sem beszélgetésre, sem a tv-re, de még a porszívóra sem indult el. Csak úgy tudtam működésre bírni, ha ugattam neki. Asszony meg nézett rám...
A kütyü 10-12 méterig "hatásos", drótkerítésen át működik, a téglafal visszaveri a hangot.
Mint azt fizikaórán megtanultuk, a magas frekvenciás hangok nagyjából egyenes vonalban terjednek, erre még rásegít a hangszóró nyílásnál kialakított kis exponenciális tölcsér.
(#) pana-papa válasza pana-papa hozzászólására (») Júl 29, 2010 /

Bocsesz, rosszul emlékeztem a méterekre, időközben megtaláltam a használati utasítását, itt te is elolvashatod. Egyébként átvertek, mert a videón beszélő csajszit nem adták a házikóhoz. :no:
(#) dizi válasza Ninoo hozzászólására (») Júl 29, 2010 /

Ez akkor úgy működik mint egy tapskapcsoló ott is egy nagy intenzitású hang keltéssel (taps) kapcsol egy fogyasztót,csak itt egy időzítőt kapcsol.
Következő: »»   13 / 23
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem