Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   55 / 1390
(#) unicorn válasza maTaKee hozzászólására (») Márc 30, 2007 /

És milyen töménységűvel csinálod?
(#) maTaKee válasza unicorn hozzászólására (») Márc 30, 2007 /

hát... vettem 3kg vaskloridot és öntöttem bele vizet

ténylegnem tudom volt egy műanyag vödör tetővel(!!) és annak a negyedéig van.

semmi töbet nem tudok róla mondani

üdv
(#) gtk válasza huhuu hozzászólására (») Márc 31, 2007 /

Szetszedtem.Hasonlo modszerrel mint amit irtam.
Megfurtam a fem reszenel 1 -es furoval.Kozben az ego egy dobozban volt ,alatta egy rongy.
Azutan flexxel megvagtam a fem resz folott ket oldalt,majd megfogtam kezben a fem reszet meg a burat es megcsavartam.Majdnem teljesen epen levettem a burat!
A furoval ovatosan kell banni,nem szabad nagyon nyomni.
(#) sunad válasza unicorn hozzászólására (») Márc 31, 2007 /

Én felesben használom a Vas-Cloridot (1kg FeCl,2l víz).Sósavat én sem teszek bele. :whatever:
(#) unicorn hozzászólása Márc 31, 2007 /

Lehet, hogy egy kicsit OFF,de talán nem:

Tervezgetem a nyák-ok PCB123-mal és egy kis problémám akadt: ha egy net egy track-jét rosszul húztam be, akkor nem tudom azt törölni, csak úgy, ha az egész net-et törlöm. Márpedig ez elég kényelmetlen, ha mondjuk pont a mindenhol használt föld az. Akkor törölhetném az egész földet...

Izé... Nem a "routing"-ról, hanem a "Connection"-ről beszélek... A toolbarban a távolságmérő ikon mellett balra...

Valakinek van ötlete?
(#) fureszk válasza unicorn hozzászólására (») Ápr 1, 2007 /

nekem van!
Használj Sprint Layout 5-öt!
(#) raron válasza unicorn hozzászólására (») Ápr 1, 2007 /

esetleg Diptrace-t, ott ez nagyon szépen meg van oldva. És van ilngyenes változata.
(#) unicorn válasza fureszk hozzászólására (») Ápr 1, 2007 /

A Sprint Layout ingyenes?
(#) szabi83 válasza unicorn hozzászólására (») Ápr 1, 2007 /

nem ingyenes!
(#) unicorn hozzászólása Ápr 2, 2007 /

Ezesetben tud valaki megoldást a problémámra?
(#) isamisa válasza unicorn hozzászólására (») Ápr 2, 2007 /

(#) hili13éves hozzászólása Ápr 2, 2007 /

HAlY

Hol lehet Fejér megyében (Mór közelében) NYÁK lemezt venni?

A csupa nagybetűs írás a netikett szerint kiabálást jelent. Kérlek, mellőzd! Azon túl a megye neve nem Fehér, hanem Fejér... Moderator
(#) pitttyu válasza hili13éves hozzászólására (») Ápr 2, 2007 /

hali
Mór, Domi diszkont, asszem...
(#) Frankye válasza vegyészmérnök hozzászólására (») Ápr 4, 2007 /

Én régebben használtam az alkoholos filcet, ha elég jó minőségű, akkor marásálló. Egyébként pedig bővebben valóban a NYÁK készítés topicban.
(#) Travolta válasza m.joco hozzászólására (») Ápr 4, 2007 /

Én az alkoholos tollat nem ajánlanám nyák készítéshez!Semmit nem ér!Akkor inkább már tus tollal csináld.Vagy körzö hegyével felvitt festék.
(#) m.joco hozzászólása Ápr 4, 2007 /

Ezek azok a filcek. Most akkor tényleg használhatatlanok? Gondolom a szín az lényegtelen - mert a vékonyabb az kék.
(#) sirály12 válasza m.joco hozzászólására (») Ápr 4, 2007 /

Nem látom a szöveget rajta pontosan.

De, ha rajtavan, hogy water resistant, akkor jó lesz.
(#) Travolta válasza sirály12 hozzászólására (») Ápr 4, 2007 /

Az, hogy vízálló, még nem jelenti azt, hogy a maratást is bírni fogja.Sajnos ezek a filcek nem képesek teljesen zárt és vastag rétegek felhordására, mint a nyákfilc.De gondolod 1 próbát megér.Csak előbb 1 kis felületre rajzolj fel vonalakat és azt marasd le.
(#) m.joco hozzászólása Ápr 4, 2007 /

Centropen
PERMANENT MARKER
Alcohol based - Non toxic
for most surfaces
Art. No. 8566

Ez áll rajta.
Van mégegy a vékonyabból, azzal szoktam a DVDkre írni és nem kopik le és nem maszatolódik el.
(#) Frankye válasza m.joco hozzászólására (») Ápr 5, 2007 /

Javaslom, hogy egy-egy vezetősávot többször (több rétegben) rajzolj át velük. A rétegek között hagyj időt a száradásra. Nem lesz olyan profi kivitel, mint a vasalásos módszerrel, pláne a fotózásossal, de egyszerűbb NYÁK-okhoz megfelel, ha nem akarsz "pöpec" kivitelűt.

A továbbiakat kérem a NYÁK készítés topicban megbeszélni!
(#) Blint válasza Frankye hozzászólására (») Ápr 5, 2007 /

Az Edding lakkfilcek nagyon jók, de az nincs 1mm-es csúcs alatt, azok garantáltan nem fognak átmaródni
(#) Tom025 hozzászólása Ápr 6, 2007 /

Sziasztok!

Nekem egy olyan kérdésem lenne, nem tud-e valaki olyan helyet, ahol kifejezetten olcsón lehet kapni NYÁK lemezt? Textilbakelites alapú is jó lenne, lényeg hogy olcsó legyen! Ha már volt a kérdés a fórumban elnézést kérek, mivel nem olvastam végig. Várom válaszaitokat...
:yes:

Üdv, Tom
(#) Peti_85 válasza Tom025 hozzászólására (») Ápr 7, 2007 /

Nem tudom mi számít olcsónak, de én egy (kb) 40x50 -es lemezt 540 forintért vettem Egerben...
(#) Tom025 válasza Peti_85 hozzászólására (») Ápr 7, 2007 /

Szia! Köszi, az már jónak számítana, bár hallottam már 100Ft/A4 árról is.. Legnagyobb baj hogy gödöllői vagyok, pesti megoldásnak jobban örülnék..
(#) m.joco hozzászólása Ápr 8, 2007 /

Vettem vas3-kloridot a maratáshoz. Úgy jó volna csinálni, hogy egy műanyag tálba vizet önteni(amennyi kell), lassacskán beleszórni a vaskloridot, elkeverni, megint szórni bele ...egészen amíg telített oldatot nem kapok?
Amikor végeztem, ki lehet önteni az oldatot pl a WC-be vagy a mosdóba? Nem mar meg valamit?
Na ilyen amit vettem. 250grammos. Az áll rajta hogy 1L vízhez. Na most akkor ez az egész CSAK egy liter vízhez volna? Akkor ez egy-kettő el fog fogyni :no:
Most akkor ez hogy van?

vasklorid.jpg

(#) sunad válasza m.joco hozzászólására (») Ápr 8, 2007 /

250gramm valóban kb 1l vízhez elég.Ha kiöntöd erősen hígitsdfel mert elszinezheti a mosdót.
(#) Moderátor hozzászólása m.joco hozzászólására (») Ápr 8, 2007

1. A melléklet kép feleslegesen nagy volt, és homályos. Átméreteztem, legközelebb Te is tedd ezt, légy szíves.
2. A vaskolrid oldat nem egyszer használatos, tehát többször is lehet vele maratni, nem kell minden maratás után újat készítened. Nem bomlik le, nem romlik meg. De csak üveg/műanyag edényben tartsd, mert erősen sárgít!
(#) Tom025 válasza m.joco hozzászólására (») Ápr 8, 2007 /

Sziasztok!

Ugyan a saját kérdésemre nem sok választ kaptam de ez az újonnan felmerült téma is érdekel. Én eddig csak készen vett vaskloridos maratót használtam, de érdekelne hogyan lehet magamnak készíteni. Vasklorid + víz , de olvastam már hogy sósav is kell bele, aki készített már ilyen maratót beavatna a pontos, működő receptbe?
Előre is köszi..

Üdv, Tom
(#) gtk válasza Tom025 hozzászólására (») Ápr 9, 2007 /

Melegitett vizben (80 C alatti) fel kell oldani.Minel tomenyebb annal jobban mar.Sosav nem kell.Ennyi.
(#) angelero válasza Norberto hozzászólására (») Ápr 11, 2007 /

Szia!
Engem nagyon érdekelen ez a nagyon-nagyon olcsó nyáklap. Ha tudsz valami infot küldeni azt megköszönném! :yes:
Következő: »»   55 / 1390
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem