Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   1417 / 3642
(#) klemo86 válasza szamóca hozzászólására (») Nov 5, 2010 /

Mátyás, a vigazságos épp el van veszve, és emiatt nem halhat ki a topik
(#) Rober_4 válasza vicsys hozzászólására (») Nov 5, 2010 /

Hogy én milyen rosszat álmodtam tegnap ettől az ördögtől, rendesen felriadtam este. Nem lehet rá moderációt kérni?
(De lehet, hogy csak a gombapörköltet nem kellett volna megennem este 11-kor...)
(#) zenetom válasza Action2K hozzászólására (») Nov 5, 2010 /

Szerintem intelligens. Másrészt környezetbarát. Ha már nem kell az áramkör, egyszerűen megeszed.
(#) kadam hozzászólása Nov 5, 2010 /

Szép estét mindenkinek! Megmondaná valaki, hogy hányadika van ma?
(#) nikolatesla válasza kadam hozzászólására (») Nov 5, 2010 /

Ki van írva az oldalon!
2010. Nov, 05. Pé
20:46:59
Ha nézd látod!
(#) zenetom válasza kadam hozzászólására (») Nov 5, 2010 /

Hali!
Ötödike van, számmal leírva: 5.
Da egyefene leírom a teljes dátumot: 2010. november 5., péntek. Egész nap, 0-24 nonstop (még egy bő 3 óra hosszáig).
Remélem segítettem.
szerk.: ajj, megelőztek
(#) kadam válasza nikolatesla hozzászólására (») Nov 5, 2010 /

Én marha addig nem gördítettem le.

szerk.: Azért kérdeztem, mert a gépem szerint 8.-a van.
(#) Gafly hozzászólása Nov 5, 2010 /

Valvo TBL 6/20 csőről infó?
Mármint azt leszámítva hogy "csupaszon" több mint 5 kg és életében Szentesen szolgált...
Pucuka?
(#) nagy hoho hozzászólása Nov 5, 2010 /

Köszönöm a jókívánságokat. Ma voltam horgászni de nem volt kapás szirénre. Igaz másra sem, így aztán megint paprikás krumpli lesz.
(#) Müszi hozzászólása Nov 5, 2010 /

Egy jogszabályokban jártas ember segitéségét kérném!

Egy 350kg össztömegü, 4kW-os motorral ellátott, 45km/h-ra képes mopedautóra kell rendszám???

Megyek szép nyugodtan a városban vele és erre megállit a rendör, és leb*sz, hogy nincs rajta rendszám, ezért szabálysértési eljárást indít. Minden papirja nálam volt, megmutattam a motor, és az alvázszámot, aláirattak velem egy nyilatkozatot, és azt mondták ne menjek vele addig sehova, amég nincs rajt rendszám. Én ugytudtam mopedautóra nem is kell, eddig én egyen se láttam.

Legyen szives, világositson fel valaki, hogy csak meg akart sz*patni, vagy tényleg igaza van?

Köszönöm: Müszi
(#) kadam válasza Müszi hozzászólására (») Nov 5, 2010 /

Üdv! Nem én vagyok a te embered, nem értek annyira ezekhez a dolgokhoz, de ismerősek a számok amiket írtál. 350 kg, 4 kW Nekem úgy rémlik, hogy ezek alapján a járgányod segédmotoros kerékpár kategóriába sorolható. Arra pedig nem kell rendszám. Egyébként én is úgy tudom, hogy nem kell ezekre az autókra. Sok jár mifelénk, egyiken se láttam.
Idézet:
„Olyan két-, három- vagy négykerekű jármű, amelyet 50 cm3-t meg nem haladó lökettérfogatú belső égésű motor vagy legfeljebb 4 kW teljesítményű egyéb motor hajt, tervezési végsebessége a 45 km/óránál nem nagyobb és saját tömege legfeljebb 350 kg.

Ez alapján az idézet alapján egyre valószínűbb, hogy nem kell rá.

De kérlek kérdezz meg még valaki nálam okosabbat.
(#) Ricsi89 válasza kadam hozzászólására (») Nov 5, 2010 /

Idézet:
„Olyan két-, három- vagy négykerekű jármű, amelyet 50 cm3-t meg nem haladó lökettérfogatú belső égésű motor vagy legfeljebb 4 kW teljesítményű egyéb motor hajt,”

Tehát ha a motor meghaladja a max lökettérfogatot, akkor már kiesett ebből a kategóriából.
Müszi: A lökettérfogata mennyi a motornak?
(#) Müszi válasza Ricsi89 hozzászólására (») Nov 5, 2010 /

522 ccm, 2 hengeres diesel motor. De pont a vagy szó miatt nem számit a köbcenti.

Vagy 50-es belső égésű vagy 4kW-os motor, vagy én értelmezem rosszul?

Veled vagyok Müszi, szerintem is így van ahogy te értelmezed. Legalábbis számomra ezt jelenti ez a mondat. Vagy 50 ccm-nél kisebb vagy 4 kW-nál, ha az egyik feltétel teljesül, akkor már segédmotoros. Szerintem
(#) Ricsi89 válasza Müszi hozzászólására (») Nov 5, 2010 /

Vagy 50-es belső égésű motor, vagy 4kW-os egyéb motor. És a diesel motor nagyon is az elsőbe tartozik belsőégésű mivolta miatt.
(#) kadam válasza Ricsi89 hozzászólására (») Nov 5, 2010 /

Hoppá! Tényleg! Belső égésű vagy egyéb motor. Akkor ez 50 ccm-nél nagyobb belsőégésű motor. És így nem segédmotoros. Az előbb nem figyeltem eléggé, most ez tűnik helyes elgondolásnak, de már kezdem nem tudni hol vagyok
(#) pucuka válasza Müszi hozzászólására (») Nov 5, 2010 /

Nézz körül a módosított KRESZ ben, űgy tudom, hogy mopedautóra is kell (piros) rendszám, hogy közúti forgalomban részt vegyél. Pár évvel ezelőtt volt téma.
(#) Müszi válasza Ricsi89 hozzászólására (») Nov 5, 2010 /

Világos amit írsz, de az nem fér a fejembe, hogy a többi kisautón miért nem látok rendszámot, engem meg pont elkaptak, és köteleznek a vizsgáztatásra.

Müszi
(#) Ricsi89 válasza kadam hozzászólására (») Nov 5, 2010 /

Igen, így nem tartozik bele, de rengeteg ilyen autót látni rendszám nélkül közlekedni, tehát elég érdekes eset az biztos. Az is érdekes, hogy egy 500ccm-es motor csak 4kW-ot tud.
(#) Müszi válasza pucuka hozzászólására (») Nov 5, 2010 /

Pucuka: Légyszives a módositott kreszröl, meg a piros rendszámról adj egy-két információt, mert én erről semmit nem tudtam. A szomszédomnak is ilyen kocsija van, és az övén sem volt soha rendszám.

GR89: Az adagolónál van benne folytás!

Müszi

:google: Bővebben: Link

Piros rendszám = lassú jármű
Legalábbis a találatok szerint.
(#) Ricsi89 válasza Müszi hozzászólására (») Nov 5, 2010 /

Találtam egy ilyet és egy ilyet.
Ezek szerint kell már rendszám ezekre is, csak sokan nem tudják.
(#) szamóca válasza Ricsi89 hozzászólására (») Nov 5, 2010 /

(#) pucuka válasza Müszi hozzászólására (») Nov 5, 2010 /

Csak egy ilyen apróka darázsfészekbe nyúltál bele. mint az előttem szólók linkelték.
Nem hiszem, hogy nem tudtál róla
(#) Ricsi89 válasza szamóca hozzászólására (») Nov 6, 2010 /

Megvan!
A mopedautó L6e kategóriába tartozik, ami a következő:
Idézet:
„L6e kategória

könnyű négykerekű triciklik, amelyek terheletlen tömege legfeljebb 350 kg - elektromos járművek esetében nem számítva az

akkumulátorok tömegét -, amelyek legnagyobb tervezési sebessége legfeljebb 45 km/ó, és

- amelyek motorjának hengerűrtartalma legfeljebb 50 cm3 szikragyújtású motoroknál, vagy

- legnagyobb hasznos teljesítménye legfeljebb 4 kW egyéb belső égésű motor esetében, vagy

- amelyek legnagyobb folyamatos névleges teljesítménye legfeljebb 4 kW, elektromos motor esetében.”

Ami segédmotoros kerékpárnak minősül, viszont B kategóriás jogosítvány kell hozzá. Bővebben: Link
Elvileg tehát nem kell rá rendszám, csak B-s jogsi.
(#) Müszi válasza Ricsi89 hozzászólására (») Nov 6, 2010 /

Köszönöm az infókat, majd valamit megpróbálok intézni!

Köszönöm szépen mindenkinek: Müszi
(#) bankimajki hozzászólása Nov 6, 2010 /

Ez nagyon durva. Figyeljétek. Na és ki merné utána csinálni? Bővebben: Link
(#) pucuka válasza Müszi hozzászólására (») Nov 6, 2010 /

Azt láthatod, hogy jogilag nem tiszta az ügy. Sikerre akkor számíthatsz, ha pereskedsz, amihez egy jó ügyvéd kell. Viszont az is pénzbe kerül.
(#) nikolatesla válasza bankimajki hozzászólására (») Nov 6, 2010 /

Legalább jól fizetnek ezeknek az ipari alpinistáknak?
Am ismerős szitu apám is azt csinálta és ez is az egyik szakmája
(#) bankimajki válasza nikolatesla hozzászólására (») Nov 6, 2010 /

A fizetés ne tőlem kérdezd, de én még akkor is elgondolkodnék ezen a dolgon, ha a világ sorsa múlna rajta. (Vagy talán akkor elvállalnám, ha annyi pénzt adnának érte hogy soha többé nem kellene dolgoznom.)
Következő: »»   1417 / 3642
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem