Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
De azért érdekes, hogy egy izzócseréért mit meg nem kell tenni egy embernek.
![]()
Szegeden a Szatelben nem volt valami nagy durranás a börze
![]()
Miket mondhatnak neki egy munkavédelmi eligazításon?
pl: Feltétlenül legyen rajtad védősisak, védőkesztyű és védőszemüveg! (esetleg ejtőernyő) ![]()
Képzeld el a következő jelenetet a csúcson:
"-Te, Béla! Hol a fázisceruza? Nálad van? -Na ba**** Józsi, azt hittem Te hozod! " ![]()
Van ennél rosszabb is. Ha rád jön. Egyébként erre a szakmára képzettséget kell szerezni, és vizsgát tenni. Különben nem alkalmaznak. Védőeszközök között van még a biztonsági öv, vagy heveder. Ezzel is lehet pár métert esni, az sem kellemes.
Valaki tud valamilyen "háttér-információt" kocici17 nick-nevű fórumtársról? Olyanra gondolok, amit adatlapról nem lehet kiolvasni. Ui. nem érem el telefonon őt sajnos, vagy megváltozott a száma, vagy akármi.
![]()
Az biztos, hogy sz@r helyzet lenne. Egy előnye biztosan van ennek a szakmának, ilyen magasságnál már nem kell félni, hogy fájni fog az esés.
![]()
Érdekes, ez még sohasem jutott eszembe, hogy akár le is eshetek. De azok akik festik kívülről, és lógnak egy szál kötélen 300 m magasan, és fúj a szél, (ilyen magasan mindíg fúj) az már azért szép. Bellül a létrán, még csak csak. Azért a 30 év alatt nem hallottam, hogybárki is leesett volna.
Aki ilyenekre mászik és ezzel foglalkozik az azért van olyan ügyes (nem is tudom mi a megfelelő szó) hogy nem esik le. Egyébként érdekesnek találom, szívesen kipróbálnám. Egyszer másztam már úgy 20 - 25 méter magasra egy felvonó tetejére. Először féltem, de ahogy haladtam egyre jobban elmúlt. Most jut eszembe, mekkora kilengése van / lehet egy ekkora nagy toronynak mint ami a videon van?
![]()
Nem tudom mekkora, de van rendesen. Nemcsak az ilyen vasszerkezetűeknek, de a vasbetontoronynak is. Igen furcsa érzés, de meg lehet szokni. Mikor visszaérsz a földre, akkor érzed igazán, hogy mi volt. Az is érdekes érzés, mikor nekidűlsz a falnak, és elmegy tőled a fal. A fiataloknak mindíg mondtuk, hogy dűljön a falnak, és mikor az elment tőle, úgy kapaszkodott, hogy kifehéredtek az ujjai.
Méteres biztos, hiszen majd 600méter. A 35méteres felvonónkon ha fúj a szél olyan 10cm a kilengés. Utálok rá felmenni.
![]()
Ez volt már egyszer. Körülbelül két hónapja. :yes:
Móron igy szerelik a kábeltévét
![]()
Ezt meg HOHO-nak, ne csak hal legyen mindig
![]()
Láttam egy némított felhasználót. Valami olyasmit írt, hogy valami eladó nyákja van, aztán némították.
Szóval az lenne a kérdésem, hogyha valaki említi, hogy van neki éppen ilyen eladó valamije, valamilyen felvetődött témával kapcsolatosan, akkor most azt nem szabad "reklámoznia"? Hogy van ez a dolog itt?
Ezt találtam:
"A felhasználó elfogadja, hogy a Hobbielektronika.hu szolgáltatásait semmilyen formában nem használja hirdetésre, reklámozásra, vagy konkrét termékek, szolgáltatások üzleti célból történő népszerűsítésére a Hobbielektronika.hu üzemeltetőinek előzetes írásbeli engedélye nélkül. Amennyiben bármelyik erre vonatkozó pontot a felhasználó megsérti, a kiadók jogosultak utólagosan is a hirdetési költségről számlát kiállítani, figyelembe véve a hirdetés láthatóságának időtartamát. Ha a hirdető nem hajlandó az engedély nélküli hirdetésre vonatkozó számla kiegyenlítésére, hagyományos jogi úton kénytelen a kiadó, e hirdetési költséget behajtani a szabályt megsértő felhasználótól. " Akkor még számlát is küldhettek egy ilyen hsz-re? ![]()
Sáskám nekem is van. Nem csak halat szoktam fotózni. Remélem holnap sikerül valami értelmes halat fényképezni.
Nekem hangyáim vannak, egy egész boly pontosabban 8 - 10. Ennél közelebb nem tudtam menni hozzájuk, mert már nyakig fekete voltam annyi mászott rám. Jó dolog ez a természetfotózás.
![]()
Úúú, ez hátborzongató. :eek2:
Mind a 3 "dombocska" egy-egy komplett bolyt jelent?
Igen, ahogy írtad. Ezekből 11 darabot számoltam össze. A falu szélén közvetlenül a 8-as főút mellett van egy 250 méter hosszú és 100 méter széles fenyves, abban laknak. Ezek a dombocskák mind mind méternél magasabbak és egy két négyzetmétert elfoglalnak.
szerk.: A linkelt képen baloldalon látható zöld sávról van szó. Bővebben: Link
Ez nem szöcske de nagyon nehéz volt lefotózni.
A tiéd jobb...
Mentségemül szolgáljon hogy nem keszültem rá. Nálam már is nagy eredmény hogy a makró és vaku üzemmód váltás egyáltalán felmerült ![]()
Ez szöcske másik pók.
![]()
A molnárka szuper makróval készült kb 1 cm-ről ezért volt nehéz. Az istennek sem akartak egy helyben maradni.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |