Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ezüst-kolloid készítési trükkök
 
Témaindító: gabriel80, idő: Szept 13, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 3
(#) gabriel80 hozzászólása Szept 13, 2008 /
 
Itt a tél lassan és sajnos kéne kis erősítés, s erre ez a drága 'ital lenne a legjobb, nos a hatékonysága garantált, de az ára is garantált.

Így aztán az ezüst-kolloid házi készítése lenne a legjobb megoldás, s a legbiztosabb: Nos ehhez kérek segítséget. Kapcsolási rajzokat, stb...

A megfelelő mennyiségű kolloid ezüst a szervezetünkben úgy viselkedik, mint egy második immunrendszer.
Hasonló sok más kolloid is , pl. az aranya is, de az drága ...
A készítésére van egy oldal : http://www.elixa.com/silver/index.html,
http://www.silvergen.com/sg7pro.htm#SG7%20Pro%20inside%20view
de nincs vezérlő elektronika hozzá, csak az ár....
Illetve a támaban írás : http://www.geocities.com/all_are_one.geo/hun/kolloid.html
Köszönettel: Gábriel
(#) boy23w válasza gabriel80 hozzászólására (») Szept 13, 2008 /
 
Ejha! Érdekes! Erről most hallok először!. Az elektronika nem lehet túl bonyolult, hiszen egy pár műveletierősítő vagy 555 lehet benne Mintha vizet bontaan vagy elektrolízissel valamit beletenne a vízbe...furcsa valami az tuti! De egy jó tanács: Egyél sok növényfélét és igyál sok bort
(#) kyrk válasza gabriel80 hozzászólására (») Szept 13, 2008 /
 
Ezt komolyan van aki meg is issza? Nem lesz utana hasmenese az embernek? Az ezust koztudottan bakterium olo hatasu. Gondolom ha ezustionok lejutnak az emberi belbe akkor annak hasmenes lesz vege, es a belflora biztos megszenvedi.
(#) kyrk válasza gabriel80 hozzászólására (») Szept 13, 2008 /
 
Vegyel egy CV-CC labortapot es egy rakat ezut elektrodat.

A nagy kerdes, hogy mivel tudod merni, hogy a folyadekot a kello parameterekkel rendelkezik?
(#) gabriel80 válasza boy23w hozzászólására (») Szept 13, 2008 /
 
A jó bor is egészséges, mint a sok zöldség, de itt most nem beszélünk zöldségeket, hanem erősen a gyenge árammal foglalkozunk
(#) gabriel80 válasza kyrk hozzászólására (») Szept 13, 2008 /
 
Na ez a kérdés, aki csinált már az tudja, így mi is tudjuk...
(#) gabriel80 válasza gabriel80 hozzászólására (») Szept 13, 2008 / 1
 
Kis segítség amit találtam:
http://www.geocities.com/all_are_one.geo/hun/kolloid.html
Elektro-kolloid készítés elektrolízissel
Elméletileg néhány összekapcsolt elem egy egyszerű áramkörrel ezüst elektródákon keresztül, színtiszta, de vezetőképes vízben kolloid szemcsés ezüstöt készít. Gyakorlatilag viszont a legtöbb házi készítő NEM megfelelő minőségű végterméket állít elő. Az alábbi leírás letisztázhatja Ön számára a kérdéses pontokat.

Az elektrolízis során egyes ezüst atomok leadnak egy elektront, ezzel pozitív töltésű ezüst ionokká válnak és a vízbe kerülnek. Ez az egyetlen formája az ezüst vízbe jutásának. Sokan még ezt az alapdolgot sem ismerve, téves állításokat terjesztenek az interneten. Ezek az ionok a vízben oldódnak. Ezek atomi méretű ionok és azonos töltésük miatt taszítják egymást, egyenletesen szétterjednek. Az anód (+) közelében felvehetnek egy elektront az ott folyó áramból és visszaalakulnak elemi és töltés nélküli ezüst atommá. Ezek az atomok egymást vonzzák (van der Waals-erő miatt) és nincs semmi, ami megakadályozná azok csomókban való összetapadását. (...)
A házi készítésű kolloid ezüst kb 90%-a pozitív töltésű ezüst-ion és csak 10 %-a a hasznos ezüstrészecske-csomók, de ez ne vegye el a kedvét.
3. Áram
Az áramerősség nem ingadozhat.
(...) Ezért olyan tervezésű áramkörre van szükség, ahol az egyenletes áramerősség biztosított. Ez nem is olyan egyszerű, mert a pozitív ionok vízbe kerülésével a víz áramvezető képessége is változik. Ugyanakkor nem lehet túl erős sem az áram. (... ) Az optimális feszültség 27-36 V között van, mert az elektródák így működnek a legtisztábban. ( ...) .

4. Elektródák
Az elektródákat rögzítse kb. 2.0 - 3.0 cmre egymástól és ne érjenek a pohár aljához, oldalához a jobb keringés végett. Jobb ha nem mozdíthatók el egymástól sem.
A legelterjedtebb ezüst elektródák például 10 cm hosszú, 3mm átmérőjű és legalább 99.9%-os (".999 tisztaságú") színezüst rudacskák. A 99.9% azt jelenti, hogy 1 részecske 1000-ből nem ezüst (1000ppm), hanem többnyire réz, vagy kisebbmértékben ólom, vas, és elenyésző mértékben bizmut. Ez a legkönnyebben beszerezhető ezüstrúd, és nem kerül túl sokba sem. Összehasonlítás végett a 99.99%-os (.9999-es) ezüst 1 részecskéje 10000-ből nem ezüst (100ppm), ugyanolyan szennyezőkkel és ugyanolyan arányban mint fent. (....)
Mivel nagyon kevés ezüstanyag kerül csak a vízbe, ezért a 99.9%-os ezüstrúd tökéletesen megfelel. Ennek bizonyítékaként azt is fel lehet hozni, hogy egy jó minőségű ezüstkolloid (10 ppm-es) elemzésénél, ami 99.9%-os elektródákkal készült(...)
7. Az elektrolízis időtartama
Egy "átlagos napon" 20 perc körüli, máskor akár félóra is lehet, az előbb említett tényező nagyban befolyásolja. Tanácsos a vizet időnként egy erős fénynyalábbal hirtelen átvilágítani negyedóra után és ha kis ködszerű elszíneződést lát terjedni, akkor még 5 percig hagyni kell a termelődést. Átlagban 20-25 perc.
(#) boy23w válasza gabriel80 hozzászólására (») Szept 14, 2008 /
 
.....de itt most nem beszélünk zöldségeket, hanem erősen a gyenge árammal foglalkozunk! Most így reggel csipás szemmel jót derültem ezen a kifejezésen
Viszont a jóhírem az, hogy megoldható a dolog, csak egy áramgenerátor kell neked. És ahogy elnézem nem is kell A os nagyságrendű, amit talán még egy BD139 is elbírna. Azt hittem hogy a frekvencia is számít de nem. Viszont a hőfokra (termosztát )
(#) bbb válasza kyrk hozzászólására (») Szept 14, 2008 /
 
én két hétig ittam ilyet. semmi extra mellékhatása nem volt.
(#) vicsys válasza boy23w hozzászólására (») Szept 14, 2008 /
 
Van egy rossz hírem: Sajnos házilag nem könnyű előállítani mert a szemcsék mérete igencsak meghatározó. Házilag nem lehet elérni a kívánt kis szemcseméretet.
(#) gabriel80 válasza gabriel80 hozzászólására (») Nov 11, 2008 / 1
 
Hali!
Egy apróság, sokan vannak akik házilag készítik :miaz: , s árulják jó drágán, akkor azokban mi van, árt vagy használ, vagy semmire sem jó, mert ugyan amiket kóstoltam, gyári és házi készítésű, közel azonosak voltak az ízek, ( van e olyan különbség mint a pancsol pálesz és a jó pálesz közt )
Ötlet, most akkor csináljuk házilag, vagy nem , ha igen akkor mi lenne a legjobb megoldás , mert azért sok mindenkinek lenne jó--ám!
Üdvi Mindenkinek!
(#) kendre256 válasza gabriel80 hozzászólására (») Nov 11, 2008 /
 
Hozzám hoztak vizsgálatra (le kellett volna koppintani) egyszer egy "gyári" készüléket. Volt benne két 9V-os elem, elemcsatlakozók, 1 LED, egy ellenállás (a LED-el sorban), egy panel, melyen mindössze egy smd kettősdióda volt, meg a vezetékek.
A szerkezet elektromosan megfelelt két sorba kötött 9V-os elemnek.
Ja, és azt mondták, hogy 10000 Ft-ért vették (a szerkezet anyagköltsége 1000 Ft alatt volt).
Az ezüst antibakteriális hatása már nagyon régóta közismert, bár szerintem kb. a fokhagyma hatásával azonos. Ha bonyolultabb kapcsolással csinálnak ezüstkolloidot, az szerintem csak azért csinálják, hogy hihetőbbnek, komolyabb hatásúnak tűnjön (meg csak így lesz jó a kolloid a rák meg az AIDS ellen is )
(#) gabriel80 válasza kendre256 hozzászólására (») Dec 14, 2008 /
 
Üdv! Valami kapcsolási rajz lenne esetleg?
Illetve más infó még!
Köszi.
(#) patpal válasza gabriel80 hozzászólására (») Feb 14, 2009 / 4
 
Engem is érdekelt a dolog, és találtam kapcsolási rajzot:
ezüstkolloid generátor kapcsolási rajz
Vagy:
áramkör-2
De valószínűleg nem merném meginni a magam készítette ezüst kolloid oldatot. Inkább megveszem a biztonságos minőséget.
Bővebben: ezüst kolloid
(#) miki79 hozzászólása Feb 14, 2009 /
 
Sziasztok Én tudok egy sokkal jobb megoldást.
Egyszer-hallottam vagy olvastam-hogy a római légiósok ezüst-poharakból ittak és ez megvéddte öket a fertözésektöl.Gondolom a tehetösebbek.
Egyszerű:vegyél egy ezüstláncot és néha vedd a szádba,azzal is oldodik az ezüst!
Én is szoktam...
(#) donjon hozzászólása Aug 13, 2009 /
 
(#) sucuka hozzászólása Dec 15, 2009 /
 
Nos uraim...

Találtam egy linket, ahol nem is rossz tudású készüléket árulnak, nem kevés pénzért.

http://www.silvergen.com/colloidal_silver_generator.htm

látszik a belseje, nem túl sok az alkatrész, szerintem megalkotható lenne, házilag is.
Az oldalon lévő leírás szerint a következőket tudja:

Folyamatos keverés, állítható PPM, automata kikapcs, ha elérte a kívánt PPM értéket.

Várom az ötleteket. Asszonykámat szeretném meglepni vele, persze nem karácsonyra.
Köszi!
(#) maradek válasza kendre256 hozzászólására (») Jún 9, 2010 /
 
Üdv!

Én ezt meg tudom neked mutatni de nem sikerült kideríteni milyen SMD-cucc is az pontosan. Maga az IC SO-16 tokozású de SMD, volt rajta egy adag festék azt lekaparva annyi volt rajta, hogy "L104C" ez alati sorban pedig még valami de az most nem jut eszembe és nincs nálam a készülék. Az IC alatt a nyákoból volt még felirat "E9403" ez alapján nekem nem sikerül kideríteni mi a fene ez. Én arra gyanakszom, hogy egy PIC. Ja és abban amit én láttam nem 2 hanem 3 darab 9V-os elem van de ugyan úgy sorbakötve.
(#) gabriel80 válasza maradek hozzászólására (») Jún 15, 2010 /
 
Hali!
Hát nem lenne rossz meg tudni, hogy-é megy , mert oszt az ára az nem honi ár mert a lista szerint 259-749 usd,
Bővebben: termékek s árak
hát a Ft ki sem írom, mert abból aranyat lehet venni itt...
meg hát a kiegészítők is....
Aki tudja az írja meg, vagy akinek van hasonló megépítve s jól üzemel ...
Köszi: Gábriel
(#) didyman válasza gabriel80 hozzászólására (») Jún 16, 2010 /
 
Van megépítve, mondom, mit tud.
-Műveleti erősítővel stabilizált áramgenerátor (a sima áramtükrök használhatatlanok ebben a tartományban, drágábban céleszközt meg minek, sok helyet ez sem foglal).
-Áram állítható potméterrel két, javasolt szélsőérték között. A tápfeszültség stabil, a javasolt maximum.
-Földfrekvencia/2 pólusváltás (kikapcsolható), relével (szintén az áramerősség és annak stabil, pontos megoldása miatt választottam ezt a zajosabb, de kétségtelenül egyszerűbb megoldást). Azt hiszem, NE555-tel, vagy diszkrét astabillal, nem emlékszem már.
-állandó motoros keverés (ez erősen bétás, mechanikailag valami szebb megfejtés kéne).
-Pohár tetejére rakható, két banándugóval látja az elektródákat.
A megrendelő bevizsgálta a vele készült oldatot, kiváló minőségűre vizsgázott. Rajz egyelőre csak papíron van meg, de magunk közt szólva, akinek gondot okoz egy néhány mA-es, százalék körüli hőfokstabil és szabályozható áramgenerátor megépítése, az ne is vegyen pákát a kezébe . Amúgy ezek a készülékek rohadtul túl vannak árazva, még a legegyszerűbb, elemes-égős vackok is (amik hát finoman szólva nem túl tökéletesek).
(#) Bunnyboy válasza didyman hozzászólására (») Aug 4, 2010 /
 
Szia!
Én nem merek ráküldeni mA-eket. :S
Itt írják, hogy 1mA a határeset.
Bővebben: Link
ezen cikk alapján 1mA re állítittam be az áramgenerátoromat. De látható részecskék is maradtak az üvegem alján.... Ezt tudom, hogy elég hamar elkezdett ködösödni a pálcám körül a víz, de
nem az a cél, hogy minnél gyorsabban készüljönk el vele hanem az, hogy minnél kissebb részecskék legyenek, színte észrevehetetlen legyen benne az ezüst.

Most helitrimmert cserélek és cél a 100uA max jobb minőséget kapok.

De lehet hogy a 30V a baj, viszont a feszültségre még nem panaszkodott senkise. Azt is leveszem 5v ra hogy tudjak viszonyítani.
(#) Bunnyboy hozzászólása Aug 4, 2010 /
 
Aki meg nem inná meg a Kolloidális ezüstjét, vagy nem meri...
az nyugodtan permetezheti a beteg szobanövényeit vagy esetleg sebeit kezelheti a fertőzés ellen.
(#) megujulo válasza Bunnyboy hozzászólására (») Aug 18, 2010 /
 
LÉNYEGE: Az ezüst kolloid pálcákat megfelelő fényzárt homogén tartálydna lehetőleg desztillált vizben kell oldani!

A megengedett áramtartomány 1milliamper mely +/- 0,005 milliampert változhat a készítés során!

A folyadék ami kb 2 liter mennyiség, kb 6-8 óra alatt éri el a legmegfelelőbb telitődést!
(ppm értékeket) Ha kevés ha sok, ha tul kicsi, ha tul nagy a részecske egyik sem megfelelő!

Van egy fizikai határ amibe bele kell férni!
A kezdeti 40 voltos tápfeszültség a folyamat végére el fogja érni a 6-8 voltot az anódokon! (mivel a tápfeszülségnek csökkennie szükséges a nagyon stabil kohéziós erők fenntartásához!

Nos a problémát a 40 voltos szabályozott áramú 1 milliamperes táp jelenti ami gyakorlatilag nem változhat 0,005 milliamperes értéknél jobban!

Másik feladat az elektroda pólusokat pedig forgatni kell méghozzá úgy hogy az áramgenerátor feszültsége nem változhat a forditás során!

A fogyasztás során az elemi ezüstrészecskéket a gyomorsav semlegesiti, igy a bélflórákat nem tudja károsítani!

A legjobb hatást a biokertészetemben értem el! Gyakorlatilag permetező szerek nélkül szinte minden növényem egészséges, és nem tudja sem gomba, sem baktérium elpusztitani, a növények, ugyanis felszivják a jól megépített berendezés által előállított kolloidot, mely a késöbbiekben a mi immunrendszerünket is segití!

******* Törölve !
(#) gabriel80 válasza megujulo hozzászólására (») Aug 18, 2010 /
 
Szia!

Lenne kedved megosztani velünk képekben a technikát, és esetleg az elektronikát.
Én láttam forgó pálcást: csúszó érintkezők voltak egy kis motorral ( régi kazettás magnó rendszer mechanika volt azt hiszem).
Elektronikát nem tudom mi volt neki, mert egybe volt öntve, ő is vette.
Gábriel
(#) gaben62 válasza megujulo hozzászólására (») Aug 18, 2010 /
 
Én is használok ezüst kolloid oldatot, a szájba permetezős 20ppm. kivitelt.
Nagyon jó az immunrendszernek, a szervezetnek, nem vagyok fáradékony, az allergiás tüneteim is csillapodtak, mióta használom.
Lúgosító zöld teával kiegészítve, mindennap kiváló.
Csak megjegyzem, az allergiára parlagfű pollen,üröm stb.
5-6éve semmilyen gyógyszert, nem szedek.
Visszatérve, hol lehet kapni beszerezni, ezt az ezüst kolloid pálcát?
Az elektronikát megtudom csinálni, műszerész vagyok.
Üdv.
(#) megujulo válasza gaben62 hozzászólására (») Aug 19, 2010 /
 
Az elektronikát, melyet magam fejlesztettem tudom értékesíteni! A kivitelezett terveimet a fórumon nem tudom megosztani. Az elMéleti kérdést azonban igen.

Mint megirtam 1 miliamperews 40 voltos feszültséggel lehet jó kolloidot előállítani!

A kritérium hogy az áramerősség 0,005 miliampernál nem ingadozhat jobban!

Annyit segitek, hogy a feladatot nem lehet sima áramgenerátorral elkészíteni! (bocsi de ez az egyik megélhetési forrásom, a kolloid készítés)

Tehát ha az áramerősség elkezd növekedni a kolloid ppm felszaporodásával, akkor a feszültség mikroamper arány tartás mellett tartani kell a stabil 1 ma-t!

Nagyobb vagy kisebb áram nem megfelelő méretű kolloidot fog előállítani!

A tápfeszültséget 30 percenként meg kell cserélni az ezüst elektródán mgszakitás nélkül!

És a desztillált viz tartálya homogén semleges (sötét falu üveg legyen)

********

Az oldalon nem reklámozunk és nem árulunk semmit, törölve !
(#) zolee1209 válasza megujulo hozzászólására (») Aug 20, 2010 /
 
Szia!
Én arra lennék kíváncsi, hogy hogyan oldottad meg a 100% stabilitású tápegységet, illetve hogyan cseréled a két elektróda polaritását megszakítás nélkül? Az utóbbi jobban érdekelne!
(#) joeprince válasza maradek hozzászólására (») Nov 29, 2010 /
 
Üdvözlet én teljesen kezdő vagyok,még amatőr sem, Egy villanybringa töltőjével ,és rendes 99,99 es ezüst anódokkal szerined mire jutok? a szőlőt permetezhetem vele, gondolom, de én ne igyam meg?
(#) gaben62 válasza joeprince hozzászólására (») Dec 29, 2010 /
 
Egy kínai bringa töltőjével nem jutsz semmire, azzal jó ha azt a 3db.350töltést kibíró akkukat feltudod tölteni, 2,2A,max.árammal, amikhez gyártották.
Nekem viszont sikerült, precíz gyákolloid készítő ák. működési áramköri leírását megszereznem.
Így ezután igaz második nekifutásra sikerült, ezüst-kolloid előállító ák. panelt kreálni.
A polaritásváltást 4db.tranzisztorral oldottam meg, míg az 1mA áramot, Uki, feszültségtől független szabályozású áramgenerátorral, precíziós Ic-vel.
Az áramkör nagy előnye, már 12V-os kisméretű akkupack-ról is üzemel, gyakorlatilag bárhol megy.
A bemeneti fesz.re, annak csökkenésére érzéketlen, időzítőrész is lett beépítve, a megfelelő ppm.szám betartása végett.
(#) laszlokunstar válasza gaben62 hozzászólására (») Ápr 26, 2011 /
 
Megosztanád velünk a kapcsolási rajzot, s a tapasztalataidat?
Következő: »»   1 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem