Fórum témák
» Több friss téma |
Ennél olcsóbban szerintem nem kapod meg sehol. Én is innen rendeltem.
Pillanatnyilag elfogyott és hátha lenne valakinek egy felesleges példánya!
A 2. generációs Cseh (free) GSM riasztóra is rábukkantam EZEN a linken. Szépen le van irva a működése és hasonló szisztéma szerint működik mint a feljebb keresett riasztó. A különbség csupán annyi hogy közzé van téve a teljes doksi és a PIC program is! Ha esetleg valaki beszéli ezt a nyelvet és volna energiája, kedve leforditani az oldalt azt szívesen venném! Sajnos az gugli fordító meglehetősen vicces szóhasználattal teszi. ![]()
Az említett (free) riasztó (2 bemenetes változat) magyar leírását becsatoltam.
Nagyon jó és praktikus tanácsokat kaptál. Ha valóban tudsz olcsón vásárolni egy ilyenBővebben: Link készüléket akkor azt rakd be a kocsiba. A gombsorban való matatás tényleg gányolás mint Little írta. De ennél olcsóban és egyszerűben nem lehet megoldani az általad kívánt célra. Ismerőseimnek több ilyen célú kapcsolást készítettem, ha van rá időm . Nem azért mert nekem tetszett ,csupán anyagi okok miatt. Általában egy felkérésnél az első vagy a második kérdés ,hogy mennyibe kerül . Az alkatrész rendelések postaköltsége hozzávetőlegesen 3000Ft maga az anyag költség KB ugyan annyi és még szeretném ha nem többet, de legalább a ráfordított időmet megfizetnék . Ez így 5-7 ezer forint ,telefon nélkül. Egy sima nyomógombra kivezetett készülékkel, 1500 Ft plusz a telefon és a doboz, kijön . Gondolhatod melyiket kérik.
Az általad linkelt oldal egy régi változat, az uj itt érhetö el.
Persze, nyilvánvaló, hogy ezt érdemes megvenni és nem szórakozni az összeszerelésével. Ehhez már csak 1telefon kell.
Köszönöm szépen a segitő szándékodat, remek a forditás is! Viszont a forditás végén van egy link ((alarmu 2. generace) amely megépítése sokkal inkább célszerűbb, mivel nem bonyolultabb az áramkör (plussz 2 bemenettel több) viszont sokkal több szolgáltatást tud. No, ennek a " 2. generációs" készüléknek is érdekelne - szerintem nem csak engem- a fordítása. Sajnos a "gépi" forditók az árnyalatos szakszavakat vadul forditják és a fontosabb részletek könnyen értelmetlenné válnak vagy kimaradnak.
Szóval ennek a forditását keresem. aroxol - Nem a magyar fizetős áramkörröl van szó most hanem a Csehek által közzétett - szabad forráskódú - hasonló berendezésről. Ennek előnye hogy amatőrök is elkészíthetik illetve hozzáértők szabadon átírhatják a PIC programját. Tehát mégegyszer: ERRŐL a kapcsolásról van szó!
Én poros-nak válaszoltam. Ha elolvasnád a 2 hozzászolást megértenéd.
A "2. generációs" riasztónak a megadott linken nem elérhető a szoftvere, ami azért fontos lenne. Én csak a kapcsolási rajzot, NYÁK rajzot és a kábel bekötést látom. Az viszont igaz, hogy 2 bemenettel több van. A régi verzióhoz megvan a program is, amit könnyen lehet módosítani 4 bemenetesre. Ehhez természetesen a NYÁK terven is módosítani kell. Mivel a leírás nem magyarul van, én személy szerint nem tudom mivel tud többet a 2. generációs. Az elsőnek van érzékelő bemenete, amire tud hívást kezdeményezni, SMS-t küldeni és relét kapcsolni. Szerintem ez az esetek 90%-ában elegendő.
Te milyen plussz szolgáltatásokat olvastál? Amennyiben neked megvan a 2. generációs riasztó szoftvere szívesen venném ha elküldenéd tanulmányozásra.
Egy segéd programmal lehet változtatni az egyes módokat (SMS - hívás) illetve az időzítéseket lehet változtatni.
Igazad van! Sajnos ennek a szoftvere is fizetős. Szal részemről felejtve. A baj hogy az asm programnyelvet nem beszélem, sajnálom hogy nem MikroC-ben van irva!
Üdv, mindenkinek!
Valaki nem tudna segíteni nekem, hogy a fő oldalon található riasztó asm-jét hogy lehetne kiegészíteni úgy, hogy ne a kapcsolóval, hanem telefon hívásra lehesen hatástalanítani és élesíteni?Csatoltam az általam megprobált magyarosított kommentálást, hát ha segít valakinek valamit.Köszönöm mindenkinek!
Találtam még egy ilyet ami segíthet:
RING RING AT+CLCC +CLCC: 1,1,4,0,0,"0647374XXX",129 Elvileg jelzi a teló hogy csörög, az AT+CLCC parancsal kell lekérdezni a bejővő hívó számát, csak utánna ezt hogy lehet összehasonlítani az általam megadot számmal, illetve kapcsolgatni a riasztót.Egyszer felhívom ki, egyszer be. Csak fogalmam sincs, hogy ezt hogy lehetne beleírni asm-be, tud segíteni valaki benne?
Szerintem a telefonkönyvben kéne letárolni azokat a számokat amelyekről az élesítést vagy bénítást el lehet végezni.
A telókönyvet ki lehet olvasni amit a PIC memóriában lehet tárolni -induláskor- és ha jön egy hivás akkor a letárolt számokkal összehasonlittatani a hivó számát. Ha nem szerepel a telefonkönyvben akkor nem foglalkozik a számmal. Ezt tovább lehetne még ragozni annyival hogy ha megfelelő telefonszámról jött a hivás akkor a vezérlő PIC elvégzi a feladatát és 1x visszacsörög a számra evvel nyugtázva hogy a feladat végrehajtódott. (Kb 2 hét múlva nekilátok és irok Mikro-C -ben egy programot amelyet ehhez a kapcsoláshoz lehet majd használni. Remélem lesz rá időm. ) Ennyi az egész.
Szia!
Köszi a választ! Igen ez jó ötlet! Csak sajnos azt nem tudom, hogy ezt hogy lehet betárolni picbe, illetve majd hívás esetén összehasonlítani vele.A vissza csörgésre én is gondoltam, csak azt már elvileg megtudom oldani én is(legalábis remélem)Sajnos a Mikro-C-hez egyáltalán nem értek, nekem ez a pár soros feladat végre hajtás jó lenne assemblybe, ha valaki esetleg tudna segíteni benne, és akkor azt beileszteném a meglévő progiba. Probálkozok még azzal is, hogy az sms vezérlésnél, valami értelmesebbet lehesen küldeni relé ki-be kapcsoláshoz Pl:KIKAPCS BEKAPCS, ha sikerül átírnom akkor közzé teszem majd hátha valakinek jól jön.
Szia!
AZ SMS relé vezérlés magyarosítása engem is érdekelne. Pl. lehetne: RELE1-BE, RELE1-KI, RELE2-BE, RELE2-KI. Néhány dolgot már nekem is sikerült kijavítani a programban, de még közel sem tökéletes.
Ok, rajta lesszek, de egyenlőre lehet csak megegyező karakterre tudom javítani(7karakter), mert azt nem találtam meg ami a karakter számáért felelős.Viszont kötöjelet kihagyva igy is jó lehet :RELE1BE, stb...Neked miket sikerült kijavítgatni?
Ja és nekem csak az 1relés változat asm-je van ,meg.Közzé tudod tenni a töbrelés változatot?
Becsatoltam a 2 bemenetes-2 relés, és a 4 bemenetes-2 relés szoftverét.
Kipróbáltad-e, amit megtaláltál?
(elég "nyúlfarknyi" programnak tűnik)
Nem probáltam, el kellene készitenem egy égetöt, vagy megkérni valaki...
A PIC kipróbálásához kell a megfelelő hardveres környezet is. Van a programhoz "tartozó" elektronikáról rajzod?
Az oldalon volt egy leirás még onnan sikerült lementenem. Azota a kapcs. rajz eltünt. Mindjárt elökeresem.
Én nem vagyok programozó, de nem gondolnám, hogy ahhoz a "nyúlfarknyi' programhoz tartozna a becsatolt kapcsolási rajz. A sokat emlegetett Cseh riasztónak, ami jóval kevesebbet tud kb.4-szeres a HEX file mérete. Ahonnan letöltötted a HEX-et, mit írtak róla?
Én sem értek hozzá, ugy fedeztem fel hogy elkeztem irni betünként a *.hex-et. Most is probálgatom.
Nekem meg van építve ez a riasztó, működik is a hozzá adott PIC-el. De nincs hozzá .hex. Ezt ki tudnám próbálni csak nincs itthon fölös mikrovezérlőm. Majd szerzek nemsokára. Sajnos nekem is nagyon rövidnek tűnik.
Sziasztok!
Én egy olyan riasztót építek, ami RS232-es GPS modullal kommunikál. A mai közbiztonság mellett jobbnak tartom ezt, mint a rejtett kapcsolót. Azt tervezem, hogy SMS-el lekérdezhető legyen az autó pozíciója. Az ok egyszerű. Ha ellopják, elmegyek az adott pontra, és visszaveszem a gépet. A rendőrség jó esetben meg sem találná, vagy nem foglalkozna az üggyel(ez keserű tapasztalat). A hozzám hasonló átlagembernek pedig nincs is szüksége hónapokig tartó macerára, szembesítésre stb. Digitális kilóméteróraként már működik a kapcsolás, ha valakit érdekel, majd felrakom. Még nem volt időm az SMS PDU feldolgozását megírni. Akit pedig érdekel a téma, annak javasolnám az NMEA parancsok vizsgálatát.
Minden építő és érdekes dolog jól jön másoknak is.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |