Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv mindenkinek! Napokban került hozzám egy Philips D8734 típusú rádiósmagnó oly módon, hogy a haver ki akarta dobni én meg elhoztam hátha jó lesz valamire. Orsós szalagokért mentem hozzá és mondta ha akarom vigyem el ezt is. Miután kipróbáltam meglepődtem mennyi mindent tud. A dupla kazettás magnó - ami elektromos vezérlésű- crossfaderes, fejhallgatóval lehet monitorozni, mikrofont is lehet a zenébe keverni. Kisebb DJ pult. Vonal kimenet, aux, phono bemenet van rajta. Most előkerültek a régi kazettáim. Levehető hangfalas ill. feltenni nem lehet a rögzítés hianyzik. Ez az egyetlen "hibája". Képeket teszek fel róla, nagyon tetszetős darab. Addig is jó zenélést mindenkinek!
Ez mind nagyon szép, de ezért minek kellett új témát nyitni,ehhez ki tud hozzászólni.
![]() Én is szeretnék nyitni egy témát a címe az lenne,hogy VADÁSZKUTYÁRA KONTRAFÉK,nem tudom lehetséges és életképes?
Azért ne vegyük olyan komolytalanul a témát! Bár az indítása nem volt valami fényes. Ha az orsós magnóknak van helye, akkor esetleg ezeknek is. A 80-as években nagy divatjuk volt ezeknek a készülékeknek. S nem csak a gettókban (mármint nálunk, Európában). Akkoriban még nem volt CD, meg MP3. Ez volt az egyetlen hordozható, univerzális, könnyen másolható hanganyag, s kicsi hanghordozóval ellátott készülék. A diszkók is ekkoriban kezdtek elterjedni, s az osztálybulikon már ilyen cuccok "hangosítottak".
Nekem is van egy 25 éves JVC példányom. Az még Japánban készült. Teszek fel pár képet. Vannak akik ugyanúgy gyűjtik ezeket, mint az orsós magnókat, vagy csöves rádiókat... Pár évtized, s ezek is ugyanolyan muzeális holmik lesznek. Aki ebben a korban élt, s gyerek fejjel tulajdonosa lehetett egy havi fizetésbe kerülő csúcs-szuper masinának, az tudja miről beszélek. Boombox múzeum
Egy reklámkép a Tiedről.
No még pár kép, hogy milyenek is vannak.
Igazad van,csak mustang74 kolléga nagyon vérszegényen tálalta fel a témát persze,hogy most néhányan tettek fel képet,hogy miről is van szó így már más a helyzet.
Én kérek elnézést. Igen igazából mikor kis kölkök voltunk mi is néztük az ilyen cuccokat és irigykedtünk azokra akiknek volt, de aztán FATER kiment dolgozni Németbe és onnan hozott nekünk,attól a pillanattól mi voltunk a májerek a téren. :yes:
A '70-es évek első felében még egy akármilyen kis kazettással (rádió nélkül) is az voltál. Nekem csak a második felében lett egy MK25A BRG gép, de még akkor sem volt minden háztartásban ilyen sem. Sajnos rádiósmagnónk sosem volt (fatert nem érdekelte, és meg már lemaradtam ezekről), mikorra magamnak vehettem volna, már "megjöttek" a HiFi rendszerek, így azt vettem.
Nagyon szépek! Ennyiből már ami a háttérbe van hangosítani is lehet akár
. Gondold el csak egy FM transmitter kell. Lassan leáldozik még az FM sávnak is, helyét digitális sugárzás veheti át.
Ahhoz képest, hogy mobiltelefonról írtam szerintem nem szegényes. Pár napja nem volt időm gép elé ülni, sokat dolgozom. Amíg a guglival rá nem kerestem a neten a készülék típusára azt sem tudtam milyen kategóriába tartozik. Egyáltalán létezik ilyen kategória. Sokat nem tudtam róla azért indítottam ezt a témát hátha más okosabb mint én. Én is kimaradtam ebből a korszakból mert magyarországon nem termett ilyen a 80-as években. Holott ezt az osztrák sógoraink rakták össze.
Felül azt lehet olvasni: "Beszélgetős témák"
Itt vannak a képek a sajátról
Ma sikerült nekem is venni egy ilyen Philips 8734-est, hát tényleg hatalmas hangja van! 1983-as darab
Sziasztok, megmutatom szerzeményem. Szelektív hulladékgyüjtő mellett volt, nyakig zsírosan, valami kifőzdébe vagy lángossütőbe szolgálhatott. Ronggyá szedtem, ultra derm, összeraktam, a magnó kivételével (a szíj elpolott a kezembe...) tökéletes.
Gyönyörű a magnód!!! ![]() Szíjat meg könnyen tudsz bele szerezni.
A CASIO-nak voltak ilyen elvetemült ötletei anno.
Bővebben: Link
Sok sok shift billentyű... :hehe:
Üdvözlet!
Nekem nagyon kéne egy hamisítatlan, működő ghetto blaster. Valami olyan, mint amilyenek ezen a képen vannak az alsó sorban: Bővebben: Link ***
A hangszóró felfogatásról tudnál képeket csinálni? Az enyémről hiányoznak. Köszi!
Igen ez egy hatalmas kép, érdemes a kedves feleség tekintetét figyelni, biztos kedveli az ura hobbiját
![]() Nehezen fogsz találni olcsó, szép motyót ... , de kis szerencsével nyitott szemmel járva rábukkan az ember dolgokra
Üdv mindenki!
Hozzám került egy ilyen->Lasonic trc-931 Minden rendben van vele, egyik antennája törött. A gond az hogy magasabb hangerőn recsegnek a hangszók. Valaki tud segíteni hasonló méretű és teljesítményű hangszórók beszerzésében? A nagy 8" a kicsi 2" a masina hátuljára az van írva hogy 48W-ot zabál, nem tudom mekkora teljesítményű hangszórók vannak benne, még nem volt időm szétszedni, de olyan 35-45W-ra saccolom. Szükségem lenne ilyen hangszórókra mert ezt tervezem hangrendszernek a koleszba
Szia!
Ha a cuccost a képen látható beállításokkal használod, akkor a nagyobb hangerőn dúrván túl tudod vezérelni az egészet, s torzítás és a hangszóró membrán "beleverése" léphet fel, ami recsegő hangon jelentkezik. Ez egyáltalán nem oldódik meg maradéktalanul a hangszórók kicserélésével.
Gondoltam ha már cserélem akkor egy kicsit erősebb hangszórókat kap hogy jobban szóljon mint fénykorában. Nem a beállítással van a baj mert kisebb hangerőn se szól olyan szépen.
1969-ben volt egy hordozható orsós SANYO magnóm, amiről esténként a téren összeverődve zenét hallgattunk. Az is nagy ritkaság volt még akkor, kb. akkora volt, mint egy ORIONTON táskarádió.
Ha valaki olvassa. Alkatrészt, konkrétan fogaskereket lehet hozzá valahol beszerezni, ha igen, Hol?
Például innen. Más lehetőség nem nagyon van.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

:yes:
. Gondold el csak egy FM transmitter kell. Lassan leáldozik még az FM sávnak is, helyét digitális sugárzás veheti át. 

Gyönyörű a magnód!!!