Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Proteus
Köszi, ezt jó tudni! Nem akarsz készíteni egy magyar leírást? Egyébként létezik tutorial hozzá?
Szia
Köszi, de nem jöttem rá passra. Kipróbáltam http-vel és anélkül, www-vel és minden változatot, de nem jön össze. Lehet, hogy más a kedvencünk? (Többen javasolták, hogy próbáljam ki a p*na.hu-t... )
Sziasztok.
Mennyire valoságos a proteusban a pic futtatás? Ebben a példában elméletileg 1khz a kettö összege?
Köszi csak egy a gondom. Nemtudom megnyitni.
Neked melyik verzio van? Nekem a 7.2 SP6. Mitöl lehet az hogy ha csinálok egy kapcsolást 16f676-ra akkor nem tudom szimulálni mert folyton azt irja " Processor has been reset as a result of incorrect watchdog timer initialisation" Pedig a wdt kivan kapcsolva a hexbe. Azt se értem hogy ha 16f676-ot rakok be akkor miért PIC12 modelt tölt be? Ezt a simulation logban látom.
Atemga 128-nál soros port kommunikációt akarok megvalsítani és egy terminalt akarok rákötni de nem megy a program aminek biztos hogy működnie kell.Hogy kell beállítani?
Segítséget szeretnék kérni. Proteus isis 7.6 egy pic18f25j20
szimulálok. Egy darabig működött a változók megjelenítése, de sajnos egy idő után nem tudom miért, csak üres sorok jelennek meg a "variables" ablakban. A "show globals" beállítás van kijelőlve. Különben a szimuláció jól működik a "Message" ablakban nincs hiba üzenet. A választ előre is köszönöm.
Helló!
Tedd fel a kapcsolást és a programot. Úgy talán többet tudunk segíteni.
hitech c-ét használok MPLAB alatt. Arra gondoltam talán az
mplab okozza a hibát.
A kijelzőt hol találtad? Mert hogy ilyen kijelző nincsen a proteusban az biztos. Valamint a HEX-file nem töltötted fel. Nincsen mplabom ezért nem tudom lefordítani sem.
Az bizony. Lehet hogy a neten rá lehet találni ilyen alkatrészekre amikkel bővíteni lehet a könyvtárakat. Még nem néztem utána de elkezdett érdekelni a dolog. Ki tudja hogy milyen dolgokat hoztak azóta létre. Én 7.6 SP0-ásat használom de ha jól tudom akkor már a 7.6 SP4-eset is kiadták.
Amúgy így utólag bistvan196700-nak: nem tudjuk addig kipróbálni a kapcsolást amíg meg nem osztod velünk a kijelződ .ddl-jét mivel a programom nem ismeri fel a kijelzőt így nem is fogja tudni használni azt és nem fogok semmit sem látni rajta. Ha megkérhetlek tedd fel mivel enélkül nem fog menni a hiba megtalálása.
Bocsánat nem voltam a gépnél, de felrakom a kijelzőt.
Hidrogén generátort raktam be a kocsimba és egy üzemanyag fogyasztásmérőt készítettem amivel tesztelhetem a remélem kevesebb fogyasztást. Sajnos 3 napja nem tudok rájönni, hogy a proteus miért nem jeleníti meg a program változóit. Előtte jól működött.
C forráskódot debugolni úgy lehet hogy a fordítás után, ne .hex -et, hanem .cof file-t tölts a kontrollerbe. A kijlelző egyszerű, még el is küldte, csak csomizd ki a proteus könyvtárába.
Namost fordítani én mplabbal szoktam. Nem keverem abba bele a proteust, és a kész fordítás után indítom a szimulációt.
Amúgy hogyan is kéne neki működnie? Mert a kijelzőn mutat értékeket. Folyamatosan növekedik a fogyasztás és változik a felső 3 érték. De nem tudom hogy mikor mit kéne mutatnia és hogy a jumperekre hogyan reagál a program.
Köszönöm a sok hozzászólást. Inkább felrakom az egész
projektet így majd működik a hitech c debug proteus alatt is. Persze én is mplab-al fordittatom a programot hitech c az mplab alatt működik úgy mint pl:ccs c-t is be lehet integrálni. A proteus-t csak szimulációra használom amely ismeri a hitech féle c nyelvet. Maga a program nincs teljesen kész, a kijelzőn egyelőre minden lényeges adatot megjelenítek pl:injektor nyitvatartási idő mili/sec-ben vagy a sebesség kijelzés km/óra stb. Később menüt szeretnék amellyel csak azt jelenítem a kijelzőn amit éppen választok. A probléma abban van, hogy szeretném szimulálni a programot proteus-al, előtte gyönyőrűen működött most is működik csak a változók nem láthatóak, és ezt nem értem miért. Már újra telepítettem a proteust de a helyzet változatlan. Azért írtam a fórumba hátha találkozott már valaki ilyen problémával.
Priviben tudna nekem küldeni valaki proteus letöltési lehetőséget?
Köszi szépen. :whistle:
Másnak is ha kell.
Bővebben: Link
Helló!
Valaki tud unipoláris léptetőmotor vezérlő IC-ről a proteus-ban ?
Hali.
Most tanulgatom az AVR programozást és egy kis hibába ütköztem. A buzzer nem akar megszólalni csak recsegnek a hangfalaim. Hogyan tudnám ezt a problémát megszüntetni?
Hali. Nem nagyon akar menni. Próbáltam sounderrel is de azzal is csak recsegés. Nem tudom hogy mi lehet a baja elállítva nem volt és nemrég még ment.
Nos egy fontos kijelentés: 'A hiba a billentyűzet és a szék között van'
Már szól de még volna egy probléma. Amikor hangot kéne kiadnia akkor nem folyamatosan adja ki hanem csipogva. Ezt hogyan lehetne elkerülni?
Proteus 7.6 SP4... 7.7 bármelyik verzió, az a gond hogy ha a szimulációra nyomok, néha újraindul a PC.
Teljesen mindegy, hogy egy led van csak, vagy egy egész áramkör. Látott már valaki ilyent ?
V. 7.6. Semmi gond nincs vele, nem láttam még ilyesmit amit leírtál.
Esetleg gubancos Windows...
Azt megpróbálom kizárni, de érdekes mindenesetre, minden program gond nélkül fut, multisim is csinál mindent, kivétel ez a program.
Az biztos, hogy helyi hiba, csak nem találom az okot.
Esetleg feltört a program vagy crackelt? Mert az is okozhatja!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

Neked melyik verzio van? Nekem a 7.2 SP6. Mitöl lehet az hogy ha csinálok egy kapcsolást 16f676-ra akkor nem tudom szimulálni mert folyton azt irja " Processor has been reset as a result of incorrect watchdog timer initialisation" Pedig a wdt kivan kapcsolva a hexbe. Azt se értem hogy ha 16f676-ot rakok be akkor miért