Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   498 / 1394
(#) patexati hozzászólása Szept 25, 2010 /

Gyerekek!! Az ónozót nagyon körülményes tárolni de azért van rá megoldás! Mindig akkora üvegbe,üvegekbe kell tölteni,hogy tele legyen!! Ha van egy kevés levegő felette az is elég,hogy lebontsa!! Én Wolf-os ónozót használok mindig szétöntözöm hogy használom és pár milliliter elég az ónozáshoz! Van 3 dl,2dl,1dl,0,5dl tárolófelszerelésem gyógyszertári gyógyszeres üvegekben és szétöntöm ha kell. Körülményes de költséghatékony
(#) patexati válasza zolee1209 hozzászólására (») Szept 25, 2010 /

Nem vagyok bent biztos mert nem valami jók a kémiai ismereteim (nem is érdekel nagyon) de ha akkusavba oldanánk elektrolízissel ónt akkor azt az anyagot kapnánk mint a Wolf-os ónozószer Kaptam most gyári nyákokat hát nehéz utánozni azt a fajta ónozást sőt lehetetlen mert szerintem hullámforrasztókádon küldik át mi nem kémiai módszer..
(#) RJ411 válasza kiskacsa2009 hozzászólására (») Szept 26, 2010 /

Hello

a logókat mivel tetted bele?
(#) bobz hozzászólása Szept 27, 2010 /

Üdv mindenkinek.
Az a fontos kérdésem lenne hogy hogyan lehet kinyomtatni az olyan nyákrajzokat amelyek jpg, gif formátumban vannak de nem méretarányosak? Ha kinyomtatom akkor sokkal nagyobbak.
(#) Sir-Nyeteg válasza bobz hozzászólására (») Szept 27, 2010 /

Bővebben: Link 3. találat.
Egyébként képszerkesztővel, akár paint is jó lehet.
(#) Sir-Nyeteg hozzászólása Szept 27, 2010 /

Utolsó 5db kép a mai termést mutatja be.
UV ledes fényvető lesz (Eladásra hirdetett UV ledjeimhez)
9*15=135db led
Akár panel levilágításnak is megfelelhet.
272db lyuk, 100*160mm-es méret. Smd ellenállások.
(#) sunmalac hozzászólása Szept 27, 2010 /

Sziasztok!
lenne egy kérdésem..:
szeretnék csinálni autóba helyzetjelzőt hátra
vettem nyákot és sok 2V os ledet
na most azt szeretném kérdezni hogy a 2V és 12V között van különbség és hogy tudom kiszámolni hogy mekkora ellenáás kell hozzá? ez függ a ledek számától is?
kapcsolást egyszerűen csinálnám..ledek 1 sorba össze poz és összes neg összeforraszt párhuzamosan és akkor gondolom ennek a körnek a végére kell egy valamekkora ellenálás.ez így jó lehet?az ellenálástsorba kell kötni ?tehát csak a poz ágra vagy egyik fele poz másik neg? választokat előre is köszönöm! bocsi még nagyon ződ vagyok
(#) Frankye válasza sunmalac hozzászólására (») Szept 27, 2010 /

A LED-eket nem feszültséggel, hanem árammal vezéreljük. Lehet sorban és párhuzamosan is kötni őket. A soros kötésnél - szerintem - szerencsésebb a párhuzamos, mert így, ha egy meg is hibásodik, a többi még működőképes marad. Egy kis segítség.
Ebbe a témába is kukkants be!
(#) sunmalac válasza Frankye hozzászólására (») Szept 27, 2010 /

okés köszönöm a segítséget!
még annyi hogy a kalkulációhoz kéne a led árama....ezt sajna nem tudom...ez I=U/r lenne de az R-tmegin nemtudom

A meghajtáshoz szükséges áramot a LED-ek típusa határozza meg. Általánosságban számolhatsz 2 V nyitófeszültséggel, és - ha normál, tehát nem pl. Cree LED-ekről van szó, akkor - 20 mA árammal.

Szerk.:Még egy kis segítség.

huh ez egy teljesen sima 5mmes piros színes sapkás led
(#) sunmalac válasza sunmalac hozzászólására (») Szept 27, 2010 /

15ohmos ellenállás az reális lehet?

jah 40db leddel számolva

az igazából mindeggy hány Wos izzó helyére kerül? vagy ez az ellenállás ennek függvényében is változik?

Ezért is javasoltam, hogy nézz át a "Nagyáramú LED az autóba" témába, mert ott eléggé kiveséztük a kérdést. Kicsit olvass ott vissza, érdemes.

okés,köszi
(#) Báddzsó válasza patexati hozzászólására (») Szept 27, 2010 /

Mi lenne ha kis olajat öntenék a tetejére? Az elzárja a levegőtől. Vagy ez hülyeség?
Amúgy köszi zolee1209, kipróbáltam de nem lett jobb, megkeresem Doncsot, hogy mit, hogy kell pontosan, mert ő volt aki csinálta, megtaláltam a Pihenő pákások topikban a hsz-át.
(#) patexati válasza Báddzsó hozzászólására (») Szept 27, 2010 /

Hülyeség! Alapvető dolog a teljesen zsírtalanság a folyamatban..Kotongumiba bele és az is lezárja..
(#) PIC hozzászólása Szept 28, 2010 /

Sziasztok,

Véleményeteket és ha van akkor tapasztalataitokat szeretném kérni ezzel a minifúróval kapcsolatban:
MiniDrill
Ha van jobb ár/használhatóság arányú fúró akkor szívesen megnézném azt is. De a HESTORE-ban ez tűnt a legjobbnak viszonylag jó áron...
Szerintem mivel kicsi egész kényelmes lehet. A fordulat meg nekem elég. Panelfúráshoz szeretném használni, vagy esetleg, ha kell valami műanyag dobozt furkálni LED-eknek vagy kapcsolóknak.

Előre is köszönöm,

István
(#) Lacko12 válasza PIC hozzászólására (») Szept 28, 2010 /

Hali!
Nekem ennek a nagyobb testvére van de nagyon kézre áll legalábbis nekem és vettem hozzá a HE-n is kapható készleteket és nagyon megy!
Épp tegnap vágtam vele nyákot meg csiszoltam egyenesre a szélét!
Szóval szerintem nagyon megéri!
Lacko12
(#) Báddzsó válasza Báddzsó hozzászólására (») Szept 28, 2010 /

Némi infók gyűjtögetése után sikerült ónozót felújítani újraéleszteni (nem használtat, csak olyat ami idő és levegő miatt döglött be.), ezért leírom hogyan:
2 szál vezeték végére forrasztottam 1-1 ón darabot amit a bádogosok használnak, ezeket belemártottam az ónozóba, vezeték másik végét egy 12V-os akkura csatlakoztattam. Hagytam dolgozni negyed órát, kicsit lötyköltem közben. Kivettem az elektródákat, megkevertem a lötyit és kész.
Beledobott nyákot 5 másodperc alatt átszínezte ónosra. Jó szórakozást!
Ezt az eljárást nem én találtam ki, félreértés ne essék!
(#) Báddzsó válasza patexati hozzászólására (») Szept 28, 2010 /

kotongumi síkosított.. mossam meg/ki? Én nem használatnál, hanem a tárolás esetére gondoltam az olajat. Ha nem lép vele reakcióba akkor jónak kell lennie.
Zsírtalannak a beónozni szánt cuccnak kell lennie.
Olaj alól meg ki lehet önteni tálkába a lötyit, csak a tároló üvegenek kell olyan kialakításúnak lennie. Na majd azért kipróbálom.
(#) BarnaPili válasza Báddzsó hozzászólására (») Szept 29, 2010 /

Ha beöntjük egy PET palackba,és a palackot annyira összenyomva tekerjük rá a kupakot ,hogy éppen ne buggyanjon ki,akkor is légmentes lesz.Az említett gumit meg akkor vesszük elő,mikor az ónozó és a projekt éppen pihen...
István
(#) Rumcájsz válasza BarnaPili hozzászólására (») Szept 29, 2010 /

Nem tudom mi a bajotok a TN160 "WOLF" ónozóval? 3 éve bontottam fel, lelötyköltem vele egy csomó NYÁK-ot, aztán a félig telt műanyag üveget visszazárva betettem a padlásfeljáróba. Jó sötét hely 10-20 fokos állandó klímával. Ma ismét löttyinteni kellett egy NYÁK-ot és csodálatos módon, gond nélkül pillanatok alatt kész is lett a panel.
Lehet hogy Nálatok a fény és a nagy hőmérséklet változás vágta haza az ónozót?
(#) BarnaPili válasza Rumcájsz hozzászólására (») Szept 29, 2010 /

Nálam még biztos nem mert holnap délelőtt megyek venni.Csak egy ötlet volt ,én hogyan oldom majd meg a légmentességet.Nekem a padlásföljáró a plafonban van,de majd leviszem a borospincébe,ott is hűvös és sötét van.
István
(#) lanti válasza BarnaPili hozzászólására (») Szept 29, 2010 /

És ott a fincsi óbor is
(#) emmzolee válasza gulasoft hozzászólására (») Szept 29, 2010 /

Hello

Elsősorban tőled, vagy olyanktól várok választ, akik használják
ezt a fóliát
nyák készítéshez.

Mégis csak modernizálnék, és építenék egy ledes levilágítót a fénycsöves helyett. Már meg próbáltak róla le beszélni, mert a mostani is tök jó, de azért mégis...

Szóval a kérdés az, hogy melyik típusút válasszam? Gondolok itt a led fényének a hullámhosszára.

Gyula neked pontosan milyen típusúak a CREE ledjeid?

Kössz
(#) Zoli_bácsi válasza emmzolee hozzászólására (») Szept 29, 2010 /

Helló.

Én is csatlakozom a"lebeszélők" táborához.

Szerintem maradj meg a fénycsöves levilágítónál.

Üdv!
(#) emmzolee válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Szept 29, 2010 /

Igen? Miért?
Mi rossz tapasztalatod volt a ledessel? ha az a gáz, hogy foltos a megvilágított rész, akkor annak könnyű az ellenszere. Távolabbról kell meg világítani. 5-10 centiről már jó. Sima fehér ledekkel kísérleteztünk. Makró fotó reflektor épült. Abban a ledek nem csináltak foltokat, de túl is lőttünk szinte a célon, mert olyan fényerőt tudtak, hogy rettenetes. Ezért is gondoltam, hogy jobb lenne ha építenék egyet, hogy ki próbáljam. A mostani 18W-os UVneonommal szépen tudok levilágítani, de a 60 centis hosszúságára még soha nem volt szükségem. Ha lett volna inkább 2 rövidebb egymás mellett, az sokszor jobb lett volna.
(#) emmzolee válasza Sir-Nyeteg hozzászólására (») Szept 29, 2010 /

Te próbáltál már ezzel a ledes cuccoddal levilágítani nyákot?
Ha igen, milyet? (Gyári, P20, Fólia)
Mennyi idő volt tökéletes hozzá?
Következő: »»   498 / 1394
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem