Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   500 / 1394
(#) sucuka válasza kis59 hozzászólására (») Okt 9, 2010 /

Üdv!

Az alkatrészt szépen óvatosan ki kell belőle húzni, és összekötő vezetéknek én pl. tömör erű UTP kábel vezetőereit használom fel. (figyelj, mert UTP kábelből van sodrott erű is)

A kiosztás a következő:
az 5 lyukú mezőben az oszlopok vannak összekötve, az alsó és fels két mezőben pedig a két-két sor teljes hosszban. Remélem érthetően írtam le.
(#) gulasoft válasza kis59 hozzászólására (») Okt 10, 2010 /

Kötésre a merev utp nagyon jó, eeve 8 szín van benne, és 0.8-as blankolóval könnyen blankolható, ha kicsit beónozod még jobb.

Csináltam egy rajzot, ez alapján fuss neki egy ohm mérővel és megtudsz mindent.
(#) terabyte hozzászólása Okt 10, 2010 /

Sziasztok az lenne a kérdésem hogy vasalásos nyákot csak lézernyomtatóval lehet vagy tintasugarassal is jó lesz mert sajnos nincs lézer nyomtatom eddig alkoholosfilcel készültek a nyákjaim.
(#) Frankye válasza Pali79 hozzászólására (») Okt 10, 2010 /

Több oka is lehetett:
- Nem volt elég meleg a vasaló
- Nem volt elég a nyomás
- Nem volt egyenes a felület, amin a NYÁK feküdt
- Nem volt kellően tiszta a NYÁK felülete
- Kevés volt, vagy nem egyenletes minőségű a tonerpor
Sajnos ezek mindegyike külön-külön is okozhatta a gondot, de akár több tényező együtt is lehetett a "bűnös". Próbálgasd még egy kicsit, ha nagyon nem megy, akkor marad a fotolitographia.
(#) Ricsi89 válasza terabyte hozzászólására (») Okt 10, 2010 /

Helló!
Csak lézernyomtatóval lehet, vagy kinyomtatod tintással és ráfénymásoltatod a műnyomóra.
(#) Frankye válasza terabyte hozzászólására (») Okt 10, 2010 /

Csak lézerrel.
(#) Pali79 válasza Frankye hozzászólására (») Okt 10, 2010 /

Köszi, de nem vasaltam, hanem mint a cikkben is le van írva sütőbe melegítettem és laminálóval nyomtam össze.
(#) J-O-E válasza Pali79 hozzászólására (») Okt 10, 2010 /

Ha jól értem nem ragadt rá a festék, ha ez a helyzet akkor.
Próbáld ki hogy az előmelegített panel annyira legyen meleg hogy kézzel még meg bírd fogni, és ne színeződjön el.
Ez után óvatosan tedd rá a panelra, el ne csússzon, és küld át többször a laminálón , ha lehet gyorsan hogy átvegye a megfelelő hőt a panel és ekkor tökéletes lesz.
De megjegyzem ez a módszer nálam így vált be, és öntapadós matrica hordozójára nyomtatok "etikett címke" a lézerrel, erről könnyebben lejön a műanyag por a panelra. Nem hagy semmilyen papír maradékot és kis vizet ráengedve lehúzható könnyedén, nem kell sikálni.
(#) edison14 válasza Pali79 hozzászólására (») Okt 10, 2010 /

Én leteszem a kinyomtatott mintát egy vastag deszkalapra és ráteszem a letisztított nyákot majd a vasalót. Így nem mozdul el a minta és nem is nagyon nyúlik meg mivel azonnal a nyákra olvad a festék. Utána szoktam a laminátorba tenni és 4-5-ször átengedni össze vissza forgatva tehát hogy minden oldalról jól nyomja rá a festéket a két gumihenger. Ezzel a módszerrel kiváló nyákokat tudok készíteni és még a laminátoron sem kell semmit módosítani.
(#) Pali79 hozzászólása Okt 10, 2010 /

Köszönöm mindkettőtöknek! Tegnap amikor csináltam, történt egy olyan "baleset", hogy amikor a laminálóba tettem a papírt behúzta a panelt meg lelökte magáról. Ti szoktátok rögzíteni valahogy?
(#) edison14 válasza Pali79 hozzászólására (») Okt 10, 2010 /

Ha az én módszeremmel csinálod akkor nem kell rögzítés mivela vasalóval való melegítéskor és enyhe nyomáskor már annyira feltapad a tonerpor, hogy nem jön le csak vízzel. Próbáltam!!
(#) jumbo65 hozzászólása Okt 10, 2010 /

Sziasztok!
Valaki tudna egy jó elektronikai tervezőprogramot olyat amivel lehet panel is tervezni?
Nekem van a Multisim 10 de nem tudom használni!
Köszönöm!
(#) san398 válasza jumbo65 hozzászólására (») Okt 10, 2010 /

Ha kapcsolási rajzot és panelt is szeretnél tervezni akkor az Eagle ami neked kell. Amennyiben egy egyszerű és könnyen használható nyák tervezőt keresel akkor a Sprint Layout-ot ajánlom.
(#) jumbo65 válasza san398 hozzászólására (») Okt 10, 2010 /

Köszönöm!
Megkeresem.
(#) Pali79 válasza edison14 hozzászólására (») Okt 11, 2010 /

A vasalót milyen fokozatba szoktad állítani? Olvastam valahol, hogy a túl meleg se jó.
(#) edison14 válasza Pali79 hozzászólására (») Okt 11, 2010 /

130-150 celsius. ezt szerintem jobb mérni mivel minden vasaló más.
(#) maestro válasza edison14 hozzászólására (») Okt 11, 2010 /

Érdekes. Videókon meg cikkekben mindenhol 180-190°C-ot ajánlanak. Én is kb. ilyen hőmérsékleten csináltam.
(#) Pali79 hozzászólása Okt 11, 2010 /

Igen, a cikkben is 180 °C van írva
(#) emmzolee válasza Pali79 hozzászólására (») Okt 11, 2010 /

Akkó meg minek kérdezted. :nyes:

Tudom. Mert nem akartad, vagy nem tudod mivel meg mérni a vasalót
(#) Pali79 válasza emmzolee hozzászólására (») Okt 12, 2010 /

Ha te is tudod, akkor minek kérdezed?
Egyébként, azt kérdeztem milyen fokozatba, nem azt, hogy hány fokra
(#) patexati hozzászólása Okt 12, 2010 /

Sziasztok! Én is vettem egyet 1640-ért tartalékba Olyan kis Tescoban hol nem is árultak ilyet! Biztos van készletük
(#) gulasoft válasza Pali79 hozzászólására (») Okt 12, 2010 /

Ez olyan volt mint aza a vicc mikor a kapitány lekiált a gépházba:
-Mennyi?
-30!
-Mi 30?
-Mi mennyi?

Minden vasalón más a skála.
(#) peti16biro hozzászólása Okt 12, 2010 /

Heló mindenkinek!
Valaki tudna segíteni?Kéne egy nyáktervező progi lehetőleg ne Eagle,mert akárhány változatát letöltöm nem indul a gépen.Ha valaki tudna valamilyen egyszerű,magyar programot ajánlani azt nagyon megköszönném.üdv.: Peti
(#) DJanosi válasza peti16biro hozzászólására (») Okt 12, 2010 /

Hat en ajalnam a Sprint Layout progit ennek van magyar verzioja is es nagyon egyszeru a mukodese
(#) peti16biro válasza DJanosi hozzászólására (») Okt 12, 2010 /

Esetleg tudsz linket adni?
(#) mate_x válasza peti16biro hozzászólására (») Okt 12, 2010 /

Szia!
Bővebben: Link

Üdv.:
mate_x
(#) peti16biro válasza mate_x hozzászólására (») Okt 12, 2010 /

Köszönöm a linket.Kipróbálom és ha valamim problémám van akkor írok.
(#) peti16biro válasza mate_x hozzászólására (») Okt 12, 2010 /

Köszönöm a programot,jól működik,holnap nekiállok az áramkör megtervezésének és ha van valami problémám akkor írok vele kapcsolatban.Üdv.: Peti
(#) gulasoft válasza peti16biro hozzászólására (») Okt 12, 2010 /

Talán használd a hivatalos helyről letölthető demó verziót!
10*10cm-es kétoldalú nyákot tudsz vele csinálni és nem kell hackelni.
(#) haragati válasza Rumcájsz hozzászólására (») Okt 13, 2010 /

Szia, örömmrl olvastam, hogy végre van elérhető árú lamináló, úgyhogy gyorsan vettem egyet én is.
Még az este szét is szedtem, megnéztem.
Mit kell szerinted átalakítani, hogy nyáklemez is beleférjen?
Úgy néztem, kb 1 mm-t enged a rugó, bár még nem próbáltam ki.
A szabályzásba is bele kell nyúlni?

üdv
h
Következő: »»   500 / 1394
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem