Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Sony TV javítás
 
Témaindító: Skyline, idő: Feb 12, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   13 / 31
(#) gszabo1 válasza kadarist hozzászólására (») Szept 23, 2010 /
 
Ez biztos? Mit lehet tenni? Kevesebbet nézzük?

Hogy lehet hogy te előbb válaszoltál kérdésemre mint én kérdeztem azt...?
(#) kadarist válasza gszabo1 hozzászólására (») Szept 23, 2010 /
 
Az időutazás képességének birtokában vagyok, azért válaszoltam előbb.
Ha az a 20 mp számít, akkor szólj egy szerelőnek, hogy regenerálja a képcsövet, meg lője be a készülék tápfeszültségeit.
(#) gszabo1 válasza kadarist hozzászólására (») Szept 23, 2010 /
 
Mit jelent a regenerálás? remélem nem vizkőtelenítés...
Mit kérnek egy ilyen meloért?
(#) kadarist válasza gszabo1 hozzászólására (») Szept 23, 2010 /
 
A regenerálás egy műszeres képcsőfejújítást jelent, műhelykörülmények között végzik. Az ár megegyezés kérdése is lehet.
(#) gszabo1 válasza kadarist hozzászólására (») Szept 23, 2010 /
 
Érdemes ilyennel foglalkozni? Lehet még kihúzza egy évig...Javítgatás esetén 2 évig. Érdemes rákölteni? Ha már öregszik egy képcső, nem kéne kidobni az egész tv-t?
(#) kadarist válasza gszabo1 hozzászólására (») Szept 23, 2010 /
 
Az, hogy mennyire zavar ez a bizonytalanság, azt Neked kell tudnod. Ha rosszabbodik, akkor vidd el az elektronikai bontóba, és végy egy újat.
(#) gszabo1 válasza kadarist hozzászólására (») Szept 23, 2010 /
 
Köszönöm a segítséget!
(#) vpontk hozzászólása Szept 28, 2010 /
 
Üdv! Segítséget szeretnék kérni, ha lehet:

Egy KV-29XL70k-val van gond, egyik este éppen néztem rajta egy filmet, mire hátulról egy hosszú villanást láttam (2-3 mp) és kikapcsolt a TV. Azóta bekapcsra 4 villogás jön (no vsync)... Mennyire lehet komoly? A tv 4 éves, alig-alig néztem. Tud valaki Pesten szakit, aki kijön? Esetleg Sony szerviz egyből?
előre is köszönöm a választ
(#) VillTMK hozzászólása Okt 5, 2010 /
 
Van egy SONY KDL-40W4000 típusú tv-m, sajnos van a képernyőn egy piros subpixel hiba bár igazából nem tudom hogy ez egy hiba-e mert nagyítóval nézve ferde piros vonalak futnak egymás mellet min a „<<<” majd alatta folytatódva ellenkezőleg „>>>” vagy valami ilyesmi. Az lenne a kérdésem nem tudja valaki véletlenül hogy néz ki itt egy subpixel esetleg egy képet vagy rajzot küldeni hogy milyen egy subpixel ezen képernyőn.
A tévé még garanciális így az is érdekelne ha egymás mellet kettő subpixel rossz akkor cserélik a képernyőt vagy ez kevés ahhoz, illetve mikortól cserélik.
(Sajnos elég jól látszik még három méterről is fekete vagy sötétebb képen. A képernyő közepétől átlóban kb. 20 cm-re van jobbra fent.)
Üdv:.
BeLac
(#) paperboy hozzászólása Okt 13, 2010 /
 
Sziasztok!

Van egy Sony KV-X2551D típusú tv-m. Az a problémám, hogy bekapcsolt állapotban mindig ott virít a képernyő jobb oldalán a zöld OSD felirat, hogy SONY és alatta a csatorna száma, és nem akar onnan eltünni. Sajna eredeti táv nincs meg hozzá, így nemtudom van e erre esetleg valami gomb, bár kétlem. Mitől lehet ez? Esetleg lehet hogy valami memória hiba?
(#) jeepy hozzászólása Okt 17, 2010 /
 
Sziasztok Tud valaki segíteni? Van egy kis problémám a SONY KV-2167 MT trinitron TV vel kb 20 éves de eddig tökéletes volt.
Most nézés közben eltűnt a kép, villámszerű fénycsík cikázott át majd teljes sötétség lett. Ezután ha bekapcsolom csak felvillan 3 másodpercig a kis piros led de sötét marad a képernyő.
Amíg egy kis idő el nem telik addig az újbóli bekapcsolásoknál nem világít egyáltalán a led. / egy kis hang után/ a hangszóróból, miután lehúztam a hangszórók vezetékeit már nem volt hang /viszont megint világít bekapcsolásnál a led 3 másodpercig.
Mi lehet a baja ezekalapján belehet azonosítani?
Előre is köszönöm a segítő hozzá szólásokat.
(#) Reuter válasza jeepy hozzászólására (») Okt 17, 2010 /
 
Szia!
Ez a tápegység hibájából is adódhat.Általában a kondezátorpk cseréje szokott segíteni.De előtte kellene ellenőrizni a sorvégfokot is, mert ha túlterheli a tápegységet akkor a védelem lép életbe.
Üdv R.
(#) Reuter válasza paperboy hozzászólására (») Okt 17, 2010 /
 
Szia!
nem a TV a bünös
A eredeti távján van egy disp. gomb, amivel eltudsz minden zöd feliratot tüntetni.
Üdv R.
(#) Reuter válasza vpontk hozzászólására (») Okt 17, 2010 /
 
Szia !
Túl nagy gond nem lehet vele, de nem szokás már háznál javítani. A márkaszervízbe sem vinném a helyedben, mert kicsit drágák szoktak lenni
üdv R.
(#) paperboy válasza Reuter hozzászólására (») Okt 18, 2010 /
 
Köszi, közben megtaláltam Jól el volt rejtve...

Viszont lenne egy másik dolog is, ebben is kérnék egy kis segítséget, hogy mi okozhatja, hol nézzek szét benne, mert azt csinálja, hogy időnként magától, vagy ha hangosabb rész van, vagy kis lökés éri a tv-t, tehát gondolom valami érintkezési probléma talán, elvilágosul a kép és vékony csíkokkal vibrál (de nem ez a ferde csíkos jelenség) hanem világos lesz a kép nagyon és az csíkos véletlenszerűen és ugrál, vibrál. Ha megkocogtatom a tv-t elmulasztható. Meg az érdekes, hogy akkor is elmúlik, ha kikapcsolom stanby-ba, és visszakapcsolom...
(#) Reuter válasza paperboy hozzászólására (») Okt 18, 2010 /
 
Szia!
Ezt a hibát, ahogyan leírtad, a G2 segédrács feszültségének ingadozása okozza. A legvalószínűbb a segédrács(G2) trimmer potija oxidos, vagy kilazult a csúszkája. Mérj rá a G2-re, és közben ütögesd finoman hogy előjöjjön a hiba. A katódkörökben is lehet probléma, de ezt is könnyen lehet mérni. meg az a ritkább. Normálisan a G2-n 300 V körül kellene lenni.
Megj:
Ha nem vagy szakmabeli, akkor ne nagyon kezdj hozzá, mert igen veszélyes dolgok is lehetnek a képcső környezetében, amik hatalmasat tudnak ütni!
üdv R.
(#) paperboy válasza Reuter hozzászólására (») Okt 18, 2010 /
 
Majd ránézek köszi, bár olyan kis mozgásra is előjöhet, mármint pl ha az antenna kábelt bozgatom benne akkor is változik el tudom pl mulasztani
(#) Reuter válasza paperboy hozzászólására (») Okt 18, 2010 /
 
Szia!
Na az durva !
Az lehet fóliaszakadás is, a legkellemetlenebb hiba.
üdv R.
(#) paperboy válasza Reuter hozzászólására (») Okt 18, 2010 /
 
És merre fele lehet ez a fóliaszakadás? És ezzel mit lehet kezdeni?
(#) Reuter válasza paperboy hozzászólására (») Okt 18, 2010 /
 
Szia!
A legvalószínűbb a képcsőnyak-szerelvényen.
De mondtad, hogy nagyon érzékeny a mozgatásokra.
Akkor lehet a sasszin is, de az már kicsit zűrösebb megkeresni. Ez amolyan elmélyülős hiba, nagyon kellemetlen megkeresni, és időrabló is. De először azt kellene kizárni hogy mi történik, ha kivilágosodik a kép.
Mennyit lehet mérni a képcső segédrácsán?
És onnan visszafelé haladni, hogy hol van a probléma.
A nyomtatott áramkör is lehet a bűnös,(fólia szakadás)
de gyakran van forrasztáshiba is, ami idővel arányos, tehát régebbi készülékeknél rideggé válik a forrasztás, az alkatrész lába enyhén oxidos lesz, emiatt is keletkezhetnek ezek a hibák.Sok méréssel, vagy szerencsével áthidalható
üdv Reuter
(#) Massawa hozzászólása Okt 18, 2010 /
 
Nekem is lenne egy kérdésem.
Egy mintegy 11 éves, akkori csucsmodell, 100Hz-es TV az utobbi idöben a bekapcsolás pillanatában konvergenciahibával jelenik meg a kép (a piros szin kb. 1cm-el van elcsuszva), de kb. 1 másodpercen belül megjavul és remekül megy.
Eddig még semmi baja nem volt, de mielött amugy is kicserélném, lehet, hogy jo lenne rendbe tenni - mert nagyon jo a képe.
Elöre is kösz az ötleteket.
(#) Reuter válasza Massawa hozzászólására (») Okt 18, 2010 /
 
Szia!
Tehát van egy piros színű körvonalad a kék-zöld mellett?
Így értetted?
Üdv Reuter
(#) kadarist válasza Massawa hozzászólására (») Okt 18, 2010 /
 
Ha mosódott szélű, és jobbra húzó ez a piros maszat, akkor ezt képcsőgyengeség okozza. A G2 feszültségének növelésével lehet orvosolni. De ha eltűnik és nem zavaró, akkor hagyni kell.
(#) Massawa válasza Reuter hozzászólására (») Okt 18, 2010 /
 
Az indulás másodpercében 2 kép jelenik meg; egy piros kb. 1 cm-rel balra meg a maradék (zöld meg a kék fedi egymást). A következö pillanatban a piros is rájuk ugrik és összeáll a helyes kép.
(#) kadarist válasza Massawa hozzászólására (») Okt 18, 2010 /
 
Akkor ez konvergenciahiba. A Sony csodákra képes, ezt mindig is tudtuk.
(#) jeepy hozzászólása Okt 20, 2010 /
 
Szia Reuter!

Betudnád azonosítani nekem ezeket az alkatrészeket?

tápegység - kondezátorok - sorvégfokot. köszi
(#) Gery78 hozzászólása Okt 20, 2010 /
 
Sziasztok Srácok!

Azt szeretném kérdezni, hogy volna közöttetek oly bátor legény, aki nagyon ért a Sony TV-khez, és eljönne hozzám segíteni nekem a javításban? Van 2 db rossz TV itthon, én sajnos annyira nem értek a javításukhoz, mert egyrészt nincs műszerparkom, és nem tudom, hova üssek hogy rendben legyen a két TV. Együtt megnézhetnénk és megjavítanánk őket.

Az egyik egy SONY KV-X2991D. A hibáját megpróbálom körvonalazni: A bekapcsolási kép a belinkelt képen látható. Nézegettem a Video erősítő IC-ket, mindegyik jó, tápfesz megvan, bemenetein egyforma a fesz. Ha lehúzom a képcső nyakáról a panelt akkor a kimenetein egyforma a fesz. Ha rádugom akkor a Zöld ágyún lecsökken kb 50V-ra a fesz a másik két ágyún 120V. Én arra tippelnék, hogy képcsöves, de nem tudok róla megbizonyosodni, valami képcsővizsgáló/regeneráló műszer kéne hozzá, amely nekem nincs.

A másik SONY KV-X2931D, ennek egy fényesebb csík volt a kép tetején, és ott torzabb is a kép, és az egész egy kicsit a függőleges irányban össze volt ugorva. Idővel jobb lett a kép, ahogy bemelegedett a készülék. A fényesebb részen a vízszintes irányban torzul a kép, és mintha hullámos is lenne. Tegnap bekapcsolás után beindult a TV, majd kb. 5 perc használat után eldurrant benne valami azóta se-kép se hang. Meg sem mukkan.

(#) cosmopoly hozzászólása Okt 26, 2010 /
 
sziasztok! van egy sony 29c1-es tv-m, melyben sorkimenő lett cserélve, meg a d810-es dióda, ezenkivül egyenlőre más hibás alkatrészt eddig nem találtam, viszont a táp nem indul el csak a 135V van meg.Van -e valami ötletek esetleg mit nézzel még meg ? A táp szekunderén lehet valami vagy a sorvégfokban ? sormeghajtó tranzisztort nem cseréltem, habár nem zárlatos.
(#) kadarist válasza cosmopoly hozzászólására (») Okt 26, 2010 /
 
szia!
Ezt a 135V-ot hol méred?
(#) cosmopoly válasza kadarist hozzászólására (») Okt 26, 2010 /
 
Hello!

Ha jól emlékszem a 200V-os és az 1000V-os vonalon (az RGB panelen) is.Sajnos most nincs előttem a tv mert a napokban vidéken dolgozom, csak a hétvégén tudok benne űjra bogarászni.
Következő: »»   13 / 31
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem