Fórum témák
» Több friss téma |
Szia! Egy kicsit pontosítanám , az olaj nem sűrűsödik be túlzottan. a kenési gondot inkább az okozza. hogy a lehűlt, akát -5°C -s , kompresszor házban lecsapódik-kondenzál az egyébként gőz halmazállapotú hűtőközeg és folyadékként keveredik az olajjal. A hűtőközeg-olaj elegy nem rendelkezik megfelelő kenőképességgel, ez okozhat rövidebb élettartamot.
De egy átlagos családi használatnál, gondolok itt napi 1-2 bekapcsolásra, nem lesz vele probléma.
Szia szaby32.
Ha nagyon forró, akkor jó eséllyel a motorvédelem kikapcsolt. Ha Danfoss kompresszor, akkor ez a kompresszor házán belül helyezkedik el, a kapocsdekniben csak az indítóegység van. Emiatt a védelmi bimetál sokára hűl le és kapcsol vissza. Ha ACC(Elektrolux) akkor az indítóegységgel együtt a kapocsdekniban van és hamarabb visszakapcsol. Az, hogy miért melegedett fel a kompresszor jó kérdés. Lehet, hogy megszorult, és nem tud újraindulni. Lehet, hogy az indítóegység ment tönkre, és nem kapcsolja be a segédfázist, és emiatt nem tud indulni. Illetve előfordulhat, hogy a hűtőközeg elszivárgott, és a kompresszornak nincs hűtése, mivel ezt jelentős mértékben a hűtőközegáram végzi. Ha sorozatos áramszünet fordult elő (elment az áram-visszajött-elment......) az is generálhat ilyen problémát, mivel a háztartási kompresszorok nagyobb nyomással szemben nem tudnak elindulni, ezért egy leállás és elindulás között legalább 3-5 percnek el kell telnie. Az is előfordulhat, hogy a kompresszornak nincs semmi baja, csak a hőfokszabályzó ment tönkre és a kompresszor még nem hűlt le. Az üzemi hőfok a kéznek már forró.
Na egész jó lett a a gorenje fagyasztó szétszedtem az ajtót és láttam hogy ki volt csúszva a sínből úgy hogy helyre raktam most már jól zár.
Szevasztok!
Lehel HB 125 F fagyasztom van és egyik napról a másikra beadta a kulcsot, elvesztette hűtőképességét. Áram alá helyezve a kompresszor folyamatosan megy bármilyen termoszát állásnál. A párologtató hőfoka viszont órák múlva is csak néhány fokkal esik a szoba hőmérséklet alá. Hátoldalon ránézésre semmi rendellenességet, törést nem látni kivéve a kompresszor kimenő rézcsövének zöld színű oxidációját amit valószínüleg a páralecsapódásból származó víz okozhatott. Bekapcsolás után ez a cső érezhetően hidegebb a környezeténél, de a hűtőtérben ez nem jelentkezik. A hűtőtérben jól hallható a korábbi normál működés idején is tapasztalt sustorgó hang, kikapcsolás után rövid ideig a hűtőközeg visszacsurgásának hangja, tehát úgy gondolom nem szökött meg a gáz. Akkor mégis mi lehet a probléma?
Szia Hongarije.
Jó eséllyel a hűtőközeg megszökött. Az, hogy egyik pillanatról a másikra, arra utal, hogy a keretfűtés cső lyukadt ki. Ez többnyire egy vékony falú vascső, ami a palástban fut az ajtó keretében. Lehet még esetleg kompresszor szeleplap törés, de szerintem inkább az előbbi. Mindkét leírt probléma javítható, bár a kompresszor csere elég drága mulatság.
Köszönöm a gyors választ, de ha megszökött a hűtő közeg mitől érzem mégis a kompresszor kimenő csövet hidegnek bekapcsolás után és mi okozza a sustorgó majd csurgó-csepegő hangot áramtalanítás tehát kompresszor leállás után a hűtőtérben? Másrészt ennek a szőkésnek nem kellett volna valami jele legyen? Mondjuk valami szag vagy hang hatás?
Annak a csőnek melegnek kellene lennie nem hidegnek.
A kondenzátor hátul melegszik?
Üdv imikee!
Nos én nem szakember csak egy lelkes érdeklődő vagyok, aki szeretné mérlegelni hogy maga nyúljon hozzá (ha egyszerű hibáról van szó), hívjon szerelőt (ha kompresszor csere szintű a probléma) vagy dobja ki ebben az állapotban a gépet. Tehát a kompresszorba balról csatlakozó a fagyasztóból részben egy gumicsőben kivezetett rézcső ami hideg, és a külső hőleadó bal alsó sarkán lévő kis tartály aljából egy összevissza tekert rézdrót(kapilláris?) is bele van forrasztva. Kondenzátor? Biztos a kompresszor oldalán lévő manyag dobozban van. még nem néztem hogy meleg -e, de ha úgy véled fontos megnézem. ![]() Egyébként Unidad Hermetica S.A. gyártmányú L55 AS típusú a kompresszor. Ilyet már sehol sem találtam a netes boltokban. A gyár honlapja szerint felvásárolta őket az ACC és ilyen cucc több is létezik, de melyik felel meg az L55 AS-nek? Tudja valaki? ![]()
Nos imikee az igazság nálad van.
A fagyasztó néhány órás futása után kompresszor bal csöve meleg, a kompresszor maga és a jobboldali csöve forró, műanyag doboz kompresszor bal oldalán langyos, hűtőérben kb +10-15 C fok.
Szia Raptor
Pénteken volt a szerelő. Megnézte felül a vezérlést , belül a nem tudom mit és hátul a nem tudom mit majd közölte minden rendben nem tudja mi lehet a gond. Majd bekapcsolta és működött .... Azt mondta nagyon halk és nem érzi a motorban a erőt. De lehet csak azért mert 3 napig állt a gép. nem egész 2 óra alatt 17 fokról 5 fokra hűlt le . Azóta is megy és tartja a hőfokot. Így végül nem derült ki mi lehetett a gond .. Köszönöm a segítséget
Kedves Hongarije
Én minap pont ezeket a kérdéseket tettem fel a szerelőnek. Nem feltétlenül tűnik az összes gáz el belőle. Van hogy csak szépen lassan szivárog.Pl tömítések mentén . Ha van benne még egy kevés attól még kluttyog de lehet az még semmire elég. A szivárgás nem feltétlenül látványos vagy hangos. És belül is szívároghat és kívül is .
És mire jutottatál a szerelővel? Csőfoltozás vagy kuka?
Még most sem tudom mitévő legyek!
Hát nekünk még csak lehetséges verzió volt a repedés , de valami csoda folytán meggyógyult teljesen a gép.
A belső csőcserére egy 40-50 ezres költséget saccolt ha az lett volna a gond akkor komolyan elgondolkodtam volna a kukán. Bár ez egy meglepően jó és hihetetlenül csendes hűtő! Ha újat vennék az is ilyen lenne !
Hát igen, ennyiért már láttam háromféle, új, hasonó ürtartalmú fagyasztót.
Mondjuk ebbe a tipusba ha jól emlékszem 18990 Ft az elpárologtató az Orczy alkatrészben. Mennyi lehet a munkadíj a cserére? Mindenesetr kösz.
Sziasztok !
Azt szeretném megkérdezni hogy ha leakarom vákumolni a hűtőt.Ha ezt egy másik hűtő kompresszorral tenném meg az elég lenne?Esetleg már otthon elérhető dolgokat tudnátok mondani?Kaptam egy ócska ruszki gépet és a csövezést megforrasztotta 1 ismerősöm rézzel. Mert cseréltem kompresszort ami üzemel ![]()
Sziasztok !
8-9 éves kifogástalan állapotú és működésű Bauknecht hűtőmet kinőttük most eladnám. Sokan érdeklődtek, de a szállítás miatt aggódunk. 145 cm magas, beférne egy kombiba, ha fektethetném. Segítsetek, milyen tapasztalatotok vn, szabad-e fektetve szállítani ? előre is köszi a válaszotokat,
Ha már más nem akkor én válaszolok.
Szokták másik komresszorral vákumolni...
Én úgy tudom hogy fektetve szállításnál a szívó oldali oldalra kell fektetni, és szállítás után nem szabad bekapcsolni min 2 óráig.
Szia!
Én is vittem már rengeteg hűtőt fektetve, soha nem okozott gondot. Papírforma szerint tud problémát okozni (csövekbe felfolyó kompresszorolaj, betétmotor rugójának leakadása...). "mugab"-nak igaza van, érdemes talpra állítás után néhány órát várni a beüzemeléssel.
Helló!
Vásároltam egy Electrolux kombinált hűtőt aminek az ajtaján kijelző van. Szerettem volna az ajtónyitást megcserélni, de a kijelző vezetékét nem tudom áttenni, mert nem tudom leszedni az ajtó tetejét /olyan mintha oda lenne ragasztva/ a CSAVAROS RÉSZÉT MÁR LEVETTEM az alatta lévőt nem tudom levenni. Tudna valaki segíteni? hogy lehet levenni vagy szervíz kell hozzá?? Előre is köszi
Sziasztok! Van egy Indesit hűtőm, elég egyszerű de úgy látszik meg van reccsenve, mert egyszer csak nem indul be, ami nem is lenne baj, mert legalább nem fogyaszt de hogy a sör nem elég hideg az már komoly gond lehet, nem? Mi lehet a gond vele, illetve, hogyan köthetem direktbe, mert kíváncsi vagyok, hogy úgy működne-e? Ha már valamelyest sikerül feléleszteni, utána van idő töprengeni, hogy mi adta meg magát benne? Tudnátok valami tanácsot adni?
![]()
Sziasztok!
Hozzájutottunk egy különleges hűtőhöz. Ez egy kombinált Bosch nofrostos hűtő, négy különböző hűtőtérrel. Felül külön ajtóval a fagyasztó, alatta a következő ajtónál a sima hűtőrész, amiben a zöldséges fiók 0 fokos, amibe külön fújja a hideg levegőt, ez alatt két független fiókos tároló, egy kissebb és egy nagyobb (a nagyban állítva elférnek palackok is). Bekapcsol szépen, a fagyasztóban -18 és -22 közt változik a hőmérséklet, a hűtőrészben +5 fok körül van, a két külön fiókban +12 fok kürül (ez tulajdonképpen kamra helyettesítő, zöldségeknek, italoknak, stb). A problémám a következő: fogyasztásmérőre helyeztük néhány napig és kiderült, hogy 4 kWatt áramot eszik meg naponta!!! Ezután próbaképp kipróbáltuk, hogy óránként csak negyedórára kapcsoltuk be. Az eredmény meglepő: a hőfok így is tökéletes volt mindegyik részben, vagyis feleslegesen megy annyit. Van valakinek ötlete, hogy hogyan lehetne megoldani hogy kevesebbet menjen?
Szia lefituta.
Ha nem megy, az lehet hőfokszabályzó, kompresszor vagy indítóegység, esetleg kontaktus probléma. A hőfokszabályzót a legegyszerűbben úgy lehet kipróbálni, hogy a kompresszorra elmenő vezetéket átdugod oda, ahonnan a világítás kapja, azaz a 4-es pontról a 3-as ra. Ha így beindul, akkor a hőfokszabályzó a ludas. A hőfokszabályzót előtte azért tekerd fel maximumra. Ha nem indul be, akkor indítóegység vagy kompresszor.
Lefituta!
Csak óvatosan a kötögetéssel,az INDESIT hűtők 90% már vezérlő elektronikával műk.!Hátul a kompressor oldalán levő dobozban a komp.-ba bemenő kábelt kell lekötni,így adni a motorra áramot.(Ha elektronikás)Ez egy fekete vezeték. KB. mennyi idős,hol van a hőfokszab.,esetleg a pontos típus?Hozzáférésem van az INDESIT COMPANY gyári szerveréhez,ha leirkálsz minden számot,amit a gép belsejében levő matricán látsz,megnézem a rajzot róla. Egy 9 és egy 11 jegyű szám,S/N-el kezdődik.
Szia Raptor!
Szétbontottam a hűtőben a hőfokszabályzót és összekötöttem a vezetékeit. Csak járt a szemem, mint a sublótfiók, mikor megindult! Vaslogikámból fakadóan azonnal jött a következtetés: Ez a kaka! Mert akárhová tekertem nem kattant a mikrokapcsoló. Most így működik és én töltöm be hőfokszabályzó szerepét. Mindig is ez volt a vágyam: hőfokszabályozónak lenni! Köszi a tanácsot! |
Bejelentkezés
Hirdetés |