Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hűtőgép probléma

Témaindító: ZLED, idő: Feb 4, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   27 / 300
(#) klimás56 válasza mjmj hozzászólására (») Okt 23, 2010 /

Szia! Egy kicsit pontosítanám , az olaj nem sűrűsödik be túlzottan. a kenési gondot inkább az okozza. hogy a lehűlt, akát -5°C -s , kompresszor házban lecsapódik-kondenzál az egyébként gőz halmazállapotú hűtőközeg és folyadékként keveredik az olajjal. A hűtőközeg-olaj elegy nem rendelkezik megfelelő kenőképességgel, ez okozhat rövidebb élettartamot.
De egy átlagos családi használatnál, gondolok itt napi 1-2 bekapcsolásra, nem lesz vele probléma.
(#) raptor1974 válasza szaby32 hozzászólására (») Okt 23, 2010 /

Szia szaby32.
Ha nagyon forró, akkor jó eséllyel a motorvédelem kikapcsolt. Ha Danfoss kompresszor, akkor ez a kompresszor házán belül helyezkedik el, a kapocsdekniben csak az indítóegység van. Emiatt a védelmi bimetál sokára hűl le és kapcsol vissza. Ha ACC(Elektrolux) akkor az indítóegységgel együtt a kapocsdekniban van és hamarabb visszakapcsol. Az, hogy miért melegedett fel a kompresszor jó kérdés. Lehet, hogy megszorult, és nem tud újraindulni. Lehet, hogy az indítóegység ment tönkre, és nem kapcsolja be a segédfázist, és emiatt nem tud indulni. Illetve előfordulhat, hogy a hűtőközeg elszivárgott, és a kompresszornak nincs hűtése, mivel ezt jelentős mértékben a hűtőközegáram végzi. Ha sorozatos áramszünet fordult elő (elment az áram-visszajött-elment......) az is generálhat ilyen problémát, mivel a háztartási kompresszorok nagyobb nyomással szemben nem tudnak elindulni, ezért egy leállás és elindulás között legalább 3-5 percnek el kell telnie. Az is előfordulhat, hogy a kompresszornak nincs semmi baja, csak a hőfokszabályzó ment tönkre és a kompresszor még nem hűlt le. Az üzemi hőfok a kéznek már forró.
(#) tigriss válasza raptor1974 hozzászólására (») Okt 23, 2010 /

Na egész jó lett a a gorenje fagyasztó szétszedtem az ajtót és láttam hogy ki volt csúszva a sínből úgy hogy helyre raktam most már jól zár.
(#) Hongarije hozzászólása Okt 23, 2010 /

Szevasztok!
Lehel HB 125 F fagyasztom van és egyik napról a másikra beadta a kulcsot, elvesztette hűtőképességét. Áram alá helyezve a kompresszor folyamatosan megy bármilyen termoszát állásnál. A párologtató hőfoka viszont órák múlva is csak néhány fokkal esik a szoba hőmérséklet alá. Hátoldalon ránézésre semmi rendellenességet, törést nem látni kivéve a kompresszor kimenő rézcsövének zöld színű oxidációját amit valószínüleg a páralecsapódásból származó víz okozhatott. Bekapcsolás után ez a cső érezhetően hidegebb a környezeténél, de a hűtőtérben ez nem jelentkezik. A hűtőtérben jól hallható a korábbi normál működés idején is tapasztalt sustorgó hang, kikapcsolás után rövid ideig a hűtőközeg visszacsurgásának hangja, tehát úgy gondolom nem szökött meg a gáz. Akkor mégis mi lehet a probléma?
(#) raptor1974 válasza Hongarije hozzászólására (») Okt 23, 2010 /

Szia Hongarije.
Jó eséllyel a hűtőközeg megszökött. Az, hogy egyik pillanatról a másikra, arra utal, hogy a keretfűtés cső lyukadt ki. Ez többnyire egy vékony falú vascső, ami a palástban fut az ajtó keretében. Lehet még esetleg kompresszor szeleplap törés, de szerintem inkább az előbbi. Mindkét leírt probléma javítható, bár a kompresszor csere elég drága mulatság.
(#) Hongarije válasza raptor1974 hozzászólására (») Okt 23, 2010 /

Köszönöm a gyors választ, de ha megszökött a hűtő közeg mitől érzem mégis a kompresszor kimenő csövet hidegnek bekapcsolás után és mi okozza a sustorgó majd csurgó-csepegő hangot áramtalanítás tehát kompresszor leállás után a hűtőtérben? Másrészt ennek a szőkésnek nem kellett volna valami jele legyen? Mondjuk valami szag vagy hang hatás?
(#) csaki21 válasza mjmj hozzászólására (») Okt 24, 2010 /

Köszönöm a felvilágositást.
Üdv :Csaki21
(#) imikee10 válasza Hongarije hozzászólására (») Okt 24, 2010 /

Annak a csőnek melegnek kellene lennie nem hidegnek.
A kondenzátor hátul melegszik?
(#) Hongarije válasza imikee10 hozzászólására (») Okt 24, 2010 /

Üdv imikee!
Nos én nem szakember csak egy lelkes érdeklődő vagyok, aki szeretné mérlegelni hogy maga nyúljon hozzá (ha egyszerű hibáról van szó), hívjon szerelőt (ha kompresszor csere szintű a probléma) vagy dobja ki ebben az állapotban a gépet.
Tehát a kompresszorba balról csatlakozó a fagyasztóból részben egy gumicsőben kivezetett rézcső ami hideg, és a külső hőleadó bal alsó sarkán lévő kis tartály aljából egy összevissza tekert rézdrót(kapilláris?) is bele van forrasztva.
Kondenzátor? Biztos a kompresszor oldalán lévő manyag dobozban van. még nem néztem hogy meleg -e, de ha úgy véled fontos megnézem.
Egyébként Unidad Hermetica S.A. gyártmányú L55 AS típusú a kompresszor. Ilyet már sehol sem találtam a netes boltokban. A gyár honlapja szerint felvásárolta őket az ACC és ilyen cucc több is létezik, de melyik felel meg az L55 AS-nek? Tudja valaki?
(#) Hongarije hozzászólása Okt 25, 2010 /

Nos imikee az igazság nálad van.
A fagyasztó néhány órás futása után kompresszor bal csöve meleg, a kompresszor maga és a jobboldali csöve forró, műanyag doboz kompresszor bal oldalán langyos, hűtőérben kb +10-15 C fok.
(#) stb1 válasza raptor1974 hozzászólására (») Okt 25, 2010 /

Szia Raptor
Pénteken volt a szerelő. Megnézte felül a vezérlést , belül a nem tudom mit és hátul a nem tudom mit majd közölte minden rendben nem tudja mi lehet a gond. Majd bekapcsolta és működött ....
Azt mondta nagyon halk és nem érzi a motorban a erőt. De lehet csak azért mert 3 napig állt a gép.
nem egész 2 óra alatt 17 fokról 5 fokra hűlt le . Azóta is megy és tartja a hőfokot.
Így végül nem derült ki mi lehetett a gond ..
Köszönöm a segítséget
(#) stb1 válasza Hongarije hozzászólására (») Okt 25, 2010 /

Kedves Hongarije
Én minap pont ezeket a kérdéseket tettem fel a szerelőnek.
Nem feltétlenül tűnik az összes gáz el belőle. Van hogy csak szépen lassan szivárog.Pl tömítések mentén . Ha van benne még egy kevés attól még kluttyog de lehet az még semmire elég.
A szivárgás nem feltétlenül látványos vagy hangos. És belül is szívároghat és kívül is .
(#) Hongarije válasza stb1 hozzászólására (») Okt 25, 2010 /

És mire jutottatál a szerelővel? Csőfoltozás vagy kuka?
Még most sem tudom mitévő legyek!
(#) stb1 válasza Hongarije hozzászólására (») Okt 25, 2010 /

Hát nekünk még csak lehetséges verzió volt a repedés , de valami csoda folytán meggyógyult teljesen a gép.
A belső csőcserére egy 40-50 ezres költséget saccolt ha az lett volna a gond akkor komolyan elgondolkodtam volna a kukán.
Bár ez egy meglepően jó és hihetetlenül csendes hűtő! Ha újat vennék az is ilyen lenne !
(#) Hongarije válasza stb1 hozzászólására (») Okt 25, 2010 /

Hát igen, ennyiért már láttam háromféle, új, hasonó ürtartalmú fagyasztót.
Mondjuk ebbe a tipusba ha jól emlékszem 18990 Ft az elpárologtató az Orczy alkatrészben. Mennyi lehet a munkadíj a cserére?
Mindenesetr kösz.
(#) sapika hozzászólása Okt 29, 2010 /

Sziasztok !
Azt szeretném megkérdezni hogy ha leakarom vákumolni a hűtőt.Ha ezt egy másik hűtő kompresszorral tenném meg az elég lenne?Esetleg már otthon elérhető dolgokat tudnátok mondani?Kaptam egy ócska ruszki gépet és a csövezést megforrasztotta 1 ismerősöm rézzel. Mert cseréltem kompresszort ami üzemel Köszi !
(#) hmargith hozzászólása Okt 30, 2010 /

Sziasztok !

8-9 éves kifogástalan állapotú és működésű Bauknecht hűtőmet kinőttük most eladnám. Sokan érdeklődtek, de a szállítás miatt aggódunk. 145 cm magas, beférne egy kombiba, ha fektethetném. Segítsetek, milyen tapasztalatotok vn, szabad-e fektetve szállítani ?

előre is köszi a válaszotokat,
(#) mugab válasza sapika hozzászólására (») Okt 30, 2010 /

Ha már más nem akkor én válaszolok.
Szokták másik komresszorral vákumolni...
(#) mugab válasza hmargith hozzászólására (») Okt 30, 2010 /

Én úgy tudom hogy fektetve szállításnál a szívó oldali oldalra kell fektetni, és szállítás után nem szabad bekapcsolni min 2 óráig.
(#) mjmj válasza hmargith hozzászólására (») Okt 30, 2010 /

Szia!
Én is vittem már rengeteg hűtőt fektetve, soha nem okozott gondot.
Papírforma szerint tud problémát okozni (csövekbe felfolyó kompresszorolaj, betétmotor rugójának leakadása...).
"mugab"-nak igaza van, érdemes talpra állítás után néhány órát várni a beüzemeléssel.
(#) aled hozzászólása Nov 2, 2010 /

Helló!
Vásároltam egy Electrolux kombinált hűtőt aminek az ajtaján kijelző van. Szerettem volna az ajtónyitást megcserélni, de a kijelző vezetékét nem tudom áttenni, mert nem tudom leszedni az ajtó tetejét /olyan mintha oda lenne ragasztva/ a CSAVAROS RÉSZÉT MÁR LEVETTEM az alatta lévőt nem tudom levenni.
Tudna valaki segíteni? hogy lehet levenni vagy szervíz kell hozzá??
Előre is köszi
(#) zolika60 válasza aled hozzászólására (») Nov 2, 2010 /

A kezelési utasítás nem segít?

SAjnos nem, mert abba az van írva, hogy forduljon a szervízhez.

Csak azért érdeklődöm, hogy hátha már valaki csinált ilyet!!!
(#) sapika válasza mugab hozzászólására (») Nov 3, 2010 /

Szia! Köszi a válaszod!
(#) lefituta hozzászólása Nov 4, 2010 /

Sziasztok! Van egy Indesit hűtőm, elég egyszerű de úgy látszik meg van reccsenve, mert egyszer csak nem indul be, ami nem is lenne baj, mert legalább nem fogyaszt de hogy a sör nem elég hideg az már komoly gond lehet, nem? Mi lehet a gond vele, illetve, hogyan köthetem direktbe, mert kíváncsi vagyok, hogy úgy működne-e? Ha már valamelyest sikerül feléleszteni, utána van idő töprengeni, hogy mi adta meg magát benne? Tudnátok valami tanácsot adni?
(#) hugger hozzászólása Nov 4, 2010 /

Sziasztok!
Hozzájutottunk egy különleges hűtőhöz. Ez egy kombinált Bosch nofrostos hűtő, négy különböző hűtőtérrel. Felül külön ajtóval a fagyasztó, alatta a következő ajtónál a sima hűtőrész, amiben a zöldséges fiók 0 fokos, amibe külön fújja a hideg levegőt, ez alatt két független fiókos tároló, egy kissebb és egy nagyobb (a nagyban állítva elférnek palackok is).
Bekapcsol szépen, a fagyasztóban -18 és -22 közt változik a hőmérséklet, a hűtőrészben +5 fok körül van, a két külön fiókban +12 fok kürül (ez tulajdonképpen kamra helyettesítő, zöldségeknek, italoknak, stb).
A problémám a következő: fogyasztásmérőre helyeztük néhány napig és kiderült, hogy 4 kWatt áramot eszik meg naponta!!! Ezután próbaképp kipróbáltuk, hogy óránként csak negyedórára kapcsoltuk be. Az eredmény meglepő: a hőfok így is tökéletes volt mindegyik részben, vagyis feleslegesen megy annyit. Van valakinek ötlete, hogy hogyan lehetne megoldani hogy kevesebbet menjen?
(#) raptor1974 válasza lefituta hozzászólására (») Nov 4, 2010 /

Szia lefituta.
Ha nem megy, az lehet hőfokszabályzó, kompresszor vagy indítóegység, esetleg kontaktus probléma. A hőfokszabályzót a legegyszerűbben úgy lehet kipróbálni, hogy a kompresszorra elmenő vezetéket átdugod oda, ahonnan a világítás kapja, azaz a 4-es pontról a 3-as ra. Ha így beindul, akkor a hőfokszabályzó a ludas. A hőfokszabályzót előtte azért tekerd fel maximumra. Ha nem indul be, akkor indítóegység vagy kompresszor.
(#) csokis válasza raptor1974 hozzászólására (») Nov 4, 2010 /

Lefituta!
Csak óvatosan a kötögetéssel,az INDESIT hűtők 90% már vezérlő elektronikával műk.!Hátul a kompressor oldalán levő dobozban a komp.-ba bemenő kábelt kell lekötni,így adni a motorra áramot.(Ha elektronikás)Ez
egy fekete vezeték.
KB. mennyi idős,hol van a hőfokszab.,esetleg a pontos típus?Hozzáférésem van az INDESIT COMPANY gyári szerveréhez,ha leirkálsz minden számot,amit a gép belsejében levő matricán látsz,megnézem a rajzot róla.
Egy 9 és egy 11 jegyű szám,S/N-el kezdődik.
(#) lefituta válasza raptor1974 hozzászólására (») Nov 5, 2010 /

Szia Raptor!
Szétbontottam a hűtőben a hőfokszabályzót és összekötöttem a vezetékeit. Csak járt a szemem, mint a sublótfiók, mikor megindult! Vaslogikámból fakadóan azonnal jött a következtetés: Ez a kaka! Mert akárhová tekertem nem kattant a mikrokapcsoló. Most így működik és én töltöm be hőfokszabályzó szerepét. Mindig is ez volt a vágyam: hőfokszabályozónak lenni! Köszi a tanácsot!
Következő: »»   27 / 300
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem