Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Reflex R-250 sub
Sziasztok!
Az egyik haverom a téma címében leírt hangfalat szeretné utánépíteni. Az anyagot levágatta már, mert a külső méretek megvoltak. A kérdés az, hogy hol van pl. a reflexcső, milyen hosszú, milyen átmérőjű... Van esetleg valakinek hangfalterve? Balázs
Szia!
ajánlom ezt hogy olvasd el le van benne írva 1 subtervező proginak a neve is katt ide ennyiben tudok segíteni üdv!
Igazából a hangszórók már megvannak a srácnak, meg a doboz oldalai is, a kérdés az, hogy mi van belül.
én ezt a linket azért adtam mert ott van 1 WINISD nevű progi amivel meg lehet tervezni a dobozt és hogy a cső mijen hosszú legyen a linkben a 3. oldalon található a progi letöltöd betáplálod az adatokat és kiadja h mi kell hözzá
kétségtelenül megadja a cső méretet, csak szerintem az a "bibije" Balázsnak, h a méretek adottak, és ha jól tudom (javítsatok ki ha nem) de a winisd-vel két dimenzióját tudod megadni a doboznak, a harmadikat automatikusan kiszámolja (ha mindegyiket meg lehetne adni egymástól függetlenül akkor mi értelme a programnak
![]() de ha kipróbáljátok a progit iránymutatásnak biztos jó, csak nem tér el annyira amit számol a winisd az eredetitől. vagy: menjetek el egy helyre ahol árulják egy mérőszalaggal, hátha nem rúgnak ki, vagy csináljátok gyorsan ![]() ![]()
A haverom lemérte a külső méreteket annakidején és az alapján szabták le neki az oldalakat. Hangszórók is megvannak. A kérdés az, hogy ebben a hangfalban belül mi van, mert a merevítéseket stb. nyilván nem látni kívülről, kivéve ha valakinek röntgenszeme van
![]()
most akkor azt keresitek h hogy van kimerevítgetve belül hmmmm ez jó kérdés
![]() eddig azt hittem h csak a subcső hossza kell ![]() ![]()
Azt keressük, ami kívülről nem látható.
(arra gondoltam, hogy valakinek van ilyen otthon, és le tudja mérni, rajzolni, esetleg gyári rajzai/tervei vannak)
Sziasztok!
Kaptam két öreg keletnémet őskövület hangfalat kb 70 liter darabja. Mikor az eredeti helyén kicsit zenéltünk vele viszonylag jól szólt, mondta a gazdája, hogy "Semmi baja csak hát a külseje csúnya".Semmi baj öröltem neki. Hazavittem, gondoltam belenézek. Elájultam, meghaltam, feltámadtam. A front fal ahova fel vannak szerelve a hangszórók kicsit hiányos: Van benne egy 32 cm átmérőjű mélynyómó, egy téglalap alakú magas. Ezek be voltak kötve. Van még benne három közép, ezek már nincsenek bekötve, meg három kb 15 cm átmérőjű ovál hangszóró helye. szal az eleje az csere. Belül jól kki van bélelve ipari filccel kb 3cm vastagon. Most konkrétan abban szeretnék segítséget kérni, hogyha kész lesz az eleje, akkor rakjak-e bele reflexcsövet, vagy nem kell. A mély kb 8 ohm, Már nincs meg a paírja szal csak úgy multimeterrel mértük és 50VA. A magasról semmit se tudok. Probáltam kiszámolni WinISD vel, nem ment, a pro-val mégannyira sem jutottam, már itt vacakolokm vele egy csomó ideje. Kérlek benneteket segítsetek! Előre is köszönöm.
megoldódott :integet2:
Sziasztok!
Segítségeteket kérem, miszerint építeni akarok egy pár Reflex R-250 subládát! A gond csak az, hogy nem tudom hogy pl. hová tegyem a mélyet, és a reflexcsövet milyen távolságban tőle! Mert ugye a méretek megvannak, de semmi más : 68x47x47(új széria)! Képről meg nem igazán tudom megmondani, hogy most hol is vágjam majd ki a csöveknek a furatot, meg a mélyeknek.. Valaki tud segíteni? Előre is köszönöm!
sziaaztok tudom hogy nem igazán a témához tartozik de szeretnék megkérdezni valakit hogy kicker vagy crunch mélyláda közül mék a jobb. mert az építgetésből elegem van. sokat dolgoztam és rájöttem hogy már kéztől olcsóbban és jobbat lehet venni mint ha csinálom.Bocsi az ide nem illő kérdésért de szeretnék választ kapni előre is köccc!
Sziasztok!
Ha valaki 2010 óta megtudta a doboz belső kialakítását és a csövek adatait, vagy van a közelében ilyen, amit meg tud mérni, akkor nagyon örülnék, ha leírná ide. Milyen egyéb láda lenne jó? Ha van jobb, mint az eredeti, akkor lehet nulláról megépítem. Köszönöm! |
Bejelentkezés
Hirdetés |