Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Neten vettem, egy ezresért a motort. Azt mondták rá, hogy rossz.
![]() ![]()
Értem én hogy motor, de mi hajcsa?
![]() ![]()
A harcsa hajcsa, nem a csuka, aminek néha nyita van a szája nem csuka akarom mondani csukva...
![]()
Nade MatyiCsukvaCsuka!
Senki sem mondta, hogy a csuka csak csukva jó! Hanem a harcsát hajtó harcsahajtó hajó haját hajkurászó benzinbefecskendezős motor. Na! Ugye már érted? ( ![]()
Ezt metil alkohol hajtja. Amit kihúzok a közepéből, az pedig az izzító. Ezekben a motorokban egy izzítógyertya van, amiben egy spirál alakú izzószál van. Indításkor fel kell izzítani, majd ha a motor beindult, akkor az égés hője izásban tartja és majd a következő ütemben ettől gyullad meg az anyag.
Még jó, hogy nem szenet kell belelapátolni!
![]() Különben gőzpöfögészeti mozgómütyürentyűnek hívhatnánk. ![]()
Van pár kép a régi motor szétszedett állapotáról is.
![]()
Hallottam ma egy tök jó kezdeményezést: Bővebben: Link
Idézet: „Ez a kapcsolat nem megbízható Azt szerette volna, hogy a Firefox biztonságosan kapcsolódjon a következőhöz: 188.36.122.91, de nem garantálható, hogy a kapcsolat biztonságos. Általában a biztonságos kapcsolat létrehozásakor a webhelyek megbízhatóan azonosítják magukat, hogy bizonyítsák, hogy a felhasználó jó helyen jár. Ennek a webhelynek viszont nem ellenőrizhető az azonossága. Mit tegyek? Ha általában probléma nélkül tud kapcsolódni ehhez a webhelyhez, akkor ez a hiba azt jelentheti, hogy valaki leutánozta a webhelyet. Ne folytassa.” Mondja a tűzróka. Jobb félni mint.... ![]()
Itt a javított link: http://www.freeweb.hu/bukkmakleader/14_mikrovirka_projekt.html
Az a baj ezzel az egész energiatermelősdivel, hogy (nálunk) rendkívül hektikusan ingadozik a termelt energiamennyiség, és nem lehet kinek szólni, hogy "Józsikám adjál még egy kis kakaót". A nagy erőművek is viszonylag lassan követik az igény változásokat, de ez kezelhető. Ha megáll a szél, vagy beborul, nincs mit irányítani. Ahhoz meg külön szigetszerű hálózat is kell, hogy egy már viszonylag kiegyenlített hálózat csatlakozzon az országosra. Ezért kell bele egy (bio)hőerőmű is.
Sőt, én annak örülnék a legjobban, hogyha önellátó lehetnék elektromos energia vonatkozásában.
Annak semmi akadálya, ha van pénzed, a visszatáplálás a problémás, persze nem néhány kW, azt az országos hálózat meg sem érzi. De ha már 10 % ról van szó, akkor már problémás, ha hirtelen kiesik.
Igen, kb 30000-es fordulaton adja le.
![]()
Milyen szépen tud égni a 0,6W-os ellenállás.
![]() ![]()
Ezt kellene beépíteni a csónakomba.Egy öt lovas négyütemű motorom van van vagy 28 kg.
A kétütemű motorok nagyobb teljesítményűek, mint az ugyanolyan négyüteműek, főleg kisebb lökettérfogatnál. Ha azt nézzük, hogy egy 150cm3-es 4ütemű fűnyírómotor tud 3,5Le-t és egy 50cm3-es kétütemű simson is tud annyit, ha nem többet, akkor ki is derül, hogy tényleg így van.
![]()
Igen! Tudtam hogy ezek izzítósak. Tehát akkor az egy "táp csatlakozó"?
De ha az élettartamot vesszük, akkor sokkal jobb eredményt mutat a nagyobb lökettérfogatú négyütemű moci. (És a ford./nyomaték görbéje jóval másabb, mint egy kétüteműnek.)
![]()
Persze gondolom, hogy nem néhány 10 órát szeretnéd használni.
Abban egy nagy NiCD aksi van, ami táplálja az izzítógyertyát.
Ja. És olyan hangja lesz nagyobb sebességen a motorcsónakotoknak, mint egy F1-es autónak.
![]()
Hali4
Nem tudjátok mi lett az apróval? Fel van adva két hirdetésem és nem látszik mikor arra nyomok,hogy "saját hirdetéseim" menü pontra. ![]()
Nálam is hasonló gond van, nem tudom frissíteni a hirdetést. Aktivitási mutató lett bevezetve, de nekem az is 0,15 fölötti, elvileg működnie kéne.
Ja akkor nem én vagyok szőke
![]()
Hátha úgy is menne akkor elviselném. A tavon 4 KW a megengedett max teljesítmény. És naponta 40 percet kell motorozni a horgászhelyünkre. Persze ez csak az oda út. Ezért kellene egy kis méretű motor ami nagy teljesítményű.
Ha észrevetted volna, akkor kicsit át is alakult az apró. Szerintem ennek tudható be a dolog. Nem tudom ,hogy ez lett-e a "nagy" újítás, vagy ez csak az előkészülete. Topi írta pár napja a fejlesztési ötletekbe, hogy meg fog újulni az apró részleg.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |