Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   1414 / 3649
(#) Ricsi89 válasza Norberto hozzászólására (») Nov 3, 2010 /

Neten vettem, egy ezresért a motort. Azt mondták rá, hogy rossz. Már bent is van az autóban, nagyon brutál ereje van, 4 kerékkel kapar induláskor és nagyon megy.
(#) szamóca válasza Norberto hozzászólására (») Nov 3, 2010 /

Ne is emlékeztess rá!
(#) zoly15 válasza Norberto hozzászólására (») Nov 3, 2010 /

Szólítottál?
(#) zoly15 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Nov 3, 2010 /

Értem én hogy motor, de mi hajcsa? Mi az a valami amit a henger közebéből veszel ki mikor beindult?
(#) DuMatyi válasza zoly15 hozzászólására (») Nov 3, 2010 /

A harcsa hajcsa, nem a csuka, aminek néha nyita van a szája nem csuka akarom mondani csukva...
(#) Norberto válasza DuMatyi hozzászólására (») Nov 3, 2010 /

Nade MatyiCsukvaCsuka!

Senki sem mondta, hogy a csuka csak csukva jó! Hanem a harcsát hajtó harcsahajtó hajó haját hajkurászó benzinbefecskendezős motor. Na! Ugye már érted?

( )
(#) Ricsi89 válasza zoly15 hozzászólására (») Nov 3, 2010 /

Ezt metil alkohol hajtja. Amit kihúzok a közepéből, az pedig az izzító. Ezekben a motorokban egy izzítógyertya van, amiben egy spirál alakú izzószál van. Indításkor fel kell izzítani, majd ha a motor beindult, akkor az égés hője izásban tartja és majd a következő ütemben ettől gyullad meg az anyag.
(#) Norberto válasza Ricsi89 hozzászólására (») Nov 3, 2010 /

Még jó, hogy nem szenet kell belelapátolni!

Különben gőzpöfögészeti mozgómütyürentyűnek hívhatnánk.
(#) Ricsi89 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Nov 3, 2010 /

Van pár kép a régi motor szétszedett állapotáról is. Bővebben: Link A régi motor már kicsit kopott volt, kicsit gyenge is volt, be sem lehetett állítani rendesen. Ezt a másikat meg 2 perc alatt be lehetett állítani és tökéletesen megy. Képek az autóról.
(#) Norberto hozzászólása Nov 3, 2010 /

Hallottam ma egy tök jó kezdeményezést: Bővebben: Link
(#) vicsys válasza Norberto hozzászólására (») Nov 3, 2010 /

Idézet:
„Ez a kapcsolat nem megbízható
Azt szerette volna, hogy a Firefox biztonságosan kapcsolódjon a következőhöz: 188.36.122.91, de nem garantálható, hogy a kapcsolat biztonságos.
Általában a biztonságos kapcsolat létrehozásakor a webhelyek megbízhatóan azonosítják magukat, hogy bizonyítsák, hogy a felhasználó jó helyen jár. Ennek a webhelynek viszont nem ellenőrizhető az azonossága.
Mit tegyek?
Ha általában probléma nélkül
tud kapcsolódni ehhez a webhelyhez, akkor ez a hiba azt jelentheti, hogy
valaki leutánozta a webhelyet. Ne folytassa.”

Mondja a tűzróka. Jobb félni mint....
(#) Norberto válasza vicsys hozzászólására (») Nov 3, 2010 /

(#) pucuka válasza Norberto hozzászólására (») Nov 3, 2010 /

Az a baj ezzel az egész energiatermelősdivel, hogy (nálunk) rendkívül hektikusan ingadozik a termelt energiamennyiség, és nem lehet kinek szólni, hogy "Józsikám adjál még egy kis kakaót". A nagy erőművek is viszonylag lassan követik az igény változásokat, de ez kezelhető. Ha megáll a szél, vagy beborul, nincs mit irányítani. Ahhoz meg külön szigetszerű hálózat is kell, hogy egy már viszonylag kiegyenlített hálózat csatlakozzon az országosra. Ezért kell bele egy (bio)hőerőmű is.
(#) DuMatyi válasza pucuka hozzászólására (») Nov 3, 2010 /

Sőt, én annak örülnék a legjobban, hogyha önellátó lehetnék elektromos energia vonatkozásában.
(#) pucuka válasza DuMatyi hozzászólására (») Nov 3, 2010 /

Annak semmi akadálya, ha van pénzed, a visszatáplálás a problémás, persze nem néhány kW, azt az országos hálózat meg sem érzi. De ha már 10 % ról van szó, akkor már problémás, ha hirtelen kiesik.
(#) nagy hoho válasza Ricsi89 hozzászólására (») Nov 3, 2010 /

A 3 lóerős lenne ez a motor?
(#) Ricsi89 válasza nagy hoho hozzászólására (») Nov 3, 2010 /

Igen, kb 30000-es fordulaton adja le.
(#) bankimajki hozzászólása Nov 3, 2010 /

Milyen szépen tud égni a 0,6W-os ellenállás. Ma javítottam egy erősítőt. És egy 7818-as zárlatos volt. (Kivettem és labortápról adtam neki ott 18V-ot.) És olyan szépen elkezdett világítani az is aminek nem kellene hogy öröm volt nézni. /Bár ez itt OFF/, de nekem jó kedvem lett tőle.
(#) nagy hoho válasza Ricsi89 hozzászólására (») Nov 3, 2010 /

Ezt kellene beépíteni a csónakomba.Egy öt lovas négyütemű motorom van van vagy 28 kg.
(#) Ricsi89 válasza nagy hoho hozzászólására (») Nov 3, 2010 /

A kétütemű motorok nagyobb teljesítményűek, mint az ugyanolyan négyüteműek, főleg kisebb lökettérfogatnál. Ha azt nézzük, hogy egy 150cm3-es 4ütemű fűnyírómotor tud 3,5Le-t és egy 50cm3-es kétütemű simson is tud annyit, ha nem többet, akkor ki is derül, hogy tényleg így van. Persze ha alacsony fordulaton kell az erő, akkor muszáj a nagyobb és lomhább 4ütemű motorokat alkalmazni.
(#) zoly15 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Nov 3, 2010 /

Igen! Tudtam hogy ezek izzítósak. Tehát akkor az egy "táp csatlakozó"?
(#) bankimajki válasza Ricsi89 hozzászólására (») Nov 3, 2010 /

De ha az élettartamot vesszük, akkor sokkal jobb eredményt mutat a nagyobb lökettérfogatú négyütemű moci. (És a ford./nyomaték görbéje jóval másabb, mint egy kétüteműnek.)
(#) zolika60 válasza nagy hoho hozzászólására (») Nov 3, 2010 /

Persze gondolom, hogy nem néhány 10 órát szeretnéd használni.
(#) Ricsi89 válasza zoly15 hozzászólására (») Nov 3, 2010 /

Abban egy nagy NiCD aksi van, ami táplálja az izzítógyertyát.
(#) Norberto válasza nagy hoho hozzászólására (») Nov 3, 2010 /

Ja. És olyan hangja lesz nagyobb sebességen a motorcsónakotoknak, mint egy F1-es autónak.
(#) nikolatesla hozzászólása Nov 3, 2010 /

Hali4
Nem tudjátok mi lett az apróval?
Fel van adva két hirdetésem és nem látszik mikor arra nyomok,hogy "saját hirdetéseim" menü pontra.
(#) ethosz2 válasza nikolatesla hozzászólására (») Nov 3, 2010 /

Nálam is hasonló gond van, nem tudom frissíteni a hirdetést. Aktivitási mutató lett bevezetve, de nekem az is 0,15 fölötti, elvileg működnie kéne.
(#) nikolatesla válasza ethosz2 hozzászólására (») Nov 3, 2010 /

Ja akkor nem én vagyok szőke
(#) nagy hoho válasza Norberto hozzászólására (») Nov 3, 2010 /

Hátha úgy is menne akkor elviselném. A tavon 4 KW a megengedett max teljesítmény. És naponta 40 percet kell motorozni a horgászhelyünkre. Persze ez csak az oda út. Ezért kellene egy kis méretű motor ami nagy teljesítményű.
(#) Ricsi89 válasza nikolatesla hozzászólására (») Nov 3, 2010 /

Ha észrevetted volna, akkor kicsit át is alakult az apró. Szerintem ennek tudható be a dolog. Nem tudom ,hogy ez lett-e a "nagy" újítás, vagy ez csak az előkészülete. Topi írta pár napja a fejlesztési ötletekbe, hogy meg fog újulni az apró részleg.
Következő: »»   1414 / 3649
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem